تابناک / هما امیری_ دبیر سابق ستاد امر به معروف و نهی از منکر، که بارها خبرساز شده بود و با اظهاراتی عجیب، خود و نهاد تحت مدیریتش را در سیبل انتقادات قرار داده بود، روز گذشته، تودیع و جانشین وی معارفه شد. سید محمدصالح هاشمی گلپایگانی در روز تودیع هم دست از بیان اظهارات جنجالی برنداشت و مدعی شد، لایحه عفاف و حجاب یک ترکمن چای فرهنگی است.
هاشمی گلپایگانی از لایحه عفاف و حجاب به عنوان لایحه ترکمن چای فرهنگی یاد کرد و گفت: نهادهای فرهنگی ما در یک واماندگی و وادادگی در حال عقب نشینی هستند و مساله حجاب به عنوان یک مطالبه جدی خانواده شهدا از ستاد مطرح است. صدا و سیما باید جبهه مقدم در مواجهه با تهاجم های شدید فرهنگی باشد، ولی می بینیم که مرزهای ما در زمینه مسائل فرهنگی واگذار می شود. دبیر سابقه ستاد امر به معروف گفت: بزرگترین ایراد لایحه عفاف و حجاب این است که حجاب را به کشف حجاب، برهنگی و نیمه برهنگی و لباس بدن نما تعریف کرده، ولی مرز چادر مشخص نشده است؛ یعنی اگر در دستگاه های دولتی کسی تا مرز کشف حجاب نرفته، کسی نمی تواند تحت عنوان نهی از منکر کاری انجام دهد.
وی سال گذشته هم در ادامه سلسله اظهارات جنجالی خویش گفته بود: تاکسیهای اینترنتی اگر بدانند با سوار کردن فرد بی حجاب جریمه میشوند ۵۰ درصد مشکل کشف حجاب خودروها حل می شود. این اظهارات واکنش های تندی حتی در میان فعالان اصولگرا در پی داشت و برخی از آنان خواستار بررسی پرونده وی توسط نهادهای امنیتی شدند.
سید محمدصالح هاشمی گلپایگانی (متولد ۱۳۴۶ شمسی) دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر از خرداد ۱۴۰۰ تا خرداد ۱۴۰۲ در این سمت بود و در نهایت محمدحسین طاهری آکردی جانشین او شد. هاشمی گلپایگانی در خرداد ۱۴۰۰ از سوی رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر، به عنوان دبیر این ستاد منصوب و جانشین جلیل محبی شد. او که قدرت و اختیارات این نهاد را در حد یک وزارتخانه می دانست، عمده انتقاد و فعالیت خود را بر حجاب گذاشته و اعلام کرده بود، میزان بدحجابی در ایران به بالای ۵۰ درصد رسیده است.
برنامه های دبیر جدید ستاد امر به معروف و نهی از منکر
حجت الاسلام محمدحسین طاهری آکردی، دبیر جدید ستاد امر به معروف و نهی از منکر، با اشاره به برنامه های آینده ستاد امر به معروف از نامه امیرمومنان به مالک اشتر به عنوان یک سند قابل اجرا در نظام سخن گفت و افزود: ما باید دنبال گشت ارشاد مسئولان باشیم، نه گشت ارشاد مردم. بر اساس عهدنامه امیرمومنان به مالک اشتر ما در کنار مردم هستیم، نه در مقابل آنها. ما نباید اجازه دهیم شبکه های رهاشده در فضای مجازی ستاد امر به معروف را در برابر مردم قرار دهد و این کار نیازمند یک کار جهادی و مدیریت است.
وی با بیان اینکه به دنبال مطالبه گری حقوق ملت و مطالبه گری رهنمودهای رهبر انقلاب هستیم که روی زمین مانده است، گفت: در نظر داریم سندهای راهبردی در عرصه های مختلف مانند محیط زیست، تولید ملی، ورزش، عفاف و حجاب و نظام اقتصادی را تهی کنیم. البته جایگاه ما در ستاد باید بازتعریف شود و مسئولان نیز قبول کنند.
وی رفع تبعیض در کشور را ضروری دانست و پرسید: چرا بیشترین معادن کشور در فقیرترین مناطق هستند و مردم آن مناطق نمی توانند از مزایای آن استفاده کنند؟ چرا عده ای به دلیل دانه درشت بودن مالیات نمی دهند، ولی عده ای قبل از گرفتن حقوق، مالیاتشان کسر می شود.
بالاترین منکر کدام است؟
طاهری از اشرافی گری به عنوان بالاترین منکر در کشور یاد کرد و گفت: رهبر معظم انقلاب از زمانی که مساله ثروت های بادآورده را مطرح کردند، تا کنون بارها تذکر داده اند، ولی هنوز وجود دارد. وی همچنین خواستار تلاش بیشتر مسئولان ستاد در شناسایی مصادیق امر به معروف و نهی از منکر شد و گفت: امروز عمل به قانون، یک معروف و عمل جهادی است.