بین الملل تابناک: دویست و سی و یکمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور میگذرد؛ تهاجمی که رویدادهای زیادی را به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
نشریه پولتیکو نوشت، اوکراین با اجرای طرح بمبگذاری برای ترور دختر یک فیلسوف و استراتژیست روس نزدیک به ولادیمیر پوتین آمریکا را "خشمگین" کرد.
پایگاه خبری نشریه پولتیکو ادعا کرد، دولت آمریکا بعد از بمبگذاری که منجر به کشته شدن داریا دوگینا، روزنامه نگار و دختر آلکساندر دوگین، یک استراتژیست و نظریهپرداز روس نزدیک به ولادیمیر پوتین شد دچار بدگمانی نسبت به تاکتیکهای کییف شده است.
به گزارش پایگاه شبکه راشا تودی، در این مطلب که روز سهشنبه در این نشریه منتشر شد، آمده است، ترور دختر آلکساندر دوگین در تاریخ ۲۲ اوت باعث "خشمگین شدن" مقامات آمریکایی شد.
پولتیکو نوشت، یک مقام که نامش را فاش نکرد گفت، واشنگتن با این هدف که جلوی کییف را از دست زدن به اقدامات "تحریک آمیز" مشابه در ادامه کار بگیرد، عمدتا اجازه داده جزئیاتی از این دسیسه در روزهای اخیر علنی شوند.
چند روز قبل روزنامه نیویورک تایمز گزارش داد، مقامات اطلاعاتی آمریکا بر این باورند ترور داریا دوگینا با مجوز "بخشهایی" از دولت اوکراین منتشر شده است.
در مقاله نیویورک تایمز با نقل قول از مقامات آمریکایی ناشناس ادعا شده است، واشنگتن به هیچ وجه دستی در این ترور نداشته و اگر از قبل درباره این عملیات با خبر میشد با آن مخالفت میکرد.
در گزارش نیویورک تایمز آمده است، مقامات اطلاعاتی آمریکا در یک "ارزیابی دقیق از دست داشتن اوکراین" که با دولت آمریکا مطرح کردند، اظهار نگرانی کردند یک چنین "کمپین پنهانی" میتواند "به گسترش جنگ بینجامد" و همینطور نسبت به "عدم شفافیت اوکراین درباره برنامههای پنهانی و نظامیاش به ویژه در خاک روسیه" اظهار ناخرسندی کردند.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، در واکنش به این مقاله آن را نشاندهنده یک تحول مثبت دانست.
این مقام روسیه خاطر نشان کرد، مسکو "واقعا میخواهد امیدوار باشد این تلاشی از جانب همکاران آمریکایی که احتمالا دارای برخی اطلاعات بوده و به دنبال فاصله پیدا کردن از مسئولیت در قبال اقدامات تروریستی در دست تدارک دولت اوکراین برای آینده هستند، نیست."
در این مقاله پولتیکو نوشته شده است، حملات موشکی گسترده اخیر روسیه به شهرهای اوکراین در روزهای اخیر، اختلافات بین واشنگتن و کییف را تحت الشعاع قرار داد و حالا دولت بایدن اکنون برای حمایت از اوکراین در مقابله با روسیه مصمم تر از قبل است.
دوگینا در ۲۰ اوت بر اثر انفجار بمبی که در خودروی او در حال رانندگی در حومه مسکو منفجر شد کشته شد. مقامات روسی انگشت اتهام را بعد از این حمله به سمت کی یف دراز کردند و دو شهروند اوکراینی را به عنوان مظنون معرفی کردند.
یک مقام ارشد دولت اوکراین روز چهارشنبه گفت که ارتش روسیه تنها در دو روز موفق شده ۳۰ درصد زیر ساختهای انرژی این کشور را تخریب کند.
به گزارش خبرگزاری «رویترز»، «هرمان هالوشچنکو» وزیر انرژی اوکراین در مصاحبهای با شبکه خبری «سیانان» گفت، روسیه در حملات موشکی خود در روزهای دوشنبه و سه شنبه، حدود ۳۰ درصد از زیرساختهای انرژی اوکراین را هدف قرار داد.
