بین الملل تابناک: سیصد و هجدهمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور میگذرد؛ تهاجمی که رویدادهای بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
نیروی دریایی روسیه روز دوشنبه اعلام کرد که بیش از ۲۰۰۰ نظامی از ناوگان بالتیک در حال تقویت مهارتهای رزم پیشرفته در منطقه راهبردی «کالینینگراد» در غرب روسیه هستند.
به گزارش خبرگزاری «تاس» به نقل از نیروی دریایی روسیه، در این تمرین شلیک مستقیم به اهداف از پیش تعیین شده در طول تمرینات در منطقه کالینینگراد اجرا میشود.
بنابر اعلام نیروی دریایی روسیه، بیش از ۲۰۰۰ تفنگدار دریایی از یگانهای مختلف ناوگان بالتیک در حال تمرین مهارتهای نبرد ترکیبی پیشرفته هستند.
در بیانیه نیروی دریایی روسیه آمده است که در محدوده تمرینی، تفنگداران دریایی مجموعهای از تمرینات رزمی تاکتیکی و ویژه را برای تقویت مهارتهای دفاعی، تهاجمی، مهندسی، شناسایی انجام میدهند. نفرات شرکت کننده در این رزمایش با انواع سلاحها به نبرد با اهداف از پیش تعیین شده و دشمن فرضی میپردازند. رزمایش ناوگان بالتیک روسیه تا فوریه ادامه خواهد داشت.
«دیمیتری کولبا» وزیر امور خارجه اوکراین از شرکای این کشور خواست تا همچنان به ارسال کمک های نظامی به این کشور ادامه دهند و گفت که هنوز هیچ کشوری به اندازه کافی به اوکراین کمک نکرده است.
وی در پیامی توییتری نوشت: «اوکراین از شرکای خود برای کمک های نظامی قدردان است اما باید با یکدیگر صادق باشیم: در حالی که نظامیان روس همچنان در خاک اوکراین هستند، کسی به اندازه کافی اقدامی نکرده است».
کولبا در ادامه مدعی شد: «مسلح کردن کشورمان برای پیروزی، کوتاهترین راه برای برقراری صلح و امنیت در اروپا و فراتر از آن است».
«وادیم پریستایکو» سفیر اوکراین در انگلیس روز دوشنبه از تسلیحات قدیمی و تاریخ گذشته کشورهای غربی که به اوکراین ارسال میشود انتقاد کرد.
وی در سخنانی گفت: «بخش عمده تسلیحاتی که از غرب به اوکراین وارد میشود نسبتا قدیمی بوده و برخی از آنها تاریخ مصرفشان نیز گذشته است».
در همین راستا «ماتیوس موراوسکی» نخست وزیر لهستان روز شنبه تاکید کرد که این کشور اقدام به ارسال تانک های لئوپارد به اوکراین نخواهد کرد.
وی در ادامه سخنانش گفت: «ما هیچ برنامه ای نداریم که به تنهایی به انتقال تانک هایمان بکنیم. بدون ائتلافی گسترده، هرگز اقدام به انتقال آنها نخواهیم کرد». در بهار گذشته، لهستان صدها تانک T-72 را به اوکراین ارسال کرد.
دونالد ترامپ طی یک سخنرانی در عمارت مارالاگو مدعی شد، جو بایدن، ولادیمیر پوتین را متقاعد کرد تا به اوکراین حمله کند.
به گزارش پایگاه خبری هافپست، دونالد ترامپ، رئیسجمهوری سابق آمریکا اظهار کرد: «این موضوع که جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا گفت که اگر ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه برخی از قسمتهای اوکراین را تصرف کند، هیچ مشکلی پیش نخواهد آمد، در واقع "تهاجم" پوتین را ترغیب کرد.»
براساس این گزارش، اما این در حالیست که بایدن به دنبال "راهکار مسالمتآمیزی" برای "جنگطلبی" روسیه بوده و حمله این کشور به اوکراین را محکوم کرده است و در عوض این خود ترامپ بود که حمله پوتین را "هوشمندانه" خواند.
دونالد ترامپ در ادامه عنوان داشت: «بایدن خطر جنگ هستهای را در جهان افزایش میدهد زیرا دیگر هیچ عقلی برایش نمانده است.»
