دبیر فدراسیون صادرات انرژی در گفت‌وگو با تابناک اقتصادی

ضرورت توجه به صنایع پایین دستی پتروشیمی/ چین تنها بازار ما در صنعت متانول است

صالحی با اشاره به فرصت‌های توسعه یافتگی صنعت پتروشیمی بیان کرد: در بحث پتروشیمی هر چقدر صنایع پایین دستی را با فرمول پیچیدگی بیشتر در تولید محصولات را توسعه دهیم، شاید نقدشوندگی مثل بالادستی نباشد، ولی از طرفی منجر به کسب بازار‌های جدید خواهد شد و ارزش افزوده و ارز آوری بالایی نیز نصیب صنعت پتروشیمی و کشور خواهد شد.
کد خبر: ۱۱۵۸۳۰۹
|
۱۷ دی ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۲ 07 January 2023
|
9337 بازدید
|
۶

به گزارش تابناک اقتصادی؛ شدت انرژی بسیار بالای صنایع کشور و استفاده غیربهینه و خارج از استاندارد صنابع انرژی به دلیل  سوخت ارزان باعث شده که طبق گزارش آژانس بین المللی انرژی در سال ۲۰۲۱ ایران بیش از دو برابر متوسط جهانی برای کالا و خدمات انرژی مصرف کند؛ بنابراین، باید در خصوص جلوگیری از خام فروشی در این حوزه تدابیر لازم در دستور کار قرار گیرد‌.

برای همین مساله باید وضعیت فعلی اصلاح شود و نخستین رویکرد مهم در این زمینه، پالایش وضعیت فعلی کشور است که موجب شده تراز انرژی در زمستان منفی و تولیدات کشور نیز ارزش افزوده بسیار پایینی داشته باشد.

از همین رو با صالحی عضو اتاق بازرگانی به گفتگو پرداختیم که در ادامه خواهید خواند.
 
حمیدرضا صالحی دبیر فدراسیون صادرات انرژی در گفت و گو با تابناک اقتصادی با اشاره به ناترازی مصرف گاز در بخش تولید و مصرف اظهار کرد: طی سال های گذشته بواسطه عدم رویکرد مناسب در بخش تولید نتوانستیم سرمایه گذاری لازم در میدان های گاز داشته باشیم تا بتوانیم با استخراج و پالایش بیشتر در میادین گاز به حدی توسعه دهیم که علاوه بر تامین‌ مصرف خانگی و صنایع ، امکان صادرات را نیز داشته باشیم .
 
صالحی با اشاره به اینکه قرارداد گازی ایران با ترکیه تا پایان ۲۰۲۲ بوده است، بیان کرد: بنا بر آمار حدود ۴۰ تا ۵۰ میلیون متر‌مکعب به عراق صادر می شود که بر این اساس میزان صادرات نسبت به حجم تولید حدود ۵ درصد است و این عدد در صورت برنامه ریزی و تولید بیشتر می‌تواند افزایش یابد و‌ایران یک بازیگر منطقه ای در صادرات گاز قلمداد شود،
 
دبیر فدراسیون صادرات انرژی ادامه داد: با توجه به عدم سرمایه گذاری در بخش تولید، و نیامدن سرمایه گذاران خارجی و کاهش میزان تولید و افزایش میزان مصرف نسبت به متوسط دنیا در بخش خانگی (بیشتر) و صنایع، از این وضعیت مهم کمبود انرژی در دنیا متاسفانه نتوانستیم خوب ارایه و درآمد ارزی لازم را ایجاد کنیم.
 
نایب رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی، با اشاره به اینکه میدان پارس جنوبی، یکی از بزرگترین میدان های گازی دنیاست که به دلیل عدم سرمایه گذاری امکان صیانت ‌و تقویت میدان و توسعه  آن وجود ندارد و این درحالی است که شاهد هستیم که قطر  در همین میدان دایما در حال سرمایه گذاری و استفاده از فرصت هاست و اخیرا چین هم که به دنبال جذب انرژی پایدار است با قطری ها یک سرمایه گذاری بزرگ را در این میدان آغاز کرده است .
 
