این روزها، ورزش ایران صحنه بروز تناقض های آشکار مالی و اقتصادی است.
به گزارش تابناک ورزشی؛ هرچقدر زندگی و تامین هزینههای معیشتی برای مردم ایران سختتر میشود، انتشار خبرهایی مثل توزیع ۶۶۰ سکه طلا بین بازیکنان تیم ملی در دیدار با رییسجمهور قبل از جامجهانی قطر یا افشای ماشینهای فوق لاکچری وارداتی توسط ملیپوشان میلیاردر فوتبال، برای افکارعمومی آزاردهنده تر میشود.
در هفته ای که گذشت، پخش دو تصویر از اسناد مالی پاداش ورزشکاران در شبکههای اجتماعی سروصدای زیادی به پا کرد و باعث واکنش کاربران فضای مجازی شد؛ اولی در حمایت از یک ورزشکار ملی به دلیل ناچیز بودن پاداش قهرمانی و دومی حمله و انتقاد از جوایز فراقانونی و عجیب و نجومی به بازیکنان ناکام تیم ملی فوتبال.
ابتدا انتشار تصویر کارت هدیه پنج میلیون تومانی به ناهید کیانی، چهره تاریخساز ورزش بانوان ایران در رشته تکواندو طی مراسم تجلیل استانداری و اداره کل ورزش و جوانان استان تهران، باعث خشم و واکنش شد. پس از این مراسم، کیانی با انتشار تصویر کارت هدیه پنج میلیون تومانی، به کنایه خطاب به مسئولان نوشت: "شرمنده کردید."
تنها یک روز بعد اسناد زیر از واردات خودروهای لاکچری به نام ستارههای متمول و خارج نشین فوتبال در گمرک پخش عمومی شد که حاکی از تقدیم رانت های چند ده میلیاردی به سوپراستارهای پر ادعای فوتبال داشت.
تناقضی که هنوز هم هیچ یک از دولتمردان شامل معاون اول، وزیر ورزش، وزیر اقتصاد و نهادهای نظارتی واکنشی به آن نشان نداده اند و روزه سکوت گرفته اند و البته طبیعی است برای این شاهکار ناعدالتی و تجمل گرایی هیچ پاسخی نداشته باشند.
این نمونهها، تنها موارد ایجاد تبعیض بین ورزشکاران و نادیده انگاشتن حق قهرمانان ورزشی سایر رشتهها به خصوص زنان ورزشکار در تیمهای ملی نیست؛ در خردادماه خبر اهدای یک کتری و قوری به سارا عبدالملکی قهرمان رشته پارا قایقرانی از سوی اعضای شورای محمدشهر کرج نیر جنجال ساز شده بود!
هنوز یادمان نرفته که نمایندگان مجلس بدون مطالعه و دریافت مشاوره از کارشناسان فن، بر اجرای قانون منع هر گونه پرداخت به ورزش حرفهای تاکید کردند و دولت و دستگاههای اجرایی را از صرف هزینه در این خصوص نهی کردهاند، اما برای گرفتن عکس یادگاری با ورزشکاران مدال آور پای پله برقی فرودگاه حاضر میشوند تا از قافله تبلیغ عقب نمانند.
همان قانون کذایی و عجیب که هیچ راهکار جایگزینی را برای تامین مخارج زندگی ورزشکاران پیشنهاد نداده، باعث شده که رئیس جمهور و معاونش ناچار شوند، امتیاز واردات خودرو را به فوتبالیستهای ثروتمند اهدا کنند تا قانون را به این وسیله دور زده باشند؛ قانونی که در لایحه برنامه توسعه هفتم کشور نیز مورد تایید و تاکید قرار گرفته و در مقابل هیچ اشارهای به حق پخش تلویزیونی ورزش نکرده است.
ورزش ایران در سالهایی که با کاهش شدید بودجه به دلیل تورم بالا مواجه شده است، حالا در پرداخت مخارج بلیت هواپیما و اسکان و اردوی تیمهای ورزشی خود نیز درمانده و در رشتههای مختلف شاهد کنسل شدن اعزام ورزشکاران به رویدادهای بینالمللی هستیم. در مقابل سفرهای خارجی مدیران کت و شلواری با افزایش چشمگیر مواجه است و بعضا برخی مربیان و عوامل تیمهای ملی در رشتههای ورزشی برای باز شدن لیست جهت پرواز مدیران، از سفر حذف میشوند.
مازراتی گریکاله، پورشه ماکان و رنجرور ولار با مدل ۲۰۲۳ ؛ اینها نام چندتا از خودروهای لاکچری واردشده توسط فوتبالیستهای تیم ملی است؛ پاداش خوردن شش گل از انگلیس و باخت به آمریکا در جامجهانی قطر که حالا حالاها از یاد هواداران فوتبال ایران نخواهد رفت.
مولتی میلیاردرهایی که مدام از نگرفتن پاداش و دستمزد و قرارداد مینالند و تا امروز مدال طلا که هیچ، یک تشتک آلومینیومی هم از رقابت های قارهای برای فوتبال ایران نیاوردهاند و بزرگترین دستاوردشان با کلی منت و سرکوفت به ملت، صعود به جام جهانی به عنوان یکی از پنج سهمیه آسیا بوده است!
بازیکنانی که حواشی شان از یک شاهنامه بیشتر است اما افتخاراتشان یک برگه را هم پر نمیکند، به وقت چانهزنی با مدیران ارشد کشور از پسر معاون اول پل میزنند و از مخبر دستور میگیرند تا به عنوان تافته جدابافته از مردم که سوار بر پرایدها و آردیها در جادههای ایران جان میسپارند، خودرو چندصدهزار دلاری وارد کنند و به ریش عوام و قانون بخندند و سودشان را در جیب بگذارند.
ملت مستضعف که از فقر، پول تخم مرغ و نان و اقلام اساسی را به زحمت تهیه میکنند و با ۸میلیون دستمزد اداره کار عمر میگذرانند هم باید اخبار تعویق پرداختی و ناراحتی فلان ستاره را در رسانهها بخوانند و برای او دل بسوزانند که چرا قسط آقایان عقب افتاده و به روحیه حساسشان ضربه وارد شده و باعث شدند که ستاره نازکدلشان نتواند در زمین خوب بدود.
دولت ابراهیم رییسی اگر داعیه مبارزه با فساد و رانت و ويژهخواری را دارد، باید از همینجا شروع کند و با لغو و پس گرفتن این امتیاز نابجا، به مردم مستمند این پیام را بدهد که قرار نیست پولدار و مرفه هر روز ثروتمندتر و بیچارگان و آسیبدیدگان هر روز فقیرتر و بدبختتر شوند.
اینکه در دولت های گذشته هم این روال و منوال بوده، دردی را دوا نمیکند و باعث آرام شدن روح و روان مردم نمیشود؛ دولت فعلی که خود را حامی محرومان و طبقه فرودست معرفی کرده است باید مقابل این خطای فاحش بایستد و به افکارعمومی اطمینان دهد که همگی با هم طعم تلخ تحریم و کمبود و اقتصاد مقاومتی را خواهیم چشید و در این مسیر، هیچ فرد و گروه و طبقهای استثنا نیست.
همه با هم از واردات ماشینهای خاص محرومیم و قرار نیست این خودروها در نمایشگاههای لوکس شمال شهر تهران با صفرهای دو رقمی به آقازادهها و قشر بیدرد فروخته و سودش به حساب های بانکی بازیکنانی که بعداز شکست با پوزخند به مردم جواب میدهند، واریز شود.
نویسنده: مهدی کریمی
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.