بازدید 12199
۶
با تحولات منطقه و جهان

درخواست نماینده کنگره آمریکا برای به رسمیت شناختن طالبان/ ورود هیات‌های نظامی آمریکا و انگلیس به یمن/ رونمایی طالبان از قبر ملاعمر/ حملات پهپادی ترکیه به رقه و قامشلی سوریه

درخواست نماینده کنگره آمریکا برای به رسمیت شناختن طالبان، ورود هیات‌های نظامی آمریکا و انگلیس به یمن، رونمایی طالبان از قبر ملاعمر، حملات پهپادی ترکیه به رقه و قامشلی سوریه و کشته شدن ده‌ها تروریست در درعا و ادلب از مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های منطقه‌ای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
کد خبر: ۱۱۴۹۱۸۷
تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۴۰۱ - ۱۰:۱۶ 07 November 2022

درخواست نماینده کنگره آمریکا برای به رسمیت شناختن طالبان/ ورود هیات های نظامی آمریکا و انگلیس به یمن/ رونمایی طالبان از قبر ملاعمر/ حملات پهپادی ترکیه به رقه و قامشلی سوریه

بین الملل تابناک: درخواست نماینده کنگره آمریکا برای به رسمیت شناختن طالبان، ورود هیات‌های نظامی آمریکا و انگلیس به یمن، رونمایی طالبان از قبر ملاعمر، حملات پهپادی ترکیه به رقه و قامشلی سوریه و کشته شدن ده‌ها تروریست در درعا و ادلب از مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های منطقه‌ای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.

درخواست نماینده کنگره آمریکا برای به رسمیت شناختن طالبان

یکی از اعضای کنگره امریکا گفته است، در صورت توجه طالبان به مسائل حقوق بشری و بازگشایی مدارس دخترانه بالاتر از پایه ششم، باید حکومت آنان به رسمیت شناخته شود.

به گزارش خبرگزاری آوا، پیتر مایر، عضو کنگره امریکا با طرح این پرسش از دولت امریکا، دلیل و چرایی تعامل نکردن با حکومت سرپرست افغانستان را جویا شد.

درخواست نماینده کنگره آمریکا برای به رسمیت شناختن طالبان/ ورود هیات های نظامی آمریکا و انگلیس به یمن/ رونمایی طالبان از قبر ملاعمر/ حملات پهپادی ترکیه به رقه و قامشلی سوریه

این عضو کنگره ایالات متحده گفته است که کشورش باید بپذیرد به جز طالبان، دیگر حکومتی در افغانستان وجود ندارد.

پیتر مایر همچنین نسبت به عواقب ناسازگاری امریکا با حکومت طالبان هشدار داده‌ است، در حالی که با گذشت بیش از یک‌سال از روی کار آمدن طالبان در افغانستان، هنوز هیچ کشوری حاکمیت فعلی را به رسمیت نشناخته است.

ورود هیات های نظامی آمریکا و انگلیس به یمن

منابع خبری از ورود هیات های نظامی آمریکایی و انگلیسی در هفته جاری به یمن خبر دادند که مقامات جنبش انصارالله یمن، هدف از آن را آغاز دور جدیدی از تنش آفرینی در این کشور تفسیر می کنند.

"علی القحوم" عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن گفت: آمریکا در یمن و به طور مشخص در استان حضرموت در شرق این کشور حضور نظامی مستقیم دارد.

وی افزود: تحرکات آمریکا و انگلیس و فرانسه در جزایر یمن دیده می شود که هدف از آن، تشدید سیطره بر تنگه باب المندب است.

درخواست نماینده کنگره آمریکا برای به رسمیت شناختن طالبان/ ورود هیات های نظامی آمریکا و انگلیس به یمن/ رونمایی طالبان از قبر ملاعمر/ حملات پهپادی ترکیه به رقه و قامشلی سوریه

القحوم در گفت وگو با شبکه المیادین افزود: امارات نیز برای تغییر بافت جمعیتی جزیره "میون" تلاش می کند و ما این رفتار تجاوزگرانه را از نزدیک زیر نظر داریم و اجرای چنین اقدامی را نخواهیم پذیرفت.

وی تصریح کرد: انصار الله یمن توانمندی نظامی دارد که می تواند قدرت و حاکمیت و استقلال آن را حفظ کند.

