به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیست و ششمین روز اردیبهشت ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
26 اردیبهشت 1118، نادرشاه افشار و سپاهیانش پس از فتح دهلی و دو ماه اقامت در آن شهر به ایران برگشتند. لشکر نادرشاه در جنگ کرنال (۵ اسفند ۱۱۱۷- ۲۴ فوریه ۱۷۳۹) هندوستان را فتح کرد.
26 اردیبهشت 1311، در این روز، موضوع معافیت کشت درخت های زیتون از پرداخت مالیات توسط نماینده ای به نام «شیخ الملک اورنگ» در مجلس شورای ملی مطرح شد.
26 اردیبهشت 1330، زمزمه هایی از این طرف و آن طرف شنیده می شد که قرار است آمریکا 8 هواپیمای سمپاش خود را به ایران واگذار کند. این هواپیماهای سمپاش را آمریکا برای مبارزه با ملخ ها به ایران قرض داده بود که گویا تصمیم دولت آمریکا بر این بوده است که این هواپیماها را که در اختیار سازمان دفع ملخ وزارت کشاورزی است، به دولت ایران واگذار کند و آن را جزو برنامه های موسوم به «کمک ترومن» به آسیا به حساب بیاورند.
26 اردیبهشت 1339، قانون اصلاحات اراضی که قبلا مورد تصویب مجلس شورای ملی قرار گرفته در سنا تصویب شد.
26 اردیبهشت 1340، کشور ایران دارای آزمایشگاه های مجهز و تجهیزات اندازه گیری برای استاندارد کشمش و انواع خشکبار شد. این موضوع را دکتر مجید خورسند رئیس موسسه استاندارد ایران در در رسانه ها اعلام کرد.
26 اردیبهشت 1354، وزیران صنایع و بازرگانی اسپانیا در راس یک هیات 15 نفری وارد تهران شدند.
26 اردیبهشت 1373، بندر انزلي، منطقه آزاد تجاري اعلام شد.
26 اردیبهشت 1389، توافق هستهای تهران به امضای مقامات ایران، ترکیه و برزیل رسید. گروه وین (فرانسه، روسیه، آمریکا و آژانس) متعهد به تحویل سوخت رآکتور تهران شدند.
26 اردیبهشت 1390، استراوس کان رییس صندوق بین المللی پول دو روز پیش به اتهام سوءقصد جنسی بازداشت شد. وی نقش موثری در تضمین حمایت این صندوق از اقتصادهای مشکل دار منطقه یورو داشت و بازداشت او، نگرانی هایی را در بازارهای پولی و مالی جهانی درباره تاثیر احتمالی این بازداشت بر طرح های اتحادیه اروپا برای کمک به اقتصادهای پرتغال و یونان به دنبال داشت.
26 اردیبهشت 1392، وندی شرمن، معاون امور سیاسی وزیر خارجه آمریکا و نماینده این کشور در مذاکرات گروه ۱+۵ با ایران و نیز دیوید کوهن، معاون وزیر خزانهداری ایالات متحده با هم در جلسه استماع کمیته روابط خارجی سنا به ارائه گزارشی درباره ایران پرداختند و طی این گزارش بر ضرورت وضع تحریمهای جدید علیه ایران به ویژه در مورد فروش طلا به کشورمان تاکید کردند.
26 اردیبهشت 1395، پارلمان بخش خصوصی مهم ترین ابهام سرمایه گذاران خارجی را در مذاکرات دوجانبه، روشن نبودن روش های مبارزه با فساد در اقتصاد ایران اعلام کرد.
26 اردیبهشت 1397، مجلسی ها با رای موافق خود به کلیات و جزئیات یک استفساریه، تکلیف قرائت صحیح از بند الف تبصره ۱۲ قانون بودجه سال ۹۷ کل کشور را تعیین کردند؛ تبصره ای که به نقطه اختلاف دولت و مجلس تبدیل شده بود. مجلسیها تاکید کردند که مفهوم این بند از قانون بودجه ۹۷ آن است که افزایش حقوق کارکنان دولت در سال ۹۷ به صورت پلکانی نزولی است. یعنی افزایش ۲۰ درصدی به حداقل حقوق اختصاص می یافت و میزان افزایش بالاترین طبقه حقوق کارکنان دولت، یک درصد بود.
26 اردیبهشت 1398، سرانجام پس از مدتها اعلام آمارهای مختلف و در برخی موارد ناهمسو، رئیسکل بانک مرکزی رقم دقیق بازگشت ارز حاصل از صادرات را ۷/ ۱۸ میلیارد دلار اعلام کرد. با توجه به اعلام عملکرد ۶۰ درصدی در تحقق هدف بانک مرکزی، هنوز سرنوشت ۱۲ میلیارد دلار ارز حاصل از صادرات مشخص نشده است. رئیسکل بانک مرکزی به صادرکنندگان هشدار داد که اگر از ۵ راه مشخصشده ارز حاصل را بازنگردانند، با اقدامات تنبیهی و حتی انتظامی روبهرو خواهند شد.
26 اردیبهشت 1401، قیمت نفت خام برنت با ۶۴ سنت یا ۰.۶ درصد کاهش به ۱۱۰.۹۱ دلار در هر بشکه رسید، در حالی که قیمت نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۶۰ سنت یا ۰.۵ درصد کاهش به ۱۰۹.۸۹ دلار در هر بشکه رسید.
منابع: آرشیو روزنامه دنیای اقتصاد و موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی