بین الملل تابناک: هشدار ایران به ماجراجویی نظامی اسرائیل، هک تلفن وزیران انگلیسی در ۲۰ دقیقه، لغو سفر نتانیاهو به امارات، پیام کتبی وزیر خارجه امارات برای امیرعبداللهیان و نامه سرگشاده سفیر ایران در دانمارک به وزرای خارجه زن، از مهمترین خبرها و رویدادهای منطقهای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
هشدار ایران به ماجراجویی نظامی اسرائیل
امیرسعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد با ارسال نامهای به آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل و همچنین رئیس شورای امنیت به اظهارات جنگ طلبانه اخیر مقامات رژیم صهیونیستی واکنش نشان داد.
امیرسعید ایروانی در این نامه عنوان کرده است: رژیم اسرائیل همچنان به نقض حقوق بینالملل و منشور سازمان ملل متحد علیه جمهوری اسلامی ایران از طریق تهدید به استفاده از زور علیه ایران ادامه میدهد که جدیدترین آنها اظهارات جنگ طلبانه مقامات این رژیم است که آشکارا تهدید به استفاده از زور علیه برنامههای هستهای صلحآمیز ایران کردهاند.
در این نامه آمده است که تهدید به توسل به زور در حالی از سوی مقامات این رژیم نامشروع مطرح میشود که برنامه هستهای صلح آمیز ایران تحت اقدامات راستی آزمایی، نظارت و شفافیت هستهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی بوده که در تاریخ این سازمان بی سابقه بوده است.
در این نامه آمده است، این نخستین بار نیست که رژیم صهیونیستی علیه ایران متوسل به تهدیه به زور شده، بلکه این رژیم پیشتر و آشکارا مسئولیت خود را در قبال عملیات تروریستی و مخرب انجام شده علیه مقامات، دانشمندان، غیرنظامیان و زیرساختهای صلح آمیز هستهای ایران در داخل خاک ایران در سالهای اخیر پذیرفته است.
در این نامه همچنین عنوان شده است: این اظهارات جنگافروزانه نشان میدهد که رژیم اسرائیل مسئول تمامی اعمال جنایتکارانه و تروریستی علیه ایران است و باید عواقب آن را نیز بپذیرد.
در نامه نماینده دائم ایران به دبیرکل و رئیس شورای امنیت سازمان ملل آمده است که جمهوری اسلامی ایران ضمن هشدار نسبت به ماجراجویی نظامی رژیم اسرائیل علیه ایران به منظور اجرای سیاستهای شرورانه خود در منطقه، حق مشروع خود را مطابق حقوق بینالملل و منشور ملل متحد برای پاسخگویی به هرگونه تهدیدات از سوی رژیم صهیونیستی و دفاع از مردم و همچنین منافع و امنیت ملی خود، در هر زمانی که تشخیص دهد، محفوظ میدارد.
در نامه ایروانی یادآور شده است که شورای امنیت سازمان ملل متحد باید به مسئولیت خود ذیل منشور در حفظ صلح و امنیت بینالمللی پایبند بوده و اظهارات جنگ طلبانه و فعالیتهای شرورانه رژیم اسرائیل را که تهدیدی واقعی برای صلح و امنیت بینالمللی است، محکوم کند. همچنین این رژیم باید مجبور به پیروی از قوانین بینالمللی و کنار گذاشتن نقشههای شوم و خطرناک خود برای منطقه شود.
هک تلفن وزیران انگلیسی در ۲۰ دقیقه
نشریه «تایمز» انگلیس در گزارشی هشدار داد، وزرای دولت این کشور شدیدا در برابر عملیات «مهندسی اجتماعی» یا به اصطلاح «هک انسانی» آسیب پذیرند و تلفنهای همراه آنها ممکن است در ۲۰ دقیقه هک شده و مورد نفوذ قرار بگیرد.
بر اساس گزارش این نشریه، برخی کارشناسان حوزه فنآوری اطلاعات هشدار دادهاند، به دلیل در دسترس بودن حجم زیادی از اطلاعات در فضای اینترنت، تلفنهای همراه این وزیران در ۲۰ دقیقه قابل هک کردن است.
