اعضای شیفت شب کتابخانه ملی خواستار خاتمه کاهش ساعت مطالعه شدند

در راستای ادامه ‌کاهش ساعت مطالعه شیفت شب کتابخانه ملی ایران و با وجود ارائه توضیحات از سوی این مجموعه، اعضای شیفت شب خواستار خاتمه این روند شدند.
کد خبر: ۱۱۶۵۹۹۰
|
۱۰ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۴:۰۶ 01 March 2023
|
6637 بازدید
|
۲

به گزارش تابناک به نقل از ایلنا، اواخر آذرماه سال جاری بود که کتابخانه ملی اعلام کرد، با شدت گرفتن موج سرما ساعات کار تالارهای این کتابخانه از روز بیست و هشتم آذرماه تا اطلاع ثانوی، تنها تا ساعت ۲۴ خواهد بود. بر این اساس، از تاریخ یاد شده، ساعات فعالیت تالار عمومی کتابخانه ملی از ۸ صبح تا ۲۴ است که برای اعضا، مطابق ضوابط و ثبت‌نام قبلی در نوبت‌های مربوطه قابل استفاده خواهد بود.

با وجود گذشت حدود دو ماه از این تصمیم همچنان ساعت کار تالارهای کتابخانه ملی تغییر نکرده است. در این راستا جمعی از اعضای کتابخانه ملی در نامه‌ای که به امضای ۲۵۰ تن رسیده، از محدود شدن ساعت کاری خدمات شیفت شب این کتابخانه گلایه کردند.

در بخشی از این نامه آمده: با توجه به اینکه اکثر استفاده‌کنندگان شیفت شب از پژوهشگران، پزشکان، نخبگان علمی و افرادی هستند که به دلیل ازدحام و شلوغی سالن‌های مطالعه در طی روز و نیز به دلیل مشغله کاری، آرامش شب را برای انجام پژوهش و تحقیق انتخاب نموده‌اند، این مدت به دلیل کاهش هشت‌ساعته شیفت شب، از این خدمات و امکان سازمان محروم شده‌اند.

بدون شک استفاده بهینه و صرفه‌جویی در مصرف گاز یکی از مهمترین وظیفه شهروندی هر یک از ما می‌باشد و همه اعضا پایبند به این فرهنگ‌سازی بوده و امکان استفاده از لباس‌های گرم (در زمان شیفت شب) و به کارگیری راهکارهای مهندسی برای سازمان روش ساده و ضروری جهت تحقق به این موضوع می‌باشد. همچنین با توجه به مدیریت جهادی سازمان، سه هفته اخیر زمان مناسب برای تعمیر و بهینه‌سازی تأسیسات گاز بوده است.

خدمات کتابخانه ملی را باید از جنبه‌های فرهنگی و نه مادی مورد ارزشیابی قرار داد و بدون شک به نظر نمی‌رسد صرفه‌جویی زیاد در حامل‌های انرژی با اهداف بلند مدت سازمان که همانا گسترش تحقیق و پژوهش در کشور است، همخوانی داشته باشد. اکنون با حسن ظن و عنایتی که در شما نسبت به مسائل فرهنگی سراغ داریم، از حضرتعالی خواهشمندیم در جهت برقراری مجدد شیفت شب همانند زمان‌بندی سابق، دستورات لازم را مبذول بفرمایید.

در این راستا کتابخانه ملی نیز اطلاعیه‌ای منتشر کرد که در آن آمده است:

سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران به عنوان یکی از مهمترین مراکز آرشیوی و مطالعاتی در کشور که نقش بسزایی در تأمین منابع کتابی و غیر کتابی و ارتقاء و گسترش حوزه‌های مطالعاتی در سطوح مختلف علمی، پژوهشی و فرهنگی کشور دارد، روزانه پذیرای صدها پژوهشگر و علاقمند به کتاب و منابع ارزشمند است که ارائه خدمات مطلوب به پژوهشگران مانند تأمین فضای مناسب برای مطالعه در تالارهای عمومی و تخصصی ازجمله مهمترین وظایف و دغدغه‌های مسئولان کتابخانه ملّی ایران بوده است که این امر، استقبال جامعه دانشگاهی، علمی و پژوهشی را در بر داشته است.

کتابخانه ملّی ایران در زمستان سال جاری و پس از بررسی‌های انجام شده بر اساس میزان استفاده اعضا و نیز میزان مصرف انرژی و هزینه‌های تعمیر و نگهداری و نیروی انسانی، تصمیم گرفت تا ساعت کاری این نوبت در فصل زمستان را کاهش داده و تالار مطالعه کتابخانه ملّی در نوبت شب تا ساعت ۲۴ دایر باشد.

این موضوع به این دلیل اتخاذ شده است که نوبت شب کتابخانه ملّی در زمان فعالیت در بعضی از شب‌ها میزبان ۳۰ تا ۴۰ نفر از اعضای محترم بود که این میزان نسبت به هزینه‌های نگهداری و نیروی انسانی و انرژی مصرف شده بسیار کم است؛ لذا با وجود اینکه شرایط جوی تاحدودی به ثبات رسیده است، اما تذکرات و بخشنامه‌هایی که درخصوص مدیریت مصرف انرژی صادر شده بود، همچنان به قوت خود باقی است.

ضمناً کتابخانه ملّی آمادگی دارد تا میزان حضور اعضای محترمی که نسبت به تعطیلی این نوبت از ارائه خدمت کتابخانه ملّی اعتراض داشته‌اند را بررسی و اعلام نماید. همچنین خاطرنشان می‌سازد اولویت در خدمت‌رسانی کتابخانه ملّی، خدمت به پژوهشگران است و مجدداً اعلام می‌دارد ساعت فعالیت نوبت شب کتابخانه ملّی تا ساعت ۲۴ می‌باشد.

