سناریوی عجیب و غریب سازمان محیط زیست برای حفظ «امید»!

ظاهرا باید امیدوار باشیم تکذیب شده یا با دخالت مقامات ارشد، اجرایش از دستور کار خارج شود، بلکه خود طبیعت یا چرخ گردون تغییری در وضعیت به وجود آورد؛ تغییری که قطعا با آوردن یک پرنده با انبوه سوالات همراه با آن از آن سوی جهان رقم نخواهد خورد و فرجامی جز اتلاف هزینه و آبرو به دنبال نخواهد داشت...
کد خبر: ۱۱۵۵۸۲۰
|
۳۰ آذر ۱۴۰۱ - ۰۸:۰۰ 21 December 2022
|
13624 بازدید
|

سناریوی عجیب و غریب سازمان محیط زیست برای حفظ «امید»!رشید مجدد - «امید» نامی‌ است که فعالان محیط زیست برای تک درنای سیبری برگزیده اند؛ نامی که از فرط تکرار مورد توجه مسئولان هم قرار گرفته و ظاهرا قرار است به اتفاقی عجیب منجر شود!

به گزارش «تابناک»؛ درنای سیبری پرنده‌ای به شدت در معرض خطر انقراض با ظاهری متفاوت است که آن را از دیگر پرندگان متمایز می‌کند؛ قدی نزدیک به یک و نیم متر، بال‌هایی که وقتی باز می‌شوند، فاصله میان آن‌ها به ۲ متر می‌رسد، بدنی پوشیده با پر‌های یکدست سفید، با پا‌های بلند سرخ رنگ و منقاری سیاه و بلند که روی صورت قرمز پرنده جای گرفته است. گونه‌ای منحصر به فرد که هنوز فرصت دیدن آن در ایران وجود دارد.

سناریوی عجیب و غریب سازمان محیط زیست برای حفظ «امید»!

برای دیدن درنای سیبری در کشورمان باید به فرویدنکنار سفر کرده و از مردم سراغ «امید» را بگیریم؛ تنها درنای سیبری‌ که در یک دهه اخیر در آغاز فصل سرد به ایران می‌آید و پس از گذران زمستان، مسیر بازگشت به سیبری در شمال روسیه را طی می‌کند. مشهورترین درنای سیبری و چه بسا یکی از مشهورترین پرندگان ساکن کره زمین که دست بر قضا فصل سرما را در آبگیر‌هایی می‌گذراند که قتلگاه انبوه پرنده‌های مهاجر است!

راز تنها بودن امید را باید در همین گزاره اخیر جست و جو کرد؛ اینکه از میان شمار رو به کاهش درنا‌های غرب سیبری که در دو مسیر مهاجرت می‌کردند، به مرور زمان تنها شمار انگشت شماری درنا مانده بود که مسیر غرب دریاچه خزر را مسیر مهاجرت سالانه خود انتخاب کرده بودند و این تعداد در سال ۱۳۸۶ به ۳ پرنده کاهش یافته بود؛ پرندگانی که یکی از آن‌ها در همان سال با شلیک یک شکارچی تلف شد تا تنها امید و جفتش بمانند.

آن سال دو درنا از ایران مسیر بازگشت به زیستگاهشان در سیبری را پرواز کردند و سال بعد هم همان دو درنا به فرویدنکنار بازگشتند، اما باز فاجعه سال قبل تکرار شد تا درنای ماده با شلیک مرگبار از دست برود و تنها یک درنای نر از نسل درنای مهاجر در این مسیر بماند؛ درنایی که سال بعد تنها در این مسیر پرواز کرد و سال بعدتر (۸۹) خبری از فرود آن در ایران نبود تا تصور شود که بلایی بر سرش آمده و این مسیر مهاجرتی برای همیشه خالی از درنا شده است.

سناریوی عجیب و غریب سازمان محیط زیست برای حفظ «امید»!

پایانی تلخ که در پاییز سال ۹۰ و با فرود امید در فریدونکنار مهر ابطال خورد و از آن سال به بعد، هر ساله با فرود امید در ایران، رقم خوردن آن به تعویق می‌افتد. درنایی که روس‌ها تلاش‌هایی برای احیای هم قطارانش در این مسیر مهاجرتی داشته اند که همه منجر به شکست شده است، اما ظاهرا نام امید آنقدر بلندآوازه شده که جز روس ها، دیگرانی هم علاقه مند به احیای این مسیر مهاجرتی شده اند.

