به گزارش «تابناک»، عضلات ما برای حرکت و اعصاب ما برای انتقال پیام بین مغز و قسمتهای مختلف بدن به کلسیم نیاز دارند. کلسیم به رگها کمک میکند تا خون را در سراسر بدن به جریان بیاندازند. همچنین، به ترشح هورمونهایی که بر بسیاری از عملکردهای بدن تأثیرگذارند هم کمک میکند.
بدن ما برای گردش خون، حرکت ماهیچهها و ترشح هورمونها به کلسیم نیازمند است. جالب است بدانید بدن به طور طبیعی کلسیم تولید نمیکند و برای تامین کلسیم موردنیاز بدن خود، باید از منابع غذایی استفاده کنید.
محصولات لبنی (شیر، پنیر و ماست)
سبزیجات به رنگ سبز (کلمپیچ، اسفناج و کلمبروکلی)
لوبیا سفید، لوبیا چیتی
بامیه، لوبیا سبز، نخودسبز
بادام، گردو، کنجد، دانه چیا
انجیر
آب پرتقال
کفیر
ویتامین D هم یکی دیگر از ویتامینهای مهم برای سلامتی شماست. و جالب است بدانید که بدن شما برای جذب کلسیم، به این ویتامین نیاز دارد. نکته جالب اینجاست که ویتامین D باعث جذب کلسیم از روده میشود. و به این معناست که اگر به اندازه کافی ویتامین D در بدن شما وجود نداشته باشد، نمیتوانید از کلسیم موجود در موادغذایی بهره ببرید. ویتامین D در شیر، زرده تخم مرغ، قارچ و ماهی قزل آلا وجود دارد.
کلسیم در بسیاری از محصولات مولتیویتامین-مینرال، در بعضی مکملها به تنهایی و در مکملهای حاوی کلسیم و سایر مواد مغذی مانند ویتامین D یافت میشود.
دو شکل اصلی کلسیم در مکملهای خوراکی عبارتند از: کربنات کلسیم و سیترات کلسیم. کربنات کلسیم وقتی همراه با غذا مصرف شود، جذب بهتری دارد. سیترات کلسیم هم با معدهی خالی و هم با معدهی پر به خوبی جذب میشود. افرادی که سطح اسید معده پایینی دارند ( این وضعیت در افراد مسن شایعتر است)، سیترات کلسیم را راحتتر از کربنات کلسیم جذب میکنند.
سایر اشکال کلسیم در مکملها و غذاهای غنی شده عبارتند از: سولفات کلسیم، آسکوربات کلسیم، هیدروکسی آپاتیت میکروکریستالی کلسیم، گلوکونات کلسیم، لاکتات کلسیم و فسفات کلسیم.
زمانی که در هر نوبت ۵۰۰ میلیگرم یا کمتر کلسیم مصرف کنیم، جذب کلسیم بهتر است. به عنوان مثال، اگر در حال حاضر از طریق مصرف مکمل، ۱۰۰۰ میلیگرم در روز کلسیم دریافت میکنیم، بهتر است دوز کمتری را دو بار در روز مصرف کنیم تا به یکباره آن را مصرف نماییم.
مکملهای کلسیم ممکن است در بعضی افراد باعث ایجاد نفخ و یبوست شوند. اگر هر یک از این علائم را داشتیم، میتوانیم کلسیم را در دوزهای تقسیم شده در طی روز مصرف کنیم یا مکمل را همراه با وعدههای غذایی استفاده کنیم یا شکل کلسیم مصرفی خود را تغییر دهیم.
بسیاری از مردم کلسیم را کمتر از مقدار توصیه شده، از غذا و مکملها دریافت میکنند، به ویژه:
گروههای خاصی از مردم، بیشتر از سایرین در دریافت کلسیم کافی مشکل دارند، از جمله:
برای افرادی که دچار عدم تحمل لاکتوز هستند، استفاده از محصولات لبنی بدون لاکتوز یا با لاکتوز کاهش یافته گزینه مناسبی است. کنسرو ماهی با استخوان، برخی از سبزیها مانند کلم پیچ و کلم بروکلی و جایگزینهای شیر مانند نوشیدنیهای سویا و بادام و مکملهای خوراکی حاوی کلسیم از دیگر منابع کلسیم هستند.
دریافت مقادیر خیلی کم کلسیم میتواند باعث ایجاد چندین بیماری، از جمله موارد زیر شود:
البته این علائم فقط در افرادی با کمبود جدی کلسیم و دارای بیماریهای زمینهای اتفاق میافتد.