بعد از ۵۰ سالگی حتما هر روز قارچ بخورید

هر فرد بزرگسال به‌طور متوسط روزانه به ۴۷۰۰ میلی‌گرم پتاسیم نیاز دارد که که مصرف قارچ به اندازه یک فنجان بزرگ تقریبا نیمی از این نیاز را تامین می‌کند.
کد خبر: ۱۱۴۵۸۷۷
|
۲۶ مهر ۱۴۰۱ - ۱۹:۰۴ 18 October 2022
|
5180 بازدید

به گزارش تابناک، با رسیدن به میانسالی، لزوم توجه به تغذیه صحیح برای حفظ سلامت بدن اهمیت دارد. قارچ، یکی از بهترین خوراکی‌هایی است که توصیه می‌شود پس از ۵۰ سالگی در رژیم غذایی روزانه جای بگیرد، زیرا حاوی ترکیبات مفیدی است و می‌تواند بسیاری از نیازهای تغذیه‌ای بدن را تامین کند.

در ادامه همین مطلب به مهم ترین فواید این سبزی کم کالری و مغذی خواهیم پرداخت که به ترتیب عبارتند از:

کم‌کالری اما سرشار از ریزمغذی‌ها

قارچ خوراکی مناسب برای افرادی است که تمایل به کاهش وزن یا حفظ تناسب اندام دارند، زیرا هر ۱۰۰ گرم آن فقط ۳۰ کیلوکالری دارد. فیبرهای فراوان قارچ نیز علاوه بر بهبود عملکرد سیستم گوارش در افزایش احساس سیری موثر هستند. قارچ تنها منبع خوراکی حاوی ویتامین D است و مقدار فراوان پروتئین، ویتامین‌های B۲، B۳ و B۵ دارد. این ریزمغذی ها به مقابله با افسردگی فصلی، تقویت استخوان‌ها، تحریک سیستم ایمنی و حفظ سلامت پوست کمک می‌کنند. آهن، روی، مس و سلنیوم نیز دیگر ریزمغذی‌های موجود در قارچ هستند.

پیشگیری از تحلیل شناختی

محققان به‌تازگی دریافته اند افرادی که به‌طور منظم قارچ مصرف می‌کنند، ۵۰ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به اختلال تحلیل شناختی هستند. به‌نظر می‌رسد ترکیبات فعال قارچ مانند ارگوتیونئین و اریناسین قابلیت بهبود عملکردهای شناختی مغز را دارند. به علاوه، این ترکیبات از سلول‌های مغز در برابر آسیب‌های ناشی از التهابات جلوگیری می‌کنند و مصرف قارچ می‌تواند راهکار موثر در برابر بیماری آلزایمر محسوب شود.

پتاسیم بالا و پیشگیری از سکته مغزی

یکی از ویژگی‌های خاص قارچ، مقدار فراوان پتاسیم است. پتاسیم به تنظیم فشار خون کمک می‌کند و در پیشگیری از تشکیل لخته‌های خون نقش دارد. هر فرد بزرگسال به‌طور متوسط روزانه به ۴۷۰۰ میلی‌گرم پتاسیم نیاز دارد که که مصرف قارچ به اندازه یک فنجان بزرگ تقریبا نیمی از این نیاز را تامین می‌کند. به‌همین‌ دلیل گنجاندن قارچ در رژیم غذایی میانسالان و سالمندان که در معرض خطر بالاتر سکته مغزی هستند، اهمیت دارد.

تقویت سیستم ایمنی بدن

قارچ حاوی پلی‌فنول‌ها (نوعی از ترکیبات آنتی‌اکسیدانی) و ارگوتیونئین (ترکیب فعال ضدپیری) است که از سلول‌های بدن محافظت می‌کنند. این ترکیبات باعث بهبود عملکرد سیستم دفاعی بدن می‌شوند و با آسیب‌ رادیکال‌های آزاد مقابله می‌کنند. از این رو، مصرف قارچ در پاییز و زمستان برای پیشگیری از عفونت‌های تنفسی مانند سرماخوردگی و آنفلوانزا موثر است.

منبع: سلامت

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