تابناک _ روز گذشته، سخنگوی کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در تشریح جلسه این کمیسیون درباره بررسی بودجه ۱۴۰۱ گفت: رئیس سازمان برنامه و بودجه در این جلسه، گزارشی از وضعیت منابع و مصارف بودجه سال ۱۴۰۱ در سال جاری ارائه کرد.
محمد مهدی مفتح با اشاره به نشست کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات با رئیس سازمان برنامه بودجه تاکید کرد: رئیس سازمان برنامه و بودجه در این جلسه، گزارشی از وضعیت منابع و مصارف بودجه سال ۱۴۰۱ در سال جاری ارائه کرد.
وی افزود: بر اساس آنچه رئیس سازمان برنامه بودجه در این جلسه مطرح کرد، ما امسال بحمدالله کسری بودجه ای تا پایان سال نخواهیم داشت.
سخنگوی کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات اظهار کرد: طبق اظهارات میرکاظمی درآمدهای بودجه سال ۱۴۰۱ کامل محقق شده است. همچنین براساس اظهارات رئیس سازمان برنامه و بودجه، ما امسال کسری بودجه ای نخواهیم داشت و این موضوع نکته بسیار مهمی است، چون کسری بودجه، آثار اقتصادی زیادی داشته و می تواند منجر به تورم و افزایش پایه پولی شود.
وی تاکید کرد: عدم کسری بودجه همچنین می تواند ثباتی را در درآمد و هزینه های بودجه ای ایجاد کند که نکته مثبتی قلمداد می شود.
حاجی بابایی : کسری بودجه در سال ۱۴۰۱ نداریم
رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با بیان اینکه هر نوع گزارشی مبنی بر کسری بودجه سال ۱۴۰۱ تکذیب میشود، گفت: براساس گزارش مشترک کمیسیون برنامه و بودجه و سازمان برنامه و بودجه، ما در سال ۱۴۰۱ کسری بودجه نخواهیم داشت و این مساله نقطه مثبتی در روند ثبات اقتصادی کشور و کنترل نرخ تورم در آینده ای نزدیک خواهد شد.
حمیدرضا حاجی بابایی با اشاره به برخی اظهارات پیرو کسری بودجه ۴۰۰ هزار میلیارد تومانی در سال ۱۴۰۱ بیان کرد: کمیسیون برنامه و بودجه جلسه ای را با حضور رئیس سازمان برنامه و بودجه برگزار کرد.
وی تاکید کرد: رئیس سازمان برنامه بودجه در این جلسه گزارشی در رابطه با آخرین وضعیت منابع و مصارف بودجه سال ۱۴۰۱ ارائه داد.
حاجی بابایی با بیان اینکه گزارش فوق مورد توافق کمیسیون برنامه و بودجه و سازمان برنامه و بودجه بود، بیان کرد: بر اساس این گزارش ما در سال ۱۴۰۱ ، ۱۳۹۴ هزار میلیارد تومان منابع پیشبینی کرده بودیم؛ البته باید گفت این برای نخستین بار بود که مجلس شورای اسلامی تقریبا سقف بودجه دولت را افزایش نداد. از آن مهمتر این که تقریباً حدود ۱۰۰ درصد منابع دولت در بودجه سال ۱۴۰۱ تحقق پیدا کرده و این مساله مورد توافق سازمان برنامه و بودجه و کمیسیون برنامه و بودجه مجلس است.
حاجی بابایی تاکید کرد: همچنین این موضوع هم در نوع خود کم نظیر است که در یک سال، آن هم با این وضعیت اقتصادی، ۱۰۰ درصد منابعی که مجلس در بودجه مصوب کرده، تحقق پیدا کند.
رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات با بیان اینکه هر نوع گزارشی مبنی بر کسری بودجه سال ۱۴۰۱ تکذیب میشود، بیان کرد: بر اساس گزارش مشترک کمیسیون برنامه و بودجه و سازمان برنامه و بودجه، ما در سال ۱۴۰۱ کسری بودجه نخواهیم داشت و این مساله نقطه مثبتی در روند ثبات اقتصادی کشور و کنترل نرخ تورم در آینده ای نزدیک خواهد شد. اراده دولت و مجلس در زمینه بودجه سال ۱۴۰۱ تحقق پیدا کرده است.
میرکاظمی: نزدیک به ۱۰۰ درصد منابع بودجه محقق میشود
رئیس سازمان برنامه و بودجه درباره برخی اظهارات مبنی بر کسری بودجه سال ۱۴۰۱ تاکید کرد: به لطف خدا میزان درآمد و مصارف ما تقریبا منطبق با بودجه هست و پیش بینی ما این است که نزدیک به ۱۰۰ درصد منابع بودجه ۱۴۰۱ محقق میشود.
مسعود میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه تاکید کرد: ما گزارشی را به کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در زمینه عملکرد ۹ ماهه و پیش بینی منابع و مصارف بودجه تا پایان سال ارائه کردیم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه تاکید کرد: به لطف خدا میزان درآمد و مصارف ما تقریبا منطبق با بودجه هست و پیش بینی ما این است که نزدیک به ۱۰۰ درصد منابع ما محقق شود.
میرکاظمی همچنین درباره لوایح برنامه هفتم توسعه و بودجه سال ۱۴۰۲ گفت: به دلیل اینکه بررسی سیاستهای برنامه هفتم توسعه با تاخیر انجام و پس از آن به دولت ابلاغ شد، ما این برنامه را در دستور کار قرار دادیم. بررسی برنامه زمانی صورت گرفت که سازمان برنامه و بودجه درگیر تدوین بودجه سال ۱۴۰۲ شده بود.
وی با بیان اینکه اقدام برای تدوین بودجه معمولا از مرداد تا شهریور ماه در سازمان برنامه و بودجه آغاز میشود، بیان کرد: بودجه تدوین شده اواخر مهرماه به هیات دولت ارسال میشود. همچنین این بودجه تا ۱۵ آذر در دولت بررسی و نهایتا تقدیم مجلس شورای اسلامی می شود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه همچنین بودجه شرکت های دولتی باید تا ابتدای آبان ماه به مجلس ارسال می شد، بیان کرد: از این روی بودجه شرکت های دولتی ابتدای آبان ماه به مجلس ارائه شد.
میرکاظمی با بیان اینکه در حین بررسی بودجه سالیانه، سیاست های کلی برنامه هفتم توسعه ابلاغ شد، تاکید کرد: در این شرایط بین اینکه سیاست های کلی برنامه مدنظر قرار گیرد و یا بودجه سال ۱۴۰۲ یک تلاقی اتفاق افتاد. همچنین باید به این نکته اشاره کرد که ظرفیت سازمان برنامه و بودجه ظرفیت محدودی است و نمیتواند تکمیل هر دو برنامه را با هم انجام دهد و قاعدتا باید در این زمینه اولویت بندی میکرد که ما نهایتا فعالیت در زمینه بودجه سالیانه را ادامه دادیم.
وی ادامه داد: فکر میکنم ظرف یک ماه آینده، حداقل برنامه هفتم توسعه را به یک جایی میرسانیم.