القحوم گفت: کنفرانس امنیت آبی که قرار است به زودی برگزار شود، تصویر روشنی از برخورداری یمن از فاکتورهای قدرت ارایه خواهد کرد و دولت صنعا متعهد به حفاظت از دریانوردی بین المللی براساس قانون بین الملل است.

وی تصریح کرد: دشمن باید بفهمد که یمن توانمندی های نظامی انباشته ای دارد که باعث می شود از آب و هویت ملی خود پاسداری کند.

عضو سیاسی جنبش انصارالله یمن گفت: حضور نظامی مستقیم آمریکا در یمن و سرازیر شدن نظامیان آمریکایی به این کشور و بهویژه در استان حضرموت وجود دارد و همچنین نیروهای انگلیسی به استان المهره سرازیر می شوند.

وی با اشاره به ورود هیات های نظامی آمریکا و انگلیس به یمن در هفته گذشته گفت که این هیات ها برای به راه انداختن یک دوره تنش کار می کنند؛ اما یمنی ها آماده دفاع از کرامت و هر وجب خاک خود هستند.

رونمایی طالبان از قبر ملاعمر

حکومت طالبان از قبر منسوب به ملامحمد عمر، بنیان‌گذار گروه طالبان، رونمایی کرد. طالبان در حالی قبر بنیانگذار خود را رونمایی می‌کند که سنگ مزار احمد شاه مسعود، قهرمان ملی افغانستان، دو بار تخریب شده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از ایندیپندنت، ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان، یکشنبه در حساب کاربری توییترش نوشت، محمد حسن‌ آخوند، نخست‌وزیر طالبان، با شماری از اعضای کابینه برای «زیارت» قبر ملاعمر به منطقه‌ «عمرزو» در شهرستان «سوری» استان «زابل» رفته‌اند.

هواداران طالبان چندین عکس در توییتر به اشتراک گذاشتند که نشان می‌دهد شماری از مقام‌های ارشد طالبان، از جمله مولوی محمد یعقوب، فرزند ملاعمر و وزیر دفاع کنونی حکومت طالبان، به بازدید قبر ملاعمر رفته‌اند.

درخواست نماینده کنگره آمریکا برای به رسمیت شناختن طالبان/ ورود هیات های نظامی آمریکا و انگلیس به یمن/ رونمایی طالبان از قبر ملاعمر/ حملات پهپادی ترکیه به رقه و قامشلی سوریه

طالبان در حالی قبر بنیانگذار گروه خود را رونمایی می‌کند و اعضایش به بازدید آن می‌روند که به‌تازگی عکس‌هایی به نشر رسیده است که نشان می‌دهد برای دومین بار، سنگ مزار احمد شاه مسعود، قهرمان ملی افغانستان، تخریب شده است.

این اقدام طالبان انتقاد شدید شهروندان افغانستان را در پی داشته است.

حکومت پیشین افغانستان در سال ۲۰۱۵ اعلام کرده بود ملاعمر دو سال پیش، در بیمارستانی در شهر کراچی پاکستان، درگذشته است. سران طالبان، مرگ بنیانگذار این گروه را دو سال پنهان کرده بودند و در این مدت، در روزهای مناسبتی، پیام‌هایی از جانب ملاعمر منتشر می‌کردند. 

شش سال پس از مرگ ملاعمر، طالبان اعلام کرد او در چهارم اردیبهشت ۱۳۹۲ درگذشته است. طالبان علت مرگ ملاعمر را «قضای الهی» خوانده بودند.

در کتاب «زندگی مخفی ملاعمر» اثر بتی ‌دم، نویسنده هلندی، ادعا شده بود که بر خلاف تصور ایالات متحده آمریکا، ملاعمر هرگز در پاکستان پنهان نشده و در زادگاهش در استان «زابل»، در فاصله پنج کیلومتری یک پایگاه آمریکایی زندگی می‌کرده است.

ارگ ریاست جمهوری افغانستان در آن زمان حضور ملاعمر را در داخل خاک این کشور، رد و آن را ادعایی «فریبکارانه» توصیف کرده بود.

ملاعمر در نیمه‌ دوم دهه ۹۰ میلادی، خود را «امیرالمومنین»، و حکومتش را «امارت اسلامی طالبان» اعلام کرده بود. در آن زمان، برخی از نیروهای بنیادگرای اسلامی، از جمله اسامه بن‌لادن و ایمن ‌الظواهری، رهبران شبکه القاعده، با او «بیعت» کرده بودند.

