وزیر ورزش دوکارته شد

نمایندگان مردم در مجلس از توضیحات وزیر ورزش و جوانان درخصوص علت سومدیریت در برنامه ورزش حرفه‌ای قانع نشدند.
کد خبر: ۱۱۵۷۷۳۰
|
۱۳ دی ۱۴۰۱ - ۱۰:۳۸ 03 January 2023
|
4096 بازدید
|
۲

به گزارش «تابناک» به نقل از خانه ملت، نمایندگان در نشست علنی امروز (سه شنبه ۱۳ دی ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی سوال مجتبی یوسفی از وزیر ورزش و جوانان درخصوص علت سومدیریت در برنامه ورزش حرفه‌ای و بطور خاص فوتبال و هزینه‌های نامتعارف و عدم برخورد به سوءاستفاده کنندگان از بیت المال در قرارداد‌های مربیان خارجی تیم ملی و باشگاه‌های پرطرفدار استقلال و پرسپولیس و بستن قرارداد‌های نجومی با برخی بازیکنان و مربی‌های خارجی و عدم پیگیری به موقع حقوقی و محکومیت مکرر و پرداخت جریمه‌ها از بیت المال و دیپلماسی ضعیف وزرشی و حذف دو تیم پرطرفدار فوتبال و برخی تیم‌های ورزشی، با ۸۱ رأی موافق، ۱۳۶ رأی مخالف و ۱۲ رأی ممتنع از مجموع ۲۴۱ نماینده حاضر در صحن از توضیحات وزیر قانع نشدند و به وی کارت زرد دادند.

احمد راستینه هفشجانی سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس در تشریح سوال مذکور از وزیر ورزش و جوانان گفت: در اجرای ماده (۲۰۷) آیین‌نامه داخلی مجلس، سؤال فوق در جلسه رسمی روز دوشنبه مورخ ۱۰/۵/۱۴۰۱ کمیسیون با حضور نمایندگان محترم عضو کمیسیون، نماینده محترم سؤال‌کننده و وزیر محترم مطرح و پس از استماع اظهارات طرفین و نظر به عدم اقناع نماینده سؤال کننده از پاسخ‌های ارائه شده وزیر، کمیسیون قلمرو سؤال را ملی تشخیص داده و مستند به بند (۳) ماده (۲۰۷) آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، گزارش سؤال جهت اعلام وصول در اولین جلسه علنی ارسال می‌گردد.

در متن گزارش کمیسیون فرهنگی درباره سوال مذکور آمده است: وزیر وزرش مسول سیاستگذاری‌های کلان و برنامه به جهت حفظ و رشد سرمایه‌های ورزشی در ورزش همگانی و حرفه‌ای است و سوءمدیرت آن باعث از بین رفتن سرمایه‌های مادی و معنوی جوانان و پیشکسوتان وزرش خواهد شد.

سوءمدیریت در برنامه وزرش حرفه‌ای و بطور خاص فوتبال و هزینه‌های نامتعارف و عدم برخورد به سو استفاده کنندگان از بیت المال در قرارداد‌های مربیان خارجی تیم ملی و باشگاه‌های پرطرفدار استقلال و پرسپولیس و بستن قرارداد‌های نجومی با برخی بازیکنان و مربی‌های خارجی و عدم پیگیری به موقع حقوقی و محکومیت مکرر و پرداخت جریمه‌ها از بیت المال و دیپلماسی ضعیف وزرشی و حذف دو تیم پرطرفدار فوتبال و برخی تیم‌های ورزشی که موجب از بین رفتن استعداد‌ها و ناامیدی طرفداران خواهد شد.

وزیر ورزش در پاسخ به سوال یک نماینده: شکست نقشه دشمن برای فروپاشی تیم ملی فوتبال در تورنمنت جام جهانی قطر

 سید حمید سجادی وزیر ورزش و جوانان در نشست علنی امروز (سه شنبه ۱۳ دی ماه) مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال مجتبی یوسفی از خود درخصوص علت سومدیریت در برنامه ورزش حرفه‌ای و بطور خاص فوتبال به بیان گزارشی از اتفاقات و رویداد‌های جام جهانی فوتبال قطر گفت: اوج فتنه و آشوب دشمنان قسم خورده انقلاب که تمام تلاش خود را در جنگ نرم و نیمه سخت به کار گرفتند تا از جامعه باشرف و غیور ورزش و ورزشکاران به نفع جبهه باطل سوءاستفاده نمایند تا در این نبرد ترکیبی و شناختی به خیال واهی خود پیروز میدان گردند.

وی ادامه داد: نقطه عطف و تلاقی تقلای نظام استکبار بر جام جهانی متمرکز شد و پیاده نظام خود را از منافقان و سلطنت طلبان و تجزیه طلبان به کشور قطر فراخوانده و برای شکست نظام اسلامی در مستطیل سبز در سکو‌های هواداری و حتی خارج از ورزشگاه طراحی پیچیده‌ای را برنامه ریزی کرده بودند که به دلیل محدودیت وقت به گوشه‌ای از آن‌ها اشاره می‌کنم که با تلاش نیرو‌های گمنام و بی نشان فرزندان غیور این سرزمین ناکام ماند.

وزیر ورزش و جوانان اظهار کرد: طراحی پیچیده روباه پیر برای پناهنده شدن ورزشکاران تا نقشه خروج بازیکنان از زمین بازی در حین انجام مسابقه و تلاش همه جانبه برای فروپاشی تیم ملی از درون تا توطئه‌های هدفمند برای جنجال آفرینی در سکو‌ها با هدف متوقف کردن بازی و از اعزام صد‌ها نفر از منافقان با هواپیمای اختصاصی به قطر تا ساخت شعار‌ها و نماد‌های ساختارشکنانه و فراگیر برای انزوای جمهوری اسلامی ایران. با وجود اینکه تمام سلطه گران از شیطان بزرگ و روباه پیر و رژیم صهیونیستی و برخی کشور‌های غربی با طراحی موزاییکی چند لایه‌ای در پی فتنه‌ای جهانی بودند، با اخلاص و ایمان توأم با تدبیر و مدیریت همکاران در مجلس شورای اسلامی در وزارتخانه‌های خارجه، فرهنگ و ارشاد اسلامی، اطلاعات، سازمان اطلاعات سپاه پاسداران و وزارت ورزش و جوانان و اگر چه در زمینه فنی نتیجه دلخواه حاصل نشد، اما در میدان جوانمردی و روحیه پهلوانی و نمایانگر هویت ایرانی اسلامی در جهان بار دیگر هیمنه دشمنان به خاک ذلت کشیده شد و نظام اسلامی با پیروزی و سرافرازی این مرحله را سپری کرد.

سجادی همچنین از هیات رئیسه مجلس درخواست کرد برای ارائه توضیحات تکمیلی و مفصل درخصوص اتفاقات جام جهانی قطر نشستی غیرعلنی تشکیل دهد.

این عضو کابینه دولت ادامه داد: برحسب تکلیف برنامه‌های پنجم و ششم توسعه‌ای کشور تخصیص هرگونه وجه به هر نحو به ورزش حرفه‌ای از بودجه عمومی کشور ممنوع است، لذا تضییع حقوق بیت المال رخ نداده و هیچ گونه کمکی از بودجه عمومی و دولتی در ورزش حرفه‌ای کشور و در رأس آن‌ها فوتبال پرداخت نگردید. همچنین به موجب رأی عمومی دیوان عدالت اداری فدراسیون فوتبال دارای اساسنامه مجزایی است که نقش وزارت ورزش به نمایندگی از دولت در اداره فدراسیون محدود به عضو ناظر گردیده و معطوف به کمک‌های دولت برای مصارف عمومی از جمله توسعه فوتبال در استان ها، تیم‌های ملی و نظارت بر مصارف آنهاست.

