تذکر بانک مرکزی درباره تحلیل یکجانبه از اقتصاد کشور

بانک مرکزی با تاکید بر اینکه ارزیابی یکجانبه به دور از انصاف است، اعلام کرد: در بیان انتقادات کارشناسی و تحلیل مسائل اقتصادی کشور لازم است از بیان مطالب و تحلیل‌های عامه‌پسند و یکجانبه که کمکی به تنویر افکار عمومی از واقعیات اقتصادی کشور نمی‌کند، پرهیز شود.
کد خبر: ۱۱۵۲۷۴۶
|
۱۰ آذر ۱۴۰۱ - ۱۰:۲۸ 01 December 2022
|
6938 بازدید
|

به گزارش «تابناک»، بانک مرکزی در پاسخ به گزارش روزنامه‌ دنیای اقتصاد با عنوان «اقتصاددان‌ها برخط هستند آقای رئیس جمهور» اعلام کرد: طرح برخی ادعاها نسبت به عملکرد اقتصادی دولت در یک سال اخیر با استناد به افزایش نرخ تورم نقطه به نقطه در شرایطی مطرح شده است که بر اساس گزارش بانک مرکزی از تحولات شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری، نرخ تورم (دوازده‌ماهه) در زمان آغاز به کار دولت سیزدهم به رقم ۵۹.۳ درصد در شهریور ماه ۱۴۰۰ رسیده بود، لیکن به دنبال سیاست‌های به کارگرفته شده و اقدامات اجرایی در زمینه مدیریت موثرتر روند تحولات کل‌های پولی، ثبات بخشی به بازار ارز، نظارت بر قیمت کالاها و خدمات و تامین مناسب کالاهای اساسی، نرخ تورم از آن مقطع زمانی به بعد روند نزولی به خود گرفت و به رقم ۴۶.۲ درصد در پایان سال ۱۴۰۰ رسید که موید کاهش ۱۳ واحد درصدی نرخ تورم می‌باشد.

در همین ارتباط نرخ تورم نقطه به نقطه نیز با ۲۵.۳ واحد درصد کاهش از ۵۴.۹ درصد در شهریورماه سال ۱۴۰۰ به ۲۹.۵ درصد در اسفندماه این سال رسید.

کاهش ۱۹.۴ درصدی نرخ تورم در دولت سیزدهم

اگرچه روند کاهشی نرخ تورم نقطه به نقطه از ابتدای سال جاری متاثر از آثار تورمی اجرای تکلیف قانونی طرح مردمی‌سازی یارانه‌ها و حذف تخصیص ارز ترجیحی متوقف و در چهار ماه ابتدایی سال جاری مطابق انتظار با روند افزایشی مواجه شد، لیکن با توجه به اینکه سیاست مذکور موجب اصلاح قیمتی شماری از کالاهای مشمول دریافت ارز ترجیحی به صورت مستقیم و غیرمستقیم می‌شد، سطح تورم کالاهای اساسی خوراکی از مردادماه سال جاری به مسیر پیشین خود بازگشت و در مجموع تورم نقطه به نقطه شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی از مردادماه سال جاری با کاهش همراه شده که این امر در آبان ماه سال جاری نیز استمرار داشته و از ۴۵.۸ درصد در مردادماه سال جاری به ۴۳.۳ درصد در آبان‌ماه رسیده است.

ضمن آنکه نرخ تورم متوسط دوازده‌ماهه در آبان ماه سال جاری معادل ۳۹.۹ درصد به ثبت رسید که نسبت به نرخ تورم زمان استقرار دولت سیزدهم (۵۹.۳ درصد) کاهش ۱۹.۴ درصدی را نشان می‌دهد.

بر اساس محاسبات انجام شده حدود ۱۱.۷ واحد درصد از افزایش تورم شکل گرفته در طول سال جاری مربوط به اصلاح قیمت‌ کالاهای اساسی در اجرای طرح مردمی‌سازی یارانه‌ها است.

