چوپان آموزش ندیده ۲۰۰ میلیون تومان در ماه به هزینه‌های سازمان حفاظت محیط زیست افزود!

ناکامی سازمان حفاظت محیط زیست و همچنین جدی‌ترین پروژه رهایی یک گونه منحصربفرد از انقراض در ایران از ارائه آموزش‌های اولیه و پایه به معدود افرادی که اجازه تردد در منطقه حفاظت شده توران را دارند، اثبات شد؛ ناتوانی‌ که باید در اسرع وقت رفع شود، وگرنه انقراض تنها بازمانده یوز در قاره آسیا، نزدیک‌تر از آنچه فکرش را بکنیم رقم خواهد خورد.
کد خبر: ۱۱۵۳۱۷۴
|
۱۳ آذر ۱۴۰۱ - ۰۶:۲۹ 04 December 2022
|
61154 بازدید
|

چوپان آموزش ندیده ۲۰۰ میلیون تومان در ماه به هزینه‌های سازمان حفاظت محیط زیست افزود!در نتیجه آموزش ندیدن یک چوپان، هزینه‌ای معادل ۲۰۰ میلیون تومان در ماه به سازمان حفاظت محیط زیست کشورمان تحمیل شد؛ هزینه‌ای که در قیاس با مصیبت وارد آمده به حیات وحش کشورمان، بسیار ناچیز است!

به گزارش «تابناک»؛ هنوز دو هفته از اظهار نظر عجیب و جنجالی حسن اکبری، «معاون محیط‌ زیست طبیعی» سازمان حفاظت محیط‌زیست کشورمان درباره هزینه‌های نگهداری از تنها توله یوز باقیمانده از پروژه تکثیر یوز ایرانی نگذشته، خبر می‌رسد که هزینه‌های سازمان در این مورد خاص افزایش چشمگیری یافته و احتمالا سه برابر خواهد شد، چون دو توله یوز دیگر یافت شده که قابلیت رهاسازی در طبیعت را ندارند!

تولد دو توله یوز، خبری به ظاهر خوشایند بود که برخی رسانه‌ها را هم به اشتباه انداخت؛ خبری تلخ که به گونه‌ای خوشایند روایت شده بود!
چوپان آموزش ندیده ۲۰۰ میلیون تومان در ماه به هزینه‌های سازمان حفاظت محیط زیست افزود!

این خبری است که روز گذشته مخابره شد و روایت آن به گونه‌ای بود که گویی با اتفاقی خوشحال کننده مواجه هستیم، چون اکبری در نقل این خبر، از تولد دو یوزپلنگ در پارک ملی توران خبر داده بود. اتفاقی عجیب و حتی بی سابقه که نشان می‌دهد زادآوری یوز ایرانی منحصر به فصل بهار نیست و جمعیت این گونه در معرض انقراض و بازمانده نسل یوز آسیایی حتی در پاییز رشد داشته است.

اما آیا زادآوری یوز در پاییز و در آستانه زمستان، اتفاقی خوشایند است یا به از دست رفتن جان توله یوز‌ها بر اثر سرما، کمبود غذا و مسائلی از این دست منجر خواهد شد؟ این‌ها برخی از سوالاتی هستند که با خواندن خبر فوق به ذهن متبادر می‌شوند و لبخند را بر لبان می‌خشکانند، اما زمانی خوشحالی جایش را به نومیدی می‌دهد که بدانیم خبر تولد دو توله یوز، روایت نادرستی از فاجعه‌ای است که رقم خورده است.

در اصل ماجرا از این قرار بوده که چوپانی دو توله یوز را در محدوده جنوب شرقی منطقه حفاظت شده یافته و آن‌ها را به آغل دام هایش منتقل کرده و در آنجا از آن‌ها نگهداری کرده است. رویدادی که معلوم نیست، چگونه به اطلاع سازمان حفاظت محیط زیست رسیده، اما واکنش محیط بانان به آن، تلاش برای بازگرداندن توله یوز‌های حدودا یک ماهه به محل زنده گیری شده برای بازگرداندن به طبیعت بوده که به نتیجه منجر نشده است.

بلافاصله تیم کارشناسی و فنی از سازمان مرکزی و اداره‌کل سمنان به محل اعزام شدند و تلاش برای اطلاع از وضعیت مادر و حتی‌الامکان بازگرداندن توله‌ها به زیستگاه انجام پذیرفت لیکن با توجه به سرد بودن هوا، سن پایین توله‌ها و سایر شرایط موجود، به‌منظور حفظ جان آن‌ها، حدود نیمه‌شب گذشته به پاسگاه محیط‌بانی منتقل شدند.

