هر آنچه باید درباره واکسن آنفلوآنزا بدانید

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان توصیه کرد: اگر مقدور است همه افراد جامعه واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند به طوریکه بهتر است از اواخر تابستان به ویژه تا اواخر مهرماه واکسن را دریافت کنند.
کد خبر: ۱۱۴۶۹۲۵
|
۰۲ آبان ۱۴۰۱ - ۱۰:۰۰ 24 October 2022
|
3824 بازدید

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی همدان، فاطمه ترکمان‌اسدی افزود: واقعیت موجود جامعه ما به همه این اجازه را نمی دهد که این واکسن را تزریق کنند اما توصیه اصلی این است افرادی که در معرض خطر هستند حتما واکسن آنفلوآنزا را دریافت کنند، حال این گروه های در معرض خطر شامل افراد مسن و زیر پنج سال است.

ترکمان‌اسدی ادامه داد: تاکید می شود افرادی که چاق هستند یعنی شاخص توده بدنی آنها بالای ۴۰ است، نیز به این علت که اگر به آنفلوآنزا مبتلا شوند ممکن است عوارض جدی به ویژه عوارض تنفسی را تجربه کنند، واکسن را دریافت کنند.

وی با بیان اینکه گروه مهم دیگر خانم های باردار هستند که تاکید می شود حتما واکسن را در یافت کنند اما اغلب مقاومت می کنند، اضافه کرد: گروه دیگر افراد با بیماری های زمینه ای و دارای پیوند اعضاء، افرادی که شیمی درمانی می شوند یا داروهایی مصرف می کنند که سیستم ایمنی بدن را ضعیف می کند مثل بیماری های خودایمنی، رماتیسم های شدید مفصلی، لوپوس، بیمارهای قلبی، ریوی مضمن دارند یا افرادی که دیابتی هستند که کنترل نشده، بیماران HIV، افرادی که در تماس با افراد سالمند یا کودکان هستند و پرسنل بهداشتی درمانی باید واکسن را دریافت کنند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان خاطرنشان کرد: تزریق واکسن آنفلوآنزا را از شش ماه به بالا توصیه می کنیم به طوریکه دریافت این واکسن محدوده سنی ندارد و افراد به صورت سالانه می توانند تزریق کنند.

وی بیان کرد: واکسن آنفلوآنزا از ویروس کشته شده تهیه می شود البته آن چیزی که در کشور ما توزیع می شود انواع دیگری هم دارد. از ویروس های زنده ضعیف شده در کشور ما توزیع نمی شود.

ترکمان‌اسدی تاکید کرد: واکسنی که ما در کشور داریم از ویروس های کشته شده تهیه شده و می تواند سه یا چهار نوع ویروس کشته شده داخلش داشته باشد که اگر در بازار داروها نگاه کنیم به نام تیری والان یا تترو والانت وجود دارند، فرقی نمی کند تیری یا تترو باشد، از نظر اثربخشی تفاوت چشم گیری ندارند.

وی اظهار کرد: گاهی در خانم های باردار و افرادی که دارای بیماری زمینه ای هستند، مقاومت در تزریق واکسن وجود دارو و از عوارض آن می ترسند و می گویند ما اگر واکسن آنفلوآنزا تزریق کنیم ممکن است آنفلوآنزا بگیریم، اصلا چنین چیزی نیست چراکه این واکسن از ویروس کشته شده است و این قابلیت را ندارد که در بدن ویروس آنفلوآنزا تولید کند همینطور بعد از تزریق، واکسن این قابلیت را ندارد که تا چند روز ویروس را انتقال بدهد.

ترکمان اسدی ادامه داد: در پاسخ به اینکه اگر واکسن را تزریق کنیم آیا عارضه ای دارد؟ باید گفت بله، عارضه دارد، مهمترین عارضه ای که دارد می تواند عوارض موضعی باشد یعنی بعد از تزریق محل تزریق تورم، تب و قرمزی گذاری را ایجاد می کند. گاهی می تواند اعلام شبه آنفلوآنزا را در فرد ایجاد کند، مثلا دو تا سه روز بدن درد، خستگی یا تب خفیف و این اعلام بدان معنا نیست که این فرد برای دیگران انتقال دهنده است و خطر داشته باشد و ممکن است این آنفلوآنزا را به دیگران منتقل دهد.

