بین الملل تابناک: درخواست هلند و فرانسه از اتباع خود برای ترک فوری ایران، تحریم ۱۰ هزار عضو سپاه پاسداران انقلاب اسلامی توسط کانادا، حمله به سفیر ایران در کپنهاک و احضار سفیر دانمارک در تهران، ترسیم مرزهای ارمنستان و جمهوری آذربایجان توسط اروپا و حمله هوایی ترکیه به شمال عراق، از مهمترین خبرها و رویدادهای منطقهای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
درخواست هلند و فرانسه از اتباع خود برای ترک فوری ایران
روز جمعه (۷ اکتبر/ ۱۵مهرماه) دولت هلند، از همه اتباع خود خواسته از ایران خارج شوند.
وزارت خارجه هلند علاوه بر این، وضعیت سراسر ایران برای سفر را «قرمز» اعلام کرد و به تمامی اتباعش توصیه کرده از سفر به ایران خودداری کنند.
با آنکه اغتشاشات در ایران به پایان رسیده، هلند دلیل این تصمیم را «اعتراضها به قتل مهسا امینی» ذکر کرده است.
ساعاتی پس از صدور این بیانیه از سوی هلند، فرانسه نیز از شهروندانش خواست، هر چه سریعتر خاک ایران را ترک کنند. فرانسه مدعی شد، شهروندان این کشور در معرض بازداشتهای خودسرانه قرار دارند.
وزارت خارجه فرانسه در بیانیهای تصریح کرد: «هر فرانسوی که در حال بازدید از ایران است، از جمله شهروندان دو تابعیتی در معرض دستگیری، بازداشت خودسرانه و دادگاه غیرمنصفانه قرار دارد.»
تحریم ۱۰ هزار عضو سپاه پاسداران انقلاب اسلامی توسط کانادا
جاستین ترودو نخست وزیر کانادا روز جمعه اعلام کرد، این کشور به بهانه ناآرامیها در ایران، مجموعهای از اقدامات مالی و مهاجرتی جدید علیه ایران و همچنین گسترش رژیم تحریمهای خود را دنبال خواهد کرد.
به گزارش سی تی وی نیوز، ترودو با دخالت در مسائل داخلی ایران اعلام کرد، کانادا تصمیم دارد از ورود بیش از ۱۰ هزار عضو سپاه پاسداران ایران به این کشور جلوگیری کند.
وی مدعی شد، این کشور در حال گسترش تحریمها علیه ایران است و اضافه کرد که ۷۶ میلیون دلار برای تقویت ظرفیت کانادا برای اجرای چنین اقداماتی اختصاص داده است.
حمله به سفیر ایران در کپنهاک و احضار سفیر دانمارک در تهران
در پی حمله یک فرد مهاجم مسلح به سلاح سرد به سفارت جمهوری اسلامی ایران در کپنهاک که با تهدید افسانه نادی پور سفیر ایران، مجروح شدن یکی از کارمندان محلی و صدمات به خودروهای سفارت همراه بود، سفیر دانمارک در تهران توسط مدیرکل اروپای غربی به وزارت امور خارجه احضار شد.
در این دیدار، مراتب اعتراض رسمی به عدم تأمین امنیت سفارت و دیپلماتهای ایرانی به اطلاع سفیر دانمارک رسید و تأکید شد بنا بر کنوانسیون وین، مسئولیت دولت میزبان در این باره روشن است و قویا انتظار میرود، دولت دانمارک به تعهدات بینالمللی خود در مورد تامین امنیت اماکن دیپلماتیک پایبند باشد.
سفیر دانمارک در پاسخ، ضمن عذرخواهی از اتفاق رخ داده تأکید کرد که تمهیدات امنیتی پس از این حادثه تقویت شده و ادامه خواهد یافت و افزود که مراتب را سریع به کپنهاگ منعکس خواهد کرد.
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان در پی ورود غیرقانونی یک مهاجم مسلح به محوطه سفارت جمهوری اسلامی ایران در دانمارک، در گفتگوی تلفنی با خانم نادی پور، سفیر جمهوری اسلامی ایران در دانمارک، وضعیت ناشی از ورود غیرقانونی مهاجم مسلح به سلاح سرد به محوطه سفارت جمهوری اسلامی ایران در دانمارک و حمله وی به سفیر کشورمان را مورد بررسی قرار داد.