این را می‌شود از اظهارات غلامرضا ابدالی، سرپرست دفتر حفاظت و مدیریت حیات‌وحش سازمان حفاظت محیط زیست کشورمان دریافت که به باشگاه خبرنگاران گفته: «مذاکراتی با یک شخص بلژیکی داشته‌ایم و قرار است یک درنا را در ایران به ما تحویل دهد. البته هنوز جنسیت آن مشخص نیست، اما امیدواریم سایر درنا‌ها را با خود به ایران بیاورند. البته این احتمال هم وجود دارد که امید را با خود ببرد و مسیر پروازی آن را تغییر دهد.»

سخنانی عجیب و غریب که بی شباهت به شوخی و طنز هم نیست؛ اینکه با یک نفر مذاکره کرده‌ایم تا یک درنا به ما تحویل دهد، اما حتی نمی‌دانیم که جنسیت آن درنا چیست و لابد اصلا اطلاع نداریم که از کجا آمده و آیا قادر به پرواز هست یا در اسارت نگهداری شده یا بدتر، در شرایط اسارت متولد شده و اساسا نمی‌داند سیبری کجاست و مهاجرت چیست! تدبیری برای احیای یک مسیر مهاجرتی که مقام اعلام کننده اش تاکید کرده که ممکن است نتیجه عکس دهد!

سناریوی عجیب و غریب سازمان محیط زیست برای حفظ «امید»!

برنامه‌ای که ظاهرا باید امیدوار باشیم تکذیب شده یا با دخالت مقامات ارشد، اجرایش از دستور کار خارج شود، بلکه خود طبیعت یا چرخ گردون تغییری در وضعیت به وجود آورد؛ تغییری که قطعا با آوردن یک پرنده با انبوه سوالات همراه با آن از سوی جهان رقم نخواهد خورد و فرجامی جز اتلاف هزینه و آبرو به دنبال نخواهد داشت؛ آن هم زمانی که اینقدر از اصول برنامه ریزی دوریم که حتی لازم ندیده ایم درباره جنسیت پرنده بپرسیم!

