چهارصد و چهل و نهمین روز از حمله روسیه به اوکراین

آغاز آموزش خلبانان اوکراینی با جنگنده‌های اف-۱۶/ ماجرای درگیری مرزی روسیه و اوکراین چیست؟ /هشدار گروسی درباره هدف قرار گرفتن نیروگاه‌های هسته‌ای

چهارصد و چهل و نه روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
کد خبر: ۱۱۷۶۴۰۹
|
۰۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۸:۵۱ 23 May 2023
|
13388 بازدید
|

آغاز آموزش خلبانان اوکراینی با جنگنده های اف-16 

بین الملل تابناک: چهارصد و چهل و نه روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

مدودف: تسلیحات غربی برای اوکراین «آخرالزمان هسته‌ای» را محتمل‌تر می‌کند
۱۴۰۲/۰۳/۰۲ - ۱۹:۰۰

در شرایطی که کشورهای بیشتری قول تجهیزات بیشتر به کی‌یف را می‌دهند، رئیس‌جمهوری سابق روسیه گفت، هر چه اوکراین سلاح‌های مخرب بیشتری از غرب دریافت کند، خطر «آخرالزمان هسته‌ای» بیشتر می‌شود.

به گزارش وب‌سایت دولتی نووستی روسیه، «دیمیتری مدودف»، معاون کنونی شورای امنیت روسیه که سابقا رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر این کشور بوده، گفت که انکار دست داشتن کی‌یف در حمله مسلحانه به منطقه مرزی بولگورود روسیه «دروغ» است.

این مقام ارشد روسیه در ادامه هشدار داد، هر چه اوکراین سلاح‌های مخرب بیشتری از غرب دریافت کند، خطر «آخرالزمان هسته‌ای» بیشتر می‌شود.

هشدار مدودف در خصوص رخداد ناگوار هسته‌ای در شرایطی مطرح می‌شود که پیشتر دیمیتری آدامسکی، مولف کتاب ارتدوکسی هسته‌ای روسیه در مطلبی برای مجله فارن افرز استدلال کرد که لفاظی هسته‌ای مسکو، غرب را از مداخله مستقیم در این درگیری بازداشت، اما «مشکل فوری» اینجاست که کی‌یف را ترغیب نکرد که تسلیم شود.    

وی همچنین گفت که روسیه برخی ائتلاف‌ها مانند آکوس و کواد را غیردوستانه می‌بیند «زیرا ناتو در حال نفوذ در اطراف روسیه است».

وی با یادآوری وجود فرمت اسه آن+ گفت: کاملاً بدیهی است که برخی از اتحادها و روابط در مورد کشور ما بی طرف است. برخی از اتحادهای در حال شکل گیری رویکرد شان در قبال کشورهای منطقه غیر دوستانه هستند. اینگونه است که ما می بینیم که  کواد، آکوس و برخی دیگر از اتحادها مرتبط با ایجاد مشارکت با بازیگران فرامنطقه ای هستند. ناتو تلاش کرده است تا جای پای خود را اینجا به دست آورد.

وی خاطرنشان کرد: اتحاد آتلانتیک شمالی شروع به مشارکت در پروژه های خود در منطقه آسیا و اقیانوسیه و هند و چین کرده است.

او تاکید کرد که در این میان، هدف رسمی اعلام شده ناتو کاملاً متفاوت است.

مدودف در پایان گفت: "با این وجود، آنها اتحادهای مشابهی ایجاد کرده اند و مستقیماً در بی ثبات کردن اوضاع در اینجا دخالت می کنند. این بسیار بد است. ما همچنین این موضوعات را با شرکای خود در میان گذاشته ایم."

هشدار گروسی درباره هدف قرار گرفتن نیروگاه‌های هسته‌ای
۱۴۰۲/۰۳/۰۲ - ۱۹:۰۰

 رافائل گروسی روز سه شنبه در گفت‌وگو با شبکه «سی‌جی‌تی‌ان» چین نگرانی خود را درباره وضعیت ایمنی نیروگاه زاپوریژیا اوکراین تکرار کرد.

وی از طرف‌های درگیر خواست که به این نیروگاه شلیک نکنند و گفت: اگر بخواهم بصورت ساده و غیر رسمی صحبت کنم به نیروگاه شلیک و از آن به عنوان پایگاه نظامی استفاده نکنید.

