آیا بورس همچنان قدرتمند خواهد ماند؟

کارشناسان بازار سرمایه معتقدند دلایلی که در ماه‌های گذشته منجر به رشد بورس شده است همچنان قدرت کافی برای به حرکت درآوردن بورس را دارند.
کد خبر: ۱۱۷۷۴۵۸
|
۱۰ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۱:۲۱ 31 May 2023
|
2440 بازدید

به گزارش بورس تابناک، بازار سرمایه این روزها درگیر رفت و برگشت‌ها و ترسی است که از ابتدای ماه قبل گریبان این بازار را گرفته و هنوز سهامداران نتوانسته آمد روند مشخصی را در بورس ایجاد کنند.

صعود قدرتمند بورس که از ابتدای اسفند ماه سال گذشته شروع شد، توانست بخش قابل توجهی از جاماندگی بازار سهام نسبت به بازارهای موازی را جبران کند و قیمت بسیاری از نمادها رشد خوبی را تجربه کردند و از آنجا که همواره صعودها با اصلاحات مقطعی همراه هستند، پیش بینی می‌شد که بورس تهران نیز به مرور این روند اصلاحی را طی کند.

اما اصلاح عجیب بورس در اواسط اردیبهشت‌، منجر به ترس سهامداران از وقایع سال های گذشته شد و همین موضوع نیز احتیاط بیشتر را به بازار سهام تزریق کرد.

به نظر می‌رسد معامله گران بازار در آستانه تعطیلی میانه هفته آینده، تصمیم به فروش و ذخیره سود بخشی از سبد سرمایه گذاری خود گرفته‌اند.

* باز شدن دست بازارگردانان در بازار سهام

بر اساس آخرین ابلاغیه مرکز نظارت بر صندوق‌های سرمایه‌گذاری سازمان بورس، انعقاد قرارداد توسط صندوق‌های سرمایه‌گذاری اختصاصی بازارگردانی با سایر اشخاص به‌منظور خرید و نگهداری اوراق بهادار با درآمد ثابت و پرداخت مبلغی از منابع صندوق جهت خرید و نگهداری اوراق بهادار با درآمد ثابت موضوع قرارداد به‌عنوان هزینه بازارگردانی امکان‌پذیر است.

* دلایل رشد بورس همچنان باقیست

در این‌باره حمید دستجردی، کارشناس بازار سرمایه در گفت‌‌‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس گفت: برآیند نیروهای مثبت و منفی در بازار سهام موجب شده است که فعلا برتری چشمگیری را در هیچکدام از سمت‌ خریداران و فروشندگان شاهد نباشیم.

وی ادامه داد: با این حال شرایط و اتفاقات اخیری که در کشور در حوزه سیاسی و اقتصادی رخ داده است، می‌تواند هرلحظه شرایط بازارها را با چیزی که اکنون دیده می‌شود تغییر دهد. 

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: معاملات این روزهای بورس تهران به خوبی نشان می‌دهد که از سمتی خریداران دلایل محکم و خوبی برای خرید سهام دارند و از سمت دیگر نیز فروشندگان همچنان ابهامات و مسائلی را پیش پای خود می‌بینند و ترجیح می‌دهند فعلا در سمت خود باقی بمانند.

دستجردی تصریح کرد: طی ماه‌های گذشته محرک‌های صعودی بورس تهران کم نبوده که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به ثبات نرخ ارز در‌ کف کانال ۵۰ هزار تومان، ثبات در انتظارات تورمی، انتشار آمارهای مختلف از وضعیت تورمی کشور، گزارش‌های سالانه و فصلی مناسب از سمت شرکت‌ها، نزدیکی به فصل مجامع و غیره اشاره کرد که هرکدام به نوعی خرید سهام در این شرایط را به عنوان یک سرمایه‌گذاری مناسب قلمداد می‌کند. با این تفاسیر بورس همچنان قدرت بالایی در جذب نقدینگی دارد.

 وی با اشاره بر ابهامات در مقابل سهامداران افزود: ابهاماتی از جمله مشخص نبودن خط مشی سیاستگذاری اقتصادی در کشور، نرخ خوراک صنایع، کاهش قیمت کامودیتی‌ها در بازارهای جهانی، تلاطم سیاستگذاری در بورس کالا، تداوم سیاست‌های کنترلی و دستوری و غیره نیز هرکدام به شکلی مانع از تداوم روند صعودی قدرتمند بورس می‌شود.

* افت یکپارچه شاخص های عملکردی بورس

در پایان معاملات روز چهارشنبه، شاخص بورس 17 هزار و 384 واحد نسبت به روز کاری گذشته افت کرد و تا سطح 2 میلیون و 271 هزار و 42 واحد پایین آمد. بازدهی این شاخص منفی 76 صدم درصد بوده است.

شاخص کل هم‌وزن بورس نیز با نزول 8 هزار و 384 واحدی در رقم 765 هزار و 508 واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص نیر منفی 1.08 درصد بوده است.

شاخص کل فرابورس نیز با کاهش 202 واحدی به رقم 28 هزار و 624 واحد رسید. همچنین شاخص هم وزن فرابورس با ریزش هزار و 78 واحد به سطح 139 هزار و 627 واحد رسید.

* خروج پول حقیقی از بازار سهام

روز چهارشنبه خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار سهام  منفی شد و 945 میلیارد تومان  پول حقیقی از بازار سهام  خارج شد.

امروز نماد شپنا (پالایش نفت اصفهان)، وبصادر (بانک صادرات) و وبملت (بانک ملت) بیشترین ورود خروج را داشتند. در سوی دیگر، بیشترین ورود پول حقیقی به نمادهای ونوین (بانک اقتصاد نوین)، وسدید (گروه صنعتی سدید) و عالیس (بهار رز عالیس چناران) اختصاص داشت.

* کاهش مجدد ارزش معاملات خرد بازار  سرمایه

امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به 79 هزار و 886 میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 66 هزار و 347 میلیارد تومان بود که 83 درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز شامل می‌شود.

ارزش معاملات خرد نیز با کاهش 7 درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم 9 هزار و 108 میلیارد تومان رسید.

* کاهش 23 درصدی ارزش صف های خرید بورس

در پایان معاملات امروز، 242 نماد با رشد قیمت و 507 سهم با کاهش قیمت روبرو شدند.

در جریان معاملات روز چهارشنبه، 106 نماد صف خرید داشتند و 52 نماد با صف‌ فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صف‌های خرید با افت 23  درصدی نسبت به روز قبل به هزار و 171 میلیارد تومان کاهش یافت و مجموع ارزش صف‌های فروش نیز با افزایش 48 درصدی به 390 میلیارد تومان رسید./فارس

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