به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، فایننشال تایمز چهارشنبه شب نوشت، فرانک سنت جان مدیرعامل شرکت لاکهید مارتین به عنوان بزرگترین پیمانکار دفاعی ایالات متحده گفت: مذاکراتی در مورد انتقال جنگندههای اف ۱۶ توسط کشورهای ثالث به اوکراین وجود دارد.
به گفته سنت جان، لاکهید مارتین مستقیماً در مذاکرات تحویل احتمالی این جنگندهها به اوکراین حضور ندارد، اما این شرکت در حال برنامهریزی برای افزایش تولید F-۱۶ است. این امر به این شرکت اجازه میدهد تا سفارشهای هر کشوری را که برای کمک به اوکراین در جنگ با روسیه است، تکمیل کند.
به نوشته فایننشال تایمز، کاخ سفید تاکنون درخواستهای اوکراین برای استفاده از جتهای جنگنده مدرن مانند اف ۱۶ را به دلیل ترس از حمله به خاک روسیه رد کرده است.
با توجه به اینکه دولت آمریکا باید فروش یا انتقال جنگندههای ساخت ایالات متحده به کشورهای ثالث را تأیید کند، بنابراین کشورهای اروپایی که قصد خرید یا صادرات مجدد جنگدههای اف ۱۶ به اوکراین را دارند، به حمایت سیاسی دولت بایدن نیاز دارند.
فایننشال تایمز افزود: در حالی که یک مقام دفاعی آمریکا گفت که در حال حاضر موضوع قابل ذکری در مورد جنگندههای اف ۱۶ وجود ندارد اما متحدان اوکراین در اتحادیه اروپا اذعان دارند که صادرات مجدد جنگندههای اف ۱۶ به اوکراین یکی از گزینههای روی میز است.
آنها به ویژه بر این ایده تمرکز دارند که از صادرات مجدد جنگندههای اف ۱۶ میتوان به عنوان اهرمی برای ترغیب کشورهای اروپای شرقی که از اعضای سابق پیمان ورشو هستند استفاده کرد تا این کشورها هواپیماهای متعلق به دوران اتحاد جماهیر شوروی خود را به اوکراین ارسال کنند.
به نوشته فایننشال تایمز، ورشو در زمان آغاز جنگ، پیشنهاد کرد که جنگندههای میگ ۲۹ ساخت شوروی خود را به نیروی هوایی اوکراین بفرستد. ووپکه هوکسترا وزیر امورخارجه هلند هم هفته گذشته گفت که هلند هرگونه درخواستی برای ارسال جنگندههای اف ۱۶ خود به اوکراین را با ذهن باز بررسی خواهد کرد و هیچ محدودیتی در مورد حمایت نظامی از اوکراین برای خود ترسیم قائل نیست.
هلند حدود ۴۰ فروند جنگنده اف ۱۶ دارد و در حال حذف تدریجی آنها بهمنظور خرید جنگندههای اف ۳۵ پیشرفتهتر است. علاوه بر هلند، هفت کشور اروپایی دیگر که از اعضای ناتو بهشمار میروند از جمله لهستان، نروژ و رومانی دارای جنگندههای اف ۱۶ هستند.
به گزارش ایرنا، وزیر دفاع اسلواکی چهارشنبه شب اعلام کرد این کشور آماده مذاکره درباره انتقال جنگندههای میگ ۲۹ خود به اوکراین است.
از زمان آغاز جنگ در اوکراین، کییف از شرکای غربی خود خواسته است به این کشور هواپیمای جنگی بدهند تا بتواند در مقابل حملات موشکی روسیه از خود دفاع کند.
غرب ابتدا از ارسال هواپیماهای جنگی به اوکراین حمایت نکرد. اما اخیراً اطلاعاتی درز کرده که نشان میدهد خلبانان اوکراین در حال گذراندن دورههای آموزشی جنگندههای غربی هستند.
یوری ایگنات سخنگوی نیروی هوایی اوکراین سهشنبه به طور مبهم به این موضوع اشاره کرد و گفت: مشخص است که دولت اوکراین چه نوع هواپیماهایی را از شرکای خود دریافت خواهد کرد.