در بیست‌وسومین همایش دادستان‌های عمومی و انقلاب، نظامی و ویژه روحانیت سراسر کشور مطرح شد؛

دستور و توصیه‌های رئیس قوه قضاییه خطاب به دادستان‌ها پیرامون مسائل «اقتصادی»، «امنیتی» و «اجتماعی» / شورای‌ اقتصادی سران قوا نتوانسته برای غلبه بر مشکلات اقتصادی خوب عمل کند

رئیس قوه قضاییه گفت: دشمنان برای پیشبرد توطئه‌ها و نقشه‌های خود روش‌های گوناگونی به کار می‌بندند؛ در برخی موارد، راهبرد دشمن ایجاد اختلاف میان مردم و دوقطبی‌سازی و چندقطبی‌سازی در جامعه پیرامون یک سوژه است؛ در برخی موارد، راهبرد دشمن ایجاد اختلاف میان مسئولان است و در مواردی نیز راهبرد دشمن متمرکز بر ایجاد اختلاف میان مسئولان و مردم است.
کد خبر: ۱۱۷۵۷۹۲
|
۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۰:۲۶ 19 May 2023
|
9985 بازدید
|

دستورات و توصیه‌های رئیس قوه قضاییه خطاب به دادستان‌ها پیرامون مسائل «اقتصادی»، «امنیتی» و «اجتماعی»

 

تابناک _ حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای، طی سخنانی در بیست‌وسومین همایش دادستان‌های عمومی و انقلاب، نظامی و ویژه روحانیت سراسر کشور در مشهد مقدس، با بیان اینکه دادستان‌ها در صف مقدم رسیدگی به مسائل کیفری هستند، اظهار کرد: ما در جایگاهی حقوقی قرار داریم که می‌توانیم از طریق این جایگاه به نحو احسن به مردم، نظام و کشور خدمت کنیم و در مسیر آرمان‌های والای انقلاب اسلامی و ستاندن حق مظلوم از ظالم، گام برداریم.

رئیس دستگاه قضا در ادامه با تبیین و تشریح مسئولیت‌های ذاتی و قانونی قوه قضاییه و دادستان‌ها، تصریح کرد: ما باید بررسی کنیم، آیا در اموری نظیر ایجاد امنیت اعم از روانی و فیزیکی، دفع شر و اشرار، استیفای حق، راست کردن کجی‌ها، جلوگیری از ایجاد کجی‌ها و ... نقش‌آفرینی اثرگذار داشته‌ایم یا خیر؟ اگر پاسخ منفی است، باید ببینیم ضعف‌ها و نواقص کجاست و مجدانه در راستای رفع آن‌ها اقدام کنیم.

رئیس قوه قضاییه در ادامه با اشاره به جنگ ترکیبی و همه‌جانبه تحمیل شده از ناحیه دشمنان، بیان داشت: هدف اصلی دشمنان مقابله با نظام اسلامی و ولایی ماست.

رئیس عدلیه در ادامه با اشاره به ضرورت مراقبت کامل از نفوذ شیطان و شیطان‌صفتان گفت: گاهی یک فرد گمراه و اهل ضلالت، خود را در صف افراد مؤمن قرار می‌دهد؛ در این قبیل موارد باید نهایت هشیاری و تدبیر را به خرج دهیم.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به هدف دشمن برای تحت فشار قرار دادن و ضربه زدن به اقتصاد کشور و معیشت مردم گفت: دشمنان برای پیشبرد توطئه‌ها و نقشه‌های خود روش‌های گوناگونی به کار می‌بندند؛ در برخی موارد، راهبرد دشمن ایجاد اختلاف میان مردم و دوقطبی‌سازی و چندقطبی‌سازی در جامعه پیرامون یک سوژه است؛ در برخی موارد، راهبرد دشمن ایجاد اختلاف میان مسئولان است و در مواردی نیز راهبرد دشمن متمرکز بر ایجاد اختلاف میان مسئولان و مردم است. حال پرسش اساسی آن است که باید در مقابله با این راهبرد‌های دشمن، چه تمهیدات و تدابیری اندیشید؟

رئیس عدلیه ادامه داد: ما باید در وهله نخست، به بیانات امام و مقتدای خود توجه کرده و شرایط کشور را درک کنیم و بدانیم که مساله اصلی و اولویت‌دار کشور، مساله اقتصادی است؛ چنانچه مشکلات اقتصادی مرتفع نشود به تبع آن، مسائل و مشکلات فرهنگی و اجتماعی و امنیتی ایجاد می‌گردد و به دنبال این امر، بر حجم پرونده‌های قضایی نیز افزوده می‌شود.

رئیس دستگاه قضا با اشاره به سازوکار‌هایی که برای غلبه بر مسائل و مشکلات اقتصادی ایجاد شده، مشخصاً به تشکیل شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا اشاره کرد و گفت: متأسفانه شورای مزبور با توجه به اختیارات و ظرفیت‌هایی که داشت، نتوانست به نحو مطلوبی عمل کند؛ لذا باید نواقص و کاستی‌های موجود در امر تجمیع قوا و هماهنگی‌ها، برای غلبه بر مسائل و مشکلات اقتصادی مرتفع گردد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای بیان داشت: همه مسئولان و دستگاه‌های ذی‌ربط کشور، در امر غلبه بر مسائل و مشکلات اقتصادی باید با تمام قوا ورود داشته باشند؛ ما نیز در قوه قضاییه ضروری است که بدانیم چه کار‌هایی را در رابطه با موضوع فوق‌الذکر باید انجام دهیم و از چه کار‌هایی باید اجتناب کنیم؛ باید همواره این سوال را از خود مطرح کنیم آیا امکان ندارد دشمن در بین خود ما اختلاف بیفکند؟

رئیس عدلیه گفت: دشمن با تمام توان مشغول دروغ‌پراکنی و سیاه‌نمایی و تحریف است؛ حال در این وضعیت وظیفه و مسئولیت ما چیست؟

رئیس قوه قضاییه اظهار داشت؛ در مورد قوه قضاییه نقد، اعتراض یا هجمه می شود، اعتراض و انتقاد گاهی در قالب نقد بر ضعفی است؛ ما بار‌ها اعلام کرده‌ایم که از نقد سازنده و خیرخواهانه استقبال کرده و درصدد رفع ضعف‌ها و کاستی‌های خود برمی‌آییم؛ اما گاهی هجمه‌هایی که در قالب نقد علیه قوه قضاییه مطرح می‌شود با واقعیت همخوانی ندارند و تحریف و تخریب محسوب می‌شوند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای ادامه داد: در مواردی، ضعف‌ها و مشکلات در دستگاه قضایی ناشی از اشکالات موجود در یک ساختار یا تشکیلات است؛ تجربه نشان داده است که برای رفع این قبیل مشکلات باید به جای ایجاد ساختار‌ها و تشکیلات موازی، به تقویت آن ساختار و تشکیلات دارای اشکال و ضعف بپردازیم و با هم‌افزایی و کمک یکدیگر در دستگاه قضایی، بدون آنکه ذره‌ای در فکر تضعیف یکدیگر باشیم به برطرف کردن نقاط ضعف مبادرت ورزیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در ادامه سخنان خود در همایش دادستان‌های سراسر کشور با تبیین و تشریح دایره اعمال تأسیسات ارفاقی در قبال محکومان و زندانیان، بیان داشت: بسیاری از مجازات‌ مقرر شده در قوانین، تعزیری هستند و برای آن‌ها «اقل» و «اکثر» لحاظ شده است؛ در این قبیل موارد، دست قاضی باز است و می‌تواند چنانچه مجازات «اقل» کارساز و بازدارنده نیست، مجازات «اکثر» را اعمال کند؛ در مواردی نیز به اقتضای شرایط و یا شایسته‌ی ارفاق بودن محکوم، باید مجازات «اقل» را تجویز کرد.