وی در ادامه در قسمت دیگری از سخنرانیاش با اشاره به شورش کنگره در ششم ژانویه ۲۰۲۱ گفت که یک "روانی" اشلی بابیت، از عوامل حمله به کنگره را به ضرب گلوله کشت.
ترامپ ظاهرا با اشاره به پلیسی که از قانونگذاران در آن روز محافظت میکرد، افزود: «هیچ دلیلی برای این کار وجود نداشت. ما اجازه نخواهیم داد چنین کارهایی تکرار شوند. اینها افراد ترسناکی هستند. آنها با معترضان چه کردهاند...»
این رئیسجمهوری سابق آمریکا همچنان بر ادعاهای "غلط" خود مبنی بر اینکه "معترضان علیه تقلب در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۰ آمریکا" اعتراض کردند، پافشاری میکند.
اشلی بابیت، از حامیان ترامپ، روز ششم ژانویه ۲۰۲۱ در جریان شورش علیه کنگره مورد اصابت گلوله یک افسر پلیس قرار گرفت و کشته شد. وزارت دادگستری آمریکا پرونده این تیراندازی را مورد بررسی قرار داد و براساس شواهد هیچ تعقیب کیفری علیه این افسر پلیس کنگره که شلیک کرده بود، صورت نگرفت. طبق گزارشها، «میکی ویتهوفت» مادر اشلی بابیت نیز پس از آنکه گروهی از معترضان در روز جمعه (سالگرد ششم ژانویه) مسیر تردد خودروها را بستند، توسط پلیس دستگیر شد.
سفیر اوکراین در بریتانیا با اشاره به ارسال سلاح های پیشرفته غربی همچون سامانه موشکی پاتریوت، این امر را در تغییر جنگ به نفع اوکراین موثر و برای تداوم تقابل با مسکو حیاتی خواند.
به گزارش نیوزویک، «وادیم پریستایکو» سفیر اوکراین در بریتانیا و وزیر پیشین امور خارجه این کشور در گفت و گو با این نشریه آمریکایی گفت: همزمان با فشار رهبران اوکراین برای پیروزی در برابر روسیه، انبوه سلاح های جدید غربی به سمت اوکراین، حاکی از افزایش حمایت ناتو از کییف است.
این دیپلمات اوکراینی همچنین افزایش کمکهای نظامی پیشرفته تر غرب را اجتنابناپذیر و برای تداوم جنگ با مسکو حیاتی دانست.
اوکراین در هفته جاری توانست تعهد دولت های آلمان، فرانسه و آمریکا را برای تانک های AMX فرانسه و تانک های "برادلی" آمریکایی و شماری دیگر از سلاح های پیشرفته تر آلمان دریافت کند.
آلمان همچنین اعلام کرده است که یک سکوی موشکی پاتریوت ساخت آمریکا را ارسال خواهد کرد که به اولین سامانه پاتریوت اهدایی واشنگتن می پیوندد. این سامانه گرانترین نوع تسلیحات ارسالی به اوکراین بشمار می رود.
سفیر اوکراین در بریتانیا در این خصوص با بیان اینکه ما هرگز انتظار نداشتیم که سامانه پاتریوت در اختیار ما گذاشته شود، گفت: این یک سامانه موشکی ضد بالستیک بی نظیر است. وی تحول در ارسال تجهیزات و تسلیحات از سوی غرب را راه معمول ادامه جنگ دانست و افزود که اوکراین و شرکای آن در ناتو باید آماده استفاده از این نوع سلاح های پیشرفته شوند.
این دیپلمات اوکراینی در ادامه با بیان اینکه ارسال تسلیحات پیشرفته غربی به تغییر جنگ به نفع کییف خواهد بود، تاکید کرد: هنوز اتفاق نظر کامل وجود ندارد. بازیگران زیادی با دیدگاه های سیاسی متفاوت در مورد ارسال سلاح به اوکراین اظهار نظر می کنند. اما واقعیت این است که تانک های سبک و پیشرفته و سامانه پاتریوت تسلیحات جالبی هستند.
اظهارات این مقام دولت کییف درحالی است که در آمریکا شخصیت های راست و چپ سیاسی نسبت به ارائه کمک های واشنگتن به اوکراین که از مرز ۲۰ میلیارد دلار گذشته انتقاد دارند. اما پریستایکو این نگرانی ها را رد کرد و گفت که افزایش حمایت آمریکا به معنای درآمد بیشتر برای شرکت ها و کارگران آمریکایی است.
