بین الملل تابناک: رزمایش مشترک جنگندههای «اف-۳۵» و «اف-۱۵» آمریکا و اسرائیل، هشدار روسیه درباره تهدیدات نظامی ژاپن، گفتوگوی بلینکن با وزیر خارجه جدید اسرائیل درباره ایران، افشای جزئیات جدید از روند بازداشت صدام و اخراج سی هزار کارگر توسط کویت، از مهمترین خبرها و رویدادهای منطقهای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
رزمایش مشترک جنگنده های «اف-۳۵» و «اف-۱۵» آمریکا و اسرائیل
رسانههای رژیم موقت صهیونیستی از استقرار جنگندههای «اف-۱۵» آمریکا و جنگندههای «اف-۳۵» و هواپیماهای جاسوسی این رژیم در پایگاه هوایی «نواتیم» برای اجرای رزمایش مشترک خبر دادند.
به نوشته وبگاه تایمز «اسرائیل» نیروی هوایی آمریکا به عنوان بخشی از یک تاکتیک نظامی برای جابجایی هواپیماهای خود در پایگاههای هوایی مختلف، روز دوشنبه شش فروند جنگنده را در پایگاه هوایی نواتیم در جنوب فلسطین اشغالی مستقر کرد.
نیروی هوایی رژیم موقت صهیونیستی اعلام کرد، در طول استقرار این جنگندهها در پایگاه هوایی نواتیم، شش فروند اف-۱۵ تمرینات مشترکی را با ناوگان جنگندههای رادارگریز اف-۳۵ اسرائیل و یک اسکادران از هواپیماهای جاسوسی «گالف استریم» انجام خواهند داد. نیروی هوایی رژیم اسرائیل هدف این رزمایش را تمرین عملیات در عمق خاک دشمن اعلام کرده است.
این در حالی است که یک رسانه آمریکایی، روز دوشنبه در مطلبی به موفقیت سامانههای دفاع موشکی ایران از جمله «باور-۳۷۳» اشاره کرد و نوشت، آزمایش جدید این سامانه کمتر از دو ماه پس از آن انجام شد که ایران از نسخه با برد توسعه یافته باور-۳۷۳ خود رونمایی و اعلام نمود با موفقیت یک هدف را از فاصله ۱۸۶ مایلی منهدم کرده است.
وبگاه «فوربز» نوشت، در این آزمایش رادار این سامانه یک هدف را از فاصله ۲۸۰ مایلی شناسایی و آن را از فاصله ۲۵۰ مایلی ردیابی کرد و با استفاده از موشک جدید «صیاد-۴» در برد ۱۸۶ مایلی منهدم کرد. در آن برهه یکی از فرماندهان ارشد ایرانی حتی اعلام کرد که این سامانه میتواند با هواپیماهای نسل پنجم مقابله کند.
این وبگاه نوشت، ایران دفاع هوایی لایه به لایه خود را در رزمایش نظامی «ذوالفقار- ۱۴۰۱» به نمایش گذاشت. سامانه «مرصاد» ساخت ایران در جریان این رزمایش یک پهپاد را که در ارتفاع 25 هزار پایی خارج از حریم هوایی ایران فعالیت می کرد، ردیابی نمود. ایران همچنین در این رزمایش از پدافند هوایی کوتاه برد و ارتفاع کم «مجید» و سامانههای برد بلند «۱۵ خرداد» و «تلاش» استفاده کرد.
هشدار روسیه درباره تهدیدات نظامی ژاپن
معاون وزیر امور خارجه روسیه تاکید کرد، مسکو سیاست توکیو دال بر کنار گذاشتن توسعه صلح آمیز و مسالمتآمیز را چالشی جدی برای امنیت روسیه و به طور کلی منطقه آسیا-اقیانوس آرام میداند و هشدار میدهد که در صورت ادامه این روند، هیچ گزینهای جز اقدامات متقابل به منظور مسدود کردن تهدیدات نظامی نخواهد داشت.
آندری رودنکو، معاون وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبه با خبرگزاری تاس گفت: ما به اجرای سریع کنار گذاشتن سیاست دیرینه توسعه صلح آمیز و مسالمتآمیز ژاپن توسط دولت فومیو کیشیدا، نخست وزیر این کشور و همچنین آغاز روند نظامیسازی سریع توجه داریم. از جمله اقدامات ملموس در راستای این سیاست ژاپن میتوان به برگزاری مانورهای نظامی در مقیاس گسترده با مشارکت شرکای غیر منطقهای در نزدیکی مرزهای روسیه، تصویب نسخه بهروز شده اسناد در زمینه دفاعی و امنیتی با هدف ایجاد پتانسیل حمله و افزایش بیسابقه بودجه دفاعی اشاره کرد.
روسیه مرتب موضع خود را در فضای عمومی و همچنین از طریق کانالهای دیپلماتیک ابراز میکند.
رودنکو تاکید کرد: ما این اقدام توکیو را چالشی جدی برای امنیت روسیه و به طور کلی منطقه آسیا-اقیانوس آرام تلقی میکنیم. ما هشدار میدهیم در صورت ادامه این روند، مجبور خواهیم شد اقدامات متقابل مناسبی را به منظور مسدود کردن تهدیدات نظامی علیه روسیه در پیش گیریم.
پیشتر شبکه تلویزیونی اناچکی به نقل از منابع دولتی اعلام کرده بود که وزارت دفاع ژاپن قصد دارد، تسلیحات مافوق صوت با برد ۱۰۰۰ کیلومتر را در جزیره هوکایدو واقع در شمال کشور و جزیره کیوشو واقع در جنوب غربی کشور مستقر کند.
