بازدید 12395
۹
با سیصد و شصت و هفتمین روز از حمله روسیه به اوکراین

هشدار مسکو درباره تدارک آمریکا برای حمله شیمیایی به روسیه / حمله پهپادهای اوکراینی به مناطق مختلف روسیه

سیصد و شصت و هفتمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
کد خبر: ۱۱۶۵۹۵۹
تاریخ انتشار: ۰۹ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۹:۱۶ 28 February 2023

هشدار مسکو درباره تدارک آمریکا برای حمله شیمیایی به روسیه

بین الملل تابناک: سیصد و شصت و هفتمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

وزیر دفاع لیتوانی: تهدید نظامی روسیه علیه ما واقعی است
۱۴۰۱/۱۲/۰۹ - ۱۹:۳۶

 وزیر دفاع لیتوانی ضمن اعلام ادامه حمایت کشورش از اوکراین ادعا کرد که در صورت پیروزی روسیه در جنگ، امنیت منطقه به خطر می‌افتد.

 آرویداس آنوسوسکاس وزیر دفاع لیتوانی روز سه شنبه گفت: پیروزی روسیه بر اوکراین امنیت منطقه را به خطر می اندازد. وی ضمن اعلام حمایت قطعی لیتوانی از اوکراین تاکید کرد که تا زمانی که لازم باشد کشورش برای پیروزی اوکراین به این حمایت ادامه خواهد داد.

آنوسوسکاس به عنوان وزیر دفاع کشوری که کمتر از ۳ میلیون نفر جمعیت دارد، گفت: اوکراین باید در جنگ پیروز شود، در غیر این صورت امنیت کل منطقه به خطر خواهد افتاد.

وی با اشاره به اینکه لیتوانی با منطقه کالینینگراد روسیه و بلاروس مرز مشترک دارد، گفت: جنگ روسیه علیه اوکراین ثابت می‌کند که تهدید نظامی علیه کشورش بسیار واقعی است. روسیه مهمترین تهدید بلندمدت برای ناتو است.

وزیر دفاع مولداوی درحالیکه به طور ضمنی روسیه را در مقابل ناتو قرار داد، خاطر نشان کرد که تقویت بازدارندگی اعضای ناتو و موقعیت دفاعی کشورهای حوزه بالکان از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی با بیان اینکه لیتوانی در حال بررسی همه گزینه‌های ممکن برای مدرنیزه کردن ارتش خود است، به مشارکت سال گذشته وزارت دفاع لیتوانی برای ساخت هواپیماهای بدون سرنشین بیرقدار ترکیه برای تحویل به اوکراین اشاره کرد.

حمله پهپادهای اوکراینی به مناطق مختلف روسیه
۱۴۰۱/۱۲/۰۹ - ۱۹:۳۵

وزارت دفاع روسیه امروز (سه‌شنبه) اعلام کرد، سیستم‌های جنگ الکترونیک کشور حمله پهپادهای اوکراینی که قصد داشتند اهداف غیرنظامی را در بخش‌هایی از کشور هدف قرار بدهند، خنثی کردند.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، وزارت دفاع روسیه اعلام کرد: این پهپادها می‌خواستند اهداف غیرنظامی را در منطقه "کراسنودار" و "آدیگی" هدف قرار بدهند. شب ۲۸ فوریه ۲۰۲۳ دولت کی‌یف تلاش کرد تا از پهپادها برای هدف قرار دادن تاسیسات زیرساخت در این دو منطقه استفاده کند. اما یگان‌های جنگ الکترونیک ارتش روسیه این حملات را خنثی کردند. هر دو پهپاد کنترل خود را از دست داده و از مسیر پرواز منحرف شدند.

این وزارتخانه همچنین تایید کرد که یک پهپاد به زمین سقوط کرد و دیگری هم از مسیر منحرف شد و به زیرساخت‌های غیرنظامی آسیبی وارد نیامد.

در این میان، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین نیز گفته که دلایل مربوط به بسته شدن حریم هوایی سن پترزبورگ را فاش نمی‌کند اما مطمئن است که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در این باره کاملا مطلع است.