چوپان آموزش ندیده ۲۰۰ میلیون تومان در ماه به هزینه‌های سازمان حفاظت محیط زیست افزود!

این سخنان معاون سازمان حفاظت محیط زیست درباره چرایی انتقال دو توله یوز به پاسگاه محیط بانی است؛ انتقالی که می‌توان نقطه عطفی در سرنوشت این دو یوز قلمداد شود، چون بعید است امکان بازگرداندن آن‌ها به طبیعت باشد و احتمالا فرجامی بهتر از نگهداری در محوطه فنس کشی شده در توران در انتظارشان نخواهد بود. فرجامی که باید امیدوار باشیم در این حد بماند و به پایان تلخ زندگی دو توله یوز متولد شده در پروژه تکثیر این گونه در توران نرسد!

بیشتر بخوانید

درباره پروژه‌ای سخن می‌گوییم که وقتی به تولد سه توله یوز منجر شد، موجی از شادی و شعف ایران را فراگرفت، اما در سایه ندانم کاری‌های متعدد صورت گرفته، خیلی زود به مرگ یکی از یکی از توله‌ها منجر شد تا انتقال دو توله دیگر که بدحال بودند، در دستور کار قرار گیرد و به مرگ یکی دیگر از آن‌ها منجر شود و در نهایت تنها «پیروز» باشد که جان به در برده و به نوعی حکم سلبریتی حیات وحش ایران را بیابد.

بخش تلخ ماجرا، اما زمانی آشکار شد که پیروز شش ماهگی را پشت سر گذاشت تا معاون سازمان تاکید کند که هزینه نگهداری از آن ماهانه ۱۰۰ میلیون تومان است و سازمان قصد ندارد با هزینه این مبلغ، بودجه محدود حفاظت از تنوع زیستی ایران را که تنها ۳۰ میلیارد تومان است، در این مسیر صرف کند و در نتیجه تصمیم دارند پیروز را که امکان رهاسازی در طبیعت را ندارد، در بهار به محوطه فنس کشی شده در توران انتقال دهند.

وضعیتی که در بهترین حالت، کاملا مشابه پیش روی دو توله یوز زنده گیری شده از طبیعت توسط چوپان است چراکه لمس توله یوز‌ها توسط انسان، درست مانند فرجام لمس توله‌های دیگر گربه سانان، مانع از پذیرش آن‌ها توسط مادرشان می‌شود و دور ماندن توله‌ها از مادر هم معنایی ندارد جز فرا نگرفتن آموزش‌های لازم برای زیست در حیات وحش و در نتیجه، خطر مرگ! خطری که تنها می‌شود با فراهم کردن شرایط زیست این توله‌ها در اسارت با آن مقابله کرد که تاوانش، اسارت دائمی این یوزهاست.

چوپان آموزش ندیده ۲۰۰ میلیون تومان در ماه به هزینه‌های سازمان حفاظت محیط زیست افزود!

این تصویر آرشیوی است و هنوز هیچ تصویری از دو توله یوز زنده گیری شده از طبیعت توسط چوپان منتشر نشده است

اما مگر می‌شود بالغ بر دو دهه از تلاش برای نجات یوز ایرانی از انقراض گذشته باشد و انبوه برنامه‌های به اجرا درآمده در این خصوص، از جمله آموزش به جوامع محلی و به طور ویژه چوپانان، به آموزش این نکته بدیهی منجر نشده باشد که در مواجهه با فرزندان حیوانات در حیات وحش، باید به سرعت محل را ترک کرد و به هیچ عنوان آن‌ها را لمس نکرد؟ آموزشی پایه که حالا فقدانش به حذف دو توله یوز از طبیعت ایران منجر شده و افزون بر آن، ماهانه ۲۰۰ میلیون تومان هزینه به سازمان حفاظت محیط زیست تحمیل کرده است.

سازمانی که از آخرین توله یوز‌هایی که مراقبت می‌کرده، تنها موفق به حفظ حیات یکی از آن‌ها شده و حتی توان نگهداری از آن یکی را هم به دلیل مشکلات مالی ندارد. این در حالی است که می‌دانیم با تولد پیروز و دو توله یوز دیگر، اعلام کردند که هر سه توله «ماده» هستند و بعدتر مشخص شد که در تشخیص اشتباه کرده اند و هر سه «نر» بوده اند. گزاره‌هایی که موجب می‌شود اخبار رسیده در خصوص ماده بودن این دو توله یوز جدا شده از طبیعت توسط چوپان، چندان محلی از اعراب نداشته باشد.

