به گزارش «تابناک» به نقل از نامه نیوز، دولت سیدابراهیم رئیسی با اشاره به دستاوردهای خود، بر این باور است که توانسته امید به آینده مردم را افزایش دهد.
مهرداد لاهوتی در گفتگو با نامه نیوز درباره میزان افزایش امید مردم به آینده بر عملکرد دولت سیزدهم گفت: دولت باید در موضوع برجام با تدبیر بیشتری جلو میرفت، چون این نگاه کارشناسی نیست که بگوییم «اقتصاد و معیشت مردم را به برجام گره نمیزنیم». امروز اقتصاد ما به تعاملات بین المللی و برجام گره خورده است.
وی افزود: هم اکنون میتوانیم روزانه ۳ میلیون بشکه نفت صادر کنیم، ولی فقط یک میلیون بشکه نفت با ۴۰ درصد قیمت کمتر صادر میکنیم، در واقع از جیب مردم ۴۰ درصد روی هر بشکه نفت تخفیف داده میشود و در عین حال کالاهای مورد نیاز داخل را گرانتر میخریم. جابه جایی پول از جمله مشکلات دیگری است که با آن مواجه هستیم.
این فعال سیاسی اظهار کرد: وقتی برجام به نتیجه رسیده بود شرکت بوئینگ و شرکت ایرباس و شرکت ایتی آر در قالب اجاره به شرط تملیک با ما ۵۰۰ دستگاه هواپیما قرارداد بستند، ولی هم اکنون فقط میتوانیم هواپیمای با عمر بالای ۲۰ سال خریداری کنیم. در مجموع ما داریم از جیب مردم کشور را گران اداره میکنیم به عنوان مثال در پروازهای خارجی، هواپیماهای ما مجبور هستند در فرودگاه یکی از شهرهای لب مرز بنشینند و سوختگیری کنند، چون کشورها به ما سوخت نمیدهند.
وی ادامه داد: دولت با وجود تلاشهای فراوان در احیای برجام تا به الان موفق نبوده است و باید بیشتر تلاش کند تا کارهایش به یک نتیجهای منتهی شود. بحث دیگر حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی بود که در اجرای این تصمیم دولت عجله کرد. زندگی مردم به قیمت ۵ قلم کالا گره خورده است و دولت با حذف ارز ترجیحی کسری بودجه اش را تأمین کرد. اگر دولت به تدریج ارز یارانهای را قطع میکرد دیگر نیاز نبود که به مردم یارانه دهد، در عین حال بر مردم نیز فشار کمتری وارد میشد.
لاهوتی گفت: آثار اقدامات دولت سیزدهم در زندگی مردم نه تنها مشهود نیست بلکه این اقدامات نتایج معکوس هم داشته است؛ هر چند میزان یارانه افزایش پیدا کرد، اما هزینهای که بر اثر حذف ارز ترجیحی به مردم تحمیل شد ۴ برابر بود. شاهد بودیم در زمان آقای روحانی وقتی برجام به نتیجه رسید تورم تک رقمی شد بنابراین دولت باید با حفظ ارزشهای انقلاب مذاکرات را به نتیجه برساند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.