به گزارش بورس تابناک به نقل از نبض بورس، جلسه شورای عالی بورس امروز ۴ بهمن با دستور جلسه عرضه یا توقف عرضه خودرو در بورس کالا با حضور وزرای اقتصاد و صمت و رییس سازمان بورس برگزار گردید و در جلسه امروز قرار بود نقطه نظرات وزارت صمت، سازمان بورس و همچنین نظرات بورس کالا شنیده شود.
پس از برگزاری جلسه فشرده شورای عالی بورس و ارائه آماری از دستاوردهای عرضه خودرو در بورس کالا، اعضا در این خصوص بحث و تبادل نظر کردند، همچنین مفاد نامه ارسالی از سوی رئیس شورای رقابت به سازمان بورس نیز بررسی شد.
در این راستا مقرر شر عرضه خودرو در بورس کالا منطبق با مصوبه قبلی شورای عالی بورس تا زمان اتخاذ تصمیم از سوی شورای رقابت ادامه پیدا میکند.
همچنین با تشکیل کارگروه مشترک میان سازمان بورس، وزارت صمت و اتاق تعاون ادله قانونی این تصمیم و تبعات هرگونه تغییر آن به اطلاع شورای رقابت جهت شفافیت در تصمیمگیریهای آتی خواهد رسید و در نهایت به صورت موازی استفساریهای از معاونت حقوقی ریاست جمهوری و مجلس اخذ خواهد شد.
همچنین وزارت صمت مکلف است برنامه زمانی منظم عرضه خودروهای تولیدی مجاز را اعلام و تمامی خودروهای در دسترس (همه خودروهای تولیدی پس از کسر طرح نوسازی خودروهای فرسوده و طرح جوانی جمعیت) را در بورس کالا عرضه نماید.
همچنین طبق رایزنیهایی که با برخی اعضای شورای رقابت صورت گرفته، عمده اعضای شورای رقابت پذیرفته اند که قیمتهای پایه اعلامی خودرو ها، صحیح نیست و باعث زیان به تولید کننده شده و حتما نیاز به بازنگری جدی دارد.
فاطمیامین در جلسه شورای عالی بورس گفت: رئیس جمهور بارها تاکید کردند که در قیمت گذاریها نه حق تولید کننده تضییع شود و نه حق مصرف کننده. سرکوب قیمت به هیچ وجه مورد تایید ایشان نیست. رئیس جمهور در موضوع خودرو بارها بر حفظ حقوق یک میلیون نفر سهامدار خودرو ساز و سهامداران عدالت تاکید دارند.
وی افزود: عرضه سیمان در بورس کالا نمونه موفق کاهش و کنترل قیمتها بود. ابزارهایی که در بورس کالا وجود دارد در کنترل قیمتها کارآمدی بسیاری دارد.
وزیر صمت اعلام کرد که عرضه خودرو در بورس کالا در حال حاضر بهترین روش عرضه است
فاطمی امین در ادامه جلسه شورای عالی بورس افزود: مهمترین اثر مثبتی که عرضه خودرو در بورس کالا دارد و به آن توجهی نکردیم، این است که با کاهش قیمت خودروهای نو، قیمت خودروهای دست دوم که اتفاقا بیشترین میزان گردش مالی در بازار خودرو را دارند، کاهش چشمگیری داشته و به این صورت منافع مصرفکنندگان، هزاران برابر بیش از اعدادی که اعلام میشود حفظ شد.