رئیس قوه قضاییه افزود: اکنون که در سال ۱۴۰۲ قرار داریم، مسئول قضایی ذیربط ما باید همه شرایط و اقتضائات را لحاظ کند و ضمن اهتمام کامل به موازین و اصول قانونی، بداند که کجا و در قبال چه محکوم و جرمی باید از تأسیسات ارفاقی بهره بگیرد؟ در چه مواردی حکم به جزای نقدی دهد؟ این حکم به جزای نقدی دادن، به چه صورت و کیفیت باشد که بازدارندگی ایجاد کند؟ کدام دسته از محکومان می‌توانند مشمول عفو قرار گیرند و کدام دسته نمی‌توانند؟

رئیس دستگاه قضا در ادامه ضمن تبیین و تشریح اقداماتی که دادستان‌ها در سراسر کشور در راستای تحقق شعار سال و کمک به رشد تولید و مهار تورم می‌توانند انجام دهند، گفت: دادستان‌های سراسر کشور مقوله «تأمین امنیت سرمایه‌گذاری» و «حمایت از چرخه تولید و اشتغال» را مجدانه پیگیری کنند و با فعالان اقتصادی و تولیدی جلساتی را برگزار کرده و در صدد رفع مشکلات آن‌ها برآیند؛ همچنین در قبال آن دسته از فعالان اقتصادی و تولیدی که اتهامی متوجه آن‌ها می‌شود، نهایت تدبیر را به خرج دهند که در اثر این انتساب اتهام، فعالیت تولیدی و اشتغالزایی آن‌ها مخدوش نشود؛ شاید در همه موارد نیازی به ممنوع‌الخروج و ممنوع‌المعامله کردن یک فرد متهم نباشد؛ در همه موارد نیاز به صدور قرار بازداشت متهم نیست.

قاضی‌القضات در ادامه گفت: دادستان‌ها و مسئولان ذی‌ربط قضایی در رسیدگی و تکمیل پرونده‌های ناظر بر موضوعات اقتصادی و تولیدی از نقطه‌نظرات و مساعدت‌های متخصصین مربوطه بهره بگیرند تا رسیدگی به این قبیل پرونده‌ها توأم با سرعت و دقت و جامع‌نگری باشد.

رئیس عدلیه در ادامه با اشاره به مقوله احیای حقوق عامه و وظایف و مسئولیت‌های قوه قضاییه در تحقق این مهم گفت: مسئولان قضایی مربوطه به ویژه دادستان‌ها به این مهم توجه داشته باشند که در قضیه احیای حقوق عامه، ما نمی‌توانیم جایگزین دستگاه اجرایی شویم؛ در مبحث حقوق عامه هرجا که برای آن متولی تعیین شده، باید متولی را وادار به انجام وظیفه کنیم. برای مثال اگر در حوزه‌ای، متولی مربوطه محیط زیست است و وظایف آن حوزه معطل مانده، ما باید به سراغ مسئول مربوطه برویم؛ ما در دستگاه قضایی نباید همه جا متولی امر شویم، بلکه باید متولیان امر را از مجرای قانونی وادار به انجام وظایف و مسئولیت‌های خود کنیم.

