در مورد قانون ۲۰/۸۰ یا همان اصل پارتو چه می‌دانید؟

قانون ۲۰/۸۰ به احترام پایه گذار آن ویلفردو پارتو (Vilfredo Pareto) «اصل پارتو - Pareto principle» هم نامیده می‌شود. در یک کلام، اصل پارتو یا همان قانون پارتو یکی از مفیدترین مفاهیم موجود در مدیریت زمان و زندگی افراد است.
کد خبر: ۱۱۵۸۵۱۷
|
۱۸ دی ۱۴۰۱ - ۱۳:۴۶ 08 January 2023
|
5285 بازدید

در مورد قانون ۲۰/۸۰ یا همان اصل پارتو چه می‌دانید؟

به گزارش «تابناک»، این قانون حاکی از آن است که ۲۰ درصد از فعالیت‌های شما، ۸۰ درصد نتیجه برای شما در بر خواهد داشت.
اگر فهرست وظابف شما دارای ۱۰ مورد است، ۲ مورد آن به اندازه ۸ مورد دیگر شاید هم بیشتر اهمیت دارند. چیز جالبی که وجود دارد این است که به انجام رساندن هر یک از این وظایف، ممکن است به یک میزان وقت نیاز داشته باشند، ولی یکی دو مورد از آنها، پنج تا ده برابر بیشتر از بقیه اهمیت دارند. متاسفانه بیشتر افراد در آن ۲۰ درصد مواردی که دارای ارزش بیشتری است تنبلی می‌کنند و در عوض خود را درگیر آن ۸۰ درصد کم اهمیت‌تر می‌کنند که نتیجه کمتری را برایشان دارد.
بعضی از افراد، تمام روز را سرگرم و مشغول کار هستند، ولی به ظاهر کار زیادی انجام نمی‌دهند و این تنها به این دلیل است که آن‌ها وقت خود را صرف کار‌هایی می‌کنند که از ارزش کمی برخوردارند و در عوض در انجام یکی دو فعالیتی که می‌تواند تغییر اساسی در کارشان ایجاد کند، تنبلی می‌کنند. با ارزش‌ترین کار‌هایی که می‌توانید در طول روز انجام دهید، معمولاً سخت‌ترین‌ها هستند، اما نتیجه‌ای که از انجام آن‌ها می‌توانید بگیرید، بزرگ و ارزشمند خواهد بود.

در مورد قانون ۲۰/۸۰ یا همان اصل پارتو چه می‌دانید؟


استفاده از قانون ۲۰/۸۰ در زندگی
به همین دلیل تا زمانی که ۲۰ درصد کار مهم و با ارزش پیش رو دارید، باید از انجام ۸۰ درصد کار بیهوده جداً خودداری کنید. قبل از شروع به انجام هر کاری، از خود بپرسید که این کار جزو ۲۰ درصد فعالیت مهم زندگی‌تان است یا جزو ۸۰ درصد فعالیت کم اهمیت؟
هیچ‌گاه کار‌های کوچک را اول انجام ندهید. به یاد داشته باشید انتخاب شما هر چه که باشد، وقتی آن را بار‌ها و بار‌ها تکرار کنید، برایتان عادت می‌شود و ترک آن سخت خواهد بود. وقتی عادت کنید که روزتان را با کار‌های کم اهمیت شروع کنید، خیلی زود به این شیوه عادت می‌کنید و این عادتی نیست که شما بخواهید در خود پرورش دهید.
همین که کار بر روی یک موضوع با اهمیت را آغاز کنید، انگیزه لازم برای ادامه دادن آن را پیدا خواهید کرد. تنها فکر کردن به شروع و اتمام یک کار مهم به شما انگیزه لازم را می‌دهد تا بر تنبلی خود غلبه کنید. معمولاً انجام کامل یک کار با ارزش به همان اندازه زمان می‌برد که یک کار کم ارزش زمان خواهد برد با این تفاوت که تکمیل کار با ارزش، احساس رضایت و غروری فوق‌العاده به شما می‌دهد در حالی که وقتی با همان میزان زمان و انرژی، کاری کم ارزش را تا آخر انجام می‌دهید، احساس رضایت شما بسیار اندک و ناچیز خواهد بود.

قانون ۲۰/۸۰ در مدیریت زمان
مدیریت زمان، در اصل مدیریت زندگی است که به معنی تسلط بر فعالیت‌هایی است که پیش رو دارید. شما به راحتی می‌توانید فعالیت‌های بعدی خود را انتخاب کنید، ولی نکته مهم در تعیین موفقیت شما در زندگی و کار، میزان توانایی شما در انتخاب بین چیز‌های مهم و چیز‌های کم اهمیت است. افراد موفق خود را موظف می‌دانند تا هر روزشان را با مهمترین وظیفه‌ای که پیش رو دارند آغاز کنند.

استفاده از قانون ۲۰/۸۰ در هدف گذاری
تمامی اهدافی را که برای دست یابی بهشان تلاش می‌کنید، مد نظر قرار بدهید و زمان، انرژی یا سرمایه صرف‌شده برای هر یک از آن‌ها را با میزان سوددهی فعالیت‌ها یا نزدیک شدن به هر هدف مقایسه کنید. سوددهی فعالیت‌ها برای شما هر چیزی می‌تواند باشد: از بهبود سلامت جسمانی گرفته تا بهتر شدن زندگی از لحاظ روابط عاطفی. برای به کار گرفتن قانون ۲۰/۸۰ باید سعی کنید تا حد امکان اهدافی را دنبال کنید که بیشترین سوددهی و ارزش را برای تان خواهند داشت.

استفاده از قانون ۲۰/۸۰ در زندگی اجتماعی
در پایان بد نیست قانون ۲۰/۸۰ را در مورد دوستان و آشنایانمان هم مورد بررسی قرار دهیم. فرض کنیم که تعداد دوستان ما به ۱۰ عدد می‌رسد. حال تصور کنیم که مشکلی برای ما پیش می‌آید و از میان ۱۰ دوست، فقط ۲ نفر از آن‌ها به کمک ما می‌آیند. پس بهتر است به جای سرمایه گذاری روی ۸ دوستی که فقط در زمان خوشی در کنار ما هستند، تمام زمان، انرژی و رفاقت خود را صرف دوستانی کنیم که در بیش از ۸۰ درصد مواقع در کنار ما خواهند ماند.

منبع: زوم لایف

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