مدیرکل آژانس اتمی افزود که حفظ ایمنی نیروگاه زاپوریژیا در شرایطی که دو طرف سرگرم جنگ با یکدیگر هستند بسیار دشوار است چون «هیچ فرمانده نظامی دوست ندارد به او گفته شود که به یک منطقه مشخص نزدیک نشود و یا در آنجا فعالیت نکند. بنابراین ما روی اصول مشخصی متمرکز هستیم که همه اطراف بتوانند در این منطقه اجرا کنند.»

وی در ادامه گفت‌وگو با این شبکه چینی، حمایت پکن از ابتکارات وی در این زمینه را ضروری دانست و ابراز امیدواری کرد که بتواند از این حمایت بطور مطلوب بهره‌مند شود.

نیروگاه اتمی زاپوریژیا در کرانه رودخانه دنیپر، بزرگترین نیروگاه هسته‌ای اروپا از نظر تعداد واحدها و تولید انرژی است.

این نیروگاه در ماه مارس سال گذشته میلادی تحت کنترل نیروهای روسیه قرار گرفت و از آن زمان تاکنون بارها مورد گلوله باران قرار گرفته است.

گروسی دیروز در توئیتی وضعیت ایمنی نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیا را آسیب‌پذیر توصیف کرد و از طرف‌های درگیر خواست برای حفظ ایمنی این نیروگاه هسته‌ای به توافق برسند.

مجارستان: اوکراین بدون ناتو پیروز نمی شود
۱۴۰۲/۰۳/۰۲ - ۱۸:۵۹

نخست وزیر مجارستان امروز (سه شنبه) گفت، اوکراین بدون حضور و شرکت مستقیم نیروهای ناتو فرصت پیروزی در این جنگ را ندارد به همین دلیل تمامی طرف‌ها باید به نفع مذاکرات و صلح بحث کنند.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان در نشست اقتصادی قطر گفت: موضع من این است که به واقعیت، آمارها، یافته‌ها و این مساله نگاه می‌کنم که ناتو آماده اعزام نیرو نیست. به همین دلیل، پیروزی برای اوکراینی‌های بیچاره در صحنه‌های نبرد وجود ندارد. بجایش در صورت حضور قوی‌تر ناتو در این جنگ، این درگیری متوقف می‌شود و ما باید به نفع صلح و مذاکرات گفت‌وگو کنیم.

نخست وزیر مجارستان افزود: اروپا باید به یک توافق با روسیه درباره آینده امنیتی اروپا برسد. دو رویکرد درباره اینکه اتحادیه اروپا باید چه نگاهی به آینده خود خواهد داشت، وجود دارد.

اوربان ادامه داد: بروکسل می‌خواهد "کشورهای متحد اروپا" را ایجاد کند و تعدای از کشورها مانند مجارستان به دنبال گسترش شایستگی‌های ملی کشورهای عضو هستند.

ماجرای درگیری‌ مرزی روسیه و اوکراین چیست؟
۱۴۰۲/۰۳/۰۲ - ۱۸:۵۸

 «ویاچسلاو گلادکوف» فرماندار شهر «بلگورود» واقع در جنوب غربی روسیه در مرز اوکراین گفته است که در نیمه‌شب گذشته (دوشنبه) این شهر مرزی مورد حملات پهپادی یک گروه تروریستی روسی مخالف «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه که در کنار کی‌یف علیه مسکو مبارزه می‌کند، قرار گرفت.

شبکه «سی ان ان» در این خصوص گزارش کرد، فرماندار بلگورود اواخر شب گذشته و اوایل امروز (سه‌شنبه) در مجموعه‌ای از پیام‌هایی که در صفحه تلگرام منتشر شد، اعلام کرد که دو خانه در شهر «گریورون» مورد حمله پهپادها قرار گرفته است. پیش از این، داوطلبان روسی حامی اوکراین، این شهر را مورد حمله قرار داده بودند.

وی تصریح کرد: «خانه‌ها پس از پرتاب مواد منفجره از پهپاد، آتش‌ گرفتند».

گلادکوف همچنین تصریح کرد که در روستای «بوریسوفکا» در دو حمله جداگانه، مواد منفجره از هواپیماهای بدون سرنشین بر روی یک ساختمان اداری و یک خانه پرتاب شد که البته در هیچ یک از حوادث پهپادی، تلفات جانی گزارش نشده است.

اوایل دوشنبه، گلادکوف اعلام کرد که اکثر ساکنان گریورون پس از مجروح شدن هشت نفر در حمله یک «گروه خرابکار» مرتبط با ارتش اوکراین، شهر را تخلیه کردند.

از طرف دیگر، دو گروه ضدروسی طرفدار اوکراین تحت عناوین «لژیون آزادی روسیه» و «سپاه داوطلبان روسیه» مدعی شدند که روز دوشنبه پس از عبور از اوکراین به سمت بلگورود، به طور کامل شهرک «کوزینکا» را آزاد کردند و وارد «گریورون» شدند.

این دو گروه که در بالا به آن‌ها اشاره شد، گفته‌اند که قصد دارند یک منطقه غیرنظامی در امتداد مرز با هدف جلوگیری از حملات خمپاره‌ای روسیه به اوکراین ایجاد کنند.

در عین حال، یک مقام اوکراینی مدعی شده است که این گروه متشکل از اتباع روسیه است و تأکید کرد که آنها مستقل عمل می‌کنند.

فرماندار بلگورود گفته است که «عملیات ضدتروریستی» در بلگورود در جریان است.

گلادکوف امروز پس از حمله نیمه‌شب گروههای تروریستی حامی اوکراین به شهر مرزی بلگورود گفت که عملیات ضدتروریستی در این منطقه واقع در جنوب غربی روسیه در جریان است.

فرماندار بلگورود در کانال تلگرام اعلام کرد: «وزارت دفاع با کمک سازمان‌های مجری قانون به پاکسازی قلمرو ادامه می‌دهند. تمامی اقدامات لازم از سوی نیروهای امنیتی در حال انجام است. ما منتظر تکمیل عملیات ضد تروریستی هستیم که دیروز اعلام شد. سعی می‌کنم در اسرع وقت اطلاعات را برای شما به روز کنم».

امروز (سه‌شنبه) گلادکوف از ساکنان گریورون خواست تا زمانی که عملیات کامل نشده است به خانه های خود بازنگردند.

بر اساس این گزارش، مقام‌های روسیه تأکید دارند که یک «گروه جاسوسی و خرابکار» وارد منطقه مرزی بلگورود شده است.

علی‌رغم ارتباط این گروههای ضدروسی حامی اوکراین با کی‌یف، دولت اوکراین هرگونه ارتباط مستقیم با این گروههای تروریستی را رد کرده است.

«میخایلو پودولیاک» مشاور رئیس‌جمهور اوکراین در حساب توییتری خود نوشت: «اوکراین با علاقه آنچه را که در حال رخ دادن است رصد می‌کند اما مستقیماً در آن درگیر نیست».

از دو روز پیش که گروه شبه‌نظامی «واگنر» روسیه، تسلط کامل بر شهر باخموت را اعلام کرده است، نیروهای اوکراینی حملات خود را به این شهر و به مناطق مرزی روسیه تشدید کرده‌اند.

رسانه‌های روسی روز گذشته گزارش کردند که نیروهای اوکراینی پس از تسلط کامل روسیه بر شهر باخموت در تلاش برای منفجر کردن پرچم روسیه که بر یکی از بلندترین ساختمان‌های شهر سایه انداخته، ساختمان‌های مسکونی را گلوله‌باران کردند.

اسپانیا: اف-۱۶ برای ارسال به اوکراین نداریم
۱۴۰۲/۰۳/۰۲ - ۱۸:۵۴

 بعد از صدور مجوز آمریکا به کشورهایی که جنگنده‌های «اف-۱۶» این کشور را خریداری کرده‌اند تا تعدادی از آنها را به اوکراین ارسال کنند، اسپانیا خود را از این موضوع کنار کشید.

«مارگاریتا روبلس» وزیر دفاع اسپانیا امروز (سه‌شنبه) گفت که دولت اسپانیا در برنامه ارسال جنگنده اف-۱۶ به اوکراین مشارکت نمی‌کند زیرا این کشور در حال حاضر این هواپیماهای جنگی را در اختیار ندارد.

در ماه ژانویه بود که «پدرو سانچز» نخست وزیر اسپانیا افشا کرد که از آغاز جنگ اوکراین با روسیه، مادرید بیش از ۳۰۰ میلیون یورو کمک نظامی به کی‌یف اختصاص داده است.