وی ادامه داد: چین از سمت قطر برنامه سرمایه گذاری ۶۰ میلیارد دلاری و برای مدت ۲۷ سال در گنبد شمالی میدان مشترک پارس جنوبی دارد و قرار است بجای سرمایه گذاری گاز را بصورت LNG و مایع ببرد و از طرفی قطری ها هم با آلمان ها قرارداد فروش ۱۵ ساله گاز مایع منعقد و در نهایت درآمد چند ۱۰ میلیارد دلاری برای کشور کوچکی همچون قطر ایجاد می کند.در حالی که قرار بود چینی ها طی یک قرار داد ۲۵ ساله در صنعت نفت و گاز ما مانند سرمایه گذاری در میدان پارس جنوبی را عملیاتی کنند که ظاهرا سرمایه گذاری با قطری ها برایشان در الویت قرار گرفته است .
 
صالحی با اشاره به فرصت های توسعه یافتگی صنعت پتروشیمی بیان کرد: در بحث پتروشیمی هر چقدر صنایع پایین دستی را با فرمول پیچیدگی بیشتر در تولید محصولات را توسعه دهیم، شاید نقدشوندگی مثل بالادستی نباشد ولی از طرفی منجر به کسب بازارهای جدید خواهد شد و ارزش افزوده و ارز آوری بالایی نیز نصیب صنعت پتروشیمی و کشور خواهد شد .
 
به گفته وی، سیاست در خوراک و سوخت پتروشیمی ها هیچگاه نباید موجب شوک و تعطیلی واحدهای تولیدی شود بطور مثال امروزه شاهد هستیم که  تولید متانول و صادرات آن با قیمت جدید اعلامی از سوی دولت برای خوراک آن غیر اقتصادی شده و برخی این کارخانه ها تعطیل شدند ضمن اینکه با توجه به آنکه چین تنها بازار ما در صنعت متانول است؛ باعث میشود این بازار انحصاری توسط چینی ها موجب کاهش قیمت شود و این موضوع در بازار متانول تاثیر گذار می باشد.
 
وی با اشاره به افزایش ناگهانی قیمت خوراک گفت: شرایط ما با دیگر تولیدکنندگان متفاوت هست و رشد ناگهانی قیمت نشان می دهد که صنایع ما بدلیل تحریم ها و محدودیت هایی که دارند به سختی می توانند با دیگر تولیدکنندگان رقیب دنیا رقابت کنند. مثل همین موضوع که عرض کردم  درحالیکه قطری ها که رقیب ما هستند در موضوع خریدار تنها به چین نمی فروشند و هزینه های انتقال هم به صرافی ها ناشی از شرایط تحریم مثل ما را ندارند.
 
رئیس فدراسیون صادرات در پایان تصریح کرد: طیق قانون جدید قرار است از صادرات مواد کم ارزش افزوده مالیات دریافت شود، از آنجا که قرار بود این عوارض صادراتی در صندوقی برای سرمایه گذاری در صنایع پایین دستی پتروشیمی ها جمع آوری تا از آن محل سرمایه گذاری و احداث مناسبی صورت گیرد.
 