رئیس قوه قضاییه در پایان با تبیین و تشریح مقوله ترک فعل مسئولان گفت: باید توجه داشت که همه ترک‌فعل‌ها، جرم تلقی نمی‌شود؛ البته ترک‌فعل‌هایی که ناشی از کوتاهی است در دایره «جرم» یا «ضمان» می‌گنجند، اما در مواردی نیز یک ترک‌فعل نه ناشی از «نخواستن» بلکه ناشی از «نتوانستن» و امکان نداشتن محقق شدن آن تکلیف دستگاه مربوطه است. به طور کلی ما در این قضیه نیاز به اصلاح قانون داریم که این ماموریت به معاونت حقوقی داده شده است؛ بنابراین، دادستانی کل کشور نیز در این خصوص کمک کند، اما تا قبل از اصلاح قانون باید خودمان توجه کنیم که برخی عبارات و واژگان مبهم و دارای چندین مصداق را گسترش ندهیم.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۷ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۹
توقع داشتید جلسه سران قوا مشکلات اقتصادی رو حل کند؟؟؟!!!
تا علل اصلی مشکلات رو ندانید، چطور میخواید حل کنید؟!
پاسخ ها
نعمت
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۳۷ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۹
بنده با اطمینان بالای صدو شثت و سه درصد و به ضرت قاسر ارز میکنم که
ببخشید یادم رفت چی میخواستم بگم
شما رو به ادامه برنامه توجه را جلب بنمایند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۲۱ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۹
کدامتان رشته اقتصادی در دانشگاه معتبر را طی کرده اید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۰ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۹
جناب قاضی القضات، بازگشت همه و علی الخصوص بنده حقیر به سوی اوست !
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۰ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۹
البته به نظر من دادستان ها به خوبی دارن کارهاشون را انجام میدهند با برخورد با بدخواهان انقلاب در افشای رشوه شاسی بلندها . باید مجازات و زندانیش کنید بابت توهمت به نماینده‌ای خدوم و زحمت کش. همچنین تشکر میکنم که شایعه پراکن سیسمونی گیتو زندان انداختند .
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۲:۵۸ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۹
بدون شرح
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۹ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۹
نه اقتصادی مونده نه امنیتی نه سرمایه اجتماعی خودتونو خسته نکنید مملکت با شعار درمانی و دستور درمانی حل نمیشه به خودی ها برسید نخودی ها هم خدایی دارند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۴ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۹
اين را كه همه مردم كوچه و خيابان ميدانند. شما بفرماييد در كدام قسمت درست عمل شده.
غلامحسین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۴ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۹
سلام حضرت قضیه القضات جناب اژه ای فرمایشات حضرت عالی متیوخوب ومفید بوده ولی متاسفانه دربرخی موارد نباید ازدشمن خارجی غافل بود دشمن سعی دارد ازطریق داخل مردم ومسعولین رادرگیر نماید شما به مسعله مسکن ورهن واجاره عنایت داشته باشین هرکسی یه دستوری میده بعدازچندین دهه هنوز یک سامانه جامع اطلاعاتی قوی درخصوص املاک واسکان راه اندازی نشده و چندین سال است که تولید و عرضه مسکن برای اقشار کم درآمد اندک بوده دولت قبل آقای روحانی کوچکترین قدم رابرنداشت تورم بالا هم باعث چند برابر شدن رهن و اجاره شده که بدون اطلاع وقضاوت بی جا مشاورین املاک رامقصر میدانند درصورتی که اشتباه محض است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۸ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۹
رئیس عدلیه در برابر اجحاف و ظلم خودرو سازان چه کاری انجام داده ؟ شبانه روز سران قوا شعار و میدهند خروجی کارتان جیب و مردم است که به لطف شعار های روزانه خالی شده تمامی مسائل کشور را به دشمنان ربط میدهید پس حقوق برای چه میگیرید یک کارگر در برابر کاری که میکند در پایان روز حقوق میگیرید و اگر عملکرد خوبی داشت فردا صاحب کار مجدد از او در خواست میکند برای انجام کار بیایید صاحبان کار شما مردم هستند و از عملکردتان ناراضی هستند با چه زبانی از شما بخواهیم فردا نیائید .
تربتی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۴ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۹
جناب اژه ای شاید نقش دشمنی که شما میگویی در ایجاد مشکلات اقتصادی ۱۰ درصد باشد ۹۰ درصد به خود شما برمیگردد، شما به قشر کارگر و کارمند ۲۰ درصد اضافه میکنید اما هنوز دو ماه از سال نگذشته دولت و بازار در افزایش قیمت ها کورس گذاشته اند، آیا این فشار اقتصادی کار دشمن است؟ آیا دشمن شما را مجبور به افزایش نامتعارف قیمت، گوشت قرمز،مرع،ماهی،بلیط هواپیما، اتوبوس،قطار ،لبنیات و همه مواد غذایی نموده است، نتیجه میگیریم دشمن خیلی هم بد نیست،هرجا کم آوردیم کاستی ها،ندانم کاری ها،حیف و میل کردن ها را می اندازید به گردنش.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۴ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۹
دیدید هر دوره ای بعضی از کلمات چقدر مد میشند و هر کی از راه میرسه اون رو چکار میکنه :الان مد شده تبیین!!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۹ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۹
باید از قوه قضائیه بابت عدم اجرای قوانین بازخواست شود
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