سجادی ادامه داد: فوتبال حرفه‌ای مطابق با رأی دیوان محاسبات کشور فقط ۱۶ باشگاه لیگ برتر را در بر می‌گیرد که با تاسیس سازمان لیگ باشگاه‌ها امورات خود را به سازمان مذکور تفیذ کردند و این سازمان دارای مجمع عمومی و استقلال اداری و مالی بوده و در اداره ثبت شرکت‌ها به عنوان شرکت تجاری ثبت شده است و مقررات خاص خود را دارد، لذا اداره باشگاه‌های حرفه‌ای از جمله استقلال و پرسپولیس بر مبنای درآمد و هزینه بوده و در ۱۱ سال اخیر از محل‌های خود شامل بلیط فروشی، تبلیغات روی پیراهن، تبلیغات محیطی با عاملیت سازمان لیگ، حامیان مالی، شرکت در مسابقات باشگاه‌های آسیایی و نقل و انتقالات بازیکنان، هزینه‌ها را پرداخت نموده اند و از سال گذشته هر دو باشگاه توسط سازمان خصوصی سازی وارد بازار فرابورس شدند و بخشی از سهام آن‌ها عرضه شده و از محل درآمد‌های مربوطه بدهی‌های پیشین از جمله بدهی‌های مالیاتی تعیین تکلیف شده است.

وی ادامه داد: عقد قرارداد با بازیکنان و مربیان سابق تیم‌ها به صورتی بوده که براساس عرضه و تقاضا تعیین می‌شود و شاخص دقیق و مشخصی برای تعیین کیفیت بازیکنان به طور خاص وجود نداشته و براساس عرضه و تقاضا بازیکنان با باشگاه‌ها وارد قرارداد می‌شوند. از این جهت در دو سال گذشته سامانه‌ای راه اندازی شده و باشگاه‌ها مکلف شدند قرارداد‌های خود را در آن ثبت کنند، ضمن اینکه سایر فدراسیون‌ها نیز مکلفند قرارداد‌های مربیان و بازیکنان خارجی خود را در همین سامانه ثبت کنند. بازار فرابورس شرکت‌ها را موظف به درج کلیه اطلاعات مالی شرکت‌ها از جمله دو باشگاه پرسپولیس و استقلال در سامانه کدال نموده که همگی ثبت و قابل رویت هستند. چنین رویه‌ای باشگاه‌ها را از تعهدات مازاد منع کرده است. حضور مربیان و بازیکنان خارجی در تیم‌های کشور‌های مختلف اجتناب ناپذیر بوده و در همین راستا فوتبالیست‌های ایرانی نیز در سایر نقاط جهان مشغول به فعالیت هستند.

وزیر ورزش و جوانان دولت سیزدهم با اشاره به وضعیت فدراسیون‌های ورزشی گفت: بخشی از فدراسیون‌ها که اکنون با سرپرست اداره می‌شوند، تازه تاسیس بوده و یکی از روسای این فدراسیون‌ها استعفا کرده و دیگری نیز ماموریتش از مبدأ تمدید نشد. در سال ۱۳۹۳ انتخابات فدراسیون‌ها با تاخیر برگزار شده و برگزاری آن به ماه‌های پایانی سال موکول شد که به ترتیب با برگزاری انتخابات در هر ۴ سال آخرین انتخابات در سال ۱۴۰۱ انجام می‌شود، لذا طبیعی است که پس از اتمام مدیریت ۴ ساله فدراسیون‌ها اگر شرایط برگزاری انتخابات وجود نداشته باشد، این مجموعه‌ها با سرپرست اداره می‌شوند و این یک امر طبیعی است که شامل چند فدراسیون می‌شود.