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۸
در انتظار بررسی: ۳
انتشار یافته: ۲۳
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۹/۳۰
سلام. اجازه دهید آقای ابدالی هم یک آزمون و خطا انجام دهد. آرزو به دل نماند!
ناشناس
|
Netherlands
|
۰۹:۰۸ - ۱۴۰۱/۰۹/۳۰
آیت الله دکتر رئیسی هفته گذشته در جلسه شورای‌عالی محیط‌زیست: نباید به بهانه حفاظت از محیط‌زیست اجازه توسعه به صنایع و اقتصاد کشور را ندهیم!
پاسخ ها
افرین
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۳ - ۱۴۰۱/۰۹/۳۰
درست گفته ولی اون حرف درست را غلط گفته ! یعنی می گفته باید در کنار توسعه صنایع و اقتصاد کشور محیط زیست را هم حفاظت کنیم و اینها با هم در تضاد نیستند اگر در دو دو جبهه فوق درست و علمی و با استفاده از تجارب جهانی اقدام بشود .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۱ - ۱۴۰۱/۰۹/۳۰
تو را به خدا دست از سر محیط زیست بردارید. تو را به خدا...... محیط زیست بدون شما بهتر خودش را حفظ می کنه.....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۹/۳۰
کل بودجه محیط زیست ایران در سال 1401 تنها 2 هزار و 157 میلیارد تومان است.
بودجه گشت ارشاد در این سال هزار میلیارد تومان ،
بودجه حوزه علمیه قم در این سال 2 هزار و 809 میلیارد تومان ،
بودجه صدا و سیما در این سال 5289 میلیارد و 237 میلیون تومان است!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۷ - ۱۴۰۱/۰۹/۳۰
محیط زیست در این مملکت حتی اولویت آخر هم نیست.
نگاه کنید به حجم تخریب جنگلها، فرسایش خاک، نابودی منابع آب، آلودگی هوا، آب، خاک، انقراض گونه های جانوری، گیاهی.......
افرین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۷ - ۱۴۰۱/۰۹/۳۰
مشت نمونه خروار مدیریتهای بی مسئولیت و فاقد تدبیر و تدبر و شجاعت . انگار اقای غلامرضا ابدالی به آن یک نفر بدهکار هستند ! شاید هم قرار است غیر از درنا خانواده اقای ابدالی را هم به بلژیک ببرند ! خوب معلوم است ماده می اورند و نر هم با ماده به بلژیک مهاجرت خواهد کرد ! خانواده اقای ابدالی هم بابت این خوش خدمتی و نیش زخم به روسیه بابت درنای سیبری لابد قرار است با درناها مهاجرت کنند !!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۴ - ۱۴۰۱/۰۹/۳۰
آقا چکارشون دارید، یه سفره کوچولو پهن کردن
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۲۳ - ۱۴۰۱/۰۹/۳۰
نه اینطور نیست که شما میگید
شما کنار گود ایستادید میگید لنگش کن
در خصوص پیروز هم همین را میگفتید
به هرحال وقتی یک کار بزرگی شروع میشود، ممکن است خطاهایی هم بوجود آید، نکته مهم این است که متخصصانی که قطعا از ما دانش بیشتری دارند دست اندرکارند و باز هم ممکن است از قضا مشکلاتی پیش بیاید
ایشان اطلاعاتی جزئی در این خصوص به خبرگزاری دادند، قطعا هیاتی از متخصص محیط زیست و دامپزشک کم و کیف برنامه را می سنجدند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۳ - ۱۴۰۱/۰۹/۳۰
قطعا هیاتی متخصص برنامه رو می سنجن؟ از رو چی میگی قطعا؟! درباره پیروز چه اتفاق خوبی افتاد؟ گمونم نفهمیدی که یوز مادر رو به اشتباه سزارین کردن و قدرت باروری ش رو از دست داد و از سه تا بچه دو تا رو با تغذیه اشتباه کشتن و فقط پیروز موند تا اون فاجعه رو یادآوری کنه به من و شما. چی فکر کردی که پیروز رو مثال خوب دونستی و تاکید کردی که قطعا باز دارن کار درست می کنن؟!!
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۰۵ - ۱۴۰۱/۰۹/۳۰
ناشناس ۱۲:۴۳ - ۱۴۰۱/۰۹/۳۰
اشتباه سزارین نکردند، بلکه این یک تشخیص بود، اگر سزارین نمیکردند و تمام یوزها میمردند نظرت چی بود؟ بازهم اعتراض میکردی که چرا سزارین نکردند
در خصوص تغذیه اشتباه دو تا یوز بهتره دفاعیات دامپزشک مربوطه را هم مطالعه کنی. همه چیز اونطور که دلمون میخواد پیش نمیره، گاهی اوضاع از کنترل خارجه و این به معنی بی تخصصی نیست
داود
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۲:۱۶ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۱
دقیقا معنی بی تخصصی و ناشیگری همینه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۹/۳۰
ضعف علمی - بینشی " آینده نگر و تحلیل گرا " با جهان بینی وسیع و بسیط و واقع گرا در طیف موضوعات محیط زیستی از جمله در بخش محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست کاملا مشهود و بلای جان محیط زیست کشور شده است آنهم با آرایش مدیریتی عاریتی و مسئولیت ناشناسی بعضا کارشناسی ، دیگر چه امیدی به حفاظت و حمایت محیط زیستی در ابعاد مختلف اجزاء زیست بوم آن داریم ؟!!!
بر سر گونه های نادری چون یوز پلنگ و پلنگ ایرانی چه آمده و می آید؟
"شورای راهبردی شکلی و ناکارآمد" سازمان حفاظت محیط زیست با جمعی از مشاوران پرمدعا چه می کنند ؟
نتیجه نشستهای متعدد با سفرا و روسای سازمان های بین المللی مقیم جهت اخذ کمک های مالی و مشاوره های علمی به موضوعات مختلف "مدیریت سرزمین" چه نتیجه ای در بر داشته؟ اگر نتایج مثبتی داشته کجاست گزارشات؟ اگر نداشته چرا فقط حرف و خبر؟
کجا چنین موضوعاتی پیگیری و اجرایی می شوند؟
اگر از سازمان های بین المللی کمک های مالی در یافت شده چه عملکردی داشته ؟ کجا حسابرسی شده؟
...
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۹ - ۱۴۰۱/۰۹/۳۰
کاملا درسته ، دورود بر شما
ناش
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۶ - ۱۴۰۱/۰۹/۳۰
نسل آدم هم در ایران منقرض بشه مسئولین خم به ابرو نمی یارن چه برسه به انقراض حیوانات. کاش امید و پیروز و دو توله پلنگ ماده در ایران نبودن.
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات