اظهارات تازه واعظی از روحانی و فایل صوتی ظریف

رئیس دفتر روحانی در گفت و گویی از وویس لو رفته ظریف می گوید و همچنان با خنده، اظهار بی اطلاعی می کند از اینکه این وویس توسط چه کسی و چگونه به بیرون درز پیدا کرده است!
کد خبر: ۱۱۵۹۸۲۴
|
۲۶ دی ۱۴۰۱ - ۱۸:۳۶ 16 January 2023
|
3126 بازدید

به گزارش «تابناک» به نقل از برنا، محمود واعظی، چهره نزدیک به حسن روحانی، رئیس دولت یازدهم و دوازدهم است که در دولت یازدهم و مخصوصا دوازدهم به عنوان شخصیتی اثرگذار در انتصابات، عزل ها و تصمیم گیری ها یاد می‌کنند، و به نوعی می توان از او به عنوان چهره ی پر نفوذ در دولت تدبیر و امید خاصه بر شخص حسن روحانی یاد کرد. او معتمد ترین فرد برای حسن روحانی است. 

قبل از شکل گیری کابینه دولت دوم حسن روحانی، گمانه زنی های رسانه ای حاکی از آن بود که محمود واعظی قرار است راهی وزارت خارجه شود ولی این اتفاق نمی‌افتد. واعظی در دولت دوم روحانی به عنوان رئیس دفتر منصوب شد، رئیس دفتری که نقش پررنگی را در دولت ایفا می کند. 

محمود واعظی در تمامی ملاقات های حسن روحانی حضور داشت، به طوریکه در برهه ای حتی جایگاه او را بدیل به معاونت اول، قلمداد می کردند و در نقل قول های رسانه ای صحبت هایی مبنی بر اختلاف این دو، یعنی محمود واعظی و اسحاق جهانگیری بازتاب داشت و جهانگیری شرایط و جایگاهش را اینگونه توصیف کرد؛ که حتی اجازه ندارد منشی دفتر خود را برکنار کند. گفته ها و ناگفته ها در مورد این چهره سیاسی بسیار است که در این مجال نمی گنجد.
 
مصاحبه را با محوریت حاج قاسم با او هماهنگ کرده بودیم. نیم ساعت زودتر از موعد به ساختمانی رسیدیم که قرار مصاحبه در آنجا وعده داده شده بود. پس از پایان دولت هیچ کدام از اعضای کابینه دولت روحانی تاکنون گفت و گوی تفصیلی را نپذیرفته بودند. 

گفت وگو در ساختمانی دو طبقه که به نظر تازه بازسازی و به سیستم های وسایل کار مثل کامپیوتر و اتاق جلسات مجهز شده، هماهنگ شد. 

پس از پایان سوالات خبرنگار برنا به مناسبت سالگرد شهادت حاج قاسم، این جمله را به زبان می آورد که خب وعده ما با شما تا اینجا بود. ولی خبرنگار برنا سعی میکند در حاشیه این گفت و گو چند سوال سیاسی را هم مطرح کند. 

 او در گفت و گوی خود با برنا از صوت لو رفته ظریف می گوید و همچنان با خنده ای که بر لب دارد، اظهار بی اطلاعی می کند از اینکه این صوت توسط چه کسی و چگونه به بیرون درز پیدا کرده است!

گفت و گوی برنا با محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس جمهور سابق به شرح زیر است:

برنا؛ با توجه به پیش رو بودن انتخابات مجلس، هر حزبی به دنبال این است که نقشی را در انتخابات آتی ایفا کند، حزب اعتدال و توسعه برای انتخابات پیش رو چه برنامه ای دارد؟ 

واعظی: هر حزبی تلاش می کند در جایگاه های تصمیم گیری در کشور حضور داشته باشد تا بتواند هم نظراتی که با مردم در تماس است و هم نظرات موشکافانه خود را مطرح کند. طبیعی است که حزب اعتدال و توسعه از این قائده مستثنی نیست و علاقمند است که حضور فعال در انتخابات پیش رو داشته باشد اما اتفاقی که در سال انتخابات 98 افتاد عجیب بود. تقریبا به صورت گسترده تمام کاندیداهای حزب ما در استان های مختلف توسط شورای نگهبان رد شد. 