به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، روبلس در گفتگوی کوتاهی با خبرنگاران در بروکسل، توضیح داد: «ما از اوکراین حمایت کرده و به حمایت از آن ادامه خواهیم داد، زیرا معتقدیم که باید یک موجودیت واحد باقی بمانیم. اما اسپانیا هم‌اکنون اف-۱۶ ندارد».

وی همچنین اظهار داشت که اگرچه اسپانیا بیش از هزار نظامی و تعدادی پزشک اوکراینی را آموزش داده، اما مادرید منابع لازم برای آموزش خلبانان اوکراینی برای استفاده از جنگنده‌های اف-۱۶ را نیز در اختیار ندارد.

پیش از این نخست‌وزیر اسپانیا در سفر به اوکراین تعهد داده بود که ۱۰ دستگاه تانک لئوپارد را به کی‌یف ارسال کند که تاکنون ۶ دستگاه از آن تانک‌ها به این کشور رسیده و ۴ دستگاه دیگر نیز در مراحل پایانی آماده‌سازی قبل از اعزام قرار دارند.

آغاز آموزش خلبانان اوکراینی با جنگنده های اف-16 

 جوسپ بورل روز سه‌شنبه در آستانه برگزاری نشست وزرای دفاع اتحادیه اروپا به خبرنگاران در بروکسل گفت: خوشحالم که در نهایت آموزش خلبانان اوکراینی برای استفاده از جت‌های جنگنده اف-۶  در چند کشور آغاز شده است. این دوره زمان می برد؛ اما بهتر است زودتر شروع شود.

وی ادعا کرد، این تصمیم برای دفاع اوکراین در برابر روسیه ضروری است. مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در پاسخ به این که آموزش خلبانان اوکراینی در کدام کشورها جریان دارد، به لهستان اشاره اما از ارائه توضیح بیشتر خودداری کرد.

بورل در حالی این مطلب را بیان کرد که کاخ سفید در میانه فشارها از سوی کنگره و شرکای واشنگتن بر سر ارائه تسلیحات پیشرفته آمریکایی به اوکراین، به متحدان اروپایی خود برای انتقال جنگنده‌های اف- ۱۶ به کی‌یف چراغ سبز نشان داد.

طبق اعلام منابع آگاه، جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا در نشست روز جمعه سران گروه هفت به متحدانش گفته که در حال تصویب طرح‌هایی برای آموزش خلبانان اوکراینی برای کنترل و هدایت جنگنده‌های اف-۱۶ است.

در حالی که قانونگذاران آمریکایی و اعضای کنگره با پیوستن به کارزار لابی اف-۱۶، از دولت می‌خواهند این جنگ افزار تهاجمی را به اوکراین ارائه کند تا کنترل آسمان‌های خود را در اختیار بگیرد، مقام‌های آمریکایی به سی‌ان‌ان گفته اند که دولت آماده تایید صدور این جنگنده‌ها به اوکراین است، در صورتی که متحدان نیز تصمیم به انجام این کار بگیرند.

در همین حال، آناتولی آنتونوف در واکنش به برنامه آمریکا برای آموزش خلبان‌های اوکراینی هدایت کننده جنگنده‌های اف-۱۶ گفت: به نمایندگان دولت‌ها درباره قضاوت‌های بیهوده در زمینه شبه جزیره کریمه هشدار می‌دهم، به ویژه درخصوص چراغ سبز به حمله هوایی کی‌یف به این شبه جزیره.

وی یاد آور شد: حمله به این منطقه (شبه جزیره کریمه) برای ما با حمله به هر نقطه از خاک روسیه تفاوتی ندارد و آمریکا باید از پاسخ روسیه کامل آگاه باشد.

واشنگتن: ارسال جنگنده به اوکراین چند ماه طول می‌کشد

«فرانک کندال» فرمانده نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا روز گذشته (دوشنبه) اعلام کرد که در بهترین حالت چند ماه طول می‌کشد تا جنگنده های اف-۱۶ به اوکراین برسند.

شبکه سی ان ان در این خصوص گزارش کرد، پس از اینکه «جو بایدن» رئیس‌جمهور ایالات متحده روز جمعه هفته گذشته اعلام کرد که ایالات متحده از تلاش برای آموزش مشترک خلبان‌های اوکراینی حمایت می‌کند، جزئیات اندکی از طرح تجهیز نیروی هوایی اوکراین به جنگنده‌های ساخت ایالات متحده یا سایر هواپیماهای نسل چهارم ارائه کرده است.

