تغییرات مهم و معنادار در ترکیب و آرای آخرین هیات رئیسه مجلس یازدهم

انتخابات اجلاسیه چهارم مجلس شورای اسلامی، منجر به تغییرات مهمی در ترکیب هیات رئیسه مجلس شد که مهمترین آن حضور ذوالنوری در جایگاه نایب رئیسی دوم بود.
کد خبر: ۱۱۷۶۴۵۲
|
۰۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۸:۴۳ 24 May 2023
|
9726 بازدید
|

تابناک _  دیروز سه شنبه - ۲ خرداد - انتخابات هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در پارلمان برگزار شد؛ اعضای فراکسیون انقلاب اسلامی مجلس که فراکسیون اکثریت محسوب می شود، نشستی برای تعیین نامزدهای عضویت در هیات رئیسه مجلس برگزار کردند که بر اساس آن، محمد باقر قالیباف تنها نامزد این فراکسیون انتخاب شد.

قالیباف در دو اجلاسیه اول و دوم ۲۳۰ رأی از نمایندگان برای ریاست مجلس گرفت؛ اما در اجلاسیه سوم ناگهان با افت قابل توجه آرای نمایندگان و تنها با اخذ ۱۹۴ رأی بر کرسی ریاست قوه مقننه در اجلاسیه سوم تکیه زد.

در اجلاسیه چهارم در حالی که فراکسیون انقلاب اسلامی، تنها گزینه ریاست مجلس را قالیباف اعلام کرده بود، الیاس نادران، نماینده تهران با خروج از این فراکسیون، خود را برای ریاست مجلس نامزد کاندیدا کرد. فریدون عباسی نماینده کازرون اما بر خلاف تعهدات فراکسیونی و با وجود ماندن در این فراکسیون، برای ریاست مجلس کاندیدا شد و در نهایت قالیباف با ۲۱۰ رای بار دیگر بر صندلی ریاست مجلس تکیه زد؛ الیاس نادران ۴۷ رای و فریدون عباسی نیز ۷ رای در این انتخابات کسب کردند.

حاجی دلیگانی، امیرآبادی و نیکزاد از ترکیب هیات رئیسه مجلس حذف شدند

علی نیکزاد اما در انتخابات هیات رئیسه اجلاسیه چهارم مجلس یازدهم بر خلاف سه اجلاسیه نخست مجلس که همواره در میان نواب رئیس قرار داشت، این بار نتوانست نظر مثبت اعضای فراکسیون انقلاب را برای حضور در کرسی نایب رئیسی مجلس جلب کند و جای خود را به مجتبی ذوالنوری نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی داد؛ نظری که در صحن علنی و انتخابات هیات رئیسه هم تکرار شد.

انتخاب نائب روسای مجلس حساس ترین بخش انتخابات هیات رئیسه بود تا جایی که اعلام آرای نهایی انتخابات را حدود ۳ ساعت به تاخیر انداخت و منجر به بازشماری چند باره آرای نمایندگان شد.

در پایان جلسه علنی محمدباقر قالیباف، رییس مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: آرای نواب رئیس خیلی به هم نزدیک بود لذا نائب رئیس دوم مجلس با قرعه کشی انتخاب شد.

نیکزاد که در اجلاسیه اول نایب رئیس دوم و در دو اجلاسیه دوم و سوم نایب رئیس اول بود، نتوانست در اجلاسیه چهارم بر کرسی نایب رئیسی مجلس بنشیند و حجت الاسلام ذوالنوری جای وی را گرفت.

ذوالنوری، متفکر آزاد، مجتبی یوسفی وارد هیات رئیسه شدند

حجت الاسلام ذوالنوری در اجلاسیه اول ریاست کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس را بر عهده گرفت اما در دو اجلاسیه بعدی اعضای این کمیسیون به عضو دیگری برای ریاست کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی رأی دادند؛ با این حال ذوالنوری برای نایب رئیسی اجلاسیه چهارم مجلس یازدهم، وارد رقابت با نیکزاد شد و توانست گوی رقابت را از علی نیکزاد برباید و نایب رئیس دوم مجلس یازدهم شود.