این نشریه تصریح کرد، تا تاریخ مارس ۲۰۲۰، هر کسی قادر بوده به پایگاه داده حاوی اطلاعات شخصی ۴۵۰۰۰ کارمند دولت انگلیس در وبسایت «سرویس ارتباط دولت» این کشور (GCS) دسترسی پیدا کرده و در آن اطلاعات را جستجو کند. در برخی موارد این اطلاعات شامل شماره های تلفن همراه شخصی سران ادارات و سازمانهای دولت انگلیس بودهاند.
به گزارش خبرگزاری «اسپوتنیک»، هکرها از عملیات مهندسی اجتماعی، نام دیگر هک انسانی، برای فریب دادن قربانیها به منظور افشای دادههایشان یا دادن دسترسی به سیستمهای با دسترسی محدود استفاده میکنند و این امکان هست که مجرمان سایبری خودشان را به جای کارمندان ارشد دولت انگلیس جا زده و از طریق شماره تلفنهای همراه کارمندان دولت با وزیران ارتباط برقرار کنند.
این گزارش در حالی منتشر شده که ماه آبان امسال، روزنامه «دیلی میلی» در گزارشی به نقل از منابع بینام مدعی شد که گوشی شخصی «لیز تراس» نخست وزیر سابق این کشور، در زمان خدمتش به عنوان وزیر خارجه انگلیس توسط عوامل روسی هک شده بود و آنها به جزئیات محرمانه مذاکرات لندن با متحدان بینالمللی دست یافته بودند. طبق این گزارش هک تلفن همراه لیز تراس در تابستان زمانی که او وزیر خارجه و در تلاش برای رسیدن به رهبری حزب محافظهکار بود رخ داده و به علت حساسیت موضوع، «بوریس جانسون»، نخست وزیر اسبق انگلیس، اجازه نداد موضوع به رسانهها درز کند.
لغو سفر نتانیاهو به امارات
شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی روز سه شنبه گزارش داد که بنیامین نتانیاهو هفته آتی به ابوظبی سفر نخواهد کرد.
به گزارش روسیا الیوم، چندین ساعت پس از یورش ایتامار بن گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل به مسجد الاقصی ـ که محکومیتهای گسترده بین المللی و عربی را به دنبال داشت ـ گزارشهای خبری مبنی بر این امر مطرح شد که سفر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل به ابوظبی در هفته آتی انجام نخواهد شد.
نتانیاهو درصدد بود برای دیدار با محمد بن زاید آل نهیان، حاکم امارات به این کشور سفر کند. پس از بازگشت نتانیاهو به ریاست دولت اسرائیل، قرار بود این اولین سفر وی به یک کشور عربی حوزه خلیج فارس و نخستین سفر خارجی وی باشد.
اما منابع در دفتر نتانیاهو، این مساله را تکذیب کردند که ارتباطی بین تاخیر در این سفر و تحرکات بن گویر باشد. آنها گفتند که علت رسمی تاخیر در سفر این بوده که زمانی برای دو دولت فراهم شود تا با یکدیگر جهت تضمین سفری موفقیت آمیز در آینده همکاری کنند؛ امارات به شدت یورش بن گویر به مسجد الاقصی را محکوم کرده بود.
پیام کتبی وزیر خارجه امارات برای امیرعبداللهیان
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز سهشنبه، ۱۳ دی ماه «سیف الزعابی» سفیر دولت امارات عربی متحده را به حضور پذیرفت.
سفیر امارات در این دیدار پیام کتبی عبدالله بن زاید وزیر خارجه این کشور را به وزیر امور خارجه ایران تسلیم کرد.
در این پیام و دیدار توسعه هر چند بیشتر روابط ایران و امارات مورد تأکید قرار گرفت.
به تازگی وزیر خارجه قطر نیز برای همتای ایرانی پیام کتبی فرستاده بود که معاون وزیر خارجه قطر در سفر به تهران این پیام را تحویل وزیر خارجه ایران داد.
«سیف الزعابی» سفیر امارات عربی متحده در جمهوری اسلامی ایران ـ که شهریور ماه سالجاری برای ازسرگیری حضور در محل ماموریت به تهران بازگشت ـ روز سه شنبه ۲۲ شهریور ماه با حضور در محل وزارت امور خارجه با حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه دیدار و گفتوگو کرد.