اوایل امروز مقام‌های منطقه‌ای سن پترزبورگ اعلام کردند که فرودگاه بین‌المللی پولکوف به صورت موقت بسته شده و هیچ هواپیمایی را قبول نمی‌کند.

بعدا سرویس‌های اضطراری این شهر به اسپوتنیک گفتند که حریم هوایی به دلیل پرواز شی‌ای ناشناس، بسته شده است.

پسکوف افزود: اجازه بدهید به اظهارات و توضیحاتی که پیشتر داده شده یا از طرف مقام‌های هواپیمایی یا ارتش اعلام خواهد شد، تمرکز کنیم. ما منتظر اطلاعاتی در مورد باز شدن حریم هوایی در آینده نزدیک هستیم.

وزارت دفاع روسیه نیز اعلام کرد که ارتش به همراه مقام‌های غیرنظامی یک مانور آموزشی دفاع هوایی را در منطقه تحت مسئولیت غرب انجام داده و بر روی رهگیری و شناسایی یک هدف مشروط دشمن کار می‌کند.

 این وزارتخانه افزود: جنگنده‌های منطقه نظامی غرب برای تمرین رهگیری و شناسایی هدف دشمن به پرواز درآمدند.

سرویس‌های اضطراری روسیه نیز امروز اعلام کردند که یک پهپاد در نزدیکی یک ایستگاه توزیع گاز در نزدیکی شهر "کولومنا" در منطقه مسکو سقوط کرده اما این حادثه هیچ تلفات یا خساراتی در پی نداشته است.

اوایل امروز نیز فرماندار منطقه مسکو گفته بود که یک پهپاد در نزدیکی این شهر سقوط کرده و هدف آن احتمالا زیرساخت‌های غیر نظامی بوده است.

وعده بلندمدت ناتو به اوکراین
۱۴۰۱/۱۲/۰۹ - ۱۹:۳۴

ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو در اظهاراتی وعده داد اوکراین در «بلندمدت» به عضویت این ائتلاف نظامی غربی درخواهد آمد و چشم‌انداز عضویت در آینده نزدیک را رد کرد. 

به گزارش خبرگزاری فرانسه، دبیرکل ناتو در نشست خبری با سانا مارین نخست‌وزیر فنلاند در جریان سفر به این کشور، گفت «متحدان ناتو توافق کرده‌اند که اوکراین به عضویت ائتلاف ما درآید اما در عین حال این یک چشم‌انداز بلندمدت است» و سپس مدعی شد «مسئله فوری این است که اوکراین در برابر تهاجم روسیه یک کشور مستقل باقی بماند».

استولتنبرگ در ادامه سخنانش، بار دیگر مدعی شد فنلاند و سوئد به تعهدات خود برای عضویت در ناتو عمل کرده‌اند. این در حالی است که ترکیه همچنان با عضویت این دو کشور به پیمان آتلانتیک شمالی به دلیل محقق نشدن شروط آنکارا مخالف است. 

دبیرکل ناتو همچنین در ادامه ادعاهای قبلی غرب درباره روابط پکن و مسکو، به چین در خصوص ارسال سلاح به روسیه هشدار داد. 

اخیراً سخنگوی وزارت امور خارجه فرانسه هم گفته بود که پیوستن اوکراین به پیمان نظامی ناتو در حال حاضر مورد بحث نیست و در اولویت قرار ندارد. 

«آنا کلیر لگندر» از ارائه زمان دقیق برای پیوستن کی‌یف به اتحادیه اروپا هم خودداری کرد و تنها گفت که بروکسل نقشه راهی را برای پیوستن کشورها به اتحادیه اروپا ایجاد کرده که زمان‌بر خواهد بود.

جاه‌طلبی رئیس‌جمهور اوکراین برای الحاق این کشور به ناتو که این ائتلاف نظامی غربی را تا مرز روسیه می‌کشاند، یکی از دلایل آغاز بحران اوکراین بوده است. 

