کدام کشورها از نفت ۱۰۰ دلاری بیشترین ضربه را می خورند؟

اوپک پلاس هفته جاری در اقدامی که بازارها به هیچ وجه انتظار نداشتند، کاهش ۱.۱۶ میلیون بشکه در روز تولید نفت را اعلام کرد.
کد خبر: ۱۱۷۰۲۷۸
|
۱۸ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۵:۴۸ 07 April 2023
|
2855 بازدید

به گزارش تابناک اقتصادی، اعلام کاهش غیرمنتظره تولید نفت از سوی اوپک و متحدانش، به افزایش چشمگیر قیمتهای نفت منجر شد و تحلیلگران می گویند واردکنندگان بزرگ نفت نظیر هند، ژاپن و کره جنوبی در صورت رسیدن قیمتها به ۱۰۰ دلار در هر بشکه، بیشترین آسیب را متحمل خواهند شد.

گروه اوپک پلاس یکشنبه هفته جاری اعلام کرد تولید نفت خود را ۱.۱۶ میلیون بشکه در روز کاهش می دهد.

پاول مولچانوف، مدیرکل بانک سرمایه گذاری خصوصی ریموند جیمز به شبکه سی ان بی سی گفت: این مالیاتی روی هر اقتصاد واردکننده نفت است. این آمریکا نیست که بیشترین آسیب را از نفت ۱۰۰ دلاری خواهد دید بلکه کشور هایی نظیر ژاپن، هند، آلمان و فرانسه خواهند بود که هیچگونه منابع نفت داخلی ندارند.

کاهش تولید داوطلبانه از سوی کشورهای عضو اوپک پلاس از ماه مه آغاز شده و تا پایان سال ۲۰۲۳ ادامه پیدا می‌کند. کشورهای عربستان سعودی و روسیه، تولیدشان را به میزان ۵۰۰ هزار بشکه در روز تا پایان امسال کاهش خواهند داد و اعضای دیگر اوپک شامل کویت، عمان، عراق، الجزایر و قزاقستان هم تولیدشان را کاهش می دهند.

بهای معاملات نفت برنت به بیش از ۸۵ دلار در هر بشکه رسیده در حالی که وست تگزاس اینترمدیت آمریکا بیش از ۸۱ دلار در هر بشکه معامله می شود.

هند

هند سومین مصرف کننده بزرگ نفت در جهان بوده و از زمانی که تجارت انرژی روسیه بر سر جنگ در اوکراین، هدف تحریم قرار گرفته، نفت تخفیف دار روسیه را خریداری می کند. طبق آمار دولتی، واردات نفت هند در فوریه به میزان ۸.۵ درصد در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشد کرد.  

به گفته تحلیلگران، اگرچه هندیها از نفت تخفیف دار روسیه همچنان بهره می برند اما از قیمتهای بالای زغال سنگ و گاز تحت فشار قرار گرفته اند و اگر قیمت نفت افزایش بیشتری پیدا کند، حتی نفت تخفیف دار روسیه هم به رشد اقتصادی هند لطمه خواهد زد.

ژاپن

نفت مهمترین منبع انرژی در ژاپن بوده و حدود ۴۰ درصد از کل تامین انرژی این کشور را تشکیل می دهد. طبق گزارش آژانس بین‌المللی انرژی، ژاپن که تولید داخلی قابل توجهی ندارد، به واردات نفت خام به شدت وابسته بوده و بین ۸۰ تا ۹۰ درصد از وارداتش از منطقه خاورمیانه صورت می گیرد.

کره جنوبی

به همین ترتیب، طبق گزارش شرکت تحقیقاتی مستقل انر دیتا، عمده نیازهای انرژی کره جنوبی با استفاده از نفت تامین می شود.

به گفته مولچانوف، کره جنوبی و ایتالیا بیش از ۷۵ درصد به نفت وارداتی متکی هستند.

اروپا و چین هم وابستگی بالایی به واردات نفت دارند. با این حال، وابستگی چین به دلیل تولید داخلی نفت، اندکی کمتر است. اروپا هم به صورت کلی بیشتر به انرژی هسته ای، زغال سنگ و گاز متکی است.

تاثیر قیمت بالاتر نفت بر اقتصادهای نوظهور

مولچانوف می گوید بعضی از بازارهای نوظهور که توانمندی ارز خارجی برای پشتیبانی از این واردات را ندارند، از قیمت نفت ۱۰۰ دلاری تاثیر منفی خواهند دید. او از آرژانتین، ترکیه، کره‌جنوبی و پاکستان به عنوان اقتصادهایی نام برد که احتمالا بیشترین آسیب را می بینند.  

سریلانکا که تولید داخلی ندارد و ۱۰۰ درصد به واردات نفت وابسته است، به شدت در معرض آسیب شدیدتر قرار دارد.

به گفته آمریتا سن، موسس شرکت انرژی اسپکتس، کشورهایی که کمترین ذخایر ارزی خارجی را دارند و وارد کننده هستند، بیشترین آسیب را می بینند زیرا نفت به دلار آمریکا قیمت گذاری می شود. اگر قیمت دلار افزایش پیدا کند، هزینه واردات رشد بیشتری خواهد داشت.

قیمت ۱۰۰ دلار در هر بشکه همیشگی نیست

به گفته مولچانوف، اگرچه نفت ۱۰۰ دلار در هر بشکه، ممکن است در افق دیده شود اما قیمت بالاتر ممکن است برای مدت طولانی باقی نماند. در بلندمدت قیمت ها در حدود قیمت فعلی و بین ۸۰ تا ۹۰ دلار خواهد بود.

بر اساس گزارش شبکه سی ان بی سی، هنگامی که قیمت نفت به ۱۰۰ دلار در هر بشکه صعود کند و برای مدتی در این قیمت بماند، تولید کنندگان برای افزایش تولید تشویق خواهند شد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