به گزارش بورس تابناک به نقل از نبض بورس، بورس سه شنبه نیز در ادامه روند صعودی روز گذشته توانست در نهایت بازدهی مثبتی را به ثبت برساند اما نگاهی به قدرت تقاضا در طول معاملات روز جاری نشان میدهد که از اواسط بازار دیروز، قدرت خریداران به مرور کاهش یافته و نماگرها نیز از سقف روزانه خود عقبنشینی کردهاند. به طور کلی به نظر میرسد که بورس تهران این روزها تمایل بیشتری به حفظ روند متعادل خود دارد. شاخص کل بورس در انتهای معاملات دومین روز خرداد ماه، با یک افزایش ۰.۵۳ درصدی کار خود را به پایان رساند و در محدوده ۲.۳۳ میلیون واحدی قرار گرفت. در سمت دیگر اما شاخص هموزن توانست روز بهتری را سپری کند و بازدهی مثبت ۱.۸۴ درصدی را به ثبت برساند که دلیل اصلی آن نیز روند صعودی بهتر در گروههایی همچون غدایی، سیمانی، فراکاب، املاک و مستغلات و... بود. ارزش معاملات خرد سهام نیز در طول بازار امروز عدد ۱۳۰۸۰ میلیارد تومان را ثبت کرد و شاهد تداوم ورود پول با ثبت عدد ۲۶۰ میلیارد تومانی بودیم.
ریزش بیش از ۱۰ درصدی بورس تهران طی دو هفته گذشته را میتوان نوعی بحران در نظر گرفت زیرا همچنان کسی دلیل اصلی این ریزش را نمیداند و بسیاری اعتقاد دارند که دستکاری نابجا و تلاش برای کنترل روند صعودی بازار به ایجاد این بحران دامن زده است. به هرحال دلیل هرچه که بود اثرات آن میتواند برای مدتی پابرجا باشد به خصوص زمانی که اهالی بازار سرمایه پس از گذشت ۳ سال سخت، اندک اندک در حال اعتماد به بورس تهران بودند و اکنون این اعتماد دوباره تا حد زیادی از بین رفته است. این صحبتها به این دلیل است که باید قبول کنیم برگشت به شرایط عادی نیاز به زمان دارد و نمیتوان انتظار داشت که اعتمادها و پولهای خارج شده از بورس با سرعت به حالت گذشته بازگردند. از این رو به نظر میرسد که تا زمان برگشت ثبات و کاهش بیاعتمادی، بورس تهران روزهای متعادلی را سپری کند.
با توجه به جمیع نکات ذکر شده در بالا و همچنین افزایشی که در انتهای معاملات احساس شد، پیش بینی میشود که بورس امروز، روز متعادلتری را سپری کند و احتمالا نماگرها نوسان اندکی در محدودههای کنونی داشته باشند./فردای اقتصاد
حمید میرمعینی، کارشناس بازار سرمایه در مورد وضعیت بازار گفت: به نظر می رسد بازار در حال حاضر به تعادل نسبی رسیده و به مرور زمان با نزدیک شدن به فصل مجامع و انتشار گزارشات دو ماهه شرکت ها، بازار بیشتر مورد توجه سهامداران قرار بگیرد.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: روند بازار صعودی است اما در این دوران انتظار رشد شاخص و ارزش بازار را نمیتوان داشت. تک سهمهایی که اخبار خاصی منتشر میکنند در کنار عوامل بنیادی و برنامه هفتم تاثیر بسزایی بر بازار خواهند داشت؛ اما این رشد چندان قابل ملاحظه نخواهد بود.
وی افزود: با این وجود انتظار افت خاصی هم در بازار وجود ندارد، مگر اینکه اتفاق تکان دهندهای به لحاظ سیاسی یا اقتصادی رخ دهد./صدای بورس
گرچه تحولات میتواند سرعت رشد را تندتر یا کندتر و یا نوسانی کند؛ بنابراین شاید بتوان گفت که اکثر صنایع بجز برخی تک سهمها، قابلیت رشد را دارا هستند؛ بخصوص سهمهای که از رشد بازار جاماندهاند.
صنایع خودرویی و سیمانی میتوانند با انتشار گزارشهای خوب مجدد مورد توجه قرار گیرند، در این میان گزارشهای ۱۲ ماهه صنعت بانکداری اعداد و ارقام خوبی را به نمایش گذاشتهاند که در سه ماهه نیز میتوان انتظار گزارشات بهتری را از این گروه داشت/بیداربورس