ماجرای تغییر ترکیب ناظران و دبیران هیات رئیسه مجلس

محمد رشیدی نماینده مردم کرمانشاه در اجلاسیه های دوم و سوم توانست جای روح الله متفکرآزاد نماینده مردم تبریز را در جایگاه دبیری مجلس بگیرد؛ اما در اجلاسیه دوم با رأی ۱۸۱ رأی وارد هیات رئیسه شد. در اجلاسیه چهارم هم رشیدی در این پست ماند.

سید محسن دهنوی از نمایندگانی است که در هر ۴ اجلاسیه اول تا چهارم مجلس یازدهم در هیات رئیسه حضور داشت و تقریبا میزان آرای خود را توانست حفظ کند.

احمد امیرآبادی فراهانی، نماینده مردم قم هم که در اجلاسیه های اول و سوم مجلس در جایگاه هیات رئیسه حضور داشت، نتوانست برای اجلاسیه چهارم در جایگاه دبیری هیات رئیسه مجلس بماند؛ هر چند امیرآبادی در اجلاسیه سوم با افت حدود ۷۰ رأی نسبت به اجلاسیه اول توانست به حلقه همکاران قالیباف در هیات رئیسه بازگردد. او در اجلاسیه چهارم با اینکه در انتخابات درون فراکسیونی هم از هیات رئیسه خارج شد، اعلام کاندیداتوری کرد، ولی دوباره با رأی منفی نمایندگان مواجه شد و کرسی دبیری هیات رئیسه اجلاسیه چهارم مجلس یازدهم را از دست داد.

علی کریمی فیروزجایی نماینده مردم بابل هم در هر سه اجلاسیه مجلس یازدهم توانست از نمایندگان مجلس برای حضور در هیات رئیسه رأی جمع کند؛ با این حال تفاوت فاحش آرای وی در اجلاسیه های دوم و سوم و افت حدودا ۸۰ رأیی وی نشان دهنده تفاوت نظر نمایندگان نسبت به وی در یک سال فعالیت اجلاسیه دوم بوده است. کریمی فیروزجایی در اجلاسیه چهام هم توانست نظر سایر نمایندگان را جلب کند و کرسی دبیری هیات رئیسه مجلس را برای خود نگه دارد.

حسینعلی حاجی دلیگانی در اجلاسیه های اول تا سوم مجلس یازدهم در جایگاه دبیری می نشست اما در اجلاسیه چهارم در انتخابات فراکسیون انقلاب اسلامی نتوانست نظر اعضا را جلب کند؛ با این حال در انتخابات هیات رئیسه اجلاسیه چهارم نامزد شد، ولی برای آخرین سال کاری مجلس یازدهم از لیست اعضای دبیری جا ماند.

مجتبی یوسفی نماینده مردم اهواز هم که در اجلاسیه دوم در میان دبیران هیات رئیسه بود، در اجلاسیه سوم حذف شد؛ اما برای اجلاسیه چهارم توانست به هیات رئیسه بازگردد.

روح الله متفکر آزاد نماینده مردم تبریز در مجلس هم هرچند در اجلاسیه های اول و دوم با رأی بالایی حضور داشت، در اجلاسیه سوم این کرسی را از دست داد تا بتواند بار دیگر در اجلاسیه چهارم به جایگاه دبیری هیات رئیسه برگردد.

احمد نادری نماینده مردم تهران در مجلس برای نخستین بار در اجلاسیه سوم مجلس یازدهم با رأیی شکننده (۸۴ رأی) وارد هیات رئیسه شد، ولی در اجلاسیه چهارم با افزایش آرایش مواجه شد و در هیات رئیسه ماند.

پیرهادی و یوسفی به هیات رئیسه بازگشتند

محسن پیرهادی در اجلاسیه چهارم توانست پس از دو سال غیبت به حلقه یاران قالیباف برگردد؛ وی در اجلاسیه اول بر کرسی هیات رئیسه مجلس تکیه زد؛ اما در اجلاسیه های دوم و سوم غایب بود و جایگاه خود را به دشتی اردکانی داده بود. نهایتاً با نظر مثبت سایر نمایندگان بار دیگر در اجلاسیه چهارم به این جایگاه بازگشت.