وی با اشاره به جدول برگزاری انتخابات فدراسیون‌های ورزشی ادامه داد: اگر یک فدراسیون با سرپرست اداره می‌شود نشانه سوءمدیریت نیست، درخصوص سایر موارد هزینه‌ای نیز عرض می‌کنم که با همکاری نمایندگان مجلس مقرر شد در قانون بودجه ۶ هزار میلیارد به بخش ورزش تزریق شود که ۴۰ درصد آن باید به وزارتخانه آموزش و پرورش، ۲۰ درصد به جوانان و ۴۰ درصد باقیمانده به وزارت ورزش رسیده که حدود یکصد میلیارد تومان می‌شود و باید ۳۰ درصد این مبلغ به حوزه عمرانی اختصاص یابد، با این مبلغ چگونه می‌توان به پروژه‌های عمرانی استان‌ها و ۱۴ هزار هیات ورزشی کشور رسیدگی کرد؟

سجادی در پایان با اشاره به حضور دو باشگاه پرسپولیس و استقلال در جام باشگاه‌های آسیا تصریح کرد: این دو باشگاه از سال ۲۰۱۶ پرونده مفتوح داشتند و ما برای جلوگیری از تعلیق آن‌ها تلاشمان را کردیم، اما زمان گذشته بود و به نحوی مدیریت شد که این یک سال به سلامت گذرانده شد و هم اکنون نیز رفع تعلیق شدند و می‌توانند در جام باشگاه‌های آسیا شرکت کنند. جام باشگاه‌های پشت سر گذاشته شده نیز به دلیل برگزاری جام جهانی برگزار نشد.

مهمترین بخش اظهارات نماینده سوال کننده و پاسخ وزیر ورزش در صحن علنی مجلس به شرح زیر است:

* شاید، چون پرونده ویلتموس توی جیبش رئیس فدراسیون فوتبال هست نتوانستید بررسی کنید فوتبالی که می‌توانست باعث عزت و افتخار این مردم شود الان به جایی رسیده که با سو مدیریت فدراسیون فوتبال فردی که در پرونده ویلموتس ۱۸۶ میلیارد تومان برای ۳۲ روز حضور یک مربی هزینه کرد الان رئیس فدراسیون هست که باید پاسخگو باشد.

*اوج آشوب و دشمنان قسم خورده انقلاب که تمام نرم افزار و سخت افزار خود را در جنگ نرم و نیمه سخت به کار گرفتند تا از جامعه با شرف و غیور ورزش و ورزشکاران به نفع جبهه باطل سوء استفاده نمایند در این نبرد ترکیبی وشناختی به خیال واهی پیروز میدان گردند.

*طراحی پیچیده روباه پیر برای پناهنده شدن ورزشکاران، نقشه خروج بازیکنان در زمین بازی آن حین انجام مسابقه از تلاش همه جانبه برای فروپاشی تیم ملی از درون تا توطئه هدفمند برای جنجال آفرینی در سکو‌ها بر‌ای متوقف کردن بازی، از اعزام صد‌ها نفر از منافقین با هواپیمای اختصاصی به قطر تا ساخت شعار‌ها، نماد‌ها و ابزار‌های ساختارشکنانه و فراگیری برای انزوای جمهوری اسلامی از نقشه‌های بود که در این دوره ناکام ماند.
وضعیت استقلال و پرسپولیس در فرابورس

* از سال ۱۴۰۰ هر دو باشگاه استقلال و پرسپولیس وارد فرابورس شدند و بخشی از بدهی‌های آن‌ها از این طریق پرداخت شده است.

گفتنی است؛ نمایندگان مجلس در جلسه علنی سه‌شنبه ۱۱ مرداد ماه پس از استماع توضیحات وزیر ورزش و جوانان درباره سوال نماینده شهرکرد در خصوص عدم اجرای قانون شرح وظایف و اختیارات وزارت ورزش و جوانان از پاسخ‌های سجادی قانع نشده بودند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۶
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۸ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۳
اقایان نماینده مشکل مردم ورزش نیست لطفا زحمت بکشید در خصوص مسکن ،معیشت و مسایل رفاهی وخودرو و.......تلاش کند واز وزرا سوال نمایید . اینقدر ذهن جامعه را به مسایل کم اهمیت سوق ندهید.
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۳ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۳
الان بازی بعدی محروم شده یا باید سه کارته بشه؟ مسخره بازیه این نه کشور داری
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