هشدار مسکو درباره تدارک آمریکا برای حمله شیمیایی به روسیه

 ژنرال «ایگور کریلوف»، رئیس حفاظت از نیروها در مقابل تشعشعات و تسلیحات شیمیایی و بیولوژیکی وزارت دفاع روسیه امروز (سه‌شنبه) هشدار داد که ایالات متحده در حال برنامه‌ریزی عملیات «پرچم دروغین» در اوکراین با استفاده از مواد بسیار سمی و ممنوعه است.

بنا بر گزارش خبرگزاری روسی اسپوتنیک، کریلوف ضمن هشدار درباره احتمال برنامه‌ریزی ایالات متحده برای راه‌اندازی یک عملیات پرچم دروغین در اوکراین و مقصر شناساندن روسیه تصریح کرد، در چنین شرایطی واشنگتن معتقد خواهد بود که هیچ شانسی برای تحقیق مؤثر و کارآمد درباره عامل چنین اقدام تحریک‌آمیزی وجود نخواهد داشت.

این مقام روس تصریح کرد، ایالات متحده با مشروعیت بخشیدن به استفاده از مواد سمی به صورت گزینشی به تعهداتش تحت کنوانسیون تسلیحات شیمیایی عمل می‌کند.

وی ادامه داد، ایالات متحده بر این باور است که درگیری‌ها در اوکراین بر تحرکات شیمیایی آن‌ها در اوکراین سرپوش خواهد گذاشت و عاملان واقعی از مسئولیت فرار کرده و تقصیرات به گردن روسیه خواهد افتاد.

با این‌ حال کریلوف تصریح کرد، در صورت هر گونه اقدام تحریک آمیز از سوی غرب در اوکراین با استفاده از مواد شیمیایی، روسیه عوامل این اقدامات را شناسایی خواهد کرد.

به گفته این مقام وزارت دفاع روسیه، کشور‌های غربی تحت پوشش مصالح ساختمانی، مهمات را به اوکراین عرضه می‌کنند و ناتو برای عرضه ۶۰۰ هزار دوز پادزهر مواد سمی به اوکراین آماده می‌شود.

وی ادامه داد که ایالات متحده خودروهای زرهی حامل مواد شیمیایی را به اوکراین تحویل داده و محموله مواد روان‌گردان به کراماتورسک جمهوری دونتسک راه یافته و غرب آماده اقدامی تحریک‌آمیز در این منطقه است.

ژاپن از تحریم‌های بیشتر علیه روسیه خبر داد

وزارت امور خارجه ژاپن با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد، توکیو اموال ۳۹ فرد و ۷۳ نهاد روسی را مسدود می‌کند.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، این تحریم‌های ژاپن همچنین علیه «ویکتور گورمیکین» معاون وزیر دفاع روسیه و مقامات و سیاستمداران عالی‌رتبه این کشور اعمال می‌شود.

در بیانیه وزارت خارجه ژاپن آمده است: این کشور همچنین دارایی‌های ۹ تن از مقامات خرسون، لوهانسک و دونتسک را مسدود می‌کند.

همچنان با گذشت یک سال از جنگ روسیه-اوکراین، کشورهای غربی و متحدان آن‌ها تحریم‌هایی را علیه روسیه به دلیل حمله‌اش به اوکراین اعمال می‌کنند و البته روسیه هم به نوبه خود تحریم‌های تلافی‌جویانه‌ای را علیه این کشورها وضع می‌کند.

اهداف سفر وزیر خارجه عربستان به اوکراین

حدود یک هفته پیش، جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا به کی‌یف، پایتخت اوکراین سفر کرد و به عنوان مخالف روسیه در این کشور جولان داد. فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان سعودی نیز در کمال ناباوری، هفته جاری به کی‌یف رفت و با «ولادیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور و «دیمیتری کولبا» وزیر خارجه اوکراین دیدار کرد.

کی‌یف نیز اعلام کرد، ریاض تمام تلاش خود را برای کاهش رنج ملت اوکراین به کار خواهد بست. (عربستان سعودی سال‌هاست که بیشترین درد و رنج را به مردم یمن تحمیل کرده است)

بن فرحان نیز توضیح داد که عربستان دو بسته کمک به اوکراین به ارزش ۴۱۰ میلیون دلار ارائه کرده است.

