بین الملل تابناک: دویست و هفتاد و چهارمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور میگذرد؛ تهاجمی که رویدادهای بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
«سرگئی آکسیونوف» رئیس شبهجزیره کریمه ادعاهای اوکراین درباره ایران را قویا رد کرد و آنها را «قصهپردازی» خواند.
«آلکسی دانیلوف» دبیر شورای دفاع و امنیت ملی اوکراین در مصاحبهای با روزنامه گاردین که پنجشنبه منتشر شد، ادعاهایی علیه ایران در شبهجزیره کریمه مطرح کرد اما وی در این باره هیچ سندی ارائه نکرد.
این ادعا ماه گذشته میلادی در رسانههای صهیونیستی منتشر شد و دانیلوف صرفا بر اساس این گزارشها اظهارنظر کرد.
آکسیونوف در واکنش به این ادعا روز جمعه در پیامی در تلگرام این اظهارات را «کاملا یاوهگویی» خواند و افزود: این قصهپردازیها صرفا از سوی کییف ایجاد میشود به احتمال زیاد مخاطب آنها غربی است که با خوشحالی به آنها گوش میکنند.
وی افزود: هر چه جایگاه رژیم کییف متزلزلتر میشود خیالبافیهای آنها هم بیشتر میشود.
«بن والاس» وزیر دفاع انگلیس از اوکراین خواست تا در ماههای زمستان به حملات خود علیه نیروهای روسی ادامه دهد.
والاس جمعه در مصاحبهای با دیلی بیست گفت: اوکراینیها از لحاظ کیفیت آموزش پرنسل و تجهیزات بر روسها که تجهیزات و روحیه ضعیفتری دارند، در موقعیت برتری قرار دارند.
وی با اشاره به اینکه اوکراین «۳۰۰ هزار یونیفور» زمستانی از جامعه بینالمللی دریافت کرده است، افزود: از این رو، به نفع اوکراین است که در زمستان شتاب خود را حفظ کند.
لوید آستین وزیر دفاع آمریکا روز دوشنبه در سفر به اندونزی مدعی شد که اوکراین در موقعیت خوبی برای ادامه جنگ با نیروهای روسیه در طول فصل زمستان است.
وی افزود: ما کارهای زیادی انجام دادهایم تا اوکراینیها را برای جنگ در زمستان آماده کنیم و آنها را قادر به ادامه فشار بر دشمنانشان در طول ماههای فصل زمستان کنیم.
وی تاکید کرد: فکر میکنم اوکراینی ها شرایط بسیار بهتری نسبت به دشمنان خود خواهند داشت و این شرایط بهتر به دلیل تجهیزاتی است که ما به آنها ارائه میکنیم.
با این حال، وزیر دفاع آمریکا گفت: پیشبینی چگونگی اوضاع جنگ و جدول زمانی برای پایان آن دشوار است.
آنگلا مرکل صدراعظم سابق آلمان با اشاره به اینکه حمله به اوکراین وی را «غافلگیر» نکرد، گفت که وی در برابر ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه کاری نمیتوانست انجام بدهد.
مرکل در مصاحبهای با مجله آلمانی اشپیگل به آخرین دیداری که در اوت ۲۰۲۱ از مسکو داشت، اشاره کرد و گفت: این احساس در من ایجاد شد که به من میگویند «از لحاظ سیاسی به پایان رسیدهای.»
مرکل در پاییز ۲۰۲۱ پس از ۱۶ سال از صدراعظمی آلمان کنار رفت.
وی در مصاحبه با اشپیگل تاکید کرد که جنگ اوکراین او را «غافلگیر نکرد» و تلاشهای وی برای ایجاد یک «چارچوب مستقل اروپایی برای گفتوگو با پوتین» و ب همراهی امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه با شکست مواجه شد.
صدراعظم سابق آلمان گفت: دیگر قدرتی برای اجرای ایدههایم نداشتم زیرا همه میگفتند که او در پاییز خواهد رفت.
وی افزود: پس از ضمیمه شدن شبه جزیره کریمه به روسیه در سال ۲۰۱۴ همه کاری برای جلوگیری از نفوذ روسیه به اوکراین کردیم و همه تحریمها را با جزئیات (با کشورهای دیگر) هماهنگ میکردیم.
این اظهارات در حالی است که ولفگانگ شویبله رئیس سابق پارلمان آلمان از مرکل بدلیل اشتباهاتی که سیاستش در قبال روسیه داشت، انتقاد کرد.
