بین الملل تابناک: سیصد و چهل و هفتمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور میگذرد؛ تهاجمی که رویدادهای بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
نخست وزیر انگلیس در نشست خبری مشترک با ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین در انگلیس اعلام کرد که تانکهای پیشرفته موسوم به چلنجر ۲ ماه آینده به کییف تحویل میشود. او با این حال درباره ارسال هواپیماهای جنگنده به این کشور نظر روشنی را مطرح نکرد.
ریشی سوناک عصر چهارشنبه در جمع خبرنگاران گفت: نظامیان اوکراینی که هفته پیش برای آموزش وارد انگلیس شدند ماه آینده از تانک های چلنجر ۲ برای دفاع از قلمرو مستقل اوکراین استفاده خواهند کرد.
وی با اشاره به برنامه لندن برای توسعه آموزش نیروهای اوکراینی گفت: ما باید اوکراین را در کوتاه مدت مسلح و در بلندمدت تقویت کنیم.
نخست وزیر انگلیس اضافه کرد: امروز ما اعلامیه لندن را امضا کردیم تا همکاری خود را با یکدیگر بیشتر میکنیم. در روزهای آینده که یک سال از تهاجم بی مورد و بی دلیل روسیه علیه اوکراین را سپری میکنیم، روسیه – بیش از هر زمان دیگری – خواهد دید که تاکتیکهای آنها تنها عزم غرب را برای حمایت از اوکراین تحکیم و ما را متقاعد میکند که بیشتر و سریعتر به اوکراین کمک کنیم.
در این نشست رئیس جمهوری اوکراین نیز در سخنانی گفت: «من معتقدم که با هم این مسیر دشوار را برای پیروزی مشترک طی خواهیم کرد.» وی جلسات با مقامات انگلیسی را « مفید و پربار» توصیف و ادعا کرد که نخست وزیر انگلیس نیازهای اوکراین را درک میکند.
در بخش پرسشو پاسخ نخست وزیر انگلیس از پاسخ مستقیم به پرسش خبرنگاری درباره ارسال هواپیماهای جنگنده به اوکراین طفره رفت و گفت: «هیچ چیزی از روی میز خارج نیست.» این درحالیست که انگلیس ارسال هواپیماهای جنگنده به اوکراین را عملی نمیداند و معتقد است که آموزش استفاده از آن ماهها زمان میبرد.
زلنسکی ساعاتی پیش با ایراد سخنانی در پارلمان انگلیس درخواست ارسال جنگنده به جبهه کییف را تکرار کرد و گفت که کشورش برای رسیدن به آزادی به بال نیاز دارد.
او در نشست خبری مشترک با سوناک، در پاسخ به این سووال که اوکراین به چه تعداد هواپیمای جنگنده نیاز دارد گفت که این کشور به "تجهیزات مختلف زیادی نیاز دارد". وی افزود: "همه چیز به مسیر تحولات نظامی بستگی دارد." رئیس جمهوری اوکراین عنوان کرد که در چند روز آینده درباره «موشک های دوربرد» با کشورهای اروپایی گفت وگو خواهد کرد.
واسیلی نبنزیا نماینده دائم روسیه در سازمان ملل روز چهارشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت سازمان ملل گفت که اوکراین عمدتاً تسلیحات منسوخ شده از غرب را دریافت می کند که متعاقباً توسط نیروهای روس نابود می شوند.
وی گفت: اوکراین عمدتاً تسلیحات منسوخ شده ای دریافت می کند که توسط ارتش روسیه زمین گیر می شوند، در حالی که ارتش های ناتو مدرن می شوند و سازندگان تسلیحات غربی سود می برند و مالیات دهندگان را به بهانه نیاز به حمایت از اوکراین جذب می کنند.
نبنزیا همچنین تاکید کرد که اوکراین به "محل آزمایش سلاح ها تبدیل شده است و در این کشور انواع جدید سلاح ها به قیمت جان روس ها و اوکراینی ها در حال آزمایش، اصلاح و بهبود هستند."
سفیر روسیه در سازمان ملل به کنایه گفت: چگونه سازندگان سلاح می توانند چنین فرصت ها و سودهایی را رد کنند؟
– سفارت روسیه در انگلیس درباره تبعات تجهیز اوکراین به هواپیماهای جنگنده توسط اروپا هشدار داد.
سفارت روسیه چهارشنبه با صدور بیانیهای تصریح کرد که ارسال جتهای جنگنده به جبهه اوکراین «عواقب نظامی و سیاسی برای کل قاره اروپا» در پی خواهد داشت.