دولت آمریکا تاکنون درباره این‌که چه کشوری جنگنده اف-۱۶ را در اختیار اوکراین قرار می‌دهد و یا این‌که آموزش خلبان‌های اوکراینی در چه کشوری انجام می‌گیرد، جزئیاتی ارائه نداده است.

بر اساس گزارش سی ان ان، نیروهای آمریکایی در نظر دارند به همراه دیگر متحدان و شرکای خود در اروپا در برنامه مشترک آموزش نظامیان اوکراینی مشارکت کنند.

کندال در جمع خبرنگاران گفت: «اقدامات در جریان است و قطعاً اوکراینی‌ها برای به دست آوردن چنین قابلیتی علاقمند هستند. احتمالات زیادی از جمله درباره شرکای ما وجود دارد.»

وی در ادامه گفت قبل از آن‌که اوکراین بتواند به توانایی راه‌اندازی اف-۱۶ دست پیدا کند، چندین ماه طول خواهد کشید و قبل از آن‌که نیروی هوای اوکراین بتواند با تعداد زیادی از جنگنده‌های غربی پرواز کند، جزئیات بیشتری باید بررسی شود.

این مقام آمریکایی در این خصوص گفت: «قرار نیست ما تحت هیچ‌ شرایطی تعداد قابل توجهی از جنگنده‌های اف-۱۶ یا هر جنگنده غربی دیگری را کمتر از حداقل چندین ماه به دست نیروی هوایی اوکراین برسانیم.»

اما به گفته یکی از مقامات نیروی هوایی، این هنوز یک جدول زمانی نسبتاً سریع است، زیرا معمولا بیش از دو سال طول می‌کشد تا یک خلبان جدید آمریکایی در این هواپیما آموزش داده شود و حتی یک دوره تکمیلی برای خلبان اف-۱۶ که برای مدتی از پرواز با این جنگنده فاصله گرفته است، می تواند تا پنج ماه طول بکشد.

ایالات متحده ماه هاست علنی گفته است که ارسال جنگنده‌ در صدر فهرست اولویت‌های این کشور قرار ندارد و هم‌اکنون کندال اظهارات اخیر بایدن درباره ارائه جنگنده اف-۱۶ به اوکراین را زمان مناسب آغاز آماده‌سازی ارتش اوکراین برای آینده توصیف کرده است.

وی در این خصوص گفت: «اوکراین همچنان یک کشور مستقل می‌ماند. این کشور به مجموعه کاملی از قابلیت‌های نظامی برای برنامه‌های خود نیاز دارد و زمان آن رسیده است که به این بیندیشیم که در درازمدت ارتش اوکراین به چه شکل خواهد بود و چه چیزهایی را شامل می‌شود.»

آمریکا: حملات اوکراین به روسیه را تایید نمی‌کنیم

وزارت امور خارجه آمریکا در واکنش به حمله گروهی از افراد به منطقه بلگورود روسیه، گفت: واشنگتن از حملات خارج از مرزهای اوکراین حمایت نمی‌کند.

به گزارش خبرگزاری راشا تودی، متئو میلر، سخنگوی جدید وزارت خارجه آمریکا دوشنبه به گزارش‌های مربوط به «استفاده شبه‌نظامیان از تجهیزات نظامی آمریکایی» در جریان این حمله اشاره نکرد؛ اما تأیید کرد که ارائه تسلیحات بیشتر به اوکراین از جمله جت‌های جنگنده اف-۱۶ یک «اولویت» برای دولت آمریکا و متحدانش است.

میلر در یک نشست خبری در پاسخ به این سوال که آیا این برنامه تحت تأثیر گزارش‌هایی مبنی بر استفاده ارتش اوکراین از تجهیزات نظامی دریافتی از ایالات متحده برای حمله به مناطقی در بلگورود روسیه قرار می‌گیرد، گفت: «این یک اولویت برای ماست و ما در ماه‌های آینده اجرای آن را آغاز خواهیم کرد.»

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا افزود که نمی‌تواند بگوید "چه زمانی و چگونه این اتفاق خواهد افتاد" و اینکه کدام کشورها در تامین و آموزش خلبانان اوکراینی مشارکت خواهند داشت."

