این افراد در مصرف تخم مرغ احتیاط کنند

تخم مرغ دارای کامل‌ترین پروتئین، با بالاترین قابلیت جذب و دارای تمامی‌اسیدآمینه‌های ضروری برای بدن در مقایسه با سایر مواد پروتئینی از قبیل گوشت، شیر، مرغ و ماهی است.
کد خبر: ۱۱۴۴۶۱۶
|
۱۹ مهر ۱۴۰۱ - ۱۶:۰۶ 11 October 2022
|
44647 بازدید

به گزارش تابناک، تخم مرغ یکی از معدود غذاهای کامل طبیعی است که نیازهای بدن را به طور متعادل تامین می‌کند؛ عمده‌ترین ویژگی تخم مرغ و وجه تمایز آن با سایر مواد غذایی، ترکیب پروتئین با کیفیت بالا و مقادیر قابل توجه ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری آن است؛ همچنین چون تخم مرغ با حجم کمتر، انرژی مناسبی را برای بدن تأمین می‌کند، ماده غذایی مناسبی برای کاهش وزن در افراد مبتلا به اضافه وزن و چاقی است.

مواد مغذی موجود در تخم مرغ
پروتئین: تخم مرغ دارای کامل‌ترین پروتئین، با بالاترین قابلیت جذب و دارای تمامی‌اسیدآمینه‌های ضروری برای بدن در مقایسه با سایر مواد پروتئینی از قبیل گوشت، شیر، مرغ و ماهی است.

کولین: کولین یکی از مواد مغذی محلول در آب موجود در تخم مرغ است که علاوه بر تأثیر قابل توجه بر روی عملکرد مغز و سیستم عصبی، بر رشد و نمو جنین و کودک، تقویت حافظه و سلامت قلب و عروق نیز موثر است؛ مصرف کافی آن از سوی دختران در دوران رشد و بلوغ احتمال بروز سرطان پستان در بزرگسالی را کاهش می‌دهد.

لوتئین و گزانتین: لوتئین و گزانتین با عمل آنتی اکسیدانی خود از آسیب به سلول‌های چشم توسط رادیکال‌های آزاد جلوگیری می‌کنند.

باورهای غلط در مورد تخم مرغ
تخم مرغ به دلیل دارا بودن حدود ۲۱۰ میلی گرم کلسترول، در دهه‌های گذشته جایگاه مناسبی در سبد غذایی مردم نداشته است؛ زیرا تصور می‌شد خوردن تخم مرغ موجب بالا رفتن کلسترول خون و بروز بیماری‌های قلبی–عروقی و افزایش خطر حمله قلبی می‌شود؛ اما در مطالعات مختلف ثابت شده است که خوردن تخم مرغ حتی بیش از یک عدد در روز در بسیاری از مردم بدون ارتباط با جنس، سن و نژاد آنها باعث افزایش کلسترول خون نشده و حتی برای قلب مناسب و مفید است.

آنچه که در تولید کلسترول خون در بدن نقش دارد اسیدهای چرب اشباع به ویژه نوع ترانس است و کلسترول‌های غذایی در این میان تاثیری ندارد؛ تخم مرغ نیز حاوی عمده اسیدهای چرب از نوع غیر اشباع بوده و کلسترولی که در اثر خوردن تخم مرغ در بدن تولید می‌شود بیشتر از نوع HDL (کلسترول خوب) است؛ این امر اگر چه باعث تغییر بسیار جزئی نسبت HDL به LDL می‌شود (مهم ترین شاخص برای تعیین احتمال خطر بیماری‌های قلبی)، اما این میزان تغییر، تاثیری بر روی احتمال بروز بیماری‌های قلبی عروقی نداشته و موجب کاهش پاسخ‌های التهابی در بدن نیز می‌شود که خود در جلوگیری از روند ایجاد ضایعات قلبی عروقی بسیار مفید است.

مصرف تخم مرغ به چه افرادی توصیه می‌شود؟
مادران در دوران بارداری و شیردهی، کودکان و نوجوانان در حال رشد، وزرشکاران و تمام بزرگسالان سالم و همچنین در دوران پس از بیماری می‌توانند از تخم مرغ استفاده کنند.

چه افرادی باید در مصرف تخم مرغ احتیاط کنند؟
مبتلایان به بیماری دیابت، فشار خون بالا، بیماری‌های قلبی و کبدی که در این افراد مصرف تخم مرغ کامل تا سه عدد در هفته باید محدود شود؛ البته این محدودیت مصرف تنها در مورد زرده تخم مرغ است و مصرف سفیده تخم مرغ نه تنها خطری ندارد، بلکه مفید است.

منبع: بهداشت نیوز

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