هالوشچنکو با مطرح کردن نیاز به دریافت سامانههای پدافند هوایی برای مقابله با روسیه گفت: «ما این پیام را به شرکای خود میفرستیم که باید از آسمان خود محافظت کنیم.»
هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید همزمان با اقدامات واشنگتن و شعله ور کردن آتش جنگ اوکراین اعلام کرد ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه می تواند همین امروز این جنگ را تمام کند.
جان کربی هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی افزود: اگر پوتین تصمیم به خروج نیروهایش از اوکراین بگیرد، جنگ همین امروز میتواند پایان یابد.
این مقام شورای امنیت ملی کاخ سفید مدعی شد ایالات متحده خواستار پایان جنگ در اوکراین است. مذاکرات بهترین راهحل برای پایان دادن به جنگ است اما پوتین تاکنون تمایلی برای گفتگو از خود نشان نداده است.
این مقام آمریکایی ادعا کرد: ما میخواهیم شاهد پایان جنگ در اوکراین باشیم و اگر پوتین تصمیم به خروج نیروهایش بگیرد، این جنگ همین امروز میتواند پایان یابد.
کربی در ادامه ادعاهایش افزود: پوتین تاکنون تمایلی برای گفتگو از خود نشان نداده است، اما ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین میخواهد به دفاع از کشورش ادامه دهد و ما از او حمایت خواهیم کرد.
وی اضافه کرد: به مشورت با اوکراین و ارایه تسلیحات و توانایی هایی مورد نیاز این کشور ادامه خواهیم داد.
هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا همچنین گفت: ایالات متحده اظهارات پوتین در مورد توسل به سلاح هستهای را جدی میگیرد.
کربی در عین حال اذعان کرد: ما هیچ نشانه ای ندیدهایم که پوتین تصمیم به استفاده از سلاح هسته ای گرفته است یا اینکه ارتش او برای این امکان آماده شده است.
وی همچنین مدعی شد که واشنگتن با روسیه موافق بوده که معتقد است، جنگ هسته ای نباید انجام شود و برنده ای ندارد.
«دیمیتری پسکوف» سخنگوی ریاست جمهوری روسیه روز چهارشنبه گفت، دبیرکل ناتو در اظهاراتش به جنگیدن در اوکراین اذعان کرده است.
به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، پسکوف در نشستی خبری گفت، اظهارات «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو درباره جنگ در اوکراین نشانگر حضور این اتحاد نظامی در این جنگ است.
استولتنبرگ امروز گفت، پیروزی روسیه در این جنگ «فقط یک شکست بزرگ برای اوکراینیها نیست بلکه یک شکست و اتفاقی خطرناک برای همه ما خواهد بود».
مجله اشپیگل گزارش داد، اوکراین نخستین بخش از چهار سیستم دفاع هوایی را از آلمان دریافت کرده است.
این مجله همچنین نوشت، با اینکه آلمان از نظر ذخایر تسلیحاتی به شدت در مضیقه است اما این سیستمهای فوق مدرن هوایی به نام IRIS-T SLM را به اوکراین هدیه داد.
این سیستمهای دفاع هوایی که شامل یک خودروی فرماندهی، یک رادار و یک پرتابه بر روی کامیون است که قابلیت شلیک هشت موشک را دارد، روز سه شنبه به ارتش اوکراین در نزدیکی مرز با لهستان تحویل داده شد.
این تحویل چهار روز پس از آن انجام شد که کریستین لامبرشت، وزیر دفاع آلمان سفری اعلام نشده به اوکراین داشت و در آنجا به الکسی رزنیکوف، وزیر دفاع این کشور قول داد که کشورش این تسلیحات را ظرف چند روز به اوکراین میدهد.
اولاف شولتس، صدراعظم آلمان نیز در ژوئن سال جاری میلادی چنین قولی را به اوکراین داده بود.