علیرضا سلیمی نماینده مردم محلات با سابقه حضور در مجالس هشتم تا یازدهم و نیز هیات رئیسه برخی مجالس قبلی، در چهار سال فعالیت مجلس یازدهم هم در هیات رئیسه به عنوان ناظر حضور داشت و تفاوت چندانی در آرای وی رخ نداد.

سید نظام الدین موسوی، نماینده مردم تهران در مجلس نیز که تنها در اجلاسیه اول نتوانست وارد هیات رئیسه مجلس شود، از سال دوم فعالیت مجلس یازدهم توانست یکی از ۱۲ کرسی هیات رئیسه را به ترتیب ۱۵۷ و ۱۵۳ رأِی برای خود به نام بزند و حتی نقش سخنگوی هیات رئیسه را هم بازی می کرد. در اجلاسیه چهارم هم موسوی با ۱۸۵ رأی نمایندگان مجلس در جایگاه ناظر هیات رئیسه ابقا شد.

تغییرات مهم و معنادار در ترکیب و آرای آخرین هیات رئیسه مجلس یازدهم

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۵
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۹
ناشناس
|
United States of America
|
۰۹:۱۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۳
این تغییرات چیش معناداره ؟!!!!!!!!! یه عده آدم جا به جا شدن دیگه!!!! چه فایده ای برای مردم دارن اینها!؟؟؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۲۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۳
مجلس ۱۳ درصدی از این بهتر نمیشه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۲۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۳
معناش اینه که موافق سیسمونی خارجی یواشکی هستیم حتی اگه کارگر ایرانی و تولید ایرانی به خاک سیاه بشینه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۳
لیاقت این مجلس ؛ همین رعیثه !
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۳
نیکزاد ۶ تایی رای نیوورد ؛ جیگرم خنک شد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۲۷ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۳
نیکزاد و داداشش به اردبیل برگردن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۶ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۳
این مجلس در قعر امور است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۵ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۳
من امکان تحلیل موضوع محلس رو ندارم و برای همین در انتخابات آخر سال شرکت نمیکنم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۳۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۳
تحلیل اش اینه که یه عده دور هم جمع میشن و حقوق نجومی و مزایای نجومی و شاسی بلند مفت و... میگیرن و موقع رای گیری منتظر دستور میمونن تا دستور برسه
تحلیل اش اینه .
حالا آخر سال ۳ ساعت برو توی صف و رای بده تا اهداف فوق محقق بشه
سالار
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۷ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۳
بازدهی؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۳
تغييرات مهم و معنا دار در تركيب آخرين هيئت رئيسه مجلس سازدهم !
---------------
--- چه تغييرات مهم و معنا داري در تركيب هيئت رئيسه مجلس ؟ ... شما از قديم الايام اهل سياست و دنبال كردن اخبار روز بودي محمد جواد خان ! ... بفرما !
--- نميدانم برادر ! ديگه حال و حوصله قديم را ندارم ... فقط براي اين كه يك جوابي به شما داده باشم همي خوب دانم تغييرات خيلي مهم و معنا دار در قيمت مرغ كه در حال وقوع است ! ... به نظرم امروز به كيلو ١٠٠ تومن برسه
مگه نه ؟ ... خدا رحم كنه ،،، ماه به ماه دريغ از ماه پيش ! ... دريغ از اسفندماه كه ٢٠ درصد به حقوقم اضافه نشده بود !!
-- حالا چرا مي فرمايي ماه به ماه دربغ از ماه پيش ؟ ... بايد بگوييم روز به روز دريغ از ديروز !! ... بله ؟!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۵ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۳
نمایندگان شیراز، حداکثر با ده درصد آرای مردم شیراز در مجلس هستند!!!
یعنی 90 درصد مردم شیراز اصلا براشون اینا مهم نیست.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۵ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۳
کار نمایندگان مجلس برای تعیین نایب رییس به دعوا کشید و مجلس متشنج شد ولی برای شاسی بلندها همه با هم هماهنگ بودند

اینها تشنگان قدرتند نه شیفتگان خدمت
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۵ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۳
مجلس انقلابی شاسی بگیر
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۵ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۳
!!!!! مجلس انقلابی
شاسی بلند مبارک
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