بنابراین با کسر آثار تورمی اجرای این طرح که اجرای آن بنا بر ضرورت‌های اقتصادی اجتناب‌ناپذیر بوده است، سطوح پایین‌تری از نرخ تورم نیز در نتیجه تدابیر و اقدامات انجام شده قابل تحقق بود.

از این‌رو، اشاره صرف به افزایش نرخ تورم نقطه به نقطه بدون توجه به مناسبات و شرایط اقتصادی دوره اخیر از جمله اجرای طرح بزرگ مردمی‌سازی یارانه‌ها، ارزیابی یکجانبه و به دور از انصاف خواهد بود؛ به ویژه آنکه در دوره اخیر اغلب اقتصادهای جهانی متاثر از عواملی همچون افزایش قیمت‌های جهانی در حوزه انرژی و اقلام کالاهای اساسی با روند افزایشی تورم مواجه بوده‌اند.

وقتی نرخ ارز در ۶ ماه، رشدهای ۱۱۳.۳ و ۱۰۰ درصدی را تجربه کرد

در خصوص ادعای افزایش شدید نرخ ارز در دولت سیزدهم و ثبت ارقامی در حدود ۳۵۰ هزار ریال در روزهای گذشته نیز می‌بایست به این نکته اشاره کرد که پیش از این نیز در سال ۱۳۹۹ نرخ دلار در بازار حواله و اسکناس و همچنین در بازار غیررسمی افزایش قابل توجهی را تجربه کرد و در عین حال بازار ارز با التهابات و نوسانات شدید قیمتی مواجه بود.

به طوری که نرخ دلار در بازار غیررسمی و نرخ حواله دلار از حدود به ترتیب ۱۵۰ و ۱۳۵ هزار ریال در ابتدای سال ۱۳۹۹ به حدود ۳۲۰ و ۲۷۰ هزار ریال در مهرماه ۱۳۹۹ رسید. به عبارتی ظرف مدت ۶‌ماه، به ترتیب رشدهای ۱۱۳.۳ و ۱۰۰ درصدی را تجربه کرد.

کاهش معامله در بازار غیررسمی ارز

بر این اساس در ماه‌های سپری شده از فعالیت دولت سیزدهم، رویکرد بانک مرکزی بر این بوده است که با ساماندهی و عمق‌بخشی به بازار رسمی حواله و اسکناس، نرخ‌های ارز در این دو بازار را به سمت سطوح تعادلی (متناسب با مولفه‌های بنیادین اقتصاد) هدایت کند و در این میان ضمن تلاش برای تقویت عرضه در این بازار و پاسخگویی به کلیه نیازهای واقعی ارزی، زمینه‌های معامله در بازار غیررسمی را با جدیت کاهش داده و به حداقل برساند.

متأثر از اقدامات به عمل آمده، متوسط نرخ دلار در هر دو بازار رسمی (حواله و اسکناس) و بازار غیررسمی روند نسبتاً با ثباتی را تجربه کرد؛ به طوری که انحراف معیار نرخ دلار در بازار غیررسمی (به عنوان سنجه‌ای از نوسانات نرخ ارز) در نیمه دوم سال ۱۴۰۰ نسبت به نیمه نخست سال مزبور حدود ۴۲ درصد کاهش یافت.

