بین الملل تابناک: عقب نشینی آلمان از تحریم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، احضار کاردار ایران در لندن توسط وزارت خارجه انگلیس، آمادگی ایران برای برگزاری نشست وزرای خارجه فرمت ٣+٣ در تهران، واکنش سازمان ملل به حملات هوایی اسرائیل به سوریه و تحریمهای جدید اتحادیه اروپا علیه حاکمان نظامی میانمار، از مهمترین خبرها و رویدادهای منطقهای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
عقب نشینی آلمان از تحریم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
«جیمز کلورلی» وزیر امور خارجه انگلیس روز دوشنبه اعلام کرد که ارشدترین دیپلمات ایران در لندن را به وزارت خارجه انگلیس فراخوانده است.
وی اعلام کرد، برای کاردار ایران شفاف کرده که ما تهدیدات علیه روزنامهنگاران در انگلیس را تحمل نکرده و تهدیدات ایران هرگز بدون پاسخ نمیماند؛ این در حالی است که دولت انگلیس، روز دوشنبه تحریمهای جدیدی علیه ایران به بهانه نقض حقوق بشر اعمال کرد.
بر اساس گزارشها، دولت انگلیس هشت مورد را به لیست تحریمهای خود علیه ایران اضافه کرده است که در این لیست، فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و تعدادی قاضی دیده میشود.
ساعتی پیش نیز منابع خبری گزارش دادهاند، اتحادیه اروپا ۳۲ فرد و ۲ نهاد ایران را در فهرست تحریمها قرار داده است.
در بیانیهای که روی وبسایت دستگاه سیاست خارجی اتحادیه اروپا قرار گرفته از آنچه «استفاده گسترده و نامتناسب از زور» علیه «معترضان غیرخشونتآمیز» خوانده شده انتقاد شده است.
در فهرستی که اتحادیه اروپا منتشر کرده، نام «محمد مهدی اسماعیلی»، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و «یوسف نوری»، وزیر آموزش و پرورش دیده میشوند.
ولی اسماعیلی، احمد نادری، زهره الهیان، احمد امیرآبادی فراهانی، حسین جلالی و سیدنظامالدین موسوی نیز از نمایندگان مجلس شورای اسلامی هستند که در این فهرست قرار گرفتهاند.
«بنیاد تعاون فراجا» و «پژوهشگاه علوم انتظامی» دو نهادی هستند که تحریم شدهاند.
پیش از این، منابع خبری گزارش دادهاند اتحادیه اروپا قرار است هفت نهاد ایرانی را هم به بهانه آنچه «دخالت ایران در جنگ اوکراین» خوانده، در فهرست تحریم قرار دادهاند.
جمهوری اسلامی ایران پیش از این اتهامات اوکراین و کشورهای غربی در خصوص تحویل پهپاد به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین را رد کرده است.
یک مقام ارشد اتحادیه اروپا ـ که به شرط عدم افشای نام با پایگاه آکسیوس گفتوگو میکرد ـ گفت: بسته تحریمها روز چهارشنبه رسماً در نشست کمیسیون اروپا، تحویل نمایندگان کشورهای عضو اتحادیه اروپا شد.
از جمله نهادیی که قرار است تحریم شود، «نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی» است که بروکسل مدعی شده در تحویل پهپاد به روسیه و آموزش اپراتورهای روسیهای نقش داشته است. سازمان تحقیقات و خودکفایی سپاه، نهاد دیگری است که در این فهرست قرار خواهد گرفت.
«الکساندر گوشکو»، معاون وزیر خارجه فدراسیون روسیه که به منظور گفتوگو و تبادل نظر با همتای ایرانی خود به تهران سفر کرده است، امروز (دوشنبه) اول اسفند ماه با حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان دیدار و گفتوگو کرد.
امیرعبداللهیان در این دیدار ضمن استقبال از ارتقای همکاریهای دو کشور، لزوم توسعه و تحکیم این همکاریها را مورد توجه قرار داد.
وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به چالش جاری در سطح منطقه، لزوم همکاریهای منطقهای را مورد تأکید قرار داد و آمادگی کشورمان را برای برگزاری نشست وزرای خارجه کشورهای فرمت ٣+٣ ( روسیه، ترکیه، ایران +سه کشور قفقاز جنوبی) در تهران اعلام کرد.