به نوشته پولیتیکو، وابستگی روسیه به گاز روسیه در دوره مرکل افزایش یافت.
رئیسجمهوری روسیه با اشاره به توافق مسکو با قدرت های اروپایی برای پایان دادن به جنگ در دونباس در سال ۲۰۱۴ ، گفت: یکپارچگی روسیه و دونباس باید زودتر اتفاق میافتاد.
به گزارش خبرگزاری روسی تاس، ولادیمیر پوتین در نشستی با مادران نظامیان روس حاضر در جنگ اوکراین، با اشاره به توافق روسیه با قدرتهای اروپایی برای پایان دادن به جنگ در دونباس در سال ۲۰۱۴، خاطرنشان کرد: ما در ابتدا این تصور را داشتیم که لوهانسک و دونتسک می توانند در چارچوب توافق مینسک به اوکراین برگردند.
وی افزود: اکنون معلوم شد پیوستن آنها به روسیه باید زودتر انجام می شد. در آنصورت، شاید غیرنظامیان و کودکان کمتری در بمباران های اوکراین کشته می شدند.
علیرغم هشدارهای مکرر روسیه درباره عضویت کشورهای فنلاند و سوئد در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، «ینس استولتنبرگ» دبیرکل این ائتلاف نظامی از فرا رسیدن زمان این مسئله خبر داد.
اسولتنبرگ امروز (جمعه) طی نشست خبری گفت: «ما از اوکراین حمایت میکنیم و از این امر عقب نخواهیم نشست. ما چیزی را در اختیار اوکراین قرار دادهایم که بتواند با حملات پهپادی مقابله کند و از متحدان کمک بیشتری میگیریم».
به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، وی با بیان اینکه ناتو به کییف کمک میکند تا از وابستگی به تجهیزات نظامی شوروی سابق به سمت تسلیحاتی غربی برود، توضیح داد: «آنچه در میز مذاکره اتفاق میافتد نیز بستگی به آن دارد که در اوکراین چه روی میدهد».
این مقام نظامی اروپایی مدعی شد: «در صورت پیروزی روسیه متجاوز، صلح پایدار در اوکراین برقرار نخواهد شد. جنگ اوکراین وابستگی ما به گاز روسیه را آشکار کرد و ما باید از آن و [نفت و گاز] دیگر کشورهای مستبد اجتناب کنیم».
استولتنبرگ با بیان اینکه زمان پیوستن فنلاند و سوئد به ناتو فرا رسیده، اظهار داشت: «[آغوش] ناتو به روی کشورهای جدید باز است و ما تصمیم گرفتیم فنلاند و سوئد را برای مشارکت در روند الحاق دعوت کنیم. روسیه در تلاش است مانع از پیوستن کشورهای جدید به ناتو شود ولی اعضای این ائتلاف باید در مورد الحاق اوکراین تصمیم بگیرند».
طبق این گزارش، وی در بخش دیگری از صحبتهایش درباره چین نیز گفت: «چین یک کشور دشمن نیست، اما در حال تقویت حضور نظامی خود است. نشست وزرای خارجه ناتو در بخارست درباره نحوه برخورد با چین تصمیم خواهد گرفت».
به نوشته اسپوتنیک، دبیرکل ناتو همچنین افزود: «روسیه و چین با یکدیگر همکاری میکنند و پکن نیز در حال تقویت زرادخانه نظامی خود از جمله سلاحهای اتمی است. چین در حال سرمایهگذاری زیادی در توسعه فناوری است».
یک مقام محلی در شبه جزیره کریمه از فعلا شدن پدافند دفاع هوایی روسیه در شمال این جزیره در روز جمعه خبر داد.
«واسیلی تلیزچنکو» شهردار شهر آرنیانسک روز جمعه در کانال تلگرامی خود نوشت، «لطفا آرامش خود را حفظ کنید، پدافند هوایی فعال شده است.»
وی در توضیح این مساله خطاب به مردم محلی نوشت، پدافند دفاع هوایی در خارج از شهر فعال شده، اگر صدای انفجاری شنیدید به دلیل این مساله است. من با همه سازمانها صحبت کردم و همه چیز خوب است.
وی همچنین تاکید کرد که هیچ کس شهر را تخلیه نخواهد کرد.
شهردا آرنیانسک نگفته که علت فعال شدن سامانههای دفاع هوایی چه بوده است. اما در روز سه شنبه نیز پدافند هوایی کریمه فعال شده و طبق گفته مقامات روس دو پهپاد مهاجم سرنگون شده بود.