اگر انتخابات پیش رو مشابه این انتخابات پیشین باشد، باید شورای مرکزی تصمیم بگیرد. حیثیت افراد بسیار مهم است. وقتی فردی توسط شورای نگهبان رد می شود افکار عمومی نسبت به او بدبین می شوند و می گوید آیا او دین ندارد و یا موارد این چنین؛ در حالیکه بیشتر مسائل سیاسی در آن دخیل است. 

در حال فراهم کردن مقدمات برای انتخابات پیش رو هستیم

امیدوارم که برای انتخابات مجلس دوزاهم سیاست ها تغییر پیدا کند و مجلسی داشته باشیم که نمایندگان تفکرات مختلف در آن حضور داشته باشند. اگر چنین انتخاباتی انجام شود قطعا حزب اعتدال و توسعه فعال خواهد بود. اکنون هم جلسات مختلف دفتر سیاسی و شورای مرکزی برگزار می شود و در رابطه با آینده هم صحبت می شود. پیرامون اعتراضات و ناآرامی های اخیر هم جلساتی برگزار شده و پیشنهاداتی به جاهی مختلف داده شده است.

برنا؛ پس نامزد هایی برای انتخابات مجلس مد نظر دارید؟

واعظی: بالاخره برای این مسئله کار می کنیم ولی راستش را بخواهید هنوز وارد فاز انتخاب نامزد نشده ایم و در حال فراهم کردن مقدمات هستیم. 

جلسات هفتگی روحانی با اعضای دولتش 

برنا؛ از جلسات اخیر آقای روحانی بگویید که بنظر رنگ و بوی انتخاباتی دارد.....

واعظی: خبری که منعکس شد خبر درستی نبود، آقای روحانی هیچ جلسه ای برای بحث انتخابات نداشته است. 

برنا: گفته می شود که این جلسات نوعی زمینه چینی برای انتخابات است

واعظی: روحانی بعد از پایان دولتش هیچ‌وقت جلسات خود را ترک نکرد و آن زمان که دفتر نداشت درمنزلش جلسه برگزار میشد.

برنا: پس چرا اینها رسانه ای نشده است؟

واعظی: دلیلی نداشت این جلسات رسانه ای شود. روحانی مرتب با وزرای خود جلسه می گذارد و پیرامون موضوعات مختلف بحث و بررسی صورت می گیرد.

این جلسات منظم و هفته ای دو سه جلسه برگزار می شود. مانند جلساتی که خودمان در ریاست جمهوری با دکتر روحانی برگزارمی کردیم، که خبرش را منتشر نمی کردیم. مهم نتیجه آن بود.

این سه ماهه به دلیل این شرایط اخیر و برخی خبرسازی ها، جلسات دولت را تشکیل ندادیم. از طرفی مدتها بود که استانداران دولت یازدهم و دوازدهم درخواست ملاقات با آقای روحانی را داشتند و ایشان دوشنبه روزی، وقتی را مقرر کردند و حدود 20 نفر از استانداران قبل آمدند و موضوعات مختلفی در جلسه مورد بحث واقع شد و آقای روحانی هم نکاتی را مطرح کردند که برخی از این مطالب بیرون آمد . این یک مسئله برنامه ریزی شده نبد که بگوییم می خواهد کار جدیدی را شروع کند بلکه یک سری سوالات و انتقادات هم دراین جلسه مطرح شد.

برنا؛ آقای روحانی پس از پایان ریاست جمهوری مشغول چه فعالیتی است و این روزها چه می کند؟ 

واعظی: طبیعی است که هر آدم سیاسی نمی تواند نسبت به آنچه که در کشورش می گذرد بی تفاوت باشد. روحانی این روزها یک مقدار خبر می خواند، گزارش می خواند و یک مقدار مطالعه می کند و جلساتی راجع به تاریخ شفاهی دارد، جلساتی راجع به موضوعات اقتصادی و سایر مسائل را هم برگزار می کنند.

