به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا از خبرگزاری تاس، گِنادی گاتیلوف، نماینده دائمی روسیه در ژنو، برگزاری جلسه ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل درباره ایران را «غیرسازنده» تلقی کرد.
گاتیلوف گفت که چنین ابتکاراتی هیچ ارتباطی به نگرانیهای حقوق بشری ندارند، چراکه هدفشان برچسب زدن و اعمال فشار بر کشورها با دستاویز قرار دادن حقوق بشر است.
این دیپلمات روس در ادامه بر «نادیده گرفتن فاحش» این موضوع تاکید کرد که ایران « اطلاعات مفصلی درباره اقدامات معطوف بر پیشبرد و صیانت از حقوق بشر و عمل به وظایفش در این زمینه ارائه میکند.»
او در همین راستا گفت: اگرچه کسانی که این جلسه ویژه را برگزار کردهاند اهمیت چندانی به این موضوع نمیدهند. هدف اصلی آنها صدور قطعنامه سیاسیکاری شده دیگری برای ثباتزدایی از وضعیت سیاسی داخل ایران است.
گاتیلوف همچنین بیان کرد که ایده تشکیل یک «هیات حقیقتیاب» بدون رضایت مقامات ایران، «در واقع، غیرقانونی است.»
او خواستار «دست کشیدن از مداخله در امور داخلی ایران و متوقف کردن ثباتزدایی از وضعیت آن شد.»
به گزارش ایسنا، اظهارات این دیپلمات روس در پی این مطرح میشود که شب گذشته و در پی تشکیل جلسه ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل برای بررسی «وضعیت حقوق بشر» در ایران، قطعنامهای علیه ایران در شورای حقوق بشر سازمان ملل با ۲۵ رای موافق، ۶ رای مخالف و ۱۵ رای ممتنع به تصویب رسید.
آرژانتین، بنین، جمهوری چک، فنلاند، فرانسه، گابن، گامبیا، آلمان، هندوراس، ژاپن، لیبی، لیتوانی، لوکزامبورگ، جزایر مارشال، مکزیک، مونتهنگرو، نپال، هلند، پاراگوئه، لهستان، جمهوری کره، سومالی، اوکراین، انگلیس و آمریکا به قطعنامه ضدایرانی رای مثبت دادند.
کشورهای بولیوی، برزیل، کامرون، ساحل عاج، هند، اندونزی، قزاقستان، مالاوی، مالزی، موریتانی، نامبیا، قطر، سنگال، سودان، امارات متحده عربی و ازبسکتان رای ممتنع به این قطعنامه دادند و ارمنستان، چین، کوبا، اریتره، پاکستان و ونزوئلا مخالفت خود با این قطعنامه را ابراز کردند.