لامبرشت روز دوشنبه نیز گفته بود که حملات موشکی روسیه علیه ارتش و زیرساختهای حساس اوکراینی نشان میدهد که تامین سیستمهای دفاعی هوایی برای اوکراین چقدر مهم است.
برلین به اوکراین قول تحویل دستکم چهار دستگاه سیستم مذکور را داده که هرکدام میتواند موشکهایی را در فاصله ۴۰ کیلومتری هدف قرار دهد. گزارش شده که اوکراین از دولت آلمان خواسته تا دستکم دهها دستگاه از این سیستمها را به کییف تحویل دهد و پیشنهاد خرید مستقیم آنها را از سازنده آن یعنی " Diehl Defense" مطرح کرده است.
وزیر دفاع اوکراین نیز اعلام کرد: ارسال این تسلیحات آلمانی به اوکراین در حالی صورت گرفته که سیستمهای ضد هوایی آمریکایی مستقر در زمین با عنوان " NASAMS" نیز در راه اوکراین است.
اشپیگل همچنین گزارش داد که ارتش آلمان هنوز یک سیستم IRIS-T را به کار نگرفته و سه مورد باقیمانده که به اوکراین وعده داده شده نیز هنوز ساخته نشدهاند. آلمان به دلیل تردید در اهدای تسلیحات تقریبا سنگین، از سوی کییف با انتقادهای مداوم روبرو شده اما با ارسال این تسلیحات، زرادخانه و انبار خود را نیز خالی کرده است.
در این میان، وزیر امور خارجه آلمان نیز نسبت به کمبود قطعی در انبارهای تسلیحاتی کشورش هشدار داده و در گزارش روز شنبه بیزنس اینسایدر نیز آمده که ارتش آلمان تنها برای دو روز مهمات دارد.
سرویس اطلاعاتی روسیه (FSB) روز چهارشنبه اعلام کرد دو حمله برنامهریزیشده اوکراینیها داخل خاک روسیه را خنثی کرده است.
به نوشته «خبرگزاری فرانسه»، به نقل از خبرگزاریهای روسی، افاسبی در بیانیهای اعلام کرد یک فرد اوکراینی مشکوک به تلاش برای استفاده از یک موشکانداز قابل حمل در ناحیه مسکو را بازداشت کرده است.
در این بیانیه آمده است یک اوکراینی دیگر نیز به اتهام سازماندهی حمله با مواد منفجره به یک «مرکز راهبردی حملونقل» در منطقه بریانسک در غرب روسیه بازداشت شده است.
از زمان شروع جنگ در اوکراین، نیروهای اوکراینی تلاشهای متعددی برای رخنه به خاک روسیه و ضربه زدن به اهداف راهبردی این کشور انجام دادهاند.
«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه روز چهارشنبه گفت، تقصیر کشور او نیست که اروپاییها مانند قرون وسطا برای زمستان هیزم ذخیره میکنند بلکه انباشته شدن اشتباهات سیاستمداران اروپا عامل این بحران است.
به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک» پوتین در نشست بینالمللی انرژی گفت: «حمله به خطوط گاز نورد استریم سابقه خطرناکی را رقم زده و تهدیدی برای زیرساختهای انرژی اروپا محسوب میشود. باید وضعیت این خط گاز هرچه زودتر مشخص شود».
رئیس جمهور روسیه افزود: «حمله نیروهای اطلاعاتی اوکراین به پل کریمه یک اقدام مجرمانه و تروریستی بود. این اقدام مصداق تروریسم بینالمللی است».
او در ادامه با اشاره به اقدام اوکراین به تروریسم اتمی از طریق هدف قرار دادن نیروگاه هستهای «زاپوریژیا» گفت: «ایالات متحده در تلاش است کنترل بازار انرژی اروپا را به دست آورد».
پوتین گفت: «حالا ایالات متحده میتواند انرژی را به بهای گزافتری ارائه کند. بهای انرژی روسی با این قیمتهای گزاف آمریکایی قابل قیاس نیست».