باربارا وودوارد سفیر و نماینده انگلیس در سازمان ملل با تکرار اتهام زنی های لندن علیه جمهوری اسلامی ایران درباره جنگ اوکراین مدعی شد روسیه برای حمله بزرگتری آماده می شود.
باربارا وودوارد نماینده انگلیس در سازمان ملل روز چهارشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره اوکراین در آستانه یکساله شدن جنگ اوکراین گفت:در ۲۴ فوریه، روسیه تهاجم همه جانبه خود به اوکراین را آغاز کرد و ولادیمیر پوتین رییس جمهور این کشور مدعی شد که این حمله برای توقف نسل کشی در دونباس است.
وی افزود: اهداف واقعی روسیه زمانی آشکار شد که مسکو اقدام به الحاق غیرقانونی سرزمین اوکراین کرد، که یک روش مشابه مانند بازی کریمه در سال ۲۰۱۴ بود.
سفیر انگلیس با تکرار اتهام زنی علیه ایران گفت: روسیه این کار را با کمک بلاروس و با استفاده از تسلیحات تهیه شده از ایران و کره شمالی در نقض تحریم های سازمان ملل انجام داده است. روسیه هیچ نشانه ای از توقف این جنگ نشان نداده است و به نظر می رسد اکنون در حال آماده شدن برای یک حمله بزرگ تر است.
این مقام دولت انگلیس ادامه داد: اوکراین چاره ای جز استفاده از حق منشور سازمان ملل برای دفاع از خود نداشته است. در چنین شرایطی، انگلیس، همراه با دیگران، متعهد به تامین دفاعی بیشتر و پایدار اوکراین شده اند که شامل تقویت آموزش برای سربازان اوکراینی است.
این دیپلمات انگلیسی اضافه کرد: روسیه هنوز صدها هزار نیروی نظامی در داخل مرزهای اوکراین دارد و هر روز به این کشور حمله می کند و مطمئناً همه ما با قراردادن تجهیزات در اختیار اوکراین برای دفاع از خود موافقیم.
وی د رعین حال مدعی شد: یک صلح عادلانه و پایدار باید مبتنی بر اصول منشور سازمان ملل باشد که همه ما متعهد به رعایت آن هستیم. اگر روسیه واقعاً خواهان صلح بود، جلسات شورای امنیت را جعلی نمی خواند. اگر مسکو به دنبال صلح بود, این کشور بلافاصله به تهاجم غیرقانونی خود پایان می داد، از اوکراین خارج می شد و با حسن نیت به میز مذاکره ای که فوریه گذشته از آن خارج شد، باز می گشت.
به رغم اتفاق نظر کشورهای غرب اروپا درباره اعمال تحریمها علیه روسیه، نخستوزیر مجارستان با هشدار درباره نابودی اقتصاد این قاره خواستار بازنگری در این تحریمها شد.
دفتر نخستوزیری مجارستان خبر داد که ویکتور اوربان نخستوزیر این کشور طی نشست ویئو کنفرانسی با سران اتحادیه اروپا که به منظور تدارک نشست آتنی سران برگزار شد، درباره تبعات تحریمهای اتحادیه اروپا علیه روسیه هشدار داد.
به گزارش خبرگزاری روسی تاس، نخستوزیر مجارستان از رهبران اتحادیه اروپا و کشورهای عضو خواست که رایزنیها برای بازنگری کردن در تحریمها علیه روسیه را آغاز کنند.
این نشست مجازی با شرکت «چارلز میشل» رئیس شورای اروپا، رئیسجمهور بلغارستان و نخستوزیران لهستان، بلژیک، فنلاند، مالت و مجارستان برگزار شد تا طرفها درباره نشست دو روزه اتحادیه اروپا رایزنی کنند.
قرار است نشست اتحادیه اروپا در بروکسل روزهای نهم و دهم فوریه (20 و 21 بهمن ماه) برگزار شود.
دفتر نخستوزیر مجارستان درباره سخنان ویدئو کنفرانسی نخستوزیر این کشور در این نشست گفت: «ویکتور اوربان مجددا در مورد اوکراین خواستار آتشبس فوری، گفتوگوهای مسالمتآمیز و بحثهای سیاسی اساسی در مورد تحریمهای بروکسل شد که اقتصاد اروپا را ویران میکند».
طبق گزارشها، قرار است در نشست آتی و دوره اتحادیه اروپا درباره جنگ اوکراین و وضعیت اقتصادی اروپا بحث و تبادل نظر شود.
هشدار اوربان درباره پیامدهای ناشی از تحریمهای اروپا علیه روسیه بر اقتصاد این قاره در شرایی مطرح شده که او و دیگر مقامهای این کشور بارها مخالفت خودشان را با اعمال تحریمها علیه روسیه اعلام کردهاند.
