باز آلودگی هوا اوج گرفت تا مسئولان دست به کار شده و تدبیر تکراری و همیشگی بیندیشند؛ تعطیلی مدارس و مهدهای کودک!
به گزارش «تابناک»؛ در آستانه امتحانات نیم سال اول، آلودگی هوا در برخی شهرها اوج گرفته و موجب تشکیل جلسه کارگروههای شرایط اضطرار هوا شده است؛ جلساتی که تقریبا میشود خروجی آنها را پیش از اعلام حدس زد؛ از تعطیلی پیش دبستانیها و مهدهای کودک تا غیرحضوری شدن آموزش در مدارس و منع ورزش در فضای باز. تصمیماتی که تا چند سال پیش شامل منع تردد زوج و فرد خودروها از در منازل هم میشد که چند سالی است اتخاذ نمیشود.
اگر به این موارد، توقف فعالیت معادن شن و ماسه و گاه فعالیتهای ساختمانی در شهرها را هم اضافه کنیم، همه تدابیر مسئولان برای مقابله با شدت گرفتن آلودگی هوا در کشورمان را فهرست کرده ایم. تصمیماتی که در برخی شهرها با تاخیر زیاد و زمانی گرفته میشود که شرایط بحرانی شود، گاه برای یک روز و در ساعات پایانی روز و گاه پیش از ظهر و گاه برای بیش از یک روز آینده.
سوای این تفاوتهای جزیی، این نسخه در فصل اوج گرما که آلودگی شدت میگیرد و در پاییز و زمستان که وارونگی جوی موجب افزایش غلظت آلایندهها در سطح شهرها میشود، یکسان است و حتی تصویب و اجرای قانون هوای پاک هم نتوانسته تغییری در آن به وجود آورد، مگر اینکه هر بار آلودگی اوج میگیرد و چند روزی امور جاری زندگی مردم و ادارات و سازمانها را بهم میریزد، اخباری درباره ضرورت شناسایی قصور کنندگان در اجرای این قانون هم منتشر میشود.
فرجام ناخوش قانونی که خیلیها به تصویب و اجرایش امید بسته بودند تا بلکه از شمار فوتیهای آلودگی هوا و خسارت هنگفتی که برای کشورمان به دنبال دارد بکاهد و به مرور شرایط را به گونهای تغییر دهد که نیاز به تصمیماتی مانند تعطیلی مدارس نداشته نباشیم، اما این گونه نشد و حتی دردی بر دردهای کهنه افزود؛ اینکه قانونی داریم که دستگاههای زیادی متولی اجرای بخشهایی از آن هستند، اما قصور میکنند و ظاهرا سازوکارهای اندیشیده شده برای برخورد با آنها مناسب نیست.
بیشتر بخوانید
بخش ناخوشتر ماجرا آنجاست که گویی باید خوشحال باشیم که تعطیلی مدارس و مهدهای کودک، نقشی در کاهش آلودگی هوای شهرها ندارد، چون اگر این گونه نبود و مثلا با تعطیلی مدارس و بعد از چند روز هوا بهتر میشد، احتمالا قانون هوای پاک را لغو میکردند و به این تدبیر بسنده میکردند! تدبیری که نه به خودروهای دودزا و استانداردهای تعیین شده برای آنها و حتی سوخت کاری دارد و نه به ضرورت جابجایی صنایع از اطراف شهرها و حتی منع سوزاندن مازوت در برخی از آنها!