وی ادامه داد: «ایالات متحده، اوکراین و لهستان از جمله کشورهایی هستند که از حادثه در خطوط انتقال گاز نورد استریم نفع میبرند».
رئیس جمهور روسیه همچنین متذکر شد: «امسال بهای گاز موجب زیان عظیمی برای اروپاییها خواهد شد. همچنان آمادگی داریم به قراردادهای تأمین نفت و گاز طبق مفاد مربوط به نورد استریم ۲ عمل کنیم. توپ در زمین اروپا است».
پوتین گفت: «رفتار سران اروپا بود که موجب بالا رفتن قیمت گاز شد. حالا آنها پول بیشتری چاپ میکنند تا با بحران انرژی مقابله کنند. در این میان کشورهای در حال توسعه نیز تحت تأثیر افزایش بهای گاز قرار خواهند گرفت».
رئیس جمهور روسیه گفت: «مشکلات انرژی در اروپا ارتباطی به آنچه در اوکراین میگذرد نداشته و بیشتر به خاطر انباشته شدن اشتباهات سیاستمداران اروپایی است».
او همچنین گفت: «آنچه اکنون در بازار انرژی رخ میدهند نتیجه سیاستهای غلط در سالهای گذشته است. روسیه گناهی ندارد که اروپایی ها، مانند قرون وسطی، هیزم برای زمستان ذخیره می کنند».
وی به غربیها هشدار داد: «مکانیسم اعمال سقف قیمت گاز موجب خواهد شد اروپا ۳۰۰ میلیارد دلار متضرر شود. ما خواستار همکاری اقتصادی با اروپا هستیم اما آنها هستند که علیه ما تحریم اعمال کردهاند».
پوتین افزود: «همکاری با روسیه غیر قابل اجتناب است کامیابی اروپا به همکاری با روسیه گره خورده است. اروپاییها ما را مجبور کردند اقداماتی را اتخاذ کنیم و مقصر افزایش بهای انرژی آنها هستند».
رئیس جمهور روسیه همچنین با اشاره به کاهش دو میلیون دلاری تولید نفت گروه اوپک پلاس گفت: «گروه اوپک پلاس در قبال وضعیت عرضه و تقاضا توافقات مهمی حاصل کرده است. همکاریها و گفتوگویی باز با اوپک پلاس داریم و امیدواریم تصمیمات اتخاذ شده در تطابق با منافع تولیدکنندگان و مصرف کنندگان باشد».
او در ادامه گفت: «ما منافع خود از بازار جهانی انرژی را رها نخواهیم کرد. ما به کشورهایی که بر روی بهای انرژی خود سقفی اعمال کرده باشند، نفت و گاز ارائه نخواهیم کرد».
پوتین افزود: «میتوانیم منابع تأمین خط لوله نورد استریم را به سمت دریای سیاه تغییر دهیم و یک مرکز تأمین گاز بزرگ برای اروپا در ترکیه ایجاد کنیم. سیستم انرژی روسیه با وجود مشکلات اقتصادی در حال نوسازی است».
رئیس جمهور روسیه گفت: «هیچ گونه دستکاری در بازار نفت یا استفاده از ذخایر انرژی امکان حل مشکلات مرتبط با بازار انرژی را ندارد. از سوی دیگر روسیه حتی در زمستان آماده ارسال انرژی به اروپا است».
واکنش تهدیدآمیز اتحادیه اروپا به شایعه ارسال پهپادهای ایرانی به جنگ اوکراین
«لارنس نورمن» خبرنگار آمریکایی در رشته توییتی اظهارنظر «پیتر استانو» سخنگوی ارشد سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره ادعای استفاده از پهپادهای ساخت ایران در جنگ اوکراین را منتشر کرد.
طبق این توییتها، استانو مدعی شد: ما با نگرانی جدی به گزارشهای فزاینده مبنی بر این که پهپادهای تولید ایران ممکن است در تجاوز به اوکراین دخیل باشند، توجه میکنیم. اتحادیه اروپا و کشورهای عضو آن از نزدیک این موضوع را زیر نظر دارند. اگر تایید شود، چنین اقداماتی پیامدهای جدی خواهد داشت.
