تبادل نفت با آب افغانستان مطرح نیست

محمدعلی فرحانکیان اظهار کرد: مسئولان دولت قبل و دولت فعلی افغانستان هیچ کدام معاهده موجود را نفی نکردند و اکنون نیز ایران تقاضایی برای آب بیشتر ندارد و تنها مذاکرات بر سر دریافت حق آبه تعیین شده است.
کد خبر: ۱۱۵۷۵۹۰
|
۱۲ دی ۱۴۰۱ - ۱۶:۰۳ 02 January 2023
|
4845 بازدید

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، رئیس مرکز بین‌المللی و هماهنگی دیپلماسی آب و برق وزارت نیرو گفت: سال قبل مقامات افغانستانی اعلام کردند که اگر ایران آب بیشتری را از هیرمند تقاضا دارد می‌توان روی موضوع تبادل نفت با آب حساب کرد، اما با توجه به این‌که ایران مطالبه بیشتری نداشت این مساله منتفی شد و اکنون نیز هیچ بحثی در این رابطه مطرح نیست.

محمدعلی فرحانکیان امروز در حاشیه هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی آب در نشستی خبری و در پاسخ به سوال ایسنا در خصوص برنامه وزارت نیرو برای تبادل نفت با آب در کشور افغانستان و یا کشور‌های دیگر اظهار کرد: مسئولان دولت قبل و دولت فعلی افغانستان هیچ کدام معاهده موجود را نفی نکردند و اکنون نیز ایران تقاضایی برای آب بیشتر ندارد و تنها مذاکرات بر سر دریافت حق آبه تعیین شده است. در مورد سایر کشور‌ها نیز ایران نیازمند مطالعات دقیق است، اما اگر در داخل کشور مدیریت مصرف صورت گیرد با منابع فعلی می‌توانیم نیاز را برطرف کنیم.

وی ادامه داد: در شرایط کنونی هیچ بحث و مطالعه‌ای روی تبادل نفت با آب صورت نمی‌گیرد و این موضوع در اولویت‌های وزارت نیرو قرار ندارد.

رئیس مرکز بین‌المللی و هماهنگی دیپلماسی آب و برق وزارت نیرو با بیان این‌که وزارت نیرو در شاخص‌های آبرسانی سرآمد است تصریح کرد: کشوری که میزان بارندگی سالانه آن یک سوم متوسط بین‌المللی است اکنون به جایی رسیده که ۱۰۰ درصد شهروندان شهری و ۸۰ درصد مشترکان روستایی آب شرب سالم در اختیار دارند که این موضوع نشان دهنده پیشرفت کشور در این حوزه است. شاخصی که ایران برای دستیابی به آب در نظر گرفته بسیار سخت‌گیرانه‌تر از شاخص‌های بین‌المللی تبیین شده است.

فرحناکیان ادامه داد: براساس شاخص‌های بین‌المللی تامین آب شرب با حداکثر نیم ساعت پیاده‌روی قابل قبول است، اما در ایران گفته می‌شود که در صورت باز شدن شیرآب باید آب شرب تحویل مشترک شود که این اتفاق نیز اکنون افتاده و جای قدردانی دارد.

وی با تاکید بر این‌که اکنون در بسیاری از کشور‌های منطقه سدسازی‌ها و تامین تاسیسات آب و فاضلاب توسط متخصصان ایرانی انجام می‌شود گفت: یک حرکت جهادی در حوزه آبرسانی صورت گرفته و اکنون نزدیک ۱۰ هزار روستا در مرحله انجام پروژه آبرسانی قرار دارند و اکنون توانسته‌ایم ۸۰ درصد روستا‌ها را به آب شرب پایدار متصل کنیم.

رئیس مرکز بین‌المللی و هماهنگی دیپلماسی آب و برق وزارت نیرو با اشاره به میزبانی ایران در مرکز منطقه‌ای مدیریت آب شهری اظهار کرد: تاکنون دو دوره یونسکو روی فعالیت این مرکز نظارت داشته و میزبانی ایران مورد تایید قرار گرفته است از شمال آفریقا، غرب آسیا، جنوب آسیا و خاورمیانه در این مرکز عضو هستند و اقدامات متعددی نیز تاکنون صورت گرفته است.