‌الظواهری در منطقه‌ دیپلمات‌نشین در قلب کابل، در اثر حمله هوایی آمریکا کشته شد.

در دوران نخست حاکمیت طالبان تحت رهبری ملاعمر در نیمه دوم دهه ۹۰ میلادی، اختناق شدیدی بر افغانستان حاکم بود و دادگاه‌های صحرایی برپا می‌شد. در آن دوران، زنان از حق آموزش و کار محروم بودند و شنیدن موسیقی و تماشای تلویزیون ممنوع بود. همچنین مجسمه‌های بودای استان بامیان، از مهم‌ترین آثار تاریخی افغانستان و جهان، در این دوران تخریب شد. 

پس از دو دهه، با سقوط نظام جمهوریت مورد حمایت غرب، بار دیگر طالبان در اوت سال گذشته میلادی بر افغانستان حاکم شد. در این دوران هم آنان محدودیت‌های شدیدی بر آزادی‌های فردی و اجتماعی شهروندان افغان، به‌ویژه زنان، وضع کردند و دانش‌آموزان دختر بالای کلاس ششم را از رفتن به مدرسه محروم کرده‌اند.

حملات پهپادی ترکیه به رقه و قامشلی سوریه

منابع خبری یکشنبه شب گزارش دادند، پهپادهای ارتش ترکیه، رقه و قامشلی سوریه را هدف قرار دادند.

گروه دیده بان حقوق بشر سوریه اعلام کرد، پهپاد ارتش ترکیه، پست ایست و بازرسی متعلق به شبه نظامیان نیروهای دمکراتیک سوریه (قسد) را در روستای «الأرتوازیه» واقع در شرق منطقه عین عیسی در شمال رقه هدف قرار داد.

بر اساس این گزارش، در حمله پهپادی ترکیه یک نظامی قسد کشته شده و دو تن دیگر به شدت زخمی شدند.

درخواست نماینده کنگره آمریکا برای به رسمیت شناختن طالبان/ ورود هیات های نظامی آمریکا و انگلیس به یمن/ رونمایی طالبان از قبر ملاعمر/ حملات پهپادی ترکیه به رقه و قامشلی سوریه

همچنین پهپاد ترکیه یک خودرو را در قامشلی واقع در شمال شرق سوریه هدف قرار داد که بر اساس این گزارش، یکی از فرماندهان قسد کشته و سه غیرنظامی نیز زخمی شدند.

ارتش ترکیه از سال ۲۰۱۶ در ۲ عملیات سپر فرات (۳ شهریور ۹۵ تا ۹ فروردین ۹۶) و عملیات شاخه زیتون (۳۰ دی ماه ۹۶ تا ۴ فروردین ۹۷)، چهار هزار کیلومتر از خاک سوریه از جمله عفرین و شهرهای الباب، اعزاز و جرابلس را تصرف کرده است.

از سوی دیگر، آنکارا در ۲۵ مهرماه ۹۸ در اقدامی غیر قانونی برای عقب راندن شبه نظامیان کرد، موسوم به «نیروهای دمکراتیک سوری» (قسد) از مناطق مرزی الرقه و الحسکه، عملیات نظامی «چشمه صلح» را در شمال سوریه آغاز کرد که این عملیات یک هفته‌ای، پس از توافق آتش بس میان آنکارا و واشنگتن متوقف شد و ترکیه به شبه نظامیان کُرد پنج روز مهلت داد تا عمق ۳۲ کیلومتری از مرز ترکیه عقب نشینی کنند.

ارتش ترکیه هم اکنون بیش از یکصد پایگاه غیرقانونی در شمال سوریه ایجاد کرده است. درحالی که آنکارا مدعی است، حضور نظامیانش در شمال سوریه با هدف جلوگیری از تهدید گروه‌های مسلح کردی است، دمشق این اقدام را اشغالگری می‌داند.

دولت دمشق در نامه‌ای به دبیرکل سازمان ملل متحد و رئیس دوره‌ای شورای امنیت نسبت به قصد ترکیه برای حمله نظامی در خاک سوریه اعتراض کرده است.

کشته شدن ده‌ها تروریست در درعا و ادلب

منابع سوری از کشته شدن ده‌ها تروریست در حملات روسیه و سوریه به ادلب و درعا خبر دادند.