وی خاطرنشان کرد که بیشتر تسلیحات ارسالی به اوکراین نسبتا قدیمی و برخی تاریخ مصرف گذشته است. ما به شوخی می گوییم اگر می خواهید آنها را دور بریزید به ما بدهید. ما آنها را در مسیر درست قرار می دهیم.
یک شبکه خبری انگلیسی روز دوشنبه گزارش کرد که انگلیس در حال بررسی ارسال تانکهای «چلنجر» به اوکراین برای مبارزه با نیروهای روسیه است.
به گزارش وبگاه شبکه خبری «اسکای نیوز» یک منبع آگاه از این گفتوگوها گفت که مذاکرات چند هفته است که با اوکراین در حال انجام است و هدف آن تحویل تعدادی از تانک چلنجر-۲ ارتش انگلیس به نیروهای مسلح اوکراین است.
چنین اقدامی نشاندهنده افزایش قابل توجه حمایت غرب از اوکراین است ومیتواند به وادار کردن سایر متحدان ناتو، بهویژه آلمان، به پیروی از آن کمک کند. یک منبع اوکراینی گفت: «این باعث تشویق دیگران به دادن تانک میشود.»
به گزارش اسکای نیوز، هنوز هیچ تصمیم نهایی توسط دولت «ریشی سوناک» نخست وزیر انگلیس گرفته نشده ، اما در صورت انجام اولین کشوری خواهد بود که به درخواستهای سران اوکراین برای تجهیز ارتش خود به تانکهای قدرتمند غربی پاسخ میدهد.
یک منبع انگلیسی گفت که این کشور ممکن است ۱۰ تانک چلنجر-۲ ارائه دهد که برای تجهیز یک اسکادران کافی است.
این منبع گفت که این به خودی خود عامل مهم و تغییر دهنده شرایط نیست، اما بسیار مهم خواهد بود زیرا این اقدام مانعی را میشکند که تاکنون از از ارائه تانک های غربی به اوکراین جلوگیری کرده است.
این گزارش حاکیست، دو مقام ارشد ایتالیا و آمریکا درباره برنامه تحویل سامانههای دفاع هوایی ایتالیایی-فرانسوی به اوکراین مذاکره کردهاند.
حمله روسیه به دو ایستگاه رادار آمریکایی
وزارت دفاع روسیه میگوید، نیروهای ارتش این کشور دو ایستگاه راداری ضدتوپخانه AN/TPQ-50 که ساخت آمریکاست، در منطقه دونتسک منهدم کردهاند.
بنا بر اعلام وزارت دفاع روسیه، این ایستگاههای راداری توسط اوکراین در نزدیکی شهرکهای ورخنودنیپروفسک و شوچنکو مستقر شده بودند.
طبق گزارش رسانههای روسیه، ژنرال «ایگور کوناشنگوف»، از مقامهای وزارت دفاع این کشور گفت که در منطقه ایوانکوف یک فروند سامانه توپخانهای ساخت آمریکا، M777، منهدم شد.
کرملین: اروپا و ناتو دهها میلیارد دلار سلاح به اوکراین دادهاند
امروز (دوشنبه) سخنگوی کرملین اعلام کرد، اتحادیه اروپا و ناتو به اوکراین سلاح به ارزش دهها میلیارد دلار ارسال کردهاند.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، اخیرا جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا و اولاف شولتس، صدراعظم آلمان در بیانیهای مشترک، تعهداتشان را درباره ارسال خودروهای پیاده نظامی به اوکراین اعلام کردند.
امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه نیز به ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین قول داد تعدادی که مشخص نیست خودروی ضربتی زرهی AMX-۱۰Rc بدهد.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین گفت: صحبت کردن صرف از تصمیم فرانسه منطقی به نظر نمیرسد. ما میدانیم که اروپا، ناتو و ایالات متحده دهها میلیارد دلار از طریق تامین تسلیحات به اوکراین وارد کردهاند. البته این ارسالها تغییری در اوضاع ایجاد نمیکند.