گفتوگوی بلینکن با وزیر خارجه جدید اسرائیل درباره ایران
آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا در تماس تلفنی با الی کوهن، وزیر امور خارجه جدید رژیم صهیونیستی با تبریک انتصاب او، درباره ایران گفتوگو کردند.
ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی اعلام کرد، بلینکن در این گفتوگو بر تعهد پایدار امریکا به همکاری واشنگتن و تل آویو و امنیت اسرائیل تاکید کرد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اظهار کرد: بلینکن در مورد تلاشهای مستمر آمریکا برای پیشبرد منافع متقابل از جمله ادغام بیشتر اسرائیل در منطقه، از طریق مجمع نقف، رسیدگی به چالش های مشترک از جمله تهدید ایران و ترویج ارزش های مشترک و در مرکز روابط دوجانبه گفتوگو کرد.
بلینکن همچنین بر تعهد قاطع آمریکا به راهکار دو دولتی و مخالفت با سیاست هایی که این راهکار را به خطر میاندازد، تاکید کرد.
کابینه رژیم صهیونیستی در حالی شکل گرفت که شدت سهمخواهی احزاب کنست (پارلمان) موجب شد، بنیامین نتانیاهو نخستوزیر مجبور به تغییر قوانین، ساختارها و حتی چرخشی کردن مناصب مهم شود.
به گزارش شبکه تلویزیونی صهیونیستی «آی۲۴نیوز»، بنیامین نتانیاهو برای ششمین بار نخست وزیر رژیم صهیونیستی شد و روز پنجشنبه به عنوان نخست وزیر جدید سوگند یاد کرد.
حزب لیکود به رهبری نتانیاهو که بیشترین کرسی های کنست (پارلمان) را دارد، وزارت جنگ رژیم صهیونیستی را از آن خود کرد و «یوآو گالانت» این منصب را به عهده گرفت.
وزارت خارجه نیز به حزب لیکود رسید و «الی کوهن» تا دو سال وزیر امور خارجه خواهد بود و بعد جای خود را به «ایزرائیل کاتز» خواهد داد.
افشای جزئیات جدید از روند بازداشت صدام
دو دهه پس از ماموریت سری یکی از کهنه سربازان آمریکایی در نیروهای نخبه این کشور جزئیات جدیدی از عملیات بازداشت صدام فاش کرد.
به نوشته روزنامه رای الیوم چاپ لندن، کوین هالند، گروهبان بازنشسته که دو دهه پیش به همراه نیروهای ویژه «دلتا» مامور کشف مخفیگاه صدام بود، گفت، «نیروهای دلتا» در لحظه بازداشت صدام به او گفتند، «رئیس جورج بوش به تو سلام میرساند.»
او در یک پادکست به میزبانی یکی از کهنه سربازان نیروی دریایی آمریکا با نام «Danger Close»، گفت: نیروهای ویژه آمریکا «اطلاعات خوبی» را به دست آوردند که منجر به رسیدن آنها به مخفیگاه صدام شد؛ حفرهای پوشیده با یک ردیف برگ درختان و شن که یک لوله کوچک از آن کشیده شده بود تا اکسیژن وارد حفره شود.
هالند تصریح کرد، او و تیمش محل حفره را که با آجر ساخته شده بود، کشف و یک نارنجک دستی به داخلش پرت کردند، به محض پرتاب نارنجک صدایی به زبان عربی شنیدند که به تدریج بلندتر میشد.
او اضافه کرد: یک مرد پُرمو از داخل حفره ظاهر شد و ما او را گرفتیم و گفتیم «خوبه ! خودش است.»
این افسر آمریکایی آن لحظه را این گونه توصیف کرد: به رغم اینکه تیم ما اطلاعاتی داشت که ثابت میکرد صدام در آنجا مخفی شده؛ اما آن لحظه به منزله یک لحظه واقعا غیرواقعی بود.من یکی از همقطارانم را صدا کردم تا برای بیرون کشیدن صدام از حفره کمک کند که او به دلیل شوکه شدنش با لکنت زبان گفت «او صدام» است.
هالند گفت: صدام هفت تیر گلوک -18 داشت. یکی از اعضای تیم آمریکا سلاحش را به طرف دهان صدام گرفت تا وادارش کند حرکت نکند و هفت تیرش را از او بگیرد. این هفت تیر یکی از غنیمتهای جور ج بوش شد.
این گروهبان میگوید: صدام به محض بازداشتش تمایل به حرف زدن داشت.
اخراج سی هزار کارگر توسط کویت
رسانههای کویتی دوشنبه شب گزارش دادند که این کشور در سال ۲۰۲۲، قرارداد کاری ۳۰ هزار تن از خارجیها را لغو کرده است.
به گزارش تارنمای روزنامه "الرأی"، منابع امنیتی کویتی اعلام کردند که وزارت کشور کویت این سی هزار تن را به دلایل مختلف از جمله قضایی و اداری اخراج کرده است.
براساس این گزارش، جُرم خارجیهای اخراجی از کویت شامل مصرف مواد مخدر، مشاجره، سرقت، ساخت شراب، پایان مدت اقامت و عدم رعایت قوانین کویت اعلام شده است.
ملیتهای اخراجی از کویت شامل ۶ هزار و ۴۰۰ هندی، ۳ هزار و ۵۰۰ بنگلادشی، سه هزار مصری بودهاند.
براساس این گزارش، بیشتر زنان خارجی اخراجی از کویت را اتباع فیلیپین (۳ هزار)؛ سریلانکا (۲ هزار و ۶۰۰)؛ هند (یکهزار و۷۰۰) و اتیوپی (یکهزار و۴۰۰) نفر تشکیل میدادند.