مشخصات میلگرد a1 ، a2، a3 و تفاوت آن‌ها

هدف از تولید این مقاله آشنایی شما با مشخصات میلگردa1 ،a2 ، a3 و تفاوت آنها است. اما در ابتدا می‌خواهیم شما را با میلگرد و انواع آن آشنا کنیم تا درک درستی از این نوع محصول داشته باشید.
کد خبر: ۱۱۵۲۴۶۹
|
۰۸ آذر ۱۴۰۱ - ۱۲:۲۳ 29 November 2022
|
10217 بازدید

مشخصات میلگرد a1 ، a2، a3 و تفاوت آن‌ها

میلگرد به انگلیسی Rebar نامیده می‌شود. در واقع پروفیل‌های دایره‌ای شکلی است که به‌عنوان آرماتور، برای بالابردن سطح کششی بتن در اسکلت بتنی کاربرد دارد. 

میلگردها در انواع مختلف و با کارایی‌های متفاوت تولید می‌شوند. میلگرد a2 و a3 از انواع میلگردهایی است که در ساختمان‌سازی بسیار مورداستفاده قرار می‌گیرد. به همین دلیل باید با تفاوت میلگرد a2 و a3 هم آشنا شوید. 

تولید میلگرد به دو شکل صورت می گیرد. شکل اول طی فرایند نورد گرم فولاد تازه تولید و با حرف اختصاری N مشخص است و شکل دوم با ضایعات آهن تولید و با حرف اختصاری W نشان داده می‌شود. 

انواع میلگرد

به‌طورکلی میلگردهای موجود در بازار به دو دسته میلگرد ساده و آجدار موجود است. کارخانه‌های ایرانی برای تولید میلگرد از استاندارد 3132 پیروی می‌کنند. 

طبق این استاندارد میلگردها به لحاظ شکل ظاهری و مشخصات مکانیکی به دودسته تقسیم‌بندی می‌شوند. میلگردهای ساده که هیچ آجی ندارند و میلگردهای آجدار که دارای برجستگی‌هایی طولی و عرضی هستند تا در هنگام قرارگیری در بتن شکل مؤثرتری داشته باشند. 

میلگرد ساده 

همان‌طور که از اسم آن پیداست این میلگرد به‌صورت ساده و بدون هیچ آجی تولید می‌شود و سطحی صاف و بدون شیاری دارد. این نوع میلگرد در بازار داخلی با نام میلگرد ساده یا میلگرد a1 شناخته معروف است. 

میلگرد آجدار

برای پیوند موثردر بتن، روی سطح این نوع میلگرد در هنگام تولید، برجستگی و شیار ایجاد شده است. این نوع میلگرد، در سه نوع مختلف آجدار مارپیچی یاa2 ، آجدار جناغی یا a3، آجدار مرکب یا a4 ساخته می‌شود. 

اولین و قدیمی‌ترین تولیدکننده میلگرد، کارخانه ذوب‌آهن اصفهان است. کیفیت بالای محصولات این کارخانه باعث شده است که افراد زیادی به دنبال قیمت میلگرد اصفهان باشند. 

مشخصات میلگردها

در این قسمت سعی داریم شما را با مشخصات انواع میلگرد آشنا کنیم تا باتوجه‌به نیاز خود بتوانید میلگرد مناسب برای پروژه خود را انتخاب کنید. 

مشخصات میلگرد a1

مشخصات این نوع میلگرد به شرح زیر است:

  • این میلگرد هندسه ساده‌ای دارد و بدون آج است. 
  • به دلیل نرم بودن قابلیت تغییر شکل دارد.
  • می‌توان آن را جوشکاری کرد.

مشخصات میلگرد a2

مشخصات این نوع میلگرد به شرح زیر است:

  • شکل آج این میلگرد، ساده فنری است. 
  • نیمه‌خشک یا نیمه نرم است. 
  • برای عملیات ساختمانی مناسب است. 
  • بهتر است جوشکاری نشود. 
  • آج‌ها به‌صورت فنری شکل و موازی ایجاد می‌شوند. 
  • نسبت به میلگرد ساده شکننده‌تر است.

