به گزارش بورس تابناک به نقل از نبض بورس، مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس (فارس) با حضور ۸۱ درصد سهامداران، نماینده سازمان بورس، نماینده موسسه حسابرسی و بازرس قانونی و ناظرین به ریاست آقای چگنی به صورت حضوری و آنلاین برگزار گردید، آقای عسگری مدیرعامل شرکت گزارشی از فعالیت شرکت در خصوص سال مالی منتهی به ۳۱ تیر ۱۴۰۱ به صورت زیر ارائه دادند:
شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس، بزرگترین هلدینگ پتروشیمیایی کشور بوده و با در اختیار داشتن زیر ساختهای مالی، فنی و نیروی انسانی لازم جهت توسعه همه جانبه، دستیابی به جایگاه سود آورترین هلدینگ کشور با اعتبار جهانی را به عنوان چشم انداز خود قرار داده است. این شرکت با حدود ۳۰ میلیون تن ظرفیت تولید محصولات متنوع پتروشیمیایی، شامل خوراک و سوخت، کود و سموم، آروماتیکی، پلیمری، پایه و مواد شیمیایی بزرگترین شرکت تولیدکننده محصولات پتروشیمی در کشور محسوب شده و بیش از ۳۷ درصد ظرفیت محصولات پتروشیمی کشور را در اختیار دارد.
شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس با در اختیار داشتن مالکیت تامین کنندگان اصلی سرویسهای جانبی در مناطقماهشهر و عسلویه توسط شرکتهای فجر انرژی خلیج فارس و مبین انرژی خلیج فارس در مجموع ظرفیت ۲۴۰۰ مگاوات تولید برق و ۴۸۰۰ تن بر ساعت تولید بخار در اختیار دارد.
در حال حاضر، گاز مایع LPG یکی از مهمترین محصولات صادراتی گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس میباشد. براساس گزارش موسسه آرگوس، تولید جهانی گاز مایع در سال ۲۰۲۱ حدود ۳۳۱ میلیون تن بوده است. میزان تولید شرکتهای زیر مجموعه گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس در این محصول حدود ۲.۱ میلیون تن میباشد. تقاضای جهانی برای واردات این محصول در سال ۲۰۲۱ بالغ بر ۱۳۵ میلیون تن بوده که سهم شرکتهای زیرمجموعه از تامین این تقاضا حدود ۱ درصد است.
اتیلن نیز به عنوان یکی از مهمترین مواد میانی تولیدی شرکتهای زیرمجموعه گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس است. در سال ۲۰۲۱ ظرفیت جهانی تولید اتیلن حدود ۱۹۸ میلیون تن و در خاورمیانه حدود ۳۵ میلیون تن بوده است.
گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس با مجموع ظرفیت تولید ۲ میلیون تن، به ترتیب حدود ۱ درصد از سهم ظرفیت جهانی و ۶ درصد از سهم ظرفیت خاورمیانه را در اختیار دارد. مجموع ظرفیت تولید پلی اتیلن، پلی وینیل کلراید و پلی اتیلن ترفتالات شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس در سال ۲۰۲۱ حدود ۲.۶ میلیون تن میباشد. ظرفیت جهانی این محصولات بالغبر ۲۲۳ میلیون تن و در خاورمیانه بیش از ۲۷ میلیون تن است و سهم شرکت از ظرفیت جهانی حدود ۱ درصد و از خاورمیانه حدود ۱۰ درصد میباشد. لازم به ذکر
است که حدود ۱۷ میلیون تن از کل تولید این محصولات در خاورمیانه، صادر شده که سهم شرکت از این میزان صادرات حدود ۰.۸ میلیون تن بوده است.
محصول اوره در سال ۲۰۲۱ در جهان ظرفیتی در حدود ۲۱۴ میلیون تن داشته که این مقدار در خاورمیانه بالغ بر ۲۷میلیون تن بوده است. شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس با سهم حدود ۰.۵ درصد از جهان و ۴ درصد از خاورمیانه در سال ۲۰۲۱ ظرفیتی به میزان حدودی ۱.۱ میلیون تن را در اختیار داشته است. این نکته حائز اهمیت است که میزان صادرات خاورمیانه حدود ۱۹ میلیون تن بوده که سهم شرکت از این میزان، در حدود ۰.۰۴۵ میلیون تن بوده است.
مجموع ظرفیت جهانی محصولات آروماتیکی شامل بنزن، پارازایلین، ارتوزایلین و استایرن در سال ۲۰۲۱ بالغ بار ۱۷۷ میلیون تن و در خاورمیانه حدود ۱۴ میلیون تن بوده است. شرکت با مجموع ظرفیت ۲.۹ میلیون تن، بیش از ۱ درصد سهم ظرفیت جهان و حدود ۲۱ درصد سهم خاورمیانه را به خود اختصاص داده است. شایان ذکر است، از این میزان تولید در خاورمیانه، حدود ۶ میلیون تن صادر شده که سهم شرکت از این میزان صادرات در حدود ۰.۴۶۶ میلیون تن بوده است.
درآمدهای عملیاتی شرکت رشدی ۱۰۱ درصدی داشته و به مبلغ ۲.۶۶۷ هزار میلیارد ریال رسیده است. شرکت تاکنون ۴ میلیارد دلار فروش ارزی داشته است. سود خالص در تلفیق نیز با رشد ۴۱ درصدی به ۹۴۷.۸۷۷ میلیارد ریال رسیده است. سود شرکت اصلی نیز با رشد ۴۴ درصدی به ۵۵۷.۵۶۱ میلیارد ریال رسیده است. در بخش صادراتی نیز شرکت رشدی ۸۷ درصدی را تجربه کرده است. در سال جاری نیز کل فروش هلدینگ تا پایان خردادماه ۱۴.۵ میلیارد دلار معادل بوده که رشدی ۷۱ درصدی را نشان میدهد.
هلدینگ خلیج فارس در کل ۲۸ پروژه و با سرمایهگذاری ۱۱.۷ میلیارد میلیون دلار و ۷۹۰ هزار میلیارد تومان در دست اجرا دارد.
برنامه شرکت برای سالهای آینده چیست؟ سرمایه گذاری در تامین خوراک پایدار و ورود به عرصههای اکتشاف و تولید شرکت در میادین نفت و گاز که به عنوان نمونه میتوان از توسعه فاز ۲ میدان گازی تنگ بیجار با هدف تامین خوراک پتروشیمی ایلام نام برد. سرمایه گذاری در میدان مارون با هدف تامین خوراک پالایشگاه گاز بیدبلند خلیج فارس و پتروشیمی بندر امام. مشارکت و سرمایهگذاری در احداث پتروپالایشگاهها و طرح مایع سازی گاز طبیعی و سرمایهگذاری برون مرزی در حوزه پالایشگاه و پتروشیمی که از پروژههای ویژه شرکت میباشد. سیاستهای تامین مالی پروژههای شرکت شامل برنامهریزی جهت استفاده حداکثری از ظرفیت صندوق توسعه ملی و تعامل و توسعه همکاری با بانکها و استفاده از ابزارهای نوین تامین مالی در بازار سرمایه و طراحی صندوق پروژه برای تامین سرمایه مورد نیاز پروژهها و جذب سرمایههای کوچک و استفاده از توانمندیهای شرکت تامین سرمایه خلیج فارس و
بنیان گذاری گروه مالی هلدینگ خلیج فارس به منظور بهره برداری از ظرفیتهای توسعه.
در انتها به ازای هر سهم ۵۰۰ ریال سود تقسیم گردید، سازمان حسابرسی به عنوان بازرس قانونی و حسابرس شرکت انتخاب گردید.