با عنایت به مراتب فوق و نظر به اهمیت رعایت انصاف در بیان انتقادات کارشناسی و تحلیل مسائل اقتصادی کشور لازم است از بیان مطالب و تحلیل‌های عامه‌پسند و یکجانبه که کمکی به تنویر افکار عمومی از واقعیات اقتصادی کشور نمی‌کند، پرهیز شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۲
انتشار یافته: ۱۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۸ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۰
تا وقتیکه بانک مرکزی از مشورت و انتقاد دوری و وحشت داشته باشد و از همان روشهای گذشته بدون مشورت اقتصاددانان فقط راه خود را برود وضع همین است نه تورم کاهش یافت نه چیزی ارزان شد...؟
پاسخ ها
رضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۲ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۰
همه چی عالی فقط نمی دونم چرا باید بفکر تامین هزینه
زندگی آینده فرزندانمون هم باشیم در صورتیکه در هزینه معیشت ماهانه خودمون هم در موندیم این اقتصاد گل و بلبل که آمار می دید مال کجاست!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۲ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۰
بانک مرکزی یعنی ارزش ریال‌. ریالت رو هواست حالا صد من مثنوی از تعریف از خودت چاپ کن.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۵۷ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۰
این حرف از زبان شما است یا مردم که دارید دولت سیزده را در مقابل ملت خوب جلوه میدهید توی بازار از هر کسی سوال بکنید از گرانی تورم حرف میزنند عین کبک سر خود را در زیر برف فرو کردید نه درکی از درد جامعه ندارید که دارید این حرف ها را میزنید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۰
تذکر بانک مرکزی درباره تحلیل یکجانبه!!!! خود بانک مرکزی تحلیل یک طرفه و یک جانبه کرده است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۸ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۰
در حالیکه از سال 1396 و اوایل 1397 همه چیز از ارز وو لبنیات و مرغ و مسکن و خودرو ... بر اساس آمار رسمی 10 برابر شده که 4 برابر این افزایش از شهریور سال 1400 تاکنون اتفاق افتاده دیگر فرافکنی نمیخواهد پارسال شانه تخم مرغ 24900 تومان بود الان حدود 100 هزار تومان شده مرغ 19 هزار تومان بود الان 90 هزار تومان برنج اعلا ایرانی 13500 تومان بود الان 130 تا 170 هزار تومان خودرو پراید حدود 60 میلیون الان 210 میلیون مسکن جهش 200 الی 300 درصدی از 1400 به بعد داشته و روغن 4 برابر شده همینطور مشتقات حاصله از این کالاها 4 برابر شده یعنی حدود 156 قلم کالای تولیدی از روغن و مرغ و تخم مرغ و ... اینها بر اساس مقایسه رسمی قیمتها در سال 1400 و 1401 می باشد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۲ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۰
مثل بولدوزر پول چاپ می کنید و بعد دروغ هم می گید و دم از تحلیل همه جانبه می زنید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۷ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۰
بانک مرکزی اگر به وظایف خودش عمل می کرد ، الان این همه فلاکت نداشتیم


اصلا به جز چاپ پول کار دیگه ای کردید؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۵ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۰
مردم ما که در شرایط شعب ابیطالب زندگی می کنند و کل تجارت ما با کشورهای دیگر به اندازه یک ده و یک صدم کشورهای کوچک حاشیه خلیج فارس است و کل صادرات ما نفت و مواد نفتی و واردات ما در روغن و کمی دارو و گندم خلاصه میشه چرا بانک مرکزی توان مدیریت این سطح بسیار پایین تجارت خارجی را ندارد اگر سطح وابستگی ما به خارج از کشور مانند عربستان و امارات بود این تحریم ها باید تاثیر گذار می بود ولی کشور ما چرا؟؟؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۳ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۰
در بیان انتقادات کارشناسی و تحلیل مسائل اقتصادی کشور لازم است از بیان مطالب و تحلیل‌های عامه‌پسند و یکجانبه که کمکی به تنویر افکار عمومی از واقعیات اقتصادی کشور نمی‌کند، پرهیز شود.) این حرفها را سال 96 وقتی ترامپ از برجام خارج شد نمی زدید وقتی کرونا و تحریمها بیداد میکرد و وقتی روحانی بخاطر تعدیل فشارها بر مردم بر ارز 4200 پافشاری میکرد فقط دم از ضعف دولت روحانی و رانت می زدید !!! الان ناگهان کارشناس محور شدید !!! ارز 4200 حذف شد تولید از را کشاورزی و دامداری تا صنعت بخاک سیاه نشاندید چون هم مردم توان خرید ندارند و هم بخاطر تحریم قادر بفروش خارجی نیستند تورم فاجعه بار سرجاشه نقدینگی سرجاشه بازار خالی بندی البته پررونقه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۹ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۰
نیازی به آمارسازی بانک مرکزی و سازمان آمار نیست ما خودمون میدونیم نسبت به پارسال حداقل دو برابر فقیر تر شدیم
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