یادآوری نکاتی تلخ که موجب شده برخی بگویند برای نگهداری از دو توله یوز تازه کشف شده به تجربیات همان چوپان خطاکاری اتکا کنید که توانسته یوز‌ها را در آغل زنده نگه دارد و تغذیه کند و از این حیث عملکرد بسیار قابل قبولی در قیاس با افرادی دارد که پروژه احیای یوز در توران را عهده دار بوده اند و در نتیجه فعالیت هایشان دو توله یوز مردند و حتی معلوم نیست مادر فیروز که سزارین شده، قابلیت زادآوری اش را از دست داده یا نه؟!

به همه این نکات ناخوشایند، اثبات ناکامی سازمان حفاظت محیط زیست ایران و بزرگترین و جدی‌ترین پروژه رهایی یک گونه منحصربفرد از انقراض در ایران از ارائه آموزش‌های اولیه و پایه به معدود افرادی که اجازه تردد در منطقه حفاظت شده توران را دارند، باید افزود که باید در اسرع وقت رفع شود، وگرنه انقراض تنها بازمانده یوز در قاره آسیا، نزدیک‌تر از آنچه فکرش را بکنیم رقم می‌خورد. رفع نقصی هزینه بر که به نوعی آن را هم چوپان ناشناس پارک ملی توران به سازمان حفاظت محیط زیست تحمیل کرده است!

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲۴
در انتظار بررسی: ۲۷
انتشار یافته: ۱۰۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۵۲ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۳
سالها است اداره کل محیط زیست سمنان، بودجه های ریالی و ارزی (حاصل از سازمانهای بین المللی) را در جایی دیگر هزینه می کند. فقط به این دلیل که توران در شاهرود واقع شده و مرکز استان جایی دیگر است. اگر راست می گویید دلتان به حال یوز می سوزد کافی است اعتبارات 20 سال گذشته را حسابرسی کنید تا عمق فاجعه و فساد آشکار شود
پاسخ ها
ربنا
| Brazil |
۱۳:۰۵ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۳
شاید بهتر باشد نام ایرانی را از یوز برداشت ، برای زنده ماندن شاید شانس بهتری پیدا کند .
ناشناس
| United States of America |
۱۳:۰۵ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۳
نویسنده دچار خود کارشناس پنداری شده یه چیزی شنیده با تخیلاتش قاطی کرده شده کارشناس؟لمس توله ای که بزرگ شده راه میره مشکلی پیش نمیاره جناب کارشناس موقع زایمان نباید دستت بخوره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۴۲ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۳
والا اگه تو هتل پنج ستاره هم از فیروز نگهداری بشه صد میلیون نمیشه !!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۳ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۳
بنده از طرف جمع کثیری از مردم تقاضا دارم این آقای چوپان که میگید آموزش ندیده جای رییس محیط زیست رو بگیره. این آموزش ندیده یه نفری تو یه آغل دو تا توله رو عین دست گل بزرگ کرد اینها با هزار تا آدم و کلی بودجه از سه تا توله دو تاشو کشتن.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۸ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۳
محیط زیست کار رو بدتر کرده
100میلیون نه
20 میلیون
به همون چوپان پرداخت کنید
بعد از دوسال پلنگ ها را سالم وبالغ از چوپان تحویل می گرفتید.
تم
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۰۱ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۳
ناشناس 11:23