چندی قبل بود که نخستوزیر مجارستان به دنبال تشدید فشارهای اتحادیه اروپا به این کشور برای همراهی با تشدید فشارها ضد مسکو اعلام کرد که اعمال تحریمها علیه روسیه را به همهپرسی میگذارد.
ویکتور اوربان گفت: تصمیمگیری درباره تحریمها بهصورت دموکراتیک نیست بلکه بروکراتهای بروکسل تصمیم میگیرند. شهروندان اروپا هزینه تحریم را میپردازند اما کسی از آنها سوال نمیکند.
اولاف شولتز صدراعظم آلمان روز چهارشنبه با انتقاد از رقابت آشکار برخی کشورها در زمینه تحویل جنگ افزارهای بیشتر و بهتر به اوکراین، آن را برای یکپارچگی کشورهای هم پیمان، زیانبار دانست.
به گزارش خبرگزاری رویترز؛ شولتز در برابر مجلس آلمان با اشاره به همکاری خود با جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا در باره فراهم کردن تانک برای تحویل به اوکراین گفت: ما با آماده کردن محرمانه تصمیم ها، پیش از اعلان آنها، این همبستگی را حفظ و تقویت کرده ایم.
وی افزود: آنچه به وحدت ما آسیب وارد می کند، رقابت علنی برای پیشی گرفتن از یکدیگر در امتداد فرستادن تانک رزمی، زیردریایی و هواپیمای جنگنده بیشتر (به اوکراین) است.
دولت لندن امروز (چهارشنبه) از گسترده شدن لیست تحریمی علیه روسیه خبر داد.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، انگلیس لیست تحریمی علیه روسیه را افزایش داده و شرکتهایی را که تجهیزات نظامی تولید میکنند به همراه افراد مرتبط با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه را تحریم کرده است.
دولت انگلیس همچنین اعلام کرد: وزارت خارجه امروز هشتم فوریه دور جدیدی از تحریمها را علیه افراد و شرکتهای مرتبط با کرملین وضع کرده است. در مجموع شش شرکت تولیدکننده تجهیزات نظامی مانند پهپاد و هشت فرد و یک شرکت مرتبط با شبکههای مالی کمککننده به قدرت و ثروت کرملین تحریم شدهاند.
در این بیانیه آمده است: شرکتهای مورد نظر عبارتند از CST، سازنده هواپیماهای بدون سرنشین، RT-Komplekt که تجهیزات هلیکوپتر را ارائه میکند، Oboronlogistics، یک شرکت تدارکات و حمل و نقل، "توپاز"، یک شرکت نرمافزاری، "یونیورسالماش" و "لیپتسک"، تولیدکنندگان تجهیزات سیستمهای موشکی ضد هوایی.
فهرست به روز شده همچنین شامل افرادی است که به کرملین مرتبط هستند، از جمله، "بوریس تیتوف"، کمیسر حقوق کارآفرینان ریاست جمهوری روسیه و پسرش "پاول تیتوف"، مدیر یک گروه کارآفرینی به نام دلووایا روسیه.
زلنسکی از زمان آغاز جنگ در اوکراین به تاریخ ۲۴ فوریه سال گذشته میلادی برای نخستین بار امروز (چهارشنبه) به انگلیس وارد شد.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین با هواپیمای نیروی هوایی سلطنتی انگلیس وارد فرودگاه "لندن استنستد" در اسکس واقع در شمال این کشور شد.
ریشی سوناک، نخست وزیر انگلیس ورود زلنسکی را خوشامد گفت و تصویری از بغل کردن او را توئیت کرد.
زلنسکی در اینستاگرام نوشت: انگلیس یکی از نخستین کشورهایی بود که به داد اوکراین رسید. و امروز من به شخصه در لندن هستم تا از مردم انگلیس بابت کمکهایشان قدردانی کنم.
زلنسکی قرار است در پارلمان انگلیس سخنرانی کند و با چارلز سوم، پادشاه این کشور و روسای ارتش در این سفر دیدار و گفتوگو کند.
انگلیس یکی از بزرگترین حامیان نظامی اوکراین است و بیش از دو میلیارد پوند سلاح و تجهیزات به کییف داده است.
این سفر در حالی صورت گرفته که سوناک اعلام کرد انگلیس خلبانهای اوکراین را برای کار با جنگندههای استاندارد ناتو آموزش میدهد.
بیش از ۱۰ هزار سرباز اوکراینی در پایگاهی در انگلیس آموزش دیدهاند و برخی هم نحوه کار با تانکهای چلنجر ۲ را که انگلیس به اوکراین میفرستد، آموختهاند.