وزارت خارجه امارات عربی متحده، سی ام مرداد ماه اعلام کرد که بنا به توافق پیشین بین این کشور و ایران، «سیف محمد الزعابی» به عنوان سفیر امارات به ایران بازمیگردد. در این بیانیه، آمده بود که در چارچوب تقویت روابط با جمهوری اسلامی ایران و در راستای ارتقای سطح نمایندگیهای دیپلماتیک دو کشور در سطح سفیر و تماس تلفنی که در تاریخ ۲۶ جولای (چهار مرداد) بین شیخ عبدالله بن زاید آل نهیان وزیر امور خارجه امارات و حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران صورت گرفت، «سیف محمد الذعابی» سفیر امارات عربی متحده به تهران بازمیگردد و در این سفارتخانه مستقر خواهد شد.
روابط دیپلماتیک ایران و امارات در پی قطع یک طرفه روابط دیپلماتیک عربستان با ایران به سطح کاردار کاهش یافته بود.
نامه سرگشاده سفیر ایران در دانمارک به وزرای خارجه زن
«افسانه نادی پور» سفیر جمهوری اسلامی ایران در کپنهاگ، در نامهای سرگشاده، وزاری امور خارجه زن را مورد خطاب قرار داد و با اشاره به تبعات منفی حذف ایران از کمیسیون مقام زن، واکنشهای امروز این کشورها و دلسوزی برای زنان ایرانی را با توجه به پیشینه مواضعشان در قبال رنجهای زنان ایرانی، غیرصادقانه و دارای انگیزه سیاسی خواند و از آنها خواست از استانداردهای دوگانه اعمال شده علیه جمهوری اسلامی ایران پرهیز کنند و اجازه دهند تا ایرانیان، از تمام ظرفیتها و پتانسیل خود برای بهبود وضعیتشان استفاده کنند.
افسانه نادی پور در این نامه به سوءقصد صورت گرفته به وی در سفارت ایران در کپنهاگ از سوی فردی که شعار آزادی زنان سر میداد، اشاره کرد و بعنوان یک بانوی فعال در زمینه حقوق بشر، وزرای امور خارجه زن را مورد خطاب قرار داد و بر تجربه ارزشمند حضور بانوان ایرانی در کمیسیون مقام زن تاکید نمود و افزود: «اینجانب طی سالها کار و تجربه خود در این زمینه، متوجه شدهام که جلسات این شورا، زنان ایرانی فعالانه در بحثها و تصمیمات کمیسیون شرکت کرده و از فرصت تبادل نظر با دیگران در یک تعامل سازنده بینالمللی، که زمینه را برای معرفی بهترین عملکردها در سطح ملی و یادگیری چند جانبه فراهم می کند، استفاده می کردند.»
سفیر ایران در دانمارک با تاکید بر شمولیت در تلاشهای بینالمللی و چندجانبه برای بهبود وضعیت زنان و دختران، حذف جمهوری اسلامی ایران از کمیسیون مقام زن را عاملی برای محروم سازی زنان ایرانی از فرصت مشارکت و یادگیری از این مجمع بین المللی دانست و ادامه داد: «تصمیم حذف عضویت یکی از اعضای منتخب از کمیسیون در تضاد با مفهوم اساسی سازمان ملل مبنی بر تساوی حاکمیتی کشورها در عضویت با مشارکت برابر در همه مجامع چند جانبه، بر خلاف ادعای موافقان این اقدام و حامیان آن، بدلیل نگرانی واقعی برای حقوق زنان و دختران ایرانی نبود، بلکه تلاش دیگری برای تحت فشار قرار دادن کشوری بود که سیاستهای مستقل خود را دنبال میکند»
وی با اشاره به تلاشهای ایران برای بهبود وضعیت زنان تاکید کرد: «در حالی که هیچ دولتی نمیتواند ادعای سابقه بی عیب و نقص در اعطای حقوق و توانمندسازی زنان داشته باشد، زنان ایرانی در سالیان متمادی گامهای بلندی در راستای بهبود وضعیت و معیشت خود در جامعه، دستیابی به حقوق و توانمندی خود برداشته اند و در این سال ها قوانین و اقدامات متعددی در این امر به آنها کمک کرده است. در حالی که زنان در سراسر جهان، از جمله در کشور من، سزاوار وضعیت بهتری هستند، اخراج ایران از کمیسیون مقام زن، که به وضوح یک عمل نمادین سیاسی بود، به هیچ وجه بخاطر نگرانی از وضعیت زنان ایرانی نبود، بلکه اقدامی ریاکارانه در راستای مواضع و لفاظیهای گذشته نسبت به ملت ایران، از جمله جمعیت زنان، بود.»
