آمریکا در پی تصویب قطعنامه چهارم ضد روسی

آمریکا و متحدانش در پی وتوی قطعنامه ضد روسی اخیر از سوی مسکو در شورای امنیت، در پی محکومیت روسیه در نشست فوق العاده مجمع عمومی سازمان ملل هستند تا با تصویب چهارمین قطعنامه توسط کشورهای جهان، مسکو را این بار برای الحاق چهار منطقه محکوم کنند.
کد خبر: ۱۱۴۴۵۰۳
|
۱۹ مهر ۱۴۰۱ - ۰۷:۴۷ 11 October 2022
|
2908 بازدید
|
۱

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا ؛قرار است این رای گیری در نشست روز چهارشنبه به وقت محلی مجمع عمومی سازمان ملل متحد انجام شود و در قطعنامه پیشنهادی الحاق چهار منطقه به روسیه محکوم شده و از مسکو خواسته شود، در اقدام خود تجدید نظر کند.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه با امضای فرمان‌های به رسمیت شناختن استقلال خرسون و زاپوریژیا که از اوکراین جداشده اند، راه را برای پیوستن رسمی این مناطق به روسیه هموار کرده است.

در این فرمان ها که توسط کرملین منتشر شده، آمده است که پوتین این مناطق را به عنوان سرزمین های مستقل به رسمیت شناخته که گام میانی مورد نیاز پیش از اجرای کامل برنامه ها برای اعلان رسمی پیوستن آنها به روسیه به شمار می رود.

همه پرسی به منظور الحاق به خاک روسیه در چهار منطقه شرقی دونباس واقع در شرق اوکراین از ۲۳ تا ۲۷ سپتامبر(یکم تا پنجم مهرماه) برگزار شد.

نشست فوق العاده مجمع عمومی سازمان ملل از عصر دوشنبه به وقت محلی ( ۱۰ اکتبر/۱۸ مهرماه) در پی آن تشکیل شد که روسیه ۳۰ سپتامبر ( ۸ مهرماه) قطعنامه شورای امنیت علیه الحاق مناطق یاد شده را وتو کرد.

اعضای شورای امنیت در پی آن بودند تا الحاق این مناطق را با صدور قطعنامه ای محکوم کنند که با وتوی مسکو بعنوان یکی از اعضای دائم شورای امنیت ناکام ماندند.

اکنون کشورهای غربی به رهبری آمریکا این قطعنامه را در مجمع عمومی سازمان ملل ارائه کرده اند تا به رای بگذارند.
قطعنامه های مصوب مجمع عمومی سازمان ملل الزام آور نیست اما غرب در تلاش است تا فشارهای بین‌المللی علیه روسیه را هرچه بیشتر افزایش دهد.

روسیه خواستار رای گیری مخفی شده بود چرا که معتقد است غرب به رهبری آمریکا، کشورها را برای رای دادن به نفع قطعنامه های خود تحت فشار می‌گذارد، اما آمریکا و انگلیس با رای گیری با ورقه و مخفی مخالف بودند.

روسیه معتقد است چنانچه رای گیری مخفی صورت گیرد، کشورهای بیشتری به نفع او رای خواهند داد.

در نشست عصر دوشنبه به وقت محلی مجمع عمومی سازمان ملل، برای انجام نحوه رای گیری یعنی علنی یا مخفی بودن آن، رای گیری صورت گرفت که ۱۰۷ کشور از پیشنهاد آلبانی مبنی بر رای گیری علنی حمایت کردند. ۱۳ کشور مخالفت کردند و ۳۹ کشور رای ممتنع دادند.

چابا کروشی رئیس مجمع عمومی سازمان ملل در سخنانی در این نشست گفت: آتش جنگ در اوکراین که هرگز نباید شعله ور می شد، روزی پایان خواهد یافت اما هزینه پایانی آن چقدر خواهد بود؟
وی افزود: پس از فروکش کردن آتش این جنگ، تصویر اوکراین و جهان چگونه به نظر خواهد رسید؟ آیا این جنگ فقط بازنده خواهد داشت؟

"سرگئی کیسلیسا" سفیر و نماینده اوکراین در سازمان ملل نیز در سخنانی، روسیه را دولتی تروریستی خواند و گفت حملات روز دوشنبه جنایات جنگی است که چهره واقعی روسیه را برای جهان آشکار کرد.

وی ادعا کرد: وقتی نمایندگان روسیه وارد جلسه شدند، ردی از خون دنبال آنان بود و سازمان ملل باید این دولت را با عنوان تروریست، توصیف کند.

