به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا از رویترز، رابرت مالی که در پاریس به سر میبرد دوشنبه شب در جمع خبرنگاران گفت: «آمریکا تا فرارسیدن زمان مناسب، درها را برای از سرگیری دیپلماسی باز خواهد گذاشت ولی فعلا واشنگتن به سیاست فشار و تحریمها ادامه میدهد».
منظور رابرت مالی از دیپلماسی، مذاکرات غیرمستقیم تهران و واشنگتن برای احیای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) است که با وجود پایبندی کامل جمهوری اسلامی ایران به مفاد این توافقنامه بین المللی، دولت دونالد ترامپ مستاجر افراطی کاخ سفید در سال ۱۳۹۷ به طور یکجانبه از آن خارج شد.
این دیپلمات آمریکایی مدعی شد: «اگر مذاکرات به سرانجام نمیرسد به خاطر مواضع ایران و همه اتفاقاتی است که از ماه سپتامبر گذشته (اغتشاشات اخیر در ایران) رخ داده است».
رابرت مالی بار دیگر با تکرار اظهارات مداخله جویانه مقامات آمریکایی درباره اغتشاشات اخیر در ایران، از این اغتشاشات تحت عنوان حرکت مردمی یاد کرد و برخورد با اخلالگران نظم و امنیت ایران را سرکوب معترضان توصیف کرد.
وی همچنین یکی دیگر از علل تصمیم کاخ سفید به تعلیق مذاکرات رفع تحریمهای ظالمانه علیه جمهوری اسلامی ایران را فروش ادعایی پهپادهای نظامی ایران به روسیه عنوان کرد.
رابرت مالی همانند دیگر مقامات کاخ سفید بار دیگر ایران را مسئول وضعیت کنونی مذاکرات برجامی معرفی کرد.
به گزارش ایرنا، مذاکرات رفع تحریمها پس از ماهها گفت وگوهای فشرده در وین به مرحلهای رسیده است که چنانچه ایالات متحده آمریکا به عنوان طرف نقض کننده برجام مطالبات منطقی ایران و الزامات شکلگیری یک توافق پایدار و قابل اتکاء را بپذیرد، توافق نهایی حاصل خواهد شد.
تجربه ماهها مذاکرات در وین ثابت کرد کاخ سفید به دلیل مشکلات داخلی و فشار رژیم صهیونیستی قدرت تصمیمگیری برای بازگشت به توافق هستهای را ندارد و از این منظر، به تاکتیک مقصرنمایی و تعیین ضربالاجلهای ساختگی علیه ایران متوسل شده است.
قریب به اتفاق کشورهای مشارکت کننده در گفتوگوها، خواهان جمعبندی سریعتر مذاکرات هستند اما دستیابی به توافق نهایی در انتظار تصمیمات سیاسی ایالات متحده آمریکا در خصوص چند موضوع باقیمانده مهم و کلیدی است.
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان هفته پیش در گفتوگوی تلفنی با جوسپ بورل نماینده عالی سیاست خارجی ضمن تاکید بر آمادگی ایران برای رسیدن به یک توافق خوب، قوی و پایدار تصریح کرد: نظرات خود را با رویکردی سازنده و رو به جلو به طرف آمریکایی ارائه کردیم.
جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که اگر طرف آمریکایی واقعبینانه عمل کند، امکان دستیابی به توافق در وین وجود دارد. توافق مد نظر ایران سندی است که تحریمها به صورت حداکثری رفع و منطقه هم از اجرای آن بهرهمند شود.