وی در ادامه ادعاهایش گفت: اتحادیه اروپا بار دیگر از همه کشورها میخواهد از حمایت روسیه به هر شکلی خودداری کنند. این جنگ، ماجراجویی غیرقانونی است که نقض منشور سازمان ملل و قوانین بین المللی است.
در حالی که کشورهای عضو اتحادیه اروپا به رهبری آمریکا و انگلیس با ارائه تجهیزات جنگی و سلاح به طرف اوکراینی به تشدید درگیریها و طولانی شدن جنگ دامن زدهاند، این مقام بروکسل مدعی شد: تامین تسلیحات برای روسیه در شرایط فعلی برابر با مشارکت در تجاوز علیه اوکراین و همدستی در جنایات/تخلفاتی است که روسیه در این جنگ غیرقانونی و غیرموجه مرتکب میشود.
به نوشته نورمن، استانو گفت این موضوع همچنین از سوی شرکای اتحادیه اروپا در واشنگتن در ماه ژوئیه مطرح شده بود. طبق توییت این خبرنگار آمریکایی، قرار است وزرای خارجه اتحادیه اروپا دوشنبه در لوکزامبورگ دیدار کنند که در این دیدار «تحریمهای حقوق بشری» روی میز خواهد بود.
این ادعاها در حالی است که حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در گفتوگوی تلفنی پنجشنبه ۱۴ مهر با همتای فنلاندی تاکید کرد ایران هیچگونه تسلیحاتی به روسیه برای استفاده در جنگ علیه اوکراین ارسال نکرده و نخواهد کرد.
وزیر امور خارجه کشورمان در خصوص بحران اوکراین گفت: علیرغم کمکهای نظامی برخی کشورها به اوکراین، ما هیچگونه تسلیحاتی به روسیه برای استفاده در جنگ علیه اوکراین ارسال نکرده و نخواهیم کرد، چرا که معتقدیم راه حل این بحران سیاسی است و هرگونه حمایت تسلیحاتی از طرفین، فرصت صلح را به تأخیر میاندازد.
هشدار بایدن به زلنسکی
روزنامه واشنگتن پست به نقل از مقام سابق کاخ سفید گزارش داد، رئیسجمهوری آمریکا به همتای اوکراینی خود هشدار داده که اگر او مدام درباره عدم کمکهای کافی گلایه کند، درخواست مداوم از کنگره آمریکا برای گرفتن پول سخت میشود.
به گزارش روزنامه واشنگتن پست، از زمان آغاز درگیریها در فوریه ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین و مقامهای دولتش بارها از ایالات متحده و کشورهای غربی دیگر خواستهاند تا کمک مالی و نظامی بیشتری اختصاص داده، تسلیحات بیشتری ارسال کرده و تحریمهای سختتری علیه روسیه اعمال کنند، بهرغم این حقیقت که واشنگتن حجم قابل توجهی تا به امروز به اوکراین کمک کرده است.
به گفته این مقام سابق کاخ سفید، بایدن و زلنسکی به طور منظم تلفنی گفتوگو میکنند و در برههای از زمان، رئیسجمهوری آمریکا به همتای اوکراینی خود گفت که دیگر نگوید کمکها کافی نیست "چون در این صورت ناسپاس به نظر میرسد."
جنت یلن، وزیر خزانهداری آمریکا سهشنبه گفت که ایالات متحده در هفتههای آینده پرداخت مبلغ ۴.۵ میلیارد دلاری را که کنگره برای حمایت مستقیم از اوکراین اختصاص داده است، آغاز خواهد کرد. در اوایل اکتبر، کاخ سفید اعلام کرد که بایدن سندی را امضا کرد که شامل ۱۲.۴ میلیارد دلار کمک جدید به کییف، از جمله ۴.۵ میلیارد دلار کمک اقتصادی به دولت اوکراین است.