معاون وزیر خارجه روسیه نیز در این دیدار با اشاره به همکاریهای مشترک دو کشور در سطوح دوجانبه، منطقهای و بینالمللی، ارتقای این همکاریها را با اهمیت خواند.
واکنش سازمان ملل به حملات هوایی اسرائیل به سوریه
سخنگوی سازمان ملل در واکنش به حملات هوایی رژیم صهیونیستی به سوریه گفت که هرگونه ادامه خشونت در این کشور غیرسازنده است.
بمب افکنهای رژیم صهیونیستی بامداد ۳۰ بهمن ماه (۱۹ فوریه ۲۰۲۳) چندین منطقه مسکونی و نظامی در داخل و اطراف دمشق پایتخت سوریه را هدف قرار دادند که در اثر آن شماری از مردم و نظامیان سوری به شهادت رسیدند. پدافند هوایی و موشکی ارتش سوریه چندین راکت را رهگیری و سرنگون کرده اند.
بر اساس این گزارش، این حملات به محله های مسکونی سوریه همزمان با اعزام امدادگران، کارکنان درمانی و کمک های انسانی از روسیه و دیگر کشورها به سوریه در پی زمین لرزه های ویرانگر هفته گذشته در این کشور عربی رخ داده است.
تحریمهای جدید اتحادیه اروپا علیه حاکمان نظامی میانمار
اتحادیه اروپا ششمین بسته تحریمی خود را علیه حاکمان نظامی در میانمار به اتهام نقض حقوق بشر وضع کرده است.
به گزارش خبرگزاری آناتولی، شورای اروپا در بیانیهای اعلام کرد: وزرای خارجی کشورهای عضو اتحادیه اروپا اقدامات محدود کننده جدیدی را علیه ۹ فرد و هفت شخصیت حقوقی مرتبط با نقض حقوق بشر، افزایش خشونتها و تهدید علیه صلح، ثبات و امنیت در میانمار وضع کرده است.
این دیپلماتهای ارشد اتحادیه اروپا همچنین تاکید کردند که این اتحادیه به شدیدترین شکل ممکن، نقضهای صورت گرفته علیه بشریت شامل خشونتهای جنسی، پیگرد جامعه مدنی و حمله علیه غیرنظامیان به ویژه کودکان و افراد متعلق به جوامع قومی و مذهبی را در سراسر این کشور آسیایی محکوم میکند.
افرادی که در فهرست تحریمی جدید اتحادیه اروپا هستند، شامل وزیر انرژی، تجارت و افسران عالی رتبه نظامی میانمار میشوند که محدودیتهای جدید اتحادیه اروپا شامل مسدود سازی داراییها و ممنوعیت مسافرت علیه آنها وضع شده است.
در ادامه بیانیه شورای اروپا همچنین آمده است: سیاستمداران و مقامهای دولتی حکومت نظامیان در میانمار از منطقه یانگون که در روند احکام مرگ و اعدام چهار فعال دموکراسی خواه در ژوئیه سال گذشته میلادی دست داشتند و همچنین در استان کاچین که شاهد قتل عام، آتش زدنهای عمدی، استفاده از سپر انسانی و حملات هوایی از سوی ارتش میانمار بوده، تحریم وضع شده است.
این بسته تحریمی جدید، مجموع تحریمها علیه اشخاص حقیقی و حقوقی در حکومت نظامیان در میانمار را به ترتیب به ۹۳ و ۱۸ مورد رسانده است؛ افزون بر آن، تحریمهای تسلیحاتی و تجهیزاتی اتحادیه اروپا به همراه اعمال محدودیت علیه صادرات کالاهای استفاده دو منظوره به قوت خود باقی است.
اول فوریه ۲۰۲۱، ارتش میانمار قدرت را پس از آن به دست گرفت که انتخابات هشتم نوامبر ۲۰۲۰ را به رسمیت نشاخت و آن را با تقلب همراه دانست و در پایان، مقامها و روسای حزب حاکم لیگ ملی برای دموکراسی به رهبری آنگ سان سوچی، رهبر دموکراسی خواه این کشور را دستگیر کرد؛ سوچی به ۳۳ سال حبس محکوم شد.
در این میان، یونیسف میگوید، شمار بی خانمانها و آوارگان در میانمار در دو سال گذشته میلادی به بیش از یک و نیم میلیون تن افزایش یافته است.
بر اساس گزارش سازمان ملل، دستکم ۲۸۹۰ تن در جریان خشونتهای پس از به قدرت رسیدن ارتشیها در میانمار کشته شدهاند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.