رئیس جمهوری اوکراین همچنین قرار است با سربازان اوکراینی که در انگلیس آموزش میبینند، دیدار داشته باشد.
وزیر دفاع آلمان با تانک به اوکراین رفت/ جهان بدون پوتین جای بهتری است
وزیر دفاع آلمان در اظهارنظری گفت، معتقد است جهان بدون ولادیمیر پوتین جای بهتری خواهد بود.
به نوشته پایگاه "اوکراینسکا پراودا"، بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان در مصاحبهای گفت، جهان بدون ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه "بدون هیچ گونه شک و تردیدی" جای بهتری خواهد شد.
به گفته پیستوریوس، تهدیدات روسیه برای به کارگیری تسلیحات هستهای نباید اخلالی در پشتیبانیهای نظامی از اوکراین ایجاد کند.
وزیر دفاع آلمان گفت: در هر صورت، هیچ یک از ما نمیداند پوتین دارد چه کار میکند، اما این نباید جلوی ما و متحدانمان را از پیشنهاد کردن حمایتهای معقول به اوکراین بگیرد.
پیستوریوس همچنین اظهار کرد، در اوکراین یک "جنگ فرسایشی بیرحمانه" همراه با "شمار قربانیان بسیار" دارد اتفاق میافتد.
او خاطرنشان کرد: اوکراین شایسته تحسین بوده و لیاقت برخورداری از حمایت کامل و تزلزل ناپذیر ما را دارد.
وزیر دفاع آلمان همچنین گفت که به اعتقاد او، اوکراین پیروز این جنگ خواهد بود.
پیستوریوس روز سه شنبه وارد پایتخت اوکراین شد و طی این سفر یک نمونه از تانک لئوپارد ۲ را به اولکسی رزنیکوف، همتای اوکراینی خود اعطا کرد.
او در این سفر اعلام کرد، قرار است اوکراین از سوی تعدادی از کشورهای اروپایی بیش از ۱۰۰ دستگاه تانک لئوپارد ۱ از مدل ۱A۵ دریافت کند و همچنین تانکهای لئوپارد ۲ آلمانی از مدل ۲A۶ تا پایان ماه مارس وارد اوکراین خواهند شد.
انگلیس سلاحهای دوربرد در اختیار اوکراین قرار میدهد
دفتر نخست وزیر انگلیس، روز چهارشنبه با صدور بیانیهای از برنامه سفر ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین به این کشور خبر داد و اعلام کرد که لندن قصد دارد تا اوکراین را به سلاحهای دوربرد مجهز کند.
بر اساس بیانیه دفتر ریشی سوناک، «این سلاح ها توانایی روسیه برای هدف قرار دادن مستمر زیرساختهای غیرنظامی و حیاتی ملی اوکراین را مختل و به کاهش فشار بر خط مقدم اوکراین کمک میکند.»
زلنسکی تا ساعاتی دیگر برای نخستین بار از آغاز جنگ کشورش وارد لندن خواهد شد. او در ماه دسامبر گذشته در سفر به امریکا با جو بایدن رئیس جمهوری این کشور دیدار کرده بود.
رئیس جمهوری اوکراین طبق اعلام دفتر نخست وزیر انگلیس، با ریشی سوناک و همچنین سربازان اوکراینی که در انگلیس آموزش میبینند دیدار خواهد کرد. او همچنین قرار است در پارلمان انگلیس سخنرانی کند و نمایندگان مجلس این کشور را در جریان آخرین وضعیت جنگ در کشورش قرار دهد.
دولت انگلیس قصد دارد در راستای حمایت از اوکراین، برنامه آموزش نظامی این کشور را به خلبانان و نیروی دریایی هم توسعه دهد. بر اساس اعلام دفتر نخست وزیر انگلیس، این برنامه افزون بر آموزش سربازان اوکراینی است که از تابستان گذشته در انگلیس جریان دارد.
ریشی سوناک هفته پیش در گفتوگوی تلفنی با زلنسکی اعلام کرد که آموزش استفاده از تانکهای پیشرفته چلنجر۲ نیز برای سربازان اوکراینی آغاز شده است.
نخست وزیر انگلیس در آستانه ورود زلنسکی به لندن اعلام کرد، این کشور «تحریمهای بیشتری را امروز در واکنش به ادامه بمباران اوکراین توسط روسیه اعلام خواهد کرد؛ از جمله هدف قرار دادن کسانی که به پوتین در ایجاد ثروت شخصی او کمک کرده و شرکتهایی که از ماشین جنگی کرملین سود میبرند.»