به گزارش شبکه خبری روسیا الیوم، معاون رئیس مرکز آشتی حمیمیم روسیه در سوریه اعلام کرد: ظرف یک هفته ۱۲ تروریست جبهه النصره در استان درعا در جنوب سوریه کشته و ۱۶ تن نیز بازداشت شدند. بازداشت شدگان در تجاوزات تروریستی علیه غیرنظامیان دست داشتند.

وی گفت: دستگاه‌های امنیتی سوریه به تعقیب تروریست‌ها و بازداشت و کشتن آن‌ها در استان درعا ادامه می‌دهند.

همچنین در حملات جنگنده‌های ارتش سوریه و روسیه به مقرهای گروه‌های تروریستی "حراس الدین" و جبهه النصره در حومه غربی ادلب در شمال غرب سوریه ۵۰ تروریست خارجی کشته و زخمی شدند.

این حملات علیه یکی از بزرگترین پادگان‌های آموزشی تروریست‌ها در غرب ادلب انجام شد. در این پادگان تجهیزات نظامی، پهپادها و سلاح و مهمات تروریست‌ها ذخیره شده بود که از آن برای حملات استفاده می‌کردند؛ حملات روسیه و سوریه موجب انهدام کامل این پادگان شد.

به گفته منابع، تروریست‌های حراس‌الدین در حال انجام مقدماتی برای حملات پهپادی به مقرهای ارتش سوریه و پایگاه حمیمیم در لاذقیه بودند. این حملات هوایی یک ضربه پیش‌دستانه بود که تلاش برای حملات پهپادی حراس‌الدین را ناکام گذاشت.

روسیه و سوریه یکشنبه حملات مشترکی را علیه تجمع تحریرالشام (جبهه النصره سابق) در نزدیکی کفرجالس در غرب استان ادلب انجام دادند.

مرکز آشتی حمیمیم روسیه در سوریه اعلام کرده بود که تروریست‌های جبهه النصره برای انجام اقدامات تحریک آمیز در اردوگاه‌های آوارگان در روستاهای کفردریان و کفرجالس استان ادلب آماده می‌شوند.

این مرکز اعلام کرده بود: هدف از این اقدامات، متهم کردن نیروهای دولتی سوریه و نیروهای روسیه به حمله علیه غیرنظامیان و مراکز غیرنظامی است.

به گفته منابع سوری، در روزهای اخیر، جبهه النصره حملاتی را به ادلب، حلب و لاذقیه انجام داد. حومه غربی حماة نیز طی روزهای اخیر، شاهد حملات گسترده تروریست‌ها بوده است.

تور تابستان ۱۴۰۳
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۶
در انتظار بررسی: ۶
انتشار یافته: ۶
پلیس ها دغدغه جانشان را دارند نه گرفتن دزد ها.
نا امنی روز به روز بیشتر شده است.
خارج شهر ها که هیچ داخل شهرها نیز نقاط خلوط امن نیستند.
جولان قانون شکنان و ربایندگان است
پاسخ ها
لقمان
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۶ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۶
تا زمانی ابلیس بزرگ بزرگترین فروشنده اسلیحات کشتار جمعی است جهان روی صلح را نخواهد دید
درخواست کنگره آمریکا نشون می ده که ژستهای آمریکا هم حداقلی است و یا اونها به مسائل داخلی کشورها اهمیت نمی دهند و یا حتی استقبال می کنند.

این دلیل دیگری برای ما مردم ایران است که باید خودمون به فکر خودمون باشیم.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۲ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۶
دقیقا! این برخلاف تبلیغات رایج است.

آمریکا پاش بیافته با طالبان هم کنار میاد.
انشا الله یمن بینی استکبار و مزدورانش را به خاک بمالد و تمامی سرزمین خودش را آزاد نماید...
بنده یک پیشنهاد دارم. دولت قانون حجاب اجباری را بردارد و بعد صبح تا شب در صدا و سیما فواید حجاب را تبلیغ کند.
راه حلی کاملا ارشادی...
بلاخره مردم می بینند و تصمیم می گیرند.
برچسب منتخب
# انتخابات # محمدباقر قالیباف # مصطفی پورمحمدی # سعید جلیلی # علیرضا زاکانی # امیرحسین قاضی زاده هاشمی # مسعود پزشکیان # انتخابات ریاست جمهوری