پسرجوانی که بعد از قتل پا به فرار گذاشته و در مخفیگاه امنی در فرسنگها دور از کرج پنهان شده بود، نمیدانست در محاصره اطلاعاتی و عملیاتی پلیس گرفتار خواهد شد.
به گزارش ایران، قاضی محمد عنبری بازپرس شعبه یکم دادسرای جنایی کرج در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار «ایران» گفت: رسیدگی به این پرونده از شب عید ۱۴۰۲ به دنبال مرگ پسر ۲۵سالهای به نام میلاد در بیمارستان شریعتی محمدشهر کرج شروع شد.
در تحقیقات اولیه مشخص شد میلاد در درگیری با پسر جوانی در یکی از قهوهخانههای محمدشهر در اثر 2 ضربه چاقو به ناحیه گردن و کمر کشته شده است.
بررسیها نشان از آن داشت، عامل جنایت که میثم نام دارد پس از رساندن میلاد به بیمارستان پا به فرار گذاشته است.
بازپرس کشیک قتل این پرونده درباره دستگیری قاتل متواری گفت: با تحقیقات گسترده کارآگاهان جنایی که نزدیک به یک ماه زمان برد سرانجام مخفیگاه متهم دریکی از استانهای شمال شرقی شناسایی و متهم در یک عملیات غافلگیرانه بازداشت شد.
عنبری درباره اظهارات متهم نیز گفت: میثم که ۲۷سال سن دارد در بازجوییها مدعی شد من در یک جگرکی کار میکردم و وقتی خسته شدم و مشتری نبود رفتم به قهوهخانه نزدیک آنجا تا یک فنجان قهوه بخورم، تازه نشسته بودم که پسر جوانی وارد قهوهخانه شد و به من گفت چرا به من نگاه میکنی و از من خواست که محل نشستنم را تغییر بدهم و پایینتر بنشینم.
من هم که این رفتار او برایم عجیب بود در دلم گفتم احتمالاً مشروب مصرف کرده و رفتارش دست خودش نیست برای همین محل نشستنم را تغییر دادم. قهوهام را که خوردم دوباره پسر جوان به من نگاهی کرد و چند کلمه حرفهای پوچ به من زد و نزدیکم شد و چاقویش را درآورد. من هم که بشدت ترسیده بودم سعی کردم چاقو را از دستش بگیرم و در جریان درگیری بود که من برای دفاع از خودم ضربهای به او زدم. او زمین افتاد و من با کمک یکی از آشنایان او را با خودرو به بیمارستان شریعتی رساندیم و بعد من به شهرستان رفتم چون شب عید بود.
بازپرس این پرونده درباره صدور کیفرخواست نیز گفت درحال حاضر متهم صرفاً دفاعیات خود را بعد از تفهیم اتهام مطرح کرده و باید تحقیقات کارآگاهان درباره موضوع دفاع مشروع متهم درمقابل مقتول تکمیل شود چرا که این موضوع در تعیین نوع مجازات متهم در دادگاه کیفری و تأیید آن ازسوی دیوانعالی مؤثر خواهد بود.
وی گفت: هنوز مشخص نیست که آیا مالک سلاح سرد دقیقاً مقتول بوده یا قاتل و شروع دعوا با چه کسی بوده است. همچنین دفاع متهم که اگر چاقو را از مقتول نمیگرفتم خودم تلف وقربانی ماجرا بودم به اثبات نرسیده بنابراین تحقیقات برای تکمیل پرونده از سوی کارآگاهان جنایی ادامه دارد همچنین تحقیقات از شاهدانی که در محل درگیری حضور داشتند نیز درحال انجام است.
قاضی عنبری درباره چنین جنایتهایی به خبرنگار «ایران» گفت: برخی افراد بنا به یک طرز فکر کاملاً غلط خود را مجاز به حمل سلاح سرد میدانند اما دیده شده همین قشر پس از ارتکاب به چاقوزنی و وقوع قتلهای ناخواسته، ترساندن و قدرتنمایی را علت حمل سلاح عنوان میکنند.
اساساً چاقو، زنجیر، پنجه بوکس، قمه، نیمچه، انواع تیزی، چوب، شمشیر، نانچیکو و سایر اقلام مشابه از مصادیق سلاح سرد هستند و گاهی مشاهده میشود سلاح سرد به عنوان وسیله تهدید و قدرتنمایی بین برخی افراد و بخصوص جوانان استفاده میشود اما به هر حال این عمل نادرست بشدت امنیت فردی و اجتماعی سایرین را به مخاطره میاندازد.
به طور کلی جوانان و نوجوانان به تقلید از گروههای دوستی دست به این اقدام خطرناک میزنند و با حمل سلاح سرد به نوعی به دنبال برتری خود در زمان وقوع نزاع هستند اما استفاده از هرگونه سلاح سرد که قطعاً بسیار ناشیانه، عجولانه و از روی عمد و به قصد مغلوب کردن رقیب صورت میگیرد عواقب ناگواری را به دنبال خواهد داشت.
متأسفانه افرادی که با سلاح سرد مرتکب جرم شدهاند عنوان میکنند به هیچ عنوان به فکر کشتن کسی نبودهاند اما فارغ از اینگونه توجیهات، عامل استفاده از سلاح سرد مقصر شناخته میشود و مسئول تبعات بعدی عمل نادرست خویش خواهد بود و البته باید تأکید شود در برخی موارد هیچ جبرانی برای حوادث منجر به فوت در نزاعهای با سلاح سرد وجود نخواهد داشت.
در این میان میتوان تأثیرپذیری از گروه همسالان، فرهنگ اجتماعی، خودنمایی برای ایجاد رعب و وحشت در گروه دوستان، کسب قدرت کاذب با حمل و نگهداری از این آلات، الگوبرداری نادرست افراد از مجرمان بزرگسال یا برخی از اعضای خانواده، تلاش برای انتقامجویی و بیتوجهی والدین به رفتارهای فرزندان را از جمله دلایل استفاده بیجا از سلاح سرد برشمرد.
اما به هر حال حمل و استفاده از سلاح سرد در محلهای شلوغ، پرتردد و یا نقاط جرمخیز میتواند خطرساز باشد و این موضوع در محلههایی که نزاعها و درگیریهای دسته جمعی بیشتری رخ میدهد میتواند خطرناکتر و عواقب حوادث احتمالی نیز جبرانناپذیرتر باشد.
اما به هر صورت عمل نادرست حمل سلاح سرد زمینهساز وقوع حوادث تأسفباری در کوچه و خیابانهای شهر خواهد شد که در این رابطه به قشر جوان و نوجوان توصیه میشود هیچگاه به تقلید از رفتارهای غلط دیگران به اعمال نادرستی همچون حمل و استفاده از سلاح سرد گرایش نیابند و همواره از مکان و موقعیتهای بروز تنش و درگیری دوری کنند.