پیش از این برخی کانالهای تلگرامی اوکراینی اخباری مبنی بر تخلیه شهر آرنیاسنک منتشر کرده بودند که «اولگ کریوچکوف» مشاور رئیس این شبه جزیره آن را دروغ و شایعه خوانده بود.
وی تاکید کرد، خبر مربوط به تخلیه شهر توسط مردم کاملا دروغ و توسط مقامات اوکراینی منتشر شده است. در حال حاضر تمام اقدامات و تدابیر برای تضمین امنیت شبه جزیره کریمه در حال انجام است.
سخنگوی کرملین گفت، شایعات رسانهای مبنی بر اینکه ولادیمیر پوتین در سخنان خود خطاب به مجمع فدرال روسیه اعلام «بسیج عمومی کشوری» خواهد کرد، صحت ندارد.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، در اواسط هفته جاری پایگاه خبری «پراوادا» مدعی شد که ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه در سخنرانی خود در مجمع فدرال این کشور در اواخر سال میلادی جاری، قصد دارد بر بسیج «سربازان و افسران و همچنین اقتصاد»، «قوانین جهانی جدید بازی» و سرنوشت مردم روسیه تمرکز کند.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین در پاسخ به این سوال که آیا این گزارشها صحت دارد، گفت: خیر.
همچنین پسکوف گفت که اظهارات ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین در مورد بازگشت کریمه نشان دهنده عدم تمایل اوکراین به حل مشکلات از راههای غیر نظامی است.
وزارت دفاع روسیه اعلام کرد، ۵۰ سرباز روس که در اسارت نیروهای اوکراین بودند، آزاد شدند و در مقابل، ۵۰ سرباز اوکراینی تحت اسارت روسیه به کییف بازگشتند.
به گزارش خبرگزاری تاس، وزارت دفاع روسیه در بیانیهای اعلام کرد: در نتیجه مذاکرات انجام شده، در ۲۴ نوامبر (پنجشنبه) ۵۰ سرباز روسیه که در مناطق تحت کنترل اوکراین با خطری مرگبار روبرو بودند، آزاد شدند.
بر اساس این بیانیه، هواپیماهای نظامی روسیه این سربازان را به مسکو بازخواهند گرداند تا تحت درمان روحی و جسمی قرار گیرند.
در مقابل، ۵۰ سرباز اوکراینی که در اسارت نیروهای روسیه بودند، آزاد شدند.
در ۲۳ نوامبر هم ۳۵ سرباز روسیه آزاد شدند.
لهستان در اقدامی غیرمنتظره، پیشنهاد آلمان برای تقویت قدرت پدافند هوایی این کشور را نپذیرفت و اعلام کرد که بهتر است آلمان این تجهیزات را به اوکراین ارسال کند.
به گزارش خبرگزاری یورو نیوز، پس از آنکه هفته گذشته بر اثر اصابت یک موشک - احتمالا اوکراینی - به روستایی در لهستان دو تن جان باختند، وزارت دفاع آلمان اعلام آمادگی کرد که با ارسال جنگنده و سامانههای هوایی پاتریوت، پدافند هوایی این کشور را تقویت کند.
اما این پاسخ غیرمنتظره ورشو به پیشنهاد آلمان، مورد استقبال کییف واقع شد. اوکراین که با حملات موشکی بیامان روسیه و قطعی برق متعاقب درگیر است، شدیدا به دنبال تقویت امنیت آسمان خود است.
این که لهستان از آلمان خواست این تجهیزات را - که شامل سامانههای پدافند هوایی پاتریوت است - به اوکراین ارسال کند، موجب افزایش نگرانیها از احتمال تشدید تنشها در رابطه با حضور ناتو در این مناقشه شرق اروپا میشود.
از همین رو، کریستین لامبرشت، وزیر دفاع آلمان تاکید کرد که استفاده از سامانههای دفاعی ناتو در جایی خارج از محدوده کشورهای عضو، باید مورد موافقت تمامی اعضا قرار گیرد.
رسانه آلمانی: آلمان برای جنگ با روسیه آماده می شود
رسانهها روز جمعه مدعی شدند که ارتش آلمان خود را برای یک جنگ احتمالی با روسیه آماده میکند.