دمت گرم ...گل گفتی بخدا
...
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۱۴ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۳
والا حاظرم بچه یوزهارا نگهداری کنم بدون یک هزارتومنی از محیط زیست با همین چندر غازی خودم وبچهام دارم معاش میکنم.از اونا هم نگهداری کنم چه هزینه های سرسام اوری مگه ماهی دویست تومن چه خبره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۴۶ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۳
بابا چوپون از محیط زیست بهتر یوز نگه میداره دولت ماهی ۱۰ میلیون بهش بده بعد دو سال ۱۰ تا پلنگ تحویل بگیره
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۸ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۳
احسنت 1401 لایک داری
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۴۸ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۳
توله هیچ حیوانی را نباید از جائی که دیده شده برداشت ، وقتی دست انسان به توله ها می خورد مادر دیگر آنها را قبول نمی کند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۱۳ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۳
نههه بابااااااا؟ از کجا فهمیدی حالا
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۲ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۳
بستگی به حیوانش داره
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۱۰ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۴
خب این موضوع رو چه کسی باید به مردم اطلاع بده ؟!! معلومه کارشناسان محیط زیست آن هم توسط صدا سیمایی که فقط کارش شده تبلیغ علیه آمریکا !!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۵۲ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۳
نکته جالب این که نوشته اید چوپان دو توله یوز را یک ماه در آغل نگهداری کرده و در این مدت ماهی صد میلیون هم هزینه نکرده و از آفریقا هم متخصص نیاورده است.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۳
الان شیر سیرشان میکنه ولی بعد گوشت میخواهند. هزینه های بیماری احتمالی و ... هم هست
ناشناس
| Canada |
۱۱:۲۶ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۳
دقیقا مساله همینجاست که یک عده در. همه جای دنیا کار. خودشون را بیش از حد. تخصصی اعلام می کنند. و فاکتورهای گزاف براش می کشند. مثلا کشیدن دندان ها یک عملی است که برای هزاران سال توسط انبر و به دست آرایشگرها و نجارها و مانند. اینها تقریبا مجانی انجام میشده ولی حالا باید. رقم های آنچنانی بدین تا دندانپزشک کار. همون آرایشگر را انجام بده. یا مثلا تا همین هفتاد هشتاد. سال پیش اصلا شغلی به نام روانپزشک و روانشناس نبوده و مردم به کشیش و روحانی و امثال اینها مراجعه می کردند. حالا فاکتورهای آنچنانی به یک عده می دهند. که هیچ اثری هم نداره. در. مورد. این یوزها هم همین طوره. طرف آب حوض میاره به توله زبون بسته میده یه طور. فاکتور. میده انگار. آب طلا بهش داده و از. این جور. ریخت و پاش های بیهوده. هر. مبلغی داده میشه باید. بر. اساس خروجی های ملموس و مشخص باشه. مثلا بگیم اگر. تیم از مقدماتی بالا رفت ده میلیون میدیم اگر نرفت یک میلیون. اینطوری یک عده فقط حرف می زنند. و بدون خروجی مشخص فاکتورهای گران می کشند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۳
چوپان بهترین کار ممکن را کرده.چون اگر دو توله یوز را نجات نمیداد و در آغل نگهداری نمیکرد الان زنده نبودند.ضمنا حیوانات وحشی دارای غریزه وحشی هستند و در نهایت شکار کردن را می آموزند.من یک جوجه شاهین که از لانه اش توی کوه پایین افتاده بود و منتظر مرگ بود را با خودم به خانه آوردم و تغذیه کردم تا وقتی که بزرگ شد و بعد اون رو رها سازی کردم .الان چندساله که زنده هست و حتما شکار میکنه که تونسته زنده بمونه و هر پنج شش ماه یکبار میاد روی دیوار خونه ما میشینه و سری به ما میزنه و بعدش میره
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۴۱ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۳
خخخخخخخخخ عجب شاهینی پرورش دادی میاد ازشما تشکر میکند وچند سال هم زنده هست
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۹ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۳
ایول
ایول داری پسر
شقایق
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۱۶ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۴
آفرین. نتیجه این خوبی و نیکی حتما به شما می رسه.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۱۲ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۳
چرا مشکلات مالی؟ اینهمه هزینه برای گروههای فرامنظقه ای و پرورش نخبگان آفریقایی و ... می کنید اینهمه هزینه که گویا بالغ بر 63 میلیون دلار بوده برای اعزام افراد به قطر می کنید چرا برای یوز ایرانی هزینه نشود حالا نوبت به یوزها رسید هزینه نیست واقعا متاسفیم.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۸ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۳
پس کی بره بگه بییکاز
ناشناس
|
New Zealand
|
۰۸:۱۳ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۳
فقط مقایسه ای بین بودجه این سازمان و سایر نهادهای به اصطلاح فرهنگی بکنید، متوجه همه چی خواهید شد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۲ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۳
چطور سالی ۴۰ میلیارد تومان به بنیاد سعدی

که حداد عادل میگیره هزینه میکنید؟

ولی برای دو توله یوز در حال انقراض زورتان میاد ؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۱۶ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۴
جهت اطلاع ناشناس ۱۴:۳۲لابد یه فرقی بین توله های این دومکان که نام بردی هست !!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۱۳ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۳
اتقاقا همین چوپان توله ها را برداشته مدتی مخفی کرده که بفروشد به قاچاقچیان حیوانات بعد دیده کسی ازش نمیخرد آورده تحویل محیط زیست داده
ناشناس
|
New Zealand
|
۰۸:۱۴ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۳
هزینه فرستادن نور چشمی ها به قطر را خرج محیط زیست کنید بهتر نیست؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۰ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۳
شما چرا سوختی که دوتا پیام گذاشتی
بر اساس کدام سند همچه ادعایی می کنی؟!
چون منظورت حتما همراهان تیم نیست
ناشناس
| United Arab Emirates |
۱۴:۵۶ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۳
شما چرا سوختی؟ نکنه شما هم اونجا بودی بیکاز؟
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