مشخصات میلگرد a3

مشخصات این نوع میلگرد به شرح زیر است:

  • به‌هیچ‌عنوان قابل جوشکاری نیست.
  • مناسب برای استفاده در زاویه‌های تند و تغییر شکل‌های فراوان نیست.
  • پرمصرف‌ترین میلگرد در صنعت ساخت‌وساز است. 

مشخصات میلگرد a1 ، a2، a3 و تفاوت آن‌ها

تفاوت میلگرد a2 و a3

همان‌طور که گفتیم میلگرد a2 و a3 در ساختمان‌سازی کاربرد دارند. کسب اطلاعات در مورد تفاوت این دو نوع میلگرد بخصوص در مورد ظاهر و کاربرد آنها، کمک بسزایی در انتخاب میلگرد مناسب به شما می‌کند. 

در ادامه این مطلب فرق میلگرد a2 و a3 از جنبه‌های مختلف بررسی می‌شود. با ما همراه باشید. 

تفاوت از نظر قیمت 

قیمت میلگرد باتوجه‌به مقاومت کششی و خواص انعطاف‌پذیری، کمی متفاوت است. بااین‌حال میلگردها از لحاظ قیمتی تقریباً نزدیک به هم هستند. قیمت میلگرد a3 در بازار کمی گران‌تر از میلگرد a2 است. 

تفاوت میلگرد a2 و a3 از نظر وزن

در مقایسه وزن میلگرد می‌توان گفت وزن میلگرد آجدار نسبت به میلگرد ساده با سایز یکسان به دلیل وجود آج، کمی بیشتر است. البته وزن میلگردهای تولید شده توسط کارخانه‌های تولیدکننده با برند مختلف نیز فرق دارد. 

طبق استانداردهای تعریف شده برای میلگردها، وزن معینی نسبت به سایز آن مشخص شده است. درصورتی‌که وزن میلگرد از مقدار استاندارد کمتر باشد، سطح مقطع میلگرد کوچک‌تر و بالطبع بار کمتری را تحمل می‌کند و سازه را ضعیف می‌کند. 

تفاوت از نظر شکل ظاهری

میلگردها از نظر ظاهری تفاوت قابل‌مشاهده‌ای دارند به‌گونه‌ای که با نگاه‌کردن ساده می‌توانید تفاوت آن‌ها را ببینید. در ادامه تفاوت ظاهری میلگردها را بررسی می‌کنیم. 

میلگرد a2 

جنس این نوع میلگرد از نوع فولاد نیمه‌خشک است و آج آن در شکل‌های متفاوت فنری، موازی، دوک یا مارپیچ ساخته شده است. 

میلگرد a3

جنس این میلگرد از نوع فولاد خشک و سخت است و شکل آج آن به شکل دنده‌های خزدار یا یکنواخت ساخته شده است. 

تفاوت میلگرد a2 و a3 از نظر ترکیب شیمیایی

در بین میلگردهای آجدار، میلگرد a2 کربن کمتری داشته و انعطاف‌پذیرتر است. اما میلگرد a3 درصد بیشتری کربن دارد و شکننده‌تر است. ضمن اینکه میلگرد a3 قابلیت جوشکاری‌کردن ندارد. 

تفاوت از نظر کاربرد

میلگرد بستر مناسب برای فونداسیون میلگردهای آجدار هستند. معمولاً در پی ساختمان‌ها، از میلگرد a3 در آرماتورهای طولی و از میلگرد a2 در آرماتورهای عرضی استفاده می‌شود. 