میلر در نشست خبری روزانه به خبرنگاران گفت: «ما به اوکراینی‌ها خیلی واضح گفته‌ایم که حملات خارج از مرزهای اوکراین را فعال یا تشویق نمی‌کنیم؛ اما فکر می‌کنم مهم است که یک گام به عقب برداریم و به همه و به دنیا یادآوری کنیم که البته این روسیه بود که جنگ را به راه انداخت.»

او افزود: «بنابراین این به اوکراین بستگی دارد که چگونه می‌خواهد عملیات نظامی خود را انجام دهد؛ اما این روسیه است که در این جنگ متجاوز بوده است.»

در حمله گروهی از افراد مسلح که گفته می‌شود روز دوشنبه از مرز اوکراین به منطقه بلگورود روسیه وارد شدند، حداقل هشت غیرنظامی زخمی شدند.

به گفته ویاچسلاو گلادکوف، فرماندار منطقه، نیروهای امنیتی روسیه برای از بین بردن آنها مستقر شده‌اند. کرملین این حمله را یک ترفند تبلیغاتی برای انحراف از «شکست اوکراین» در باخموت توصیف کرد.

در همین حال اعلام شده، کمیته تحقیقات روسیه روند تحقیقات را درباره «حمله شبه‌نظامیان اوکراینی» به منطقه بلگورود آغاز کرده؛ حمله‌ای که اوکراین ادعا می‌کند توسط یک «گروه شبه‌نظامی روسی» صورت گرفته است.

 فرماندار بلگورود و همچنین این کمیته مذکور اعلام کرد که نیروهای اوکراینی شامگاه دوشنبه چندین شهرک در منطقه بلگورود روسیه را با پهپادهای حامل مواد منفجره هدف قرار دادند. به گفته او، این منطقه در پی حمله «یک گروه خرابکار اوکراینی» تحت مقررات «عملیات ضد تروریسم» قرار گرفت.

اما این در حالی است که مرکز ارتباطات راهبردی و امنیت اطلاعات اوکراین این حمله را رد و ادعا کرد: افرادی که به منطقه بلگورود حمله کرده‌اند، متعلق به یک «گروه شبه نظامی روسیه و گروه‌های مقاومت» این کشور هستند اما از «اقدامات قاطعانه این مخالفان علیه رژیم جنایتکار پوتین» استقبال می‌کنیم.

براساس برآوردهای وزارت دفاع روسیه، ایالات متحده و متحدانش تا پایان سال ۲۰۲۲ حداقل ۱۰۰ میلیارد دلار تسلیحات، تجهیزات و مهمات در اختیار دولت کی‌یف قرار دادند. مسکو بارها هشدار داده که ادامه «پمپاژ» سلاح به اوکراین ممکن است به رویارویی مستقیم منجر شود؛ اما مقامات غربی تاکید کرده‌اند که کمک‌های نظامی، مالی و سیاسی به اوکراین باعث نمی‌شود که آنها طرف درگیری باشند.

به گفته فرمانده بولگورود، نیروهای اوکراینی همچنین شامگاه دوشنبه چندین شهرک در منطقه بلگورود روسیه را با پهپادهای حامل مواد منفجره هدف قرار دادند. به گفته او، این منطقه در پی حمله «یک گروه خرابکار اوکراینی» تحت مقررات «عملیات ضد تروریسم» قرار گرفت.

براساس گزارش راشا تودی، ویاچسلاو گلادکوف در تلگرام نوشت که عصر دوشنبه چندین بمب دست‌ساز بر روی خانه‌های غیرنظامی در شهر گریوورون، که در هفت کیلومتری مرز اوکراین قرار دارد، پرتاب شد.

به گفته این مقام مسئول، دو خانه آتش گرفت؛ اما تلفات جانی نداشت.

فرماندار منطقه بلگورود روسیه اعلام کرد که وزارت دفاع با هماهنگی سرویس‌های امنیتی محلی به پاکسازی منطقه «گریوورون» در منطقه بلگورود ادامه می‌دهد.

گلادکوف بامداد سه شنبه در بیانیه‌ای که در صفحه شخصی خود در تلگرام منتشر کرد، اشاره کرد: با توجه به وضعیت منطقه گریوورون، وزارت دفاع به پاکسازی منطقه به همراه سازمان‌های مجری قانون ادامه می‌دهد.