حق‌آبه هیرمند افزایش یافت، اما قابل توجه نبود
وی با اشاره به آخرین اقدامات صورت گرفته برای دریافت حق آبه هیرمند تصریح کرد: معاهده‌ای را در این حوزه با کشور افغانستان دراختیار داریم که دولت قبل و دولت فعلی افغانستان هیچ کدام آن را نفی نکردند، اما بدعهدی‌هایی از سمت آن‌ها وجود داشت. تاکنون جلسات متعددی با مقامات افغانستانی برگزار شده و صحبت‌های جدی نیز صورت گرفته است در نهایت نیز میزبان حق‌آبه هیرمند افزایش یافت، اما میزان آن قابل توجه نبوده است. کشور افغانستان نیز اعلام کرده که درگیر خشکسالی شده است، اما با این حال مسیر مذاکرات مثبت است.

رئیس مرکز بین‌المللی و هماهنگی دیپلماسی آب و برق وزارت نیرو با بیان این‌که مردم سیستان و بلوچستان وابسته به آب هیرمند هستند، اما تاکنون اجازه‌ای نداده‌ایم آب شرب آن‌ها تحت تاثیر قرار بگیرد، اظهار کرد: از طریق آب شیرین‌کن‌ها نیز نیاز صنعت را برطرف کرده‌ایم همچنان مذاکرات با طرف افغانستانی به طور جدی ادامه دارد به گونه‌ای که هر ماه با این کشور مذاکراتی را انجام می‌دهیم و بحث‌های حقوق بین‌الملل می‌بایست از طریق ریاست جمهوری حل و فصل شود.

فرحکانیان در خصوص ساخت‌وساز‌هایی که در کشور ترکیه در بالادست دجله و فرات صورت می‌گیرد گفت: ایران به طور مستقیم از این مساله آسیب نمی‌بیند چرا که مسیر دجله و فرات، سوریه و عراق است، اما ممکن است ریزگرد‌ها و مسائل اینچنینی مشکلاتی را ایجاد کند.

وی اضافه کرد: بحثی که با ترکیه داریم در رودخانه مرزی ارس است. ترکیه اخیرا با سدی که در سرچشمه ارس احداث کرده شرایطی را به وجود آورده که در دیدار روسای دو کشور این موضوع مطرح شده است. دیپلماسی فعال آب در این حوزه برقرار است و در پنج موضوع معاونین آب دو کشور صحبت می‌کنند تا موضوعات حل و فصل شود.

رئیس مرکز بین‌المللی و هماهنگی دیپلماسی آب و برق وزارت نیرو با اشاره به اقدامات و مذاکراتی که با کشور ونزوئلا برای توسعه همکاری‌ها در حوزه آب و برق صورت گرفته است اظهار کرد: تمرکز دیپلماسی در کشور‌های منطقه است، اما این مساله باعث نمی‌شود که از بقیه غافل شویم. در کشور ونزوئلا، کوبا، نیکاراگوئه مذاکراتی را انجام داده‌ایم، اما در حوزه انتقال پول محدودیت‌هایی وجود دارد، اما با این حال در حوزه صادرات فنی و مهندسی اقداماتی را انجام می‌دهیم.

ساخت نیروگاه و تاسیسات آبی در ونزوئلا
وی با بیان این‌که نیروگاه‌سازی و تعمیرات نیروگاه جزو محور‌های مذاکره با کشور ونزوئلا است تصریح کرد: ایجاد تاسیسات آبی نیز در این کشور مورد توجه قرار دارد، اما باید توجه داشت که ونزوئلا کمبود نیروگاه ندارد و مشکل جای دیگری است.

رئیس مرکز بین‌المللی و هماهنگی دیپلماسی آب و برق وزارت نیرو با بیان این‌که در حال حاضر هیچ‌گونه صادرات آبی نداریم گفت: حداکثر سه یا چهار ماه آینده جلسه شورای حکام برگزار خواهد شد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