وی افزود، روسیه همچنین ناآرامیهای اخیر در برزیل را محکوم کرده و از تلاشهای لوئیس ایناسیو لولا داسیلوا، رئیس جمهوری منتخب این کشور در احیای نظم در برزیل حمایت میکند.
حامیان ژایر بولسونارو، رئیس جمهور سابق برزیل در اعتراض به نتایج انتخابات ریاست جمهوری اواخر سال ۲۰۲۲، به ساختمان کنگره ملی و همچنین پالاسیو دو پلانالتو، یکی از کاخهای رسمی ریاست جمهوری و ساختمان دادگاه عالی در پایتخت برزیل یورش بردند. روز یکشنبه پلیس حدود ساعت ۱۶ به وقت محلی موفق شد، کنترل ساختمانها را دوباره به دست بگیرد.
سخنگوی کرملین در این باره گفت: ما به شدیدترین شکل ممکن اقدامات صورت گرفته در یورش به ساختمان کنگره برزیل را محکوم میکنیم.
وی در ادامه سخنانش گفت: روند عفو زندانیان بر اساس قوانین صورت میگیرد.
به تازگی یوگنی پریگوژین، رئیس گروه واگنر گفته بود، نخستین گروه از زندانیان سابق که در حمله روسیه به اوکراین به عنوان داوطلب شرکت کرده بودند، قرارداد شش ماهه خود را تکمیل کرده و مورد عفو قرار گرفتند.
پسکوف در این باره گفت: میدانید که عفو فقط با فرمان رئیس جمهوری قابل انجام است؛ یعنی قانون رویه خاصی را پیشبینی میکند که از مکانهای بازداشت زندانیان شروع میشود. سپس در سطح منطقهای، در سطح فدرال و در نهایت با فرمان رئیس جمهوری نهایی میشود. میتوانم بگویم که عفو طبق قانون انجام میشود.
سخنگوی کرملین در واکنش به موجی جدید درباره بسیج مردمی در روسیه افزود: به اطلاعات در کانالهای تلگرامی نباید اعتماد کرد. مسائل زیادی در این باره چندین بار در این کانالها مطرح شده است. ضرورتی ندارد که اینچنین به کانالهای تلگرامی اهمیت بدهیم.
پسکوف ادامه داد، مقامهای روسیه باید منبع اصلی این خبر بمانند.
کیسینجر: بی طرف شدن اوکراین راهکار جنگ است
«هنری کیسینجر»، وزیر خارجه و مشاور امنیت ملی در دولتهای اسبق آمریکا در کتاب جدید خود گفته است، بی طرف شدن وضعیت اوکراین راه پایان دادن به درگیری این کشور با روسیه است.
بر اساس بررسی نشریه «فارین افِرز» از کتاب جدید هنری کیسینجر با نام «رهبری: شش درس استراتژی جهانی»، این وزیر امور خارجه اسبق آمریکا اشاره میکند: «اگر اوکراین به ائتلاف ناتو بپیوندد، مرزهای این بلوک در ۵۰۰ کیلومتری مسکو قرار میگیرد و این روسیه را از عمق استراتژیکی که همیشه روی آن حساب باز کرده، محروم میکند.»
مشاور امنیت ملی دولت اسبق آمریکا همچنین یادآور میشود، راهکار جنگ فعلی در اوکراین یک «اوکراین بیطرف» است.
به نوشته فارین افرز، کیسینجر بر این باور است که روسیه دست کم تا چند دهه با نفوذ خواهند ماند؛ اما این کشور به دلیل گستردگی خاکش و فقدان پتانسیل دفاعی در جغرافیایش درگیر یک «احساس عدم امنیت پایدار» که ریشههای عمیق در تاریخش دارد خواهد بود.
ماه اوت گذشته، کیسینجر توصیه به پایان دادن به جنگ اوکراین با مذاکرات کرده و گفته بود به طول انجامیدن جنگ در این کشور ممکن است منجر به تشدید درگیری شود.
ماه می گذشته نیز این وزیر خارجه اسبق آمریکا گفت، روسیه و اوکراین باید به وضعیتی که قبل از جنگ آنها موجود بود، بازگردند.
هنری کیسینجر در ماه دسامبر در مقالهای در مجله «اسپکتیتور» خواستار مذاکره روسیه با اوکراین برای دوری از یک جنگ گستردهتر شد.