فاصله کیانوش با مدال مجموع جهانی بسیار کم بود و فشردگی رقابت در این وزن باعث شد، به یک نقره بسنده کند اما وزنهبرداری ایران را برای المپیک پاریس امیدوار کرد و حریفان هموزن را از بازگشت اعجوبه کرمانشاهی ترساند.
رقابت گروه A دسته ۸۹ کیلوگرم وزنه برداری قهرمانی ۲۰۲۲ جهان در بوگوتا کلمبیا برگزار شد و وزنه بردار مطرح ایران تا یک قدمی مدال مجموع جهان پیش رفت، ولی سرانجام چهارم شد.
کیانوش رستمی در یک ضرب رکورد ۱۷۴ کیلوگرم را به ثبت رساند و به مدال نقره رسید. در دوضرب ۲۰۶ کیلوگرم را زد و در مجموع با ۳۸۰ کیلوگرم چهارم شد و از کسب مدال مجموع بازماند. رستمی با این نتیجه وارد رنکینگ المپیک پاریس شد و قطعا در یکی دو سال آینده با انگیزه بیشتری رقابت خواهد کرد.
کامبک ارزنده ورزشکاری که او را تمامشده میدانستند
آخرین باری که رستمی موفق به کسب مدال قهرمانی جهان شده بود، سال ۲۰۱۵ بود که نایب قهرمان شد و پس از آن در قهرمانی جهان ۲۰۱۸ و ۲۰۲۱ شرکت نکرد و در قهرمانی جهان ۲۰۱۷ و ۲۰۱۹ اوت شد.
کیانوش رستمی قهرمان و نایب قهرمان المپیک ریو و لندن است و پس از اینکه سهمیه المپیک توکیو را نگرفت، در هیچ مسابقه ای شرکت نکرد؛ اما از قهرمانی جهان ۲۰۲۲ کلمبیا دوباره به عرصه مسابقات بازگشته است و با حضور در وزن المپیکی ۸۹ کیلوگرم نشان داد به دنبال گرفتن سهمیه المپیک پاریس است. مسابقات قهرمانی جهان ۲۰۲۲ نخستین گزینشی المپیک پاریس به شمار می رود.
۱۰ وزنه بردار در گروه A وزنه زدند.
عملکرد وزنه بردار ایران به شرح زیر است؛
حرکت یک ضرب
رستمی در نخستین حرکت یک ضرب، ۱۷۰ کیلوگرم را مهار کرد. او در حرکت دوم زیر وزنه ۱۷۴ کیلوگرم رفت و این وزنه را انداخت و با ناراحتی از تخته مسابقات پایین آمد.
اما رستمی در حرکت سوم توانست وزنه ارزشمند ۱۷۴ کیلوگرم را مهار کند و در یک ضرب مدال نقره گرفت.
کارلوس ناسار قهرمان جهان در سال ۲۰۲۱ و یکی از مدعیان کسب مدال در این مسابقات وزنه های ۱۷۳ و ۱۷۴ کیلوگرم را انداخت و اوت شد.
تیان تائو وزنه بردار شاخص چین و اصلی ترین رقیب کیانوش رستمی هم بدون زدن وزنه انصراف داد.
وزنه بردار ونزوئلا با ۱۷۵ کیلوگرم مدال طلا گرفت و نماینده کلمبیا با ۱۷۰ کیلوگرم به مدال برنز رسید.
حرکت دوضرب
رقابت در دوضرب بسیار نزدیک بود و رستمی بر خلاف سال های گذشته که اصرار داشت رقابت خود را با وزنه های سنگین آغاز کند، در قهرمانی جهان ۲۰۲۲ با برنامه کار کرد و در اولین حرکت دوضرب، وزنه ۲۰۶ کیلوگرم را بالای سر برد.
رستمی برای دومین حرکت زیر وزنه ۲۱۲ کیلوگرم رفت اما این وزنه را انداخت. او در حرکت سوم هم وزنه ۲۱۲ کیلوگرم را انداخت. کیانوش با مجموع ۳۸۰ کیلوگرم چهارم شد و از کسب مدال مجموع بازماند.
وزنه بردار چین با زدن وزنه ۲۱۵ کیلوگرم توانست رکورد مجموع خود را به ۳۸۱ کیلوگرم برساند و بالاتر از رستمی قرار گرفت.
کارلوس ناسار از بلغارستان که در یک ضرب اوت شد، به دنبال مدال دوضرب بود و با زدن وزن ۲۱۲ کیلوگرم رکورد دوضرب جوانان جهان را که در اختیار خودش بود، یک کیلوگرم ارتقا داد.
ناسار در حرکت سوم خود پشت وزنه ۲۲۰ کیلوگرم قرار گرفت و به دنبال شکستن رکورد دوضرب بزرگسالان جهان بود که توانست آن را سه کیلوگرم ارتقا دهد و به نام خود ثبت کرد. او در دوضرب مدال طلا گرفت.
بهداد سلیمی و کوروش باقری در پشت صحنه مسابقه کیانوش رستمی حضور داشتند.
*مدال آوران دسته ۸۹ کیلوگرم:
۱- کیدومار والنیلا از ونزوئلا با رکورد ۱۷۵ یک ضرب، ۲۱۰ دوضرب و مجموع ۳۸۵ کیلوگرم (۲ مدال طلای یک ضرب و مجموع)
۲- سانتیاگو رودالیگاس از کلمبیا با رکورد ۱۷۰ یک ضرب ۲۱۱ دوضرب و مجموع ۳۸۱ کیلوگرم (نقره مجموع و ۲ مدال برنز یک ضرب و دوضرب)
۳- هوان هوا لیو از چین با رکورد ۱۶۶ یک ضرب ۲۱۵ دوضرب و مجموع ۳۸۱ کیلوگرم (نقره دوضرب و برنز مجموع)
۴ - کیانوش رستمی از ایران با رکورد ۱۷۴ یک ضرب ۲۰۶ دوضرب و مجموع ۳۸۰ کیلوگرم (نقره یک ضرب)
-کارلوس ناسار از بلغارستان با رکورد ۲۲۰ کیلوگرم (طلای دوضرب) و در یک ضرب و مجموع رکوردی ثبت نکرد.