به گزارش «تابناک»، محمد سرگزی در گفتگو با ایلنا، درباره اوضاع تامین منابع آبی استان سیستان و بلوچستان در پی بارندگیهای اخیر اظهار داشت: سیستان و بلوچستان استان پهناوری است که بارندگی در هر منطقهای از آن آثار خاص خود را دارد. در حوزه شمال استان یعنی زابل، زهک، نیمروز، هامون، هیرمند و زاهدان از منابع چاهنیمه برای شرب استفاده میکنند که بارندگیهای اندک هیچ تاثیری در بهبود ذخیرههای منابع آبی نداشته است، بنابراین همچنان در منطقه شمال استان بحران آب وجود دارد و تنها منبع تامین آب هم تا اکنون ذخایر چاهنیمهها بوده که قرار است بیش از یک میلیون نفر از مردم شمال استان از آن استفاده کنند.
وی با تاکید بر لزوم اقدام عاجل دولت برای حل مشکل آب استان بخصوص در سیستان گفت: اگرچه اقداماتی برای هدایت آبهای مرزی و داخلی صورت میگیرد، مثلا به عنوان پروژه کوتاهمدت چاههای حرمک و دشت هامون و هدایت آبهایی در ایام سیلاب روانه شده است و همچنین خرید آب چاههای کشاورزی برای تامین آب شرب در نظر گرفته شده است. در میانمدت انتقال آب از تهلاب و آبهای ژرف مطرح است، در درازمدت نیز انتقال آب از دریای عمان در دستور کار است، بنابراین با وجود آبهای چاهنیمهها پس از اردیبهشت ماه این آب موجود نیست و باید هرچه زودتر برنامههای کوتاهمدت اجرایی و به بهرهبرداری برسد.
بیشتر بخوانید
عضو هیات نمایندگان استان سیستان و بلوچستان با اشاره به اعتبارات تعیین شده در بودجه ۱۴۰۲ تصریح کرد: در بودجه ۱۴۰۲ برای موضوع تهلاب اعتباری قریب به ۲۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است، برای هدایت آبهای مرزی ۱۵۰۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده که تخصیص پیدا کرده و پروژه در حال اجرا است. برای چاههای حرمک و دشت هامون اعتبار قریب به ۲۰۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده که امیدوار هستیم با این اقدمات بخشی از مشکلات حل شود.
وی در ادامه با اشاره به کیفیت آب استان بیان کرد: هر قدر ذخیره منابع و حجم آب چاهنیمهها کمتر میشود به همان میزان کیفیت آب هم به واسطه افزایش سختی کمتر میشود، بنابراین باید از شیوههای دانشبنیان برای تصفیه آب و افزایش کیفیت استفاده شود.
نماینده مردم زابل و زهک در مجلس درباره آخرین وضعیت ورود آب از هیرمند به ایران خاطرنشان کرد: باتوجه به اینکه به فصل سیلابها نزدیک میشویم رئیسجمهور به وزیر امور خارجه ماموریت ویژه داد که برای برای گرفتن حقابه هیرمند رایزنی کنند، طبق معاهده ۱۳۵۱، ۸۲۰ میلیون متر مکعب حقابه برای ایران پیشبینی شده، اما در این سالها این آب به کشور ما داده نشده است، بنابراین رئیسجمهور تکلیف کرده که هر چه سریعتر با اتمام حجت به افغانستان این حقابه را بگیرند. در سفر معاون اول رئیسجمهور به حوزه سیستان نیز به نماینده ویژه رئیسجمهور در امور افغانستان گفته شد که به هیات حاکمه افغانستان اعلام کنند در صورتی که حقابه سیستان را ندهند تمام اتباعی را که در استان حضور دارند اخراج خواهند کرد.
وی تاکید کرد: باتوجه به اینکه فصل سیلاب را داریم حتما هیرمند آورده آبی خواهد داشت، بنابراین باید از طریق دیپماسی و کمیساریای آب پیگیری شود که حقابه را دریافت کنیم، در غیر این صورت ما دچار مشکل خواهیم شد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.