به گزارش «تابناک»، داریوش امیری- در این مطلب پس از بررسی ماهیت حساب وکالتی، نحوه افتتاح این حساب در بانکها توضیح داده شده و سوالات احتمالی پیرامون این موضوع پاسخ داده میشوند.
با آغاز فروش خودرو از طریق بورس کالا، نام حساب وکالتی بیش از هر زمان دیگری پرتکرار شده است. چراکه طبق دستورالعملی که دو شرکت سایپا و ایران خودرو برای فروش محصولاتشان در بورس کالا مشخص کردهاند، متقاضیان خرید خودرو از این دو تولیدکننده، موظفند که نزد یکی از بانکها حساب وکالتی باز کنند.
در این مطلب پس از بررسی ماهیت حساب وکالتی، نحوه افتتاح این حساب در بانکها توضیح داده شده و سوالات احتمالی پیرامون این موضوع پاسخ داده میشوند.
حساب وکالتی یکی از انواع حسابهای بانک است و واژه وکالت در آن، به این معنی است که برای انجام کارهایی مانند برداشت وجه، به یک شخص یا نهاد وکالت داده میشود. حساب وکالتی که برای خرید از بورس کالا استفاده میشود، هیچ تفاوتی با دیگر حسابهای وکالتی ندارد.
عملکرد این حساب به نحوی است که متقاضی خرید خودرو، مبلغ مورد نیاز برای ورود به بازار را در این حساب گذاشته و به کارگزاری وکالت میدهد که تا پایان انجام عملیات این مبلغ را مسدود کند.
حال اگر متقاضی موفق شود که تا پایان روز معاملهای، خودروی مدنظر خود را خریداری کند، کارگزاری مبلغ را از حساب وکالتی برداشت کرده و به حساب اتاق پایاپای بورس کالای ایران واریز میکند. اگر خودرو خریداری نشود نیز پول از حالت مسدودی خارج میشود.
متقاضیان خرید خودرو از بورس کالا میتوانند با طی کردن مراحلی که در ادامه ذکر میشوند، اقدام به افتتاح حساب وکالتی کنند.
در حال حاضر ۱۱ بانک به منظور افتتاح حساب وکالتی از سوی ایران خودرو و سایپا معرفی شدهاند. بانکهای ملت، کشاورزی، تجارت، توسعه صادرات، سامان، رفاه کارگران، صنعت و معدن، پاسارگارد، اقتصاد نوین، شهر و ملی، بانکهایی هستند که میتوانید با مراجعه به آنها حساب وکالتی باز کنند.
لازم به ذکر است که اولین گام برای افتتاح حساب وکالتی، باز کردن حساب قرضالحسنه یا کوتاهمدت، در یکی از بانکهای معرفی شده است. اما اگر پیش از این، در این بانکها حساب داشتید، میتوانید از همان حساب استفاده کنید.
منبع: اقتصادسنج