دبیرکل ناتو: پیروزی روسیه در جنگ اوکراین شکست ناتو است
دبیرکل ناتو با بیان اینکه کشورهای عضو این پیمان نظامی باید خود را برای یک جنگ درازمدت آماده کنند، هشدار داد که پیروزی روسیه در جنگ اوکراین به منزله شکست ناتو است و نباید اجازه دهیم چنین امری روی دهد.
خبرگزاری تاس نوشت : ینس استولتنبرگ در جریان نشست دو روزه وزیران دفاع ناتو که از ۱۲ تا ۱۳ اکتبر (۲۰ تا ۲۱ مهرماه) در بروکسل برگزار میشود مدعی شد، پیروزی روسیه در جنگ اوکراین شکست ناتو خواهد بود و متحدان این پیمان نظامی نباید اجازه دهند چنین امری روی د هد.
دبیرکل ناتو افزود: برای همه ما مهم است که اوکراین پیروز این نبرد باشد و چنانچه پوتین پیروز شود، نه تنها شکست بزرگی برای اوکراین بلکه شکست و خطری بزرگ برای تمامی ما خواهد بود، چرا که این امر جهان را هرچه بیشتر خطرناکتر و ما (غرب و اروپا) را در مقابل تعرض های آتی روسیه هرچه بیشتر آسیب پذیرتر می سازد.
استولتنبرگ خاطرنشان کرد: ما باید خود را برای یک جنگ دراز مدت در اوکراین آماده کنیم.
هشدار بایدن به عربستان درباره رابطه با روسیه
رئیسجمهوری آمریکا در مصاحبهای گفت که فکر نمیکند رئیسجمهوری روسیه از یک سلاح هستهای تاکتیکی در جنگ با اوکراین استفاده کند. او همچنین گفت، عواقبی برای کارهایی که عربستان در کنار روسیه انجام داده است، وجود خواهد داشت.
«جو بایدن» رئیسجمهوری آمریکا سهشنبه در پاسخ به سوال جیک تپر، مجری شبکه خبری سیانان مبنی بر اینکه چقدر واقعبینانه است که ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه از سلاح هستهای تاکتیکی استفاده کند، پاسخ داد: «خب، فکر نمیکنم او این کار را انجام دهد.»
بایدن همچنین گفت که دولت ایالات متحده در حال گفتوگو در مورد پاسخ احتمالی به استفاده فرضی روسیه از سلاح هستهای تاکتیکی در اوکراین است.
رئیسجمهوری آمریکا افزود: «مذاکراتی در این باره وجود داشته است، اما من وارد این موضوع نمیشوم. این غیرمسئولانه است که در مورد آنچه انجام میدهیم یا نمیدهیم، صحبت کنم.»
به نظر او، سناریویی مبنی بر استفاده از تسلیحات اتمی «میتواند فقط منجر به یک نتیجه وحشتناک شود.»
"هیچ منطقی برای ملاقات با پوتین وجود ندارد"
بایدن همچنین گفت که هیچ برنامهای برای دیدار با ولادیمیر پوتین در حاشیه نشست گروه ۲۰ در اندونزی ندارد، اما این به موضوعی بستگی دارد که رهبر روسیه مایل باشد با او در میان بگذارد. جو بایدن گفت: «این به طور خاص بستگی به این دارد که او میخواهد در مورد چه چیزی صحبت کند. اما ببینید، او بیرحمانه عمل کرده است. او وحشیانه عمل کرده است. من فکر میکنم او مرتکب جنایات جنگی شده است. و بنابراین، من هیچ منطقی برای ملاقات با او در حال حاضر نمیبینم.»
از جمله موضوعاتی که رئیسجمهوری آمریکا نام برد که مایل است درباره آنها با پوتین گفتوگو کند، آزادی «بریتنی گرینر» بسکتبالیست زندانی آمریکایی است. بایدن بار دیگر تاکید کرد که قصد ندارد بدون مشارکت دولت کییف در مورد اوکراین مذاکرهای داشته باشد.