افسانه نادی پور در ادامه به مرگ تاسف بار و غم انگیز یک زن جوان ایرانی اشاره کرد و گفت: «اگر این ابراز حمایتها از سوی شما یا اسلاف شما در سالهایی که زنان ایرانی در نتیجه سیاستهای برخی کشورها، از جمله کشورهای خود شما، رنج و سختی را تجربه کردهاند، انجام میگرفت ستودنی بود؛ اما آیا صدای زنان ایرانی در جنگ تحمیلی ۸ ساله که در دفاع از کشورشان، قربانی شدند و همسر، برادر، دختر و پسر خود را از دست دادند، شنیده شد؟ آیا صدای زنان ایرانی که در حملات شیمیایی به شهرها و روستاهایشان گاز خردل استنشاق کردند، شنیده شد؟ سردشت فقط یکی از این شهرها بود. آیا زمانی که پرواز شماره ۶۵۵ ایران ایر، بر فراز آسمان ایران در روز روشن در روز ۳ ژوئیه ۱۹۸۸ توسط ناو آمریکایی سرنگون شد، و تمامی ۲۹۰ سرنشین آن، از جمله ۶۶ کودک و تعداد بیشتری زن، جان خود را از دست دادند و هزاران نفر غصه دار شدند، صدای زنان ایران شنیده شد؟ آیا صدای زنان ایرانی زمانی که مانند بسیاری از هموطنان خود، قربانی تروریسم قرار گرفتند، شنیده شد؟ آیا صدای زنان ایرانی که تحریمهای غیرقانونی و ظالمانه معیشت آنها را تباه کرده و آنها را از جمله داروهای نجات بخش، محروم کرده، شنیده شد؟ آیا صدای یک زن ایرانی، یک همکار دیپلمات، که هدف سوءقصد قرار گرفت، طنین انداز شد؟»
نادی پور با سیاسی خواندن واکنش این دولتها در مقطع کنونی، آنها را به رنجهای زنان ایرانی در سالهای اخیر بی تفاوت خواند و ادامه داد: «آنچه من و هموطنانم از شما و سایر وزرای خارجه انتظار داریم، این است که از استانداردهای دوگانه اعمال شده علیه کشورم، از جمله جمعیت زنان آن، پرهیز کرده و به ما اجازه دهید تا از تمام ظرفیتها و پتانسیل خود برای بهبود وضعیت خود استفاده کنیم.
سفیر ایران در دانمارک در پایان خاطرنشان کرد: «زنان ایرانی به عنوان بخشی از جامعهای پویا و سرزنده، فعال، تحصیل کرده و استوار، از هر فرصتی برای احقاق حقوق خود، از جمله در زمینه فرصت های برابر و آزادیهای اجتماعی، استفاده کردهاند و شانه به شانه با مردان هم میهن خود بی شک برای احقاق هر چه بهتر حقوق خود و دستاوردهای بیشتر در جهت خودسازی و شکوفایی کشور خویش تلاش خواهند کرد.»
گفتنی است، چندی پیش و پس از برگزاری جلسه مجازی وزیران امور خارجه زن کشورهای آلبانی، آندورا، استرالیا، فرانسه، آلمان، ایسلند، کوزوو، لیبی، لیختن اشتاین، نیوزیلند و نروژ به میزبانی ملانی جولی، وزیر امور خارجه کانادا، این وزرا، درباره به زعم خود حمایت از زنان ایرانی بیانیهای صادر کردند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.