به گزارش «تابناک»، محمد سلامتی فعال سیاسی اصلاحطلب در گفتوگو با ایلنا، در پاسخ به این سوال که راهکارهای شما برای برون رفت از شرایط موجود با توجه به اعتراضاتی که در کشور اتفاق افتاد چیست، گفت: به نظر باید علت اعتراضات را از بین برد. اعتراضات ناشی از انباشت مطالبات اقتصادی، سیاسی و فرهنگی مختلف بود. لذا باید در جهت برآورده کردن این مطالبات اقدام کرد. تمرکز روی حل مسائل اقتصادی مثل بیکاری، تورم، گرانی، تولید و ایجاد شرایط مناسب و امن برای کسب و کار از آن این موارد است. همچنین شرایط جدید اجتماعی که ناشی از تغییر ساختار آن است، اقتضا میکند در مورد توسعه سیاسی و توسعه فرهنگی اقدامی جدی به عمل آید.
وی افزود: این دو مورد هم از مطالبات واقعی اکثریت مردم و به خصوص نسل جدید و جوان محسوب میشود. در این زمینه ایجاد شرایط مناسب در برگزاری انتخاباتهای مختلف توسط حاکمیت، حق همه شهروندان است. بی توجهی به این مهم به معنی خارج کردن اکثریت مردم از مشارکت در سرنوشت کشور و عقب نگهداشتن آن در رقابتهای بینالمللی است. یکی از موارد توسعه سیاسی –اقتصادی، استفاده مطلوب از اینترنت است. ایجاد محدودیت در این زمینه به مثابه عدم درک مقتضیات روز است. در این دوران کار و شغل بسیاری به اینترنت گره خورده است. علاوه بر این اینترنت بهترین راه تسهیل تلاقی افکار و اندیشهها در شرایط موجود است. لذا حکومت باید با این وسیله برخورد مثبت داشته باشد. زیانهای ادعایی را باید با خلاقیت از بین برد نه با ایجاد محدودیت.
سلامتی در پاسخ به این سوال که برخی راهکار عفو عمومی آزادی زندانیان اعتراضات اخیر را به عنوان پایانی برای وقایع اخیرو آغاز گفتوگوی ملی پیشنهاد میکنند نظر شما در این خصوص چیست، گفت: به نظرم این کار بیش از آن که برای معترضین زندانی مفید باشد، برای نظام مفید بوده و وجهه آن را بالا میبرد. علاوه بر این باید توجه داشت که رفتار جوانان که اکثر معترضین از این قشر هستند، غیر از تعداد اندکی از آنها که وابسته به بیگانگانند، متاثر از فرآیند تکامل و تغییر ساختار اجتماعی و نیازهای ناشی از آن بوده و یا ناشی از عملکرد مسئولان و دست اندرکاران هستند.
وی افزود: بنابراین از این زاویه نباید خیلی به آنها خرده گرفت و مسئولین باید آنها را درک کنند. اما به مسئولان و دستاندرکاران به دلیل کوتاهیها و کمکاری و عدم خلاقیت که موجب ایجاد ریشه اصلی نارضایتیها یعنی گرانی، بیکاری، محدودیت و ناامیدی شده میتوان خرده گرفت. لذا حکومت باید از موضع مسئولیتپذیری در جهت رفع و رجوع کارها اقدام کند، تا وحدت جامعه را تحکیم بخشد. از این زاویه عفو عمومی قطعا در جهت تلطیف مناسبات بین ملت و حاکمیت موثر واقع میشود.
سلامتی در پاسخ به این سوال که در ماههای اخیر برخی از شخصیتهای سیاسی با سران نظام دیدار و گفتوگو داشتند از نظر شما این گفتوگوها در تغییر تصمیمگیری و روند تصمیمسازی تا چه اندازه تاثیرگذار است، گفت: به نظرم گفتوگو اگر هم بیاثر باشد، نباید از آن رویگردان شد. چون در فرایند تحولات ارزش نسبی آن عیان میشود. گفتوگوهایی که تا به حال با مسئولان ردههای مختلف انجام شده، هنوز اثر ملموس و مشهودی را نشان نداده است. این امر ناشی از بینشهای متفاوت سیاسی-اعتقادی طرفین گفتوگو است. اما این امید وجود دارد که به تدریج با توجه به تجربیاتی که کسب میشود، اثر خود را به جا بگذارد.
این فعال سیاسی در پاسخ به این سوال که این روزها خبرهایی درباره استیضاح وزرا و تغییر کابینه دولت سیزدهم به گوش میرسد از نظر شما تا چه اندازه این تغییرات میتواند تاثیرگذار باشد از نظر شما تغییر در برنامه دولت هم میتواند چاره کار باشد، گفت: بنده در همان اوایل کار رئیس جمهور هشدار دادم که کار در شرایط حاضر بسیار سنگین است و لذا باید در کابینه از افراد با تجربه و کار کشته استفاده کند و یادآور شدم که در جناح خود ایشان نیز چنین افرادی پیدا میشوند که میتوان از آنها استفاده کرد. اما متاسفانه به این توصیه واضح توجهی نشد. نتیجه آن شد که اکنون مجلس حامی دولت به علت ضعف مدیریتی در جهت تغییر وزرا اقدام میکند. به نظر من بهتر است رئیس جمهور از فرصت استفاده کرده و کاری را که قبلا باید انجام میداد، حالا در مورد ضعف مدیران و بی برنامگی احتمالی آنها انجام دهد.