در مبحث کاربرد میلگرد a2 و a3 باید گفت که میلگرد a3 به دلیل ترد بودن و عدم شکل‌پذیری در مواردی مثل دیوار برشی، تیر، ستون، تیرچه و دال که بایستی در برابر زلزله مقاوم و شکل‌پذیری بالایی داشته باشد، کاربرد ندارد.

به‌طورکلی میلگرد a2 خاصیت شکل‌پذیری بیشتری دارد و برای زمانی مناسب است که بتوان میلگرد را شکل داد. این میلگرد به دلیل شکل آج خود، برای مناطق با تغییرات دمایی شدید بیشتر کاربرد دارد. 

کاربرد میلگرد در بتن

همان‌طور که گفته شد میلگردها در انواع مختلف و با کاربردهای متفاوت در بازار وجود دارد.

انواع کاربردهای میلگرد در بتن به شرح زیر است:

میلگرد خاموت: کاربرد این میلگرد، ممانعت از ترک‌خوردگی و بیرون‌زدگی آرماتورهای طولی در ساخت بنا است. 

میلگرد راستا: افزایش مقاومت کششی بتن و گاهی افزایش مقاومت فشاری بتن از کاربردهای این میلگرد است.

میلگرد ادکا: به جهت تحمل نیروهای برشی و همچنین لنگرهای منفی در تکیه‌گاه‌ های تیر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

میلگرد رکابی: برای نگهداری آرماتورهای طولی کاربرد دارد و همچنین به شکل حرف U در شبکه‌های مش‌بندی است.

میلگرد خرک: از این نوع میلگرد برای قراردادن دو شبکه متوالی افقی با فاصله معین در داخل قالب استفاده می‌شود.

میلگرد سنجاقی: این میلگرد برای تقویت مقاومت برشی خاموت‌ها و اتصال کامل بین میلگردهای طولی کاربرد دارد. 

قیمت میلگرد 

فروش میلگرد در بازار به‌صورت شاخه‌ای و یا کیلویی است و قیمت میلگرد بر حسب کیلوگرم محاسبه می‌شود. مثل دیگر محصولات فولادی، قیمت میلگرد هم با توجه به نرخ ارز، قیمت جهانی فولاد، میزان عرضه و تقاضا و قیمت مواد اولیه نوسان دارد. 

همچنین جنس فولاد، کاربرد میلگرد و مشخصات فیزیکی و شیمیایی بر روی قیمت میلگرد تأثیرگذار است. 

به‌طورکلی قیمت میلگردهای ساده نسبت به آجدار بیشتر است. شما می‌توانید قیمت میلگرد a2 و a3 را از سایت آیرومارت استعلام کنید. آیرومارت، برای شما بستری را فراهم می‌آورد که با استفاده از آن بتوانید قیمت روز انواع مقاطع فولادی را استعلام گرفته و برای خرید میلگرد آنلاین نیز اقدام فرمایید. 

مشخصات میلگرد a1 ، a2، a3 و تفاوت آن‌ها

حرف آخر

باتوجه‌به نکات ذکر شده در متن بالا، این نتیجه‌ حاصل می‌شود که میلگرد a3 یکی از پرطرفدارترین انواع میلگرد در بازار ایران است. 

به‌طورکلی میلگردها در گریدهای a1، a2، a3 و a4 با وزن‌های تقریباً برابر در سایز یکسان، در بازار یافت می‌شوند. 

پرواضح است که هر چه از نوع میلگرد a1 به سمت بالاتر یعنی a4 می‌رویم، در برابر تغییر شکل مقاوم‌تر و خشکی میلگرد افزایش می یابد. علت این امر، افزایش مقدار کربن است. 

شما عزیزان می‌توانید باتوجه‌به نوع مصرف و کاربردی که از میلگردها انتظار دارید، به بهترین انتخاب خود در بین انواع میلگرد برسید.

کارشناسان آیرومارت با شماره تماس 02145306 جهت مشاوره و خرید در کنار شما هستند. 

 

انتهای رپرتاژ آگهی/

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