جلسات روحانی با ناطق نوری و خاتمی

برنا؛ آیا با چهره های معروفی همچون آقای ناطق و آقای خاتمی هم جلسه برگزار می کنند؟ 

واعظی: بله؛ ارتباط دارند. با آقای ناطق خیلی ارتباطشان خوب است و همدیگر را همیشه می بینند و با آقای خاتمی هم ارتباط دارند. 

برنا؛ این روزها صحبت از بدهی ۵۳۰ هزار میلیاردی است که بر روی دست دولت کنونی از قبل مانده است. پاسختان در این‌باره چیست؟

واعظی: مجلس در قانون بودجه هر سال اختیاری به دولت می دهد که برای تامین بودجه دولت از چه روش هایی استفاده کند که یک بخش آن فروش اوراق است، یعنی دولت می تواند اوراق بفروشد و پولی که دست مردم یا بانک است را جمع آوری کند و چند سال بعد با یک بهره ی چند درصدی پرداخت کند، این چیز جدید و من درآوردی نیست و بسیاری از کشورهای مختلف دنیا این کار را می کنند و یکی از روش های بستن بودجه است . 

یک بار که در خدمت رهبری بودیم ایشان در توصیه ای به دولت ما گفتند شما می توانید از طریق فروش اوراق بخشی از نیازمندی های دولت را تامین کنند تا بتوانید پروژه های عمرانی را توسعه دهید. آقای روحانی این کار را انجام داد. البته این دولت هم این کار را انجام می دهد. اگر فروش اوراق بد بود چرا اکنون هم این کار ادامه پیدا کرده است. بخشی از بودجه با اوراق بسته می شود و نمی توان فروش اوراق نداشت. 

بحث دیگر اینکه این اوراق که فروش رفته آیا هزینه کارهای جاری شده یا هزینه کارهای توسعه ای شده است؟ پتروشیمی هایی که در سال آخر دولت با وجود کرونا افتتاح کردیم، همین پتروشیمی ها به تنهایی تولید پتروشیمی کشور را افزایش داده است و صادرات آنها افزایش پیدا کرده است. 

و یکسری صحبت های دیگر راجع به اینکه خزانه خالی این روز ها مطرح می شود که باید بگویم خزانه ریالی همیشه خالی است و اینگونه است که مالیات و فروش نفت تبدیل به ریال می شود و آخر ماه که حقوق ها و یارانه ها پرداخت می شود دوباره خالی می شود و این چرخه ادامه دارد، تا بوده همین بوده است.

سرنوشت فایل صوتی منتشر شده از ظریف

برنا؛ در بخشی از صحبتهایتان درخصوص سردار سلیمانی، به رابطه خوب آقای روحانی و ایشان اشاره کردید در حالی که افکار عمومی از نوع موضع‌گیری های آقای روحانی نسبت به سیاست‌هایی که سردار سلیمانی پیش می‌برد، پیام دیگری می گرفت. مانند همان موضع دوگانه زمین و میدان که معروف شد.

واعظی: اینکه ربطی به آقای روحانی نداشت و آقای روحانی همان روز که نوار درآمده بود فردا صبحش صبحت کردند و هم دیپلماسی وهم میدان را تایید کردند.

برنا؛ مشخص نشد فایل صوتی از کجا به بیرون درز کرده...

واعظی: خیر. 

برنا؛ پیگیری ها در این باره در دولتتان به کجا رسید؟

واعظی: چرا؛ هم ما و هم دکتر ظریف پیگیری کردیم و وزارت اطلاعات با همه اعضای دولت مصاحبه کرد، ممکن است وزارت اطلاعات بداند که این صوت کار چه کسی بوده(با خنده). 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