به گزارش «تابناک» به نقل از ایلنا، وی اظهار داشت: مشکل اروپا و غرب این است که جهان را تک قطبی، آمریکا را ابرقدرت و هر آنکس را که با دیدگاه آمریکا مخالف باشد علیه خود میدانند. آمریکاییها میخواهند در موقعیت و جایگاهی باشند که به آنان اجازه بدهد سرمایه کشورهای دیگر را غارت کنند همانگونه که نفت سوریه را به سرقت میبرند. اروپاییها روزگاری سیاست مستقلی داشتند، اما امروز در برابر آمریکا سر فرود آورده اند. آسیبی که اروپا در بحران اوکراین دیده است به دلیل دنباله رویشان از آمریکاست. راه حل این مشکل عقب نشینی ناتو و تلاش برای حل تمام مشکلات وپیچیدگیها از طریق نشست با سازمان ملل متحد است.
وی درباره حوادث اخیر ایران گفت این اتفاقات برای همه تاسف آور و غم انگیز است. ایرانیان احساسات عالی و واکنشهای منطقی دارند. آمریکا و اسرائیل در آن حد از توانمندی نیستند که بتوانند ایران را تجزیه کنند. ملت بزرگ ایران اجازه چنین کاری را به آنان نخواهد داد، اما آنان فشارهایشان را بیشتر کرده اند، چون میبینند ایران با وجود تحریمها در حال رشد است. امروز حرف اول و آخر منطقه را ما میزنیم. آمریکاییها هم قادر به مقاومت در برابر ایران نیستند و باید منطقه را ترک کنند. ایران به دلیل سیاست نگرش به شرق توانست به تدریج آثار و تبعات تحریمهای تحمیلی آمریکا و غرب را بکاهد و این یک اتفاق نادر در تاریخ است. شما شاهد روزهای پرکار و دیدارهای گسترده رئیس جمهور و وزیر امور خارجه کشورمان برای ایجاد و توسعه روابط اقتصادی و سیاسی و فرهنگی هستید به عنوان نمونه میتوان به پیوستن ما به سازمان شانگهای، اوراسیا و امثال اینها و همچنین روابط رو به رشد ما با کشورهای همسایه اشاره کرد. سازمان شانگهای به واقع فرصتی گرانبها برای ایران است، زیرا بیش از نیمی از ساکنان جهان را شامل میشود و اقتصاد قدرتمندی، چون چین را در عضویت خود دارد. در شانگهای ما همکاریهای قابل توجه و مستقیمی با روسیه و کشورهای آسیای میانه داریم. برخی از طرفها تلاش میکنند دیگران را از خرید نفت و گاز ایران بازدارند، اما چینیها که بیشترین مصرف انرژی را دارند نفت ما را در دوران تحریم میخرند. روابط ایران و چین به دو هزار سال قبل میرسد. ایران از طریق تزانزیت نفت از بندرچابهار و جمهوری آذربایجان ۴۰ درصد در وقت و هزینه صرفه جویی میکند. ما از این مناطق میتوانیم با هند و کشورهای دیگر آسیای جنوب شرقی در ارتباط باشیم. ایران بهترین شرایط ترانزیتی منطقه را داراست ما در همسایگی خود ۱۵ کشور داریم و این فرصتی بزرگ به شمار میآید به همین دلیل ایران توانسته است با نگاه به شرق کاستیهایی را که غربیها به وجود آورده بودند جبران کند.
ولایتی درباره روابط ایران و عربستان گفت عربستان همسایه ماست و ما مشکلی با این کشور نداریم باید با هم همزیستی داشته باشیم سفارتخانههای دو کشور باید فعال باشند، زیرا میتوان مشکلات را با روشهای بهتری حل کرد. بدون تردید با احترام متقابل و به دلیل نیازهایی که وجود دارد امکان حل برخی از اختلاف دیدگاهها وجود دارد.
مشاور مقام معظم رهبری درباره روابط کشورش با محور مقاومت گفت ایران در قلب جبهه مقاومت و دوشادوش یمن، لبنان، سوریه، فلسطین و عراق است. ایران توانست در موضوع داعش به عراق کمک کند. در موضوع سوریه نیز آنچه رخ داد بی سابقه بود ما در منطقه دوستانی داریم و در کنار دوستان هستیم. تاریخ ایران و عراق به هم نزدیک است، هیچگاه میان ما و عراق جنگی رخ نداد و جنگی که صدام به راه انداخت در واقع جنگی علیه ملتهای دو کشور بود، چون این تجاوز مبتنی بر خواست مردم عراق نبود.