وزیر امور خارجه کشورمان در این گفتوگوی تلفنی، با انتقاد شدید از عدم تامین امنیت سفیر و سفارت کشورمان در کپنهاگ، اظهار داشت: مایه تاسف است که در قلب اروپا، چنین تعرضی به یک خانم و سفیر دارای مصونیت دیپلماتیک انجام می شود و پلیس نیز بموقع در محل حضور پیدا نمیکند.
امیرعبداللهیان همچنین در پستی در اینستاگرام در این باره نوشت: در پی ورود غیرقانونی یک مهاجم مسلح به سلاح سرد به محوطه سفارت جمهوری اسلامی ایران در دانمارک و حمله وی به خانم نادی پور، سفیر کشورمان در کپنهاگ، با ایشان تلفنی گفتوگو کردم. الحمدلله حال عمومی ـ و نه وضع روحی ـ خانم سفیر و سایر اعضای سفارت خوب است.
وزیر خارجه افزود: بر اساس اظهارات خانم نادی پور، فرد مهاجم پس از ورود به محوطه سفارت، در حالی که سلاح سرد در دست داشت، ضمن تهدید ایشان، اقدام به ایجاد رعب و وحشت و وارد آوردن خسارات به خودروهای مستقر در پارکینگ کرد. متاسفانه به رغم هشدارهای رسمی قبلی، پلیس دانمارک بموقع در محل حاضر نشد. مایه تاسف است که در قلب اروپا چنین تعرضی به یک خانم و آن هم سفیر دارای مصونیت دیپلماتیک می شود و پلیس بموقع در محل حضور پیدا نمیکند.
امیرعبداللهیان تصربح کرد: عدم تامین امنیت سفیر و سفارت کشورمان در کپنهاگ بر عهده دولت دانمارک بوده است.
ترسیم مرزهای ارمنستان و جمهوری آذربایجان توسط اروپا
شورای اتحادیه اروپا روز جمعه اعلام کرد که ارمنستان و جمهوری آذربایجان با ماموریت این اتحادیه در طول مرزهای این دو کشور موافقت کرده است.
این ماموریت از اواخر ماه جاری آغاز شده و هدف آن، کمک به ترسیم مرز میان دو کشور طی حداکثر دو ماه آینده است.
این توافق پس از دیدار روز پنجشنبه «الهام علیاف» رئیس جمهور جمهوری آذربایجان، «نیکول پاشینیان» نخست وزیر ارمنستان، «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه و «چارلز میشل» رئیس شورای اروپا در پراگ حاصل شد.
شورای اتحادیه اروپا اضافه کرد: «ارمنستان و جمهوری آذربایجان تعهد خود به منشور سازمان ملل و بیانیه "آلما آتا ۱۹۹۱" که بر اساس آن دو طرف حق حاکمیت و تمامیت ارضی را به رسمیت میشناسند، اعلام کردهاند.»
تنشها در امتداد مرزهای بین دو کشور در هفتههای اخیر به درگیریهای گسترده ای تبدیل شد که دستکم ۲۸۰ نظامی از هر دو طرف کشته شدند.
نخست وزیر ارمنستان روز جمعه در توییتی در زمینه دیدار خود با رئیس جمهور جمهوری آذربایجان در روز پنجشنبه در شهر «پراگ» اشاره کرد و از بی توجهی سران باکو به پبشنهاد تازه ارمنستان خبر داد.
نیکول پاشینیان در توییت خود نوشت: «بار دیگر پیشنهاد خود را در مورد رفع انسداد کلیه خطوط ارتباطات منطقهای مطرح کردم. جمهوری آذربایجان باز هم جواب مثبت نداد. تکرار می کنم، ارمنستان آماده رفع انسداد کلیه ارتباطات منطقهای با احترام کامل به حاکمیت و قانون است.»
حمله هوایی ترکیه به شمال عراق
منابع خبری جمعه شب گزارش دادند، جنگندههای ترکیه مناطقی در شمال عراق را هدف قرار دادند.
به گزارش تارنمای شفق نیوز عراق، جنگندههای ترکیه شهرستان العمادیه واقع در شمال دهوک را هدف قرار دادند.
بر اساس این گزارش، مواضع نیروهای حزب کارگران کردستان (پ. ک. ک) در شمال دهوک، هدف جنگندههای ترکیه قرار گرفته است.
همچنین بر اساس گزارشها، منطقه شربازهر واقع در سلیمانیه کردستان عراق نیز هدف حملات هوایی ترکیه قرار گرفته است.
اطلاعی درباره خسارات این حملات گزارش نشده است.
حملات ترکیه به شمال عراق به بهانه مبارزه با عناصر پ. ک. ک با وجود هشدار چندباره مقامات عراق همچنان ادامه دارد.