فیصل بن فرحان در خصوص اهداف این سفر در جمع خبرنگاران گفت، بنا بر توافق با طرف اوکراینی، محل هزینه ۴۱۰ میلیون دلار کمک بشردوستانه دولت عربستان ـ که در ماه اکتبر مقرر گشته بود ـ مشخص شد.

روزنامه رأی الیوم با انتشار یادداشتی در این خصوص، نوشت که اکنون چند سوال مطرح است و آن این که آیا ریاض در این سفر راه واشنگتن را دنبال کرده است؟ چرا در این زمان این اقدام را کردید؟ اهداف ریاض از این سفر چیست؟ چرا اقدام به کمک مالی به کی‌یف می‌کند؛ اما ارائه هرگونه کمک به کشورهای دوست و برادر عربی خود را مشروط می‌کند؟


نویسنده در ادامه پاسخ این سوالات را غیرقطعی دانست و نوشت: «عربستان سعودی از آغاز بحران اوکراین و روسیه بی طرفی را برگزیده و حتی گاهی با انتخاب روسیه، اقدام به تشدید تنش و برهم زدن تعادل نمود و از پذیرش درخواست واشنگتن برای افزایش تولید نفت خودداری کرد. حال ریاض از دروازه ایجاد تعادل به کی‌یف بازمی‌گردد و پس از آن‌که جنگ اوکراین به سال دوم خود وارد می‌شود، کمک‌های قابل توجهی بالغ بر ۴۰۰ میلیون دلار به اوکراین ارائه می‌کند.

نویسنده بر این باور است، مسکو که روابطش با عربستان سعودی، صعودی و مثبت تقویت شده، ممکن است از این سفر وزیر خارجه عربستان به کشور دشمنش، اوکراین، ناراضی باشد، به ویژه که فیصل بن فرحان، نخستین مقام سعودی و عرب است که طی سی سال اخیر به اوکراین سفر کرده است.

به اعتقاد نویسنده، اما این سفر در نوع خود متعادل ماند و به سطح حمایت محمد بن سلمان، ولی‌عهد سعودی که حاکم واقعی عربستان محسوب می‌شود، از اوکراین نرسید و با وجود همه فشارها، از حمایت توافق «اوپک +» دست برنداشت؛ لذا نمی‌توان گفت که سفر وزیر خارجه عربستان به کی‌یف با وجود آن‌که اعلام شده نبود، تعجب‌آور نیست؛ ضمن این‌که همه نیروهای داخلی و خارجی اوکراین می‌دانند، سفرهایی این‌چنین با هماهنگی امنیتی صورت می‌گیرد و در هنگام حضور این مقامات در اوکراین، حملات هوایی و نظامی سوریه متوقف می‌شود. بایدن نیز اعلام کرد که مسکو از سفرش به کی‌یف اطلاع داشت.

در ادامه این یادداشت آمده است: کشورهایی مثل مصر، اردن و سایر کشورها به کمک‌های مالی عربستان سعودی وابسته هستند و مسکو قطعا در میان آن‌ها نیست؛ لذا این سوال برای این کشورها به وجود می‌آید که چگونه ریاض آنها را به عنوان «کشورهای دوست و خواهر» نادیده می‌گیرد و کمک به آن‌ها را مشروط می‌کند؛ اما اکنون به کمک ۴۰۰ میلیون دلاری در قبال کمک‌های بشردوستانه و نفتی به کی‌یف اقدام می‌کند.

پاسخ این است: همان‌طور که بن فرحان در اکتبر گذشته اذعان داشت، مسکو احتمالا با ارائه کمک‌های بشردوستانه و کمک‌های نفتی با ملاحظات نفتی مخالفتی ندارد؛ بنابراین، این سفر وزیر خارجه عربستان قابل درک است، زیرا کشورش بر خلاف مقامات اروپایی و آمریکایی سلاح‌هایی که معادلات جنگ را تغییر دهد، به کی‌یف نمی دهد؛ ضمن این‌که عامل انسانی در فصل زمستان بسیار اهمیت دارد و عربستان سعودی می داند که چگونه این پول به عنوان کمک در اوکراین خرج شود، همان طور که «محمد الجدعان» وزیر دارایی عربستان، تایید کرد که دوران اعطای کمک بدون قید و شرط تغییر کرده است.