بایدن همچنین روز سهشنبه متعهد شد که «عواقبی» را به عربستان سعودی بابت همکاری با روسیه برای کاهش تولید نفت تحمیل کند؛ این نشانهای از گسست در روابط بین دو متحد دیرینه و معکوس شدن تلاشهای او برای توسعه این پادشاهی غنی از انرژی است.
در بحبوحه خشم عمیق از تصمیم هفته گذشته اوپک پلاس به رهبری عربستان سعودی، سیاستمداران دولت بایدن اعلام کردند که او کل روابط با عربستان سعودی را مورد ارزیابی مجدد قرار خواهد داد و نسبت به اقدامات تلافیجویانه پیشنهادی دموکراتهای کنگره مانند محدود کردن فروش تسلیحات یا مجوز قانونی اقدام علیه اوپک پلاس ابراز آمادگی کردند.
جو بایدن در مصاحبه با جیک تپر که شامگاه سهشنبه منتشر شد، گفت: «عواقبی برای کارهایی که آنها در کنار روسیه انجام دادهاند، وجود خواهد داشت.» رئیسجمهوری آمریکا که از گزینههای مورد نظرش یا جدول زمانی صحبتی به میان نیاورد و جزئیات را روشن نکرد، گفت: «قصد ندارم به آنچه که در نظر دارم و آنچه در ذهن دارم، وارد شوم. اما تبعاتی وجود خواهد داشت.»
جو بایدن همچنین در این مصاحبه گفت که معتقد است ولادیمیر پوتین یک "بازیگر منطقی" است که دورنمای خود در مورد «اشغال» اوکراین را بد ارزیابی کرده است، اما باور ندارد که او به استفاده از سلاح هستهای تاکتیکی متوسل شود.
رئیسجمهوری آمریکا بر این باور است که همتای روس خودش جدیت مبارزهطلبی اوکراینیها در مواجهه با حمله روسیه را دست کم گرفته است. بایدن گفت: «فکر میکنم... او فکر میکرد که قرار است با آغوش باز از او استقبال شود، اینکه جایی میرود که قرار است از او استقبال شود و من فکر میکنم که او کاملاً اشتباه محاسباتی کرده است. فکر میکنم او یک بازیگر منطقی است که به طور قابل توجهی مرتکب اشتباه محاسباتی شده است.»
روز سهشنبه، بایدن گفت که معتقد است پوتین در مجموع منطقی است، اما زبان مورد استفاده او در هنگام اعلام خبر حمله به اوکراین در فوریه را زیر سوال برد. بایدن گفت: «اگر به سخنرانی او گوش دهید، زمانی که این تصمیم گرفته شد، او در مورد کل ایده صحبت کرد؛ او میخواهد رهبری در روسیه باشد که همه روسزبانان را متحد میکند. منظورم این است که فکر میکنم این غیرمنطقی است.»
دستگیری چند نفر متهم به انفجار پل کریمه
خبرگزاری اینترفاکس گزارش داد روسیه ۸ نفر را در رابطه با انفجار پل کریمه که درگیریهای نظامی بین مسکو و کییف را به شدت افزایش داد، دستگیر کرده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، اینترفاکس به نقل از سرویس امنیت فدرال روسیه اعلام کرد که ۵ تبعه روس و ۳ شهروند اوکراینی و ارمنی در رابطه با انفجار در پل کرچ در شبه جزیره کریمه دستگیر شدند.
این آژانس امنیتی فدراسیون روسیه همچنین گفت که اداره اطلاعات وزارت دفاع اوکراین و کیریل بودانوف رییس آن مسئول سازماندهی انفجار اخیر هستند.
حدود ساعت ۶ صبح روز شنبه گذشته یک کامیون باری در بخش بزرگراهی پل کریمه از سمت شبه جزیره تامان منفجر شد. این انفجار منجر به آتش سوزی هفت مخزن سوخت قطاری که به سمت کریمه در حال حرکت بود شد.