سفیر اوکراین در سازمان ملل با بیان این ادعا که روسیه از مدت ها پیش تلاش کرده تا سازمان ملل را نابود کند، افزود: چنانچه سازمان ملل از ارزشهایش دفاع نکند، شکست خواهد خورد.

نماینده اوکراین، رفراندوم ها در شرق اوکراین را ساختگی خواند و گفت این رفراندوم ها، اعتبار سازمان ملل را از بین می برد. آنچه روسیه می خواهد فراتر از اوکراین است.

واسیلی نبنزیا سفیر و نماینده روسیه در سازمان ملل نیز در ابتدا جلسه عصر دوشنبه مجمع عمومی را دچار نقص رویه دانست و گفت: مجمع عمومی به پیشنهادی که روسیه ارائه نکرده، اجازه رأی گیری داده است.

نماینده روسیه در سازمان ملل گفت که دیپلمات های غربی تلاش می کنند زمان را در تاریخ مشخصی متوقف کنند گویا آنچه در اوکراین در حال رخ دادن است زمینه و پیشینه ای ندارد.

نماینده روسیه اضافه کرد: ناتو از اساس به دنبال صلح در اوکراین نیست.همه پرسی در شرق اوکراین بر اساس قوانین رایج بین المللی انجام شد.

این مقام دولت پوتین ادامه داد: کسانی که امروز صدایشان به خاطر نقض منشور سازمان ملل بلند شده، در سالهای گذشته کجا بودند؟

نماینده روسیه افزود که پیشنهاد رئیس جمهور اوکراین مبنی بر حمله هسته ای پیشگیرانه به روسیه یک فرافکنی دیگری است.

به گزارش ایرنا، از آغاز جنگ اوکراین تاکنون، سه رای گیری در مجمع عمومی سازمان ملل در خصوص این جنگ و علیه روسیه انجام شده است.

نخستین رای گیری در دوم مارس ۲۰۲۲ انجام شد که درخواست آتش بس فوری، عقب نشینی تمام نیرو‌های روسیه و حمایت از شهروندان اوکراین را تصویب کرد.
این قعطنامه با ۱۴۱ رای موافق در مقابل ۵ رای منفی و ۳۵ رای ممتنع به تصویب رسید.

دومین قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل نیز در ۲۴ مارس ۲۰۲۲ مطرح شد که روسیه را به دلیل بحران انسانی در اوکراین سرزنش کرد و خواستار آتش بس فوری و حمایت از میلیون‌ها شهروند اوکراینی شد.
این قطعنامه با ۱۴۰ رای موافق دربرابر ۵ رای مخالف و ۳۸ رای ممتنع به تصویب رسید.

سومین قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل نیز در هفتم آوریل ۲۰۲۲ بود که درخواست تعلیق روسیه از شورای حقوق بشر سازمان ملل مطرح شد که نیرو‌های روسی را به نقض حقوق بشر و جنایت جنگی متهم کرد.
این قطعنامه با ۹۳ رای موافق در برابر ۲۴ رای مخالف و ۵۸ رای ممتنع به تصویب رسید.

این در حالی است که روسیه با زیر سوال بردن رفتار غرب می‌گوید غرب رویکرد و استاندارد دوگانه در قبال موضوعات داشته و در سال ۲۰۰۸ از استقلال کوزوو از صربستان بدون رفراندم حمایت کرد.

پیش از این، نیکلاس دوریوریر سفیر و نماینده دائم فرانسه در سازمان ملل که کشورش در ماه سپتامبر ریاست شورای امنیت را برعهده داشت، پس از وتوی قطعنامه در شورای امنیت گفته بود: نتایج آرا روشن بوده و روسیه به تنهایی ایستاده است.

این دیپلمات فرانسوی گفته بود: منشور سازمان ملل روشن است، همانطور که دبیرکل سازمان ملل می‌گوید هر گونه الحاق قلمرو یک کشور توسط دولت دیگر که ناشی از تهدید یا استفاده از زور باشد، نقض اصول منشور ملل متحد و قوانین بین‌المللی است.

اما واسیلی نبنزیا سفیر و نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد اعلام کرده بود پیش نویس قطعنامه آمریکا و آلبانی علیه روسیه نشان دهنده امتناع غرب از تعامل و همکاری در شورای امنیت است.

او این پیش نویس را تحریکی با درجه پایین با هدفی که برای همه روشن است، دانسته بود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
United States of America
|
۰۸:۳۹ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۹
آمریکا مگر در اشغال کردن کشورهای دیگر تجدید نظر می کند؟!
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