به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در برنامه صف اول توضیح داد: نقطه شروع این دستاوردها ق ۱۴ بهمن سال ۸۷ بود که فکر میکنم همه مردم خاطرشان است، اولین ماهواره بومی را در مدار قرار دادیم، ماهواره تحقیقاتی امید را با ماهواره بر سفیر به فضا فرستادیم و کشورمان به یکی از ۱۰ کشور دارنده چرخه کامل فضایی تبدیل شد. الان هم در حوزه ساخت انواع ماهوارههای سنجشی به خودکفایی رسیدیم، البته با دقتهای مشخص ما یک زمانی دوربینهایی که میساختیم دقت ۴۰۰، ۵۰۰ متر داشتند، امروز ماهواره طلوع ۳ که رونمایی شد با دقت ۵ متر سیاه و سفید و ۱۰ متر رنگی است و انشاءالله بتوانیم ماهوارههایی با دقت حتی زیر یک متر هم به شکل رنگی داشته باشیم.
وی ادامه داد: در حوزه ساخت ماهوارههای مخابراتی هم ماهواره ناهید دو که رونمایی شد یک ماهواره مخابراتی است که میتواند امکان برقراری ارتباط را در نقاط مختلف کشور فراهم کند البته ماهوارههای مخابراتی لایه نئو، حتما باید به شکل منظومه باشند یعنی چند ماهواره باشند که بتوانند همزمان امکان برقراری تماس را در سراسر کشور فراهم کنند، در انواع ماهوارههای سنجشی، تصویربرداری، و دیگر ماهوارهها دانشمندان توانسته اند ما را به خودکفایی برسانند، در حوزه پرتاب هم یکی از اتفاقات خوبی که در یکسال اخیر در دولت سیزدهم افتاده بحث دستیابی به لایه لئو است. از حدود ۲۰۰ کیلومتر تا دو هزار کیلومتر را معمولا لایه لئو گفته میشود. بیشتر هم پرتابهایی که عملیاتی هستند در لایه ۵۰۰ کیلومتری تا ۶۰۰ کیلومتری اتفاق میافتد که طی یکسال گذشته حدود ۶ پرتاب داشتیم، بخشی از این پرتابها تحقیقاتی و بخشی عملیاتی بود و توانستیم ماهوارهها را موفق در مدار لئو قرار دهیم.
وزیر ارتباطات گفت: ما باید کاری کنیم که هر پرتابگری که بلند میشود و ماهوارهای را در مدار قرار میدهد مردم احساس کنند یک ماه، شش ماه دیگر گرهای از زندگی شان باز میشود.
وی در مورد ایستگاههای کنترل این ماهواره هم گفت: وقتی ماهواره پرتاب میشود یک جسم قلتانی است تا تثبیت و از راه دور کنترل شود، این یک کار با فناوری بالاست که به آن دست پیدا کرده ایم، ارسال فرامین به این ماهواره، دریافت نتایج و تصاویر و دادههای فضایی، در ایستگاههای زمینی صورت میگیرد که ما الان چندین ایستگاه زمینی در سراسر کشور داریم که فعال هستند و در واقع چرخه کامل را داریم از تولید ماهواره، ایستگاه پایگاه فضایی پرتاب، پرتابگر، ایستگاههای زمینی کنترل و دریافت اطلاعات و پردازش آنها. کمتر از ۱۰ کشور چرخه کامل را در اختیار دارند که الحمدالله جمهوری اسلامی ایران یکی از این ۱۰ کشور است که با همت دانشمندان در بخشهای گوناگون به آن دست یافته است که جا دارد یاد کنیم از شهید طهرانی مقدم که میتوان گفت به عنوان یکی از بنیان گذاران صنعت موشکی کشور بود و همه شهدایی که در طی سالهای گذشته در این مسیر تلاش کردند.
وی درباره اصل مسئله که لایه ۳۶ هزار کیلومتری لئوست، گفت: ماهوارهها در انجا معمولاً ۱۰، ۱۲ بار در طول روز دور کره زمین را میچرخند و همین ماهوارهای که ما داریم سه تا پنج بار از روی کشور عزیزمان در روز رد میشوند، عمرشان هم معمولا کوتاه و بین دو تا پنج سال حداکثر هفت سال است، اما ماهاورههای لایه ژئو، چون سرعتشان متناسب با زمین تغییر میکند همیشه روی آن کشور هستند و آن منطقه را پوشش میدهند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.