روزنامه آلمانی «اشپیگل» به یک گزارش محرمانه دست پیدا کرده که نشان می دهد ارتش این کشور برای جنگ احتمالی با روسیه آماده میشود. ارتش آلمان این سند محرمانه داخلی ۶۸ صفحهای را ماه سپتامبر منتشر کرد.
بر اساس این گزارش، «ابرهارد زورن» از مقامهای ارشد ارتش آلمان هشدار داده که ممکن است آلمان مورد حمله قرار گیرد و او طرحهایی را برای درگیری مسلحانه آینده با روسیه پیشنهاد کرد.
در این گزارش ادعا شده که آلمان با تهدیدهای «وجودی» مواجه است و جنگ در اروپا دوباره یک واقعیت است و محتمل ترین سناریو درگیری با روسیه در جناح شرقی ناتو خواهد بود.
چندی قبل «اولاف شولتز» صدراعظم آلمان اعلام کرد که دولت او یک صندوق دفاعی ویژه ۱۰۰ میلیارد یورویی، علاوه بر بودجه نظامی ایجاد خواهد کرد. در ماه ژوئن، پارلمان آلمان، این صندوق ویژه را تصویب کرد.
آلمان قصد دارد دستکم ۲ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را به هزینههای نظامی اختصاص دهد و این کشور را پس از آمریکا و چین به عنوان سومین هزینه کننده بزرگ نظامی در جهان تبدیل کند.
رئیس ستاد کل ارتش جمهوری چک در جمع فرماندهان ارتش این کشور از لزوم آمادگی نیروهای مسلح این کشور برای نبرد محتمل با روسیه خبر داد.
«کارل زهکا» رئیس ستاد کل ارتش جمهوری چک اخیرا در یک مجمع فرماندهی ارتش این کشور از لزوم آمادگی نیروهای مسلح این کشور برای نبرد محتمل با روسیه خبر داد.
رزمایش شبیهسازی حمله هوایی، موشکی ناتو در رومانی
ناتو در تلاش برای ادامه تقویت نیروهای دفاعی در شرق اروپا و از بیم قدرت هوایی و موشکی روسیه ، تمرین شبیهسازی حمله موشکی و هوایی در رومانی انجام داد.
وبگاه «ارو تایمز» روز جمعه گزارش داد در حین این تمرین، سامانه دفاع هوایی «مامبا» ساخت فرانسه ی حمله شبیه سازی شده جنگندههای دشمن فرضی را دفع کرد.
در این تمرین ترکیب جنگندههای دشمن فرضی، از جمله «اف-۱۶» ترکیه و یوروفایترهای اسپانیا و همچنین هواپیماهای جنگ الکترونیک «گرولر» آمریکا و جنگندههای «رافال» فرانسه حضور داشتند.
«اوآنا لانژسکو» سخنگوی ناتو گفت: «در پاسخ به جنگ روسیه علیه اوکراین، به تقویت بازدارندگی و دفاع خود در بخش شرقی ائتلاف ادامه میدهیم. این شامل افزایش قابل توجه دفاع هوایی با جنگندهها و هواپیماهای تجسسی، دفاع هوایی و کشتیها با قابلیت دفاع هوایی در دریا است. رزمایشهایی مانند این تضمین میکند که نیروهای ناتو می توانند باهم عمل کنند و به هر تهدیدی از هر جهت پاسخ دهند».
برخورد موشک آمریکایی در اوکراین به ساختمان غیرنظامی
روزنامه نیویورک تایمز از بروز خطا در یک موشک آمریکایی در اوکراین و فرود آن در شرق این کشور خبر داد که به مجروح شدن سه غیرنظامی منجر شد.
روزنامه نیویورک تایمز در این گزارش با استناد به بازماندههای بدنه موشک و شواهد عینی اعلام کرد، در ۲۶ سپتامبر یکی از موشکهایی که آمریکا به اوکراین داده بود، از مسیر خود خارج شده و به یک آپارتمان پنج طبقه در شرق اوکراین برخورد کرد که سه تن را مجروح کرد.
افراد حاضر در محل و کارمندان نیویورکتایمز در صحنه حاضر شده و تکههایی از لاشه موشک را بررسی کردند. آنها به این نتیجه رسیدند که این موشک از نوع AGM-۸۸B بوده که یک موشک سریع ضدرادار است.
هنوز هدف اصلی این موشک مشخص نشده است، اما به نظر میرسد پس از آنکه نتوانسته به هدف اصابت کند، سوختش تمام شده و به این ساختمان برخورد کرده است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.