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۳
انتشار یافته: ۶
پتروشیمی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۳ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۷
شما انتظار دارید با مشتی بی سواد و فاقد صلاحیت های شغلی و مدیریتی در صنعت پتروشیمی ها رونق تولید ، عدم خام فروشی محصولات پایه و توسعه صنایع پایین دستی صنعت پتروشیمی را شاهد باشید؟! بویژه الان که عمده سهام داران این صنعت که بابت دیون خود از دولت های قبلی، صاحب سهام شده اند و شامل صندوق های بازنشستگی ساتا، تامین اجتماعی و صندوق های بازنشستگی نفت و کشور و صندق ذخیره فرهنگیان است و امثال اینها است؟!
عمرا این سوبسیدهای مفت حذف شوند یا حتی تعدیل به نفع بیت المال و انفال!.
غارتگری که شاخ و دم ندارد. غارتگر فقط ایران خودرو و سایپا نیست، اینان هم هستند. و بعد می بینید همین غارتگران بیت المال و انفال، محصولات خود را با قیمت دلار ازاد حساب کرده و توام با احتکار کالا برای گرانی بیشتر، چند برابر قیمت تمام شده، به مردم قالب می کنند!.
اینگونه می خواهیم رضایت مردم که بزرگترین مولفه قدرت است را حفظ کنیم؟!
حسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۱ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۷
مقاله فصد فریب چه کسانی را دارد خوراک پتروشیمی ها مال دولته خود پتروشیمی ها مال دولته سود فروشش ماله دولته هنوز گران کردن ده ها برابری محصولات برایتان به صرفه نیست
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۲ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۷
خوراک پتروشیمی ها مال دولته (مال مردمه) ولیییی پتروشیمی ها تقریبا اکثرشون خصوصی شدن و سودشون برای اشخاص خاصصصصص هست.نه مردم !
مشابه پتروشیمی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۷ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۷
در اینکه شرکتها بین المللی و کشورهای استعمارگر از جمله امریکا و اروپا و کشورهای برادر چین و روسیه به چیزی جز غارت ثروتها و منابع طبیعی در کشورهای جهان سوم به چیز دیگری راضی نمی شوند شکی نیست.
در اینکه شرکتهای بین المللی غارتگر و به همراه دولتمردانشان سعی در انزوای ایران از طریق سرمایه گذاری در کشورهای همسایه بویژه در کشورهایی که دارای منابع مشترک از جمله نفت و گاز با ایران هستند باز هم شکی نیست.
در اینکه متاسفانه مدیران صنایع ما به فکر اهداف زودگذر و حفظ صندلی مدیریت به هر قیمت ممکن هستند و فاقد چشم انداز بلند مدت سرمایه گذاری در صنایع حساس و استراتژیک از جمله نفت و گاز هستند نیز شبه ای وارد نیست.
در اینکه متاسفانه فاقد مدیران خلاق و شجاع در تصمیم گیری ها باشیم نیز نمی توان شکی داشت.
در اینکه دولتمردانمان با سیسات غلط و به بهانه حمایت از صنعت و سرمایه گذاری داخلی، مشتی شرکت وابسته و انحصار طلب فاقد توان و ظرفیت رقابتی ایجاد کرده اند نیز شک نباید داشت.
و هزار حقیقت تلخ دیگه ای که در جای جای صنعت ما دیگر نهفته نیست و بوضوح هر کارشناس مبتدی به وجود آنها شکی نخواهد داشت
ولی
دولت بعنوان سیاستگذار صنعت کجاست؟ در وضعیت فعلی که هیچ کشوری حاضر به سرمایه گذاری دو سر برد در ایران نیست و صرفا فکر غارت (البته با توجیه نفع دو طرف) ثروت ما رو داره، به مدد حقوق اندک افراد بازنشسته و شاغل سرمایه ای کوچک به سمت نفت و گاز رفته بلکه مرهمی باشه برای دوران پیری از طریق حقوق بازنشستگی و چرخ صنعت کمی حرکت کنه، حالا دولت شده وکیل الرعایا و مدعی العموم چپاول بیت المال ؟؟؟
شمایی که انتظار دارید دولت جلوی انتقال ثورت ملی به خارج از کشور رو بگیره از خود پرسیده اید که با موارد مشابه چکار کرده که لان باید سراغ متانول بره؟
وضعیت خودرو که پیشانی صنعت 70 ساله ماست الان کجاست؟
وضعیت بازار ارز که متولی آن دولت هست الان کجاست ؟
وضعیت ترافیک
وضعیت آب و هوا
وضعیت کمبود آب
وضعیت رفاه اجتماعی
وضعیت آزادی مدنی
وضعیت ...
قطعا به جایی نخواهیم رسید با این فرمان
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۵ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۷
مازوت ترش رو کی میخره؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۰ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۷
سوال از این عزیز این است که مگر به کشور دیگری غیر از جین هم می توانیم بفروشیم
همین کشور قطر به تمام اروپا گاز می فروشد وبرای قراداد بلند مدت آلمان ودیگر کشورها در صف خرید هستند
آیا برای کشور ما هم همینطور است؟
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