با این وجود اعضای شیفت شب کتابخانه ملی ایران همچنان تاکید دارند: اختصاص فضای مطالعه برای اعضای شیفت شب در هر شرایط جوی حق پژوهشگران و نخبگان این کشور می‌باشد و گرما یا سرما نباید باعث تعطیلی و تاریکی بزرگترین کتابخانه ایران شود.

آن‌ها در نامه‌ای که در اختیار ایلنا قرار داده‌اند، مطرح کردند:

پیرو توضیحات اخیر سازمان اسناد و کتابخانه ملی بابت نامه اعتراضی اعضا در ارتباط با کاهش ساعت خدمات شیفت شب در زمستان، لازم است به موارد ذیل بپردازیم.

۱. در یازده سال گذشته از زمان برقراری شیفت شب، تعطیلی یا کاهش ساعت شیفت شب به خاطر دلایل مختلفی تکرار شده است و ظاهرا این شیفت بهانه‌ای برای مدیران در جهت کاهش مصرف انرژی، کاهش بودجه و… بوده است و متاسفانه هر نوبت با پیگیری اعضا و به کمک خبرگزاری‌های محترم این موضوع به گوش مدیران ارشد کشور و یا نمایندگان مجلس رسیده و با چند روز یا چند ماه وقفه به حالت قبل برگشته است.

اما سوال مهم این است که آیا بهای گسترش فضای مطالعه و پژوهش در جامعه اختصاص هزینه بسیار اندک نیست؟

۲. در سنوات گذشته بارها تکرار شده که اعضای شیفت شب ۴۰ یا ۵۰ نفر هستند؛ نکته جالب اینکه اخیر در نامه اعتراضی اعضا فقط در دو روز و بین ساعت ۲۲ تا ۲۴ حدود ۲۵۰ امضا ثبت شده است (قابل استنداد و با کد عضویت) که با تعداد مطرح شده در تضاد است، از سمتی آیا مرجع خاصی برای اقتصادی شدن شیفت شب وجود دارد؟ آیا ارزش کارهای پژهشی جوانان متخصص این کشور قابل قیمت‌گذاری است؟ آیا وجود ۴۰ نفر در زمان اخر وقت شیفت شب یا بهتر است بگوییم اجرای ۴۰ طرح پژوهشی در شیفت شب همچنان اقتصادی نیست؟

۳. اعضای شیفت شب که اکثرا از متخصصین، پژوهشگاران، فارغ التحصیلان یا دانشجویان دکترا و نیز پزشکان هستند، با توجه به شلوغی روز، خلوتی و سکوت شب را برای انجام مطالعه و پژوهش اختصاص میدهند، نفرات با توجه به زمان‌بندی شخصی در کتابخانه حاضر می‌شوند، پس شاید از ساعت ۲۴ تا ۷ صبح ۵۰ نفر در شیفت حاضر باشند، اما نفرات در ساعت‌های مختلف و روزهای هفته در حال تغییر هستند.

۴. در ماه‌های اخیر کتابخانه ملی (شاید همانند مدارس) به خاطر بارش برف، سرمای هوا، آلودگی هوا تعطیل شده است. همچنین در دو ماه اخیر شیفت شب کتابخانه ملی به دلیل کاهش مصرف انرژی ۸ ساعت تعطیلی و تاریکی را تجربه کرده است، اینجا هم سوال مهم این است که آیا اجرای فعالیت‌های مطالعه و پژوهشی قابل تعطیلی است؟ آیا ارزشمند نیست که فعالیت ۲۴ساعته کتابخانه ملی در هر شرایطی پابرجا باشد؟ همچنان تکرار میکنیم، آیا برای گسترش فعالیت‌های پژوهشی حتی توسط یک نفر و در هوای برفی، بارانی، آلودگی هوا و… ارزشمند نیست که فضای مطالعه در اختیار این افراد قرار گیرد.

بدون شک همین پژوهشگاران و نخبگان در سمت‌های آتی مدیریتی این کشور خواهند بود و صرف اندک هزینه و اختصاص فضای مطالعه و پژوهش در پایخت ایران شاید حداقل‌ترین کار در راستای اهداف سازمان و کشور عزیزمان باشد.

در آخر امیدواریم مدیران سازمان در تصمیم خود تجدید نظر فرمایند و به کاهش ساعتی مطالعه اعضای شیفت شب خاتمه دهند.

همچنین از ریاست محترم جمهور، نمایندگان محترم مجلس، هیُت امنای محترم کتابخانه ملی این درخواست و خواهش را داریم که موانع و مشکلات موجود را با دستورات لازم حل نمایند و از این پاس هیچ وقت شاهد تارکی بزرگترین کتابخانه و فضای فرهنگی کشور نباشیم.

درون بند خودخواهی نهان گشتن زیان باشد

در این تاریکی مطلق، نشد نوری عیان باشد

برآریم عقل و دانایی، چراغی را برافروزیم

شویم مومن به آهنگی که نفع مردمان باشد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۳
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۴۳ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۰
من هم به عنوان عضو کتابخانه و دانشجوی دکترا موافق دایر کردن مجدد شیفت شب هستم
الف.
|
Netherlands
|
۰۷:۵۳ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۹
برای دکترها پزشکان و شاغلین محققی که تا ساعت ۶ ۷ عصر سر کار هستند تا بیایند به کتابخانه ملی برسند ساعت ۸ ۹ شب میشود و عملا ۹ تا عملا ۱۱.۵ شب برای این قشر جواب ادامه تحقیق و درس را نمیدهد لطفا ساعت کتابخانه برای شیفت شب به حالت قبل برگردانده شود
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