اسرائیل چند کلاهک هسته ای دارد؟

موسسه تحقیقات صلح بین المللی استکهلم در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد که رژیم صهیونیستی ۹۰ کلاهک هسته ای دارد.
کد خبر: ۱۱۷۹۰۲۳
|
۲۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۶:۰۴ 13 June 2023
|
5146 بازدید


به گزارش تابناک به نقل از خبرگزاری سما، موسسه تحقیقات صلح بین المللی استکهلم جدیدترین گزارش خود درباره شمار تسلیحات هسته ای در جهان را منتشر کرد.

ارزیابی های این موسسه تحقیقاتی نشان می دهد که رژیم صهیونیستی نزدیک به ۹۰ کلاهک هسته ای در اختیار دارد و این تعداد در طول دو سال اخیر ثابت مانده است.

این درحالی است که برخی دیگر از ارزیابی های انجام شده، شمار کلاهک های هسته ای رژیم صهیونیستی را تا ۴۰۰ کلاهک دانسته است.

رژیم صهیونیستی در طول سالیان زیاد، سیاست ابهام هسته ای را در پیش گرفته بود و به داشتن کلاهک هسته ای اذعان نمی کرد، اما برخی مقامات رژیم صهیونیستی طی سالهای اخیر به این امر اذعان کرده اند.

«ایهود باراک» نخست وزیر پیشین رژیم صهیونیستی پس از سال ها دوپهلوگویی و مخفی‌کاری مقام های این رژیم درباره تسلیحات اتمی، به وجود سلاح های هسته ای در اختیار نتانیاهو اعتراف کرد.

باراک پیش از روی کار آمدن کابینه راست افراطی به ریاست «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی در چند ماه پیش در توئیتی نوشته بود: طرف های غربی نسبت به تشکیل «یک کابینه دیکتاتوری دارای سلاح هسته ای»، درصورت موفقیت کودتای نتانیاهو نگرانند.

پیش از این «ایهود اولمرت» نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی نیز به طور ضمنی به داشتن سلاح هسته ای از سوی این رژیم اذعان کرده بود.

رژیم صهیونیستی به معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای «ان پی تی» نپیوسته است.

کمیته اول مجمع عمومی سازمان ملل آبان ماه سال ۱۴۰۱ با اکثریت آرا اعلام کرد که تل آویو باید هرگونه فعالیت هسته ای خود را تحت نظارت آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای انجام دهد.

۱۵۲ کشور به این درخواست رای موافق و تنها ۵ کشور به آن رای مخالف دادند و از تل آویو خواستند که به معاهده «ان پی تی» بپیوندد.

پیش از این نیز برخی کشورها از جمله کویت از جامعه بین المللی خواستند تا مسئولیت های خود را برای پیوستن رژیم اسرائیل به معاهده بین المللی منع گسترش سلاح های هسته ای «ان پی تی» به منظور عاری سازی خاورمیانه از این نوع سلاح ها ایفا کند.

معاهده ان.پی.تی در اول ژوئیه ۱۹۶۸ برای امضای کشورها آماده شد و در این تاریخ آمریکا و انگلیس و ۵۹ کشور دیگر آن را امضا کردند. چین در ۹ مارس سال ۱۹۹۲ و فرانسه در ۳ اوت ۱۹۹۲ به عضویت این معاهده درآمدند.

در حال حاضر ۱۸۶ کشور جهان عضو این معاهده هستند. رژیم اسرائیل و کشورهای کوبا، هند و پاکستان عضو این معاهده نیستند. همچنین کره شمالی نیز چند سال پیش از این معاهده خارج شد.

نظارت بر اجرای معاهده ان.پی.تی و پروتکل الحاقی آن برعهده آژانس بین المللی انرژی اتمی است که خود یکی از آژانس های تخصصی سازمان ملل متحد محسوب می شود.

آژانس بین المللی انرژی اتمی در سال ۱۹۵۷ با هدف تسهیل استفاده های صلح آمیز از انرژی هسته ای و جلوگیری از کاربرد کمک های این آژانس در مقاصد نظامی آغاز به کار کرد و مقر آن در وین است.

این آژانس در چارچوب نظام پادمان های ایجاد شده توسط معاهده ان.پی.تی به منظور بررسی میزان پای بندی کشورهای عضو ان.پی.تی به مقررات این معاهده بازرسی هایی را از تاسیسات هسته ای کشورهای عضو انجام می دهد.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