وی تصریح کرد: این علائم نه برای خود شخص و نه برای دیگران هیچ گونه خطری در پی ندارد و طبق مطالعات این واکسن به نسبت فاید زیادی که دارد، سالم، کم عارضه و قابل قبول است. تنها افرادی نباید این واکسن را دریافت کنند که حساسیت شدید به تخم مرغ دارند یعنی وقتی تخم مرغ مصرف می کنند واقعا دچار حساسیت جدی می شوند بنابراین این افراد نباید واکسن آنفلوآنزا بزنند یا کسانی که قبلا واکسن را دریافت و علائم آلرژی شدید در آنها بروز کرده و گروه سوم افرادی هستند که در حال حاضر یک بیماری حاد تب دار دارند و هیچ گونه واکسنی برای آنها تجویز نمی شود و باید صبر کنند بهبود یابند و بعد واکسن دریافت کنند؛ به جز این سه گروه برای هیچ گروهی تزریق واکسن آنفلوآنزا ممنوعیت ندارد و همه افراد می توانند آن را دریافت کنند.

ترکمان‌اسدی مطرح کرد: گاهی افراد قبل از رفتن به سفر یا شرکت در یک سمینار یا مکان شلوغ بلافاصله اقدام به تزریق واکسن آنفلوآنزا یا کرونا می کنند به امید اینکه ایمنی خوبی برای شرکت در آن محیط داشته باشند که اصلا چنین چیزی درست نیست چراکه از زمانی که شما واکسن آنفلوآنزا یا کرونا تزریق می کنید تا شکل گرفتن آنتی بادی ها حدودا دو هفته طول می کشد و سطح بالای ایمنی نسبت به آن ویروس حدودا دو ماه بعد تزریق است.

وی افزود: به همین علت است که گفته می شود اواخر شهریورماه یا اوایل مهرماه بهترین زمان تزریق این واکسن است که آرام آرام آنتی بادی در بدن شکل بگیرد و در زمان پیک یا قله بیماری آنفلوآنزا دو ماهی از زدن واکسن گذشته باشد و بدن آمادگی مواجهه با آن ویروس و مقابله با آن را داشته باشد بنابراین اگر فردی قبل از سفر واکسن بزند برای آن سفر کمک نمی کند بلکه برای دوماه بعد آنتی بادی ها در موقعیت خوبی قرار می گیرند و توانایی مقابله با بیماری را دارند.

وی در ادامه تاکید کرد: تنها راه مقابله با انواع ویروس های تنفسی و پیشگیری از ابتلا به آنها رعایت بهداشت فردی، شستشوی دست ها با آب و صابون یا مواد ضدعفونی کننده مثل الکل و استفاده از ماسک برای فصول سرد است که باعث کاهش ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوآنزا می شود همانطور که استفاده آن طی دو سال گذشته ابتلا به این بیماری ها را کاهش داد.

ترکمان‌اسدی ادامه داد: به ویژه در مکان های سرپوشیده و مکان هایی که تهویه خوبی ندارند، استفاده از ماسک را بهتر است لحاظ کنیم و جدی بگیریم و به تغذیه و ورزش که نقطه گمشده خیلی از افراد است، توجه داشته باشیم چراکه به بهبود سیستم ایمنی کمک می کند، از دیگر مواردی که مهم است خواب کافی و آرامش افراد است که به تقویت سیستم ایمنی کمک می کند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهار کرد: در زمینه واکسن ها اینکه همزمان واکسن آنفلوآنزا و کرونا زده شود از نظر علمی ممنوعیتی نیست اما به علت اینکه امکان دارد یکسری عوارض ایجاد کند و همان علائم تب و بدن درد گذرا را داشته باشد، دو هفته بین دو واکسن فاصله داده شود.

وی در پایان گفت: در زمینه واکسن کرونا افراد پنج تا ۱۲ ساله که خیلی زدن ماسک را پذیرش نمی کنند و بهداشت فردی را کمتر رعایت می کنند، اگر واکسن کرونا را تزریق نکرده اند حتما تزریق کنند، مراکز جامع سلامت استقبال می کنند. برای تزریق واکسن در این گروه بهتر است واکسن سینوفارم یا پاستوکووک انتخاب کرده و بزنند و اگر افراد بالای این سن تزریق واکسن را تکمیل نکرده اند یا شش ماه از دز سوم آنها می گذرد،با دوجه به شیوع آنفلوآنزا و بیماری های تنفسی توصیه می شود واکسن کرونا را تزریق کنند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