در ادامه این یادداشت آمده است: شایان ذکر است که عربستان سعودی یکی از 141 کشوری بود که هفته پیش به نفع قطعنامه غیرالزام‌آور سازمان ملل، مبنی بر خروج مسکو از اوکراین رای مثبت داد. سپس وزیر بن فرحان به کی‌یف رفت و این امر سوالات زیادی را برای مقامات روسیه در خصوص موضع ریاض در قبال جنگ اوکراین به وجود آورده است؛ هرچند این قطعنامه غیرالزام‌آور است، عربستان سعودی، پیشتر در عملیات تبادل اسرا میان روسیه و اوکراین نقش داشت و این به آن معناست که شاید سفر بن فرحان به کی‌یف در همین راستا و تقویت نقش میانجیگری در جنگ اوکراین باشد.»

رسانه‌های غربی، سفر بن فرحان به کی‌یف را سفر صلح‌آمیز توصیف کردند و تاکنون، مسکو موضع‌گیری قابل توجهی علیه این سفر در پیش نگرفته است. قدردانی مقامات مسئول اوکراین از عربستان سعودی و سفر حمایتی او، کاملا طبیعی و قابل پیش‌بینی است؛ هرچند کی‌یف بیش از این از ریاض انتظار دارد.

بنا بر این یادداشت، آن‌چه اهمیت دارد این که بن‌فرحان، نه تنها به عنوان نخستین‌ مقام سعودی، که به عنوان نخستین مقام عربی از زمان حمله روسیه به اوکراین، به این کشور رفته است و از نظر برخی، حضور او در کشورش تحت جنگ و محاصره حاکی از آن است که وی نقش یک بازیگر بین‌المللی را در بحرانی جهانی که در سطح یک جنگ جهانی است، ایفا می‌کند و قدرت آن در تاثیرگذاری بر موازنه قوا با استفاده از سلاح نفت و پول و چه بسا ایفای نقش به عنوان میانجیگر و بی‌طرف برای پایان دادن به جنگی که وارد دومین سال خود می‌شود، قابل ملاحظه است.

فیصل بن فرحان، کی‌یف را از طریق قطار ریاست جمهوری که او را به لهستان می برد، ترک کرد؛ همان طور که جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، کی‌یف را با همین قطار به سمت ورشو ترک کرد. فرحان ۴۰۰ میلیون دلار کمک بشردوستانه سعودی را به اوکراین داد و بایدن کمک نظامی جدیدی به ارزش ۵۰۰ میلیون دلار ارائه کرد.

تور تابستان ۱۴۰۳
اشتراک گذاری
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۴
انتشار یافته: ۹
پوتین شیمیایی استفاده میکنه
عربستان سیاست دارد که از اکراین حمایت میکند بعد ما با ارسال پهباد به روسیه کاری کردیم که دیگع توافق ممکن نیست
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۳:۰۹ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۰
توافق و ترامپ پاره کرد ربخت سطل اشغال مثل اینکه یادتون نیست
ننه روسبه به عزاش میشینه... دم اوکراین و عربستان گرم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۱۰ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۰
غرب گدا کم بود عرب گدا هم پیدا شد
وای الان آمریکا تدارک حمله به روسیه داره یکی از خنده دار ترین نظرات که تا الان شنیدم
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۳:۱۰ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۰
منم
اگه امریکا به روسیه حمله شیمیایی کنه حق روسهاست استفاده از سلاح اتمی
امریکا سبک جنگیدنش سبک لاشخوریه اسمم و می ذارم غضنفر اگه امریکا حمله کنه
برچسب منتخب
# سعید جلیلی # مسعود پزشکیان # انتخابات ریاست جمهوری