وی در ادامه با اشاره به مسائل عراق به مردم و دولت این کشور به دلیل عبور از مراحل سخت و توانایی برای تشکیل دولت تبریک گفت و تأکید کرد وقتی برخی گروهها مثل جریان صدری اعتراضات وتظاهراتی را برپا کردند بسیج مردمی عراق منضبط و با تجربه عمل کرد، چون با هدف حفظ منافع عمومی با اعتراضات مخالفت نکرد. مردم عراق سالهای طولانی با نظام دیکتاتوری و تحمیلی بعثیها زندگی کردند پس از حضور آمریکا هم مشاهده کردیم که هیچ کشوری بیش از عراق، برای بیرون رانی سریع و مؤثر آمریکا عمل نکرد، ایران هم از عراق حمایت میکند.
ولایتی درباره لبنان گفت سید حسن نصرالله دبیر کل حزب الله لبنان در منطقه شمال دریای سرخ که از نظر تاریخی به منطقه قلزوم معروف است مقاومت قهرمانانه داشت. آنجا منطقه آغاز هشدار به اسرائیل بود که حق نداری درباره منابع انرژی لبنان گردنکشی کنی. من سید حسن نصرالله را از ۴۰ سال قبل میشناسم. او در شمال و جنوب لبنان و در منطقه شمال دریای سرخ دفاعی تاریخی از کشورش داشت. ما از لبنان حمایت میکنیم و با تاکید میگوییم که خط مرزی دریایی این کشور باید مشخص شود و اسرائیل هم باید مرزهای دریایی لبنان را ترک کند. موضع سید حسن نصرالله دوراندیشانه و قدرتمندانه بود و موجب شگفتی مردم منطقه و جهان اسلام شد. در سوی دیگر یعنی در جنوب منطقه دریای سرخ و جنوب تنگه باب المندب هم سید عبدالملک الحوثی رهبر جنبش انصار الله یمن و جنگجویان جهادی او حضور دارند که روابط کاملا مستحکمی با ایران دارند. ما از رهبر حوثیها از لبنان از سوریه از عراق و دیگران حمایت میکنیم. محور مقاومت در منطقه از نظر جایگاه به جایگاه برتر نزدیک شده است. روند ارتباط و تعامل میان جبهههای مختلف مقاومت بسیار خوب است در شرایطی که غربیها با هم نیستند واگر در کنار هم قرار دارند بر اساس اجبار است، اما ما و مردم عراق، سوریه، لبنان، یمن و فلسطین مثل برادریم و این بسیار ارزشمند است.
ولایتی در ادامه افزود آمریکا به کشورها برای عادی سازی روابط با اسرائیل فشار میآورد، اما تمام برنامهها و طرحهایش در موضوع فلسطین و صهیونیست ها، مثل کمپ دیوید، مادرید، اسلو، واشنگتن، کمپ دیوید ۲ و بدتر از همه توافق عقبه وتوافقنامههای ابراهیم، به سود اسرائیل است. آنچه پیداست اینکه برخی از تصمیمها به دست برخی کشورها نیست بلکه دیگران برایشان تصمیم میگیرند. این کشورها استقلال ندارند. استقلال یعنی تصمیم با خودت باشد که برای این کشورها چنین نیست. خوشبختانه جهان اسلام و کشورهای آزادیخواه به چنین مسائلی توجه ندارند و در پی آزادی قدسند. یقین داریم جنبش عظیم بیداری و احیای ارزشهای اسلامی که امام خمینی آغاز گر آن بود و در دوره آیت الله خامنه ای، جانشین امام، تداوم یافت، ادامه خواهد داشت و مهمترین دستاوردش تشکیل جبهه مقاومتی خواهد بود که با قدرت ادامه خواهد داد و به زودی با تمام مسلمانان آزاداندیش جهان برای آزادی فلسطین از سلطه رژیم ظالم و اشغالگر صهیونیستی عمل خواهد کرد.