گلادکوف از ساکنان منطقه گریوورون خواست در صورت شناسایی گروه‌های مشکوک در منطقه، احتیاط کنند و به مقامات محلی و امنیتی اطلاع دهند.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۵۳
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۰۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۲
جنگنده هم اضافه کن به بقیه تجهیزاتی که آمریکا داد و هیچ خبری نشد جنگ اوکراین ثابت کرد که تسلیحات غربی فقط تبلیغات بودن و کارایی ندارن
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۲۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۲
اگر به تجهیزات امریکایی بود کویت یک روزه اشفال نمیشد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۳۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۲
جنگ مرد شجاع می خواد نه اسلحه. کشورهای عربی همه به مدرن ترین سلاح مجهزن ولی عربستان در برابر حوثی های یمن به دریوزگی افتاده بود
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۴۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۲
اکراینی ها خیلی هاشون دلشون با روسیه است به همین خاطر خروج مردان بالای ۱۸ سال و ممنوع کردن
ناشناس
| Canada |
۲۲:۱۱ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۲
هیچ خبری نشد؟!... خوب درست میگی. قرار بود پوتین اکراین را بعد از ده سال جنگ بگیره حالا فقط ۱۸ ماه گذشته!..خوب و عالی!...توهم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۱۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۲
اصلا کارایی نداشته که روسیه از کی یف و خرسون و خارکیف و بقیه جاها عقب نشینی کرده و بیش از یک سال هست که تو جبهه شرق خودش اوکراین گیر کرده.
ناشناس
| Canada |
۲۲:۴۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۲
چرا تعجب کردید که حالا اف ۱۶ به اکراین میدن. اول اینکه همه فهمیدند که تهدیدات پوتین و مدادوف و پسکوف طبل توخالی هست و حتی اندازه یک مداد خطر ندارد. دوم اینکه اگر در چند ماه پیش تانک و اف ۱۶ به اکراین میدادند روسیه با نیروی هوایی اش براحتی انها را روی زمین و فرودگاه شکار میکرد ولی در چند ماه گذشته دفاع هوایی اکراین انقدر تقویت شده که خلبانهای روسی جرات نزدیک شدن به فضای هوایی اکراین را ندارند و از فاصله دور از مرز مانتد صدام شلیک میکنند و فرار. پوتینی ها دیدنی شده اند و تازه اولشه. بس دیدنی تر هم خواهند شد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۵ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۳
هرچه گفتیم عرق و آبجو نخور غریگدای محترم
این هم نتیجه اش
عقل یارو به کل ضایع شده ا
اوکراین با اف شانزده که متعلق به 50 سال پیشه میخواد چه غلطی داشته باشه؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۷ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۳
عظیم ترین کشور کل اروپا یعنی اوکراین تبدیل به ویرانه و زمین سوخته شده است و هر روز اوکراین با صدها موشک بمباران می‌شود
ولی تا الان حتی یگ گلوله هم به طرف خاک روسیه شلیک نشده است
yavari
|
Poland
|
۱۹:۰۳ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۲
قطعا هر حرکت نظامی و حمله به خاک یک کشور به بهانه ها و توجیهات مختلف در عصر حاضر مخالف منشور ملل متحد و کار غیر اصولی است و لذا ما باید بعنوان کشوری که خود درگیر این موضوع بوده و سال ها گرفتار جنگ عراق و حمله صدام به کشور و غارت و تجاوز به خاکمان بودیم درست و صحیح موضع بگیریم و بسیار ضروری و حیاتی است تا جانب بی طرفی و از همه مهم تر محکوم نمودن این اقدام جنگ طلبانه را اعلام نمائیم.
بی طرفی بدین منظور و مفهوم است که هر دو طرف درگیر جنگ قبول و بپذیرند که موضع میانجی بی طرفانه است . لذا ما باید در موضع گیری و اقدام درست رفتار کنیم .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۲۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۲
سازمان مللی در کار نیست سازمان ملل فقط یک ارگان سیاسی وابسته به امریکاست
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۳۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۲
ایران از اول اعلام بی طرفی کرده فروش بهپاد هم قانونیه ترکیه و امریکا و خیلی ها هزار برابرش و فروختن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۱۱ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۲
ایران باید وارد عمل بشه و هزاران موشک بالستیک به روسیه بده در عوض چندتا بمب اتم بگیره الان وقتشه! فرصت سوزی نکنید
پاسخ ها
ناشناس
| Canada |
۲۲:۵۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۲
شما چند سالتونه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۲
اندر‌ نتایج‌ خوردن‌ ساندیس‌ تاریخ گذشته‌
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۳ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۳
غربگدا ساکت باش و برو کفش بایدنت رو واکس بزن
ناشناس
|
United States of America
|
۱۹:۲۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۲
مضحک ترین آدم تو این دم و دستگاه پوتین همین مدودوف هست هر هفته هشدار آخرالزمان هسته ای میده خب فرضا اگر روزی این اتفاق بیفته جایی که تو توش نشستی قطعا یکی از اهداف بالقوه موشکهای اتمی هست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۵۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۲
وقتی میخان جنگنده بدن یعنی اوضا اوکراین بسیار وخیم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۳۷ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۲
دست و پا زدن های اخرشونه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۳
اشتباه مثبت زدم / ملیلرد بار منفی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۰۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۲
دشمنی اروپا و تجهیز همه جانبه اوکراین از حافظه تاریخی مردم روسیه پاک نخواهد شد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۲۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۲
مردم روسیه به غیر از ودکا خوردن خاطره دیگه ای ندارند
ناشناس
| Canada |
۲۲:۵۶ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۲
خیلی جالبه روسیه متجاوز ه بعد میگی اگر اکراین دفاع کرده مردم روسیه ناراحت میشن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۳۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۲
توانگران روس نباش پیانیست بنوش
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۵۱ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۲
خوب‌ پس چطور‌ سابقه‌ اون همه تجاوز‌ و دشمنی‌ اشغال خاک ایران‌ توسط همین روشهای از‌ حافظه‌ نداشته تو پاک شده‌ که اینطوری‌ از ناحق دفاع میکنی؟
بتو‌ چه‌ ؟؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۳۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۲
مرگ بر پوتین جنایت کار و هم دستانش
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۱۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۲
مدودف بره دکتر
سید
|
Afghanistan
|
۲۱:۱۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۲
تمام جنگهای دنیا زیر سر غرب و آمریکاست.در تمام مرزهای روسیه سکو نظامی وبیولوژیکی سمی گزاشته است.بنابر این روسیه باید آنها را شکست دهد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۲۷ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۲
اقدامات رئیس جمهور آمریکا و انگلیس، آدم را یاد سریال کت و مت می اندازد که یک کاری را می خواستن انجام بدهند هر کاری می کردند خرابتر می شد بعد یک افتضاحی تحویل می دادند و در پایان به کارشان افتخار می کردند و با هم دست می دادند و داستان پایان می یافت.
در جنگ کی یف - اوکراین هم با پیمان نظامی شان ناتو می خواستند برای روسیه شاخ و شانه بکشند وقتی با اقدامات متقابل سردمداران کاخ کرملین و حمله نظامی به اوکراین مواجه شدند به جای اینکه از طریق دیپلماتیک مناقشه کی یف - مسکو را حل کنند بدون در نظر گرفتن برتری قدرت نظامی و ژئوپولتیک روسیه نسبت به اوکراین، فقط شروع به ارسال تجهیزات نظامی پیشرفته به کی یف کردند و اوکراین را به کوره آتش سوزی تسلیحات نظامی شان تبدیل کردند و نه تنها با پیشنهاد صلح چین کنار نیامدند بلکه ارسال تسلیحات نظامی به اوکراین را شدت بخشیدند و ماحصل این کارشان طولانی شدن جنگ و به تبع آن ویرانی و آوارگی بیشتر کشور و مردم اوکراین شد و مدعی هستند که جنگ اوکراین سال ها به طول می انجامد، این کت و مت دنیای واقعی نمی دانند اگر با این روال ادامه دهند ممکن است دیگر چیزی از کشور اوکراین (اعم از زیرساخت های اقتصادی و ساختمان ها) و مردمش باقی نماند حتما وقتی هم کل کشور اوکراین را ویران و مردمش را آواره ساختند، می خواهند به پیشنهاد صلح چین رجوع کنند و آتش بسی برقرار کرده و دست و عکس یادگاری با هم بگیرند و در مقابل دوربین ها عرض اندام کنند که دیدید چطور قضیه اوکراین را حل کردیم ( چه خواهد کشید ملت اوکراین از این کت و مت های دنیای واقعی).
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۶ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۳
دقیقا
